6,2 /10
73 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 30
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 2 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Waterreus

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag t/m Zondag 09:00 - 23:30
- Ontbijt 09:00 - 13:00
- Lunch 11:30 - 17:00
- Diner 16:00 - 23:30

Services

6,2 /10
 • 10
  4
 • 9
  9
 • 8
  8
 • 7
  4
 • < 7
  48
Eten5,7/10
Service5,3/10
Decor8,2/10
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Rustig
Wachttijd
Redelijk
73/73 recensies
S P. Proever (1 recensie) 6,5 /10
 • Datum van je bezoek: 14 okt. 2016
- Recensie is momenteel in behandeling -
Fheringa . Fijnproever (2 recensies) 4 /10
 • Datum van je bezoek: 8 okt. 2016
De locatie is mooi. De aankleding en uitstraling is goed, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De bediening is vriendelijk maar ronduit traag en slordig (terwijl het niet druk was). Van de twee bestellingen die wij plaatste ging er niet één goed. Bij het opdienen van ons gerecht liet de ober per ongeluk mayonaise vallen. Geen probleem, kan gebeuren. Hij laat weten dat hij nieuwe mayonaise gaat halen. Daar wachten wij nu nog steeds op.

De grootste teleurstelling bleek het eten. Ik had een kip-saté besteld. Je zou denken dat daar weinig mee mis kan gaan. Mispoes! Ik heb nog nooit van m'n leven zo'n slechte kipsaté gehad. De kip was gort en gort droog. De satésaus totaal smaakloos. Ik wist niet dat je saté zo grondig kan verknallen. De afleveringen van Gordon Ramsay - Kitchen Nightmares - spookte onmiddellijk door mijn hoofd.

Ook bij het afrekenen ging het niet goed. De wel bestelde maar niet geleverde dranken wel in rekening brengen. Bovendien zijn de prijzen hier stevig. Dat kan als je kwaliteit op orde is, maar hier is het echt te slecht. De tent ziet er heel verleidelijk uit, maar ik adviseer je om naar een friettent om de hoek te gaan. Daar krijg je beter eten.
Judith B. Fijnproever (2 recensies) 10 /10
 • Datum van je bezoek: 23 sep. 2016
Hallo ik ben Judith,
Het is altijd Harstikke gezellig bij de waterreus. Het is een mooi restaurrant en het ziet er altijd netjes en verzord uit.
Ze hebben hier heel lekker eten en het personeel is heel erg klantvriendelijk. Wat wil je nog meer?
Het is een TOP restaurant!!!
Judith B. Fijnproever (2 recensies) 9,5 /10
 • Datum van je bezoek: 23 sep. 2016
Hallo ik ben Judith,
Het is altijd Harstikke gezellig bij de waterreus. Het is een mooi restaurrant en het ziet er altijd netjes en verzord uit.
Ze hebben hier heel lekker eten en het personeel is heel erg klantvriendelijk. Wat wil je nog meer?
Het is een TOP restaurant!!!
Joost L. Proever (1 recensie) 3 /10
 • Datum van je bezoek: 14 sep. 2016
Eten bij de Waterreus was werkelijk een abominabele ervaring!
Gemiddelde wachttijd voor een drankje was >15 minuten. De spareribs werden vrijwel koud geserveerd. Na dit aangegeven te hebben bij de bediening kwamen er nieuwe. Deze waren halfwarm en bij het uitserveren kregen we als commentaar dat de eerste spareribs 'wel warm waren'. Een 'bijzondere' reactie... Er werden ook geen nieuwe frietjes mee geserveerd. Om ons heen zagen we ook andere tafels waar hamburgers werden terug gestuurd. Gedeelde smart was in dit geval geen halve smart. Na 20 minuten gewacht te hebben op een afsluitend drankje hebben we het opgegeven en hebben we om de rekening gevraagd.
Rogier V. Expertproever (6 recensies) 6 /10
 • Datum van je bezoek: 9 sep. 2016
Wat een domper zeg! Heerlijk zitten eten in t zonnetje. Komt de manager himself rukt de menu kaart uit mn handen en krijg ik een beperkte kaart terug. Ja sorry ander menu. Maar ehh ik wilde graag een lekker dessert ja zegt ie er staat een dame blanche op de kaart. Dhuhu ik ga daar niet zitten voor een kinder ijsje. En vooral de manier waarop. Echt dikke domper voor zo een mooie tent
Jmaddison . Proever (1 recensie) 9,5 /10
 • Datum van je bezoek: 1 sep. 2016
Deze strandtent bestaat al een eeuwigheid, maar is nu volledig gerenoveerd.
En moet zeggen alle tijd die daar ingestoken is, is het ook zeker waard geweest.
Ziet er beter uit dan de meeste zaken lang het strand.
Toiletten die in een sterren restaurant niet zouden misstaan.

De bediening was vlot en allert, eten was binnen de prijs/kwaliteit verhouding.
Wij hebben hier met z'n vieren gegeten:
2x carpaccio top!
Garnalen cocktail, iets meer saus had gemogen.
Bruschetta lekker en fris.

2x kreeft, vol van smaak
Sliptongen, 3 krokant gebakken juweeltjes
Pulled pork, lekker en compleet.

Op naar de volgende keer....
. Proever (1 recensie) 5,8 /10
 • Datum van je bezoek: 30 aug. 2016
Ik denk dat wij er om ongeveer 19:00 uur waren. Misschien iets eerder. Vroeger altijd heerlijk bij de Waterreus gegeten. Maar nu ??? Kleine kaart. Tegen 20:30 pas het eten op tafel. Ja sorry u eten is naar een andere rafel gegaan. Wel een drankje gekregen. Ik had de Gama' S besteld voor 24,50 euro. Dacht zal toch wel een aantal krijgen voor deze prijs. Maar nee het waren er maar 6. Dat is 4 euro per garnaal. Hierbij een bbq saus. Geen combi met garnalen. De friet kwam pas nadat ik het bijna op had en werd eerst naar een andere tafel gebracht. Deze tafel had al friet. Als dit als beste strandtent wordt uitgeroepen dan wil ik wel eens weten door wie. Van de goede keuken van de oude Waterreus is niets over. Interieur is mooi maar daar is alles mee gezegd. Had het pas nog aanbevolen aan een collega. Daar schaam ik me nu diep voor. Ik ga er in elk geval nooit meer eten.
Dunchal . Proever (1 recensie) 9,3 /10
 • Datum van je bezoek: 27 aug. 2016
Bij toeval bij dit paviljoen beland, maar wat een geweldig mooie zaak.
Alles ziet er mooi uit.
Bediening was allert en vroeg direct of wij een kinderstoel nodig hadden voor onze dochter.
Eten liet even op zich wachten tijdens de drukte maar was zéker het wachten waard.
Zelf had ik spare-ribs die "finger licking good" waren, mijn vrouw een heerlijke tonijnsteak en mijn dochter de fish and chips..
Zeker een herhalingsbezoek waard.
CMAKouwenberg . Fijnproever (2 recensies) 5,3 /10
 • Datum van je bezoek: 26 aug. 2016
Gisteren mosselen gegeten bij de Waterreus. Op de kaart staat mosselen met frites dan verwacht je niet dat je de 16 frietjes in het bakje samen moet delen. De pan mosselen en het zielige bakje frites wordt op tafel gezet en dat was het. Om borden moet je vragen want die horen niet bij mosselen en voor de extra bij bestelde frites moet je €4,50 betalen. Na € 85 te hebben afgerekend moet je ook nog betalen om naar de plee te mogen gaan!!
Dick H. Fijnproever (2 recensies) 5,5 /10
 • Datum van je bezoek: 25 aug. 2016
Van te voren gereserveerd op de website.
We waren bekend met de "oude" Waterreus waar we zeer goede en meerdere ervaringen mee hadden.
Gisteravond , donderdag 25 augustus, hier gegeten. Bij binnenkomst een enigszins verwarrende situatie, gaat u maar zitten waar u wil, buiten of binnen. Vanwege de hoge temperatuur, zo'n 30 graden, wilden we eerst binnen zitten waar het wat koeler was. Wij zijn ons bewust van het feit dat muziekkeuze ook een kwestie van smaak is maar wat hier ten gehore werd gebracht mag smakeloos en irritant gevonden worden en alleen geschikt voor een discotheek! Ook het geluidsniveau voldeed niet aan de eisen van achtergrondmuziek.
Dus dan maar buiten onder het zonnescherm. We moesten bijna zelf de tafel opruimen want de laatste bezoeker ging net weg toen wij kwamen. Voor het eten wilden we eerst iets drinken, dat duurde al zo'n 10 minuten, een rum-cola en een biertje. De rum-cola bevatte kennelijk maar een paar druppels rum, de prik was er al uit en het citroentje moesten we apart om vragen en kwam dan ook nog wat later. Het tapbiertje was niet nagevuld bij het tappen dus niet echt voldoende bier. Dan het "diner", zo mag het niet echt genoemd worden.
We moesten 45min wachten op het voorgerecht, bitterballen en garnalenkroketten. Die waren uitstekend te eten. Dan de hoofd gerechten, tijgergamba voor mijn partner en XXL hamburger voor mijzelf. Die kwamen al voor dat wij het voorgerecht genuttigd hadden. Om over de kwaliteit maar niet te spreken! Vreselijk! De gamba veel te lang gebakken, je kon ze bijna op het broodje smeren. En de volkomen zwartgeblakerde XXL hamburger. Niet home made, gewoon een fabrieksexemplaar en dan ook veel, maar dan ook veel te lang in de pan. Je kon er bijna mee tennissen. Niet om te eten! Gelukkig werden we nog afgeleid door een prachtig ondergaande zon. Uiteindelijk voelden we niets meer voor een nagerecht. Na een dubbele expresso besloten wij, tot onze spijt, dat dit echt de laatste keer was bij de Waterreus. Niet in de zomer, laat staan in de winter. De bediening mag vriendelijk gevonden worden maar enigszins chaotisch, waarschijnlijk door de drukte.
Sterrenacht . Fijnproever (3 recensies) 5,3 /10
 • Datum van je bezoek: 24 aug. 2016
Na een half uur van zwaaien/roepen naar binnen gelopen om te vragen of we tenminste iets te drinken konden krijgen. Er staat een serveerster bij de andere tafel was het antwoord. ja dat klopt alleen die serveerster reageert nergens op!
Eindelijk na 40 minuten onze drankjes gekregen. Cola was of aangelengd of de fles was in de ochtend geopend maar veel pit zat er niet meer in.

Op onze vraag wanneer we het eten ongeveer konden verwachten werd er gezegd dat dit weleens 1 1/2 uur kon duren! Het was druk jaaaaaaaaa maar daar kan je op inspelen toch? Een zaak die al zolang meedraait weet toch wat het kan verwachten?
Zeker met deze temperaturen die iedereen naar het strand lokt

Eten was redelijk, zalm al lauw, patat nog wat melig. Gelukkig kwamen de 2de ronde v drankjes wel vlot maar de lol was eraf.
Dus geen koffie, geen dessert, geen extra drankje genomen en geen fooi gegeven!
Gast_61 . Proever (1 recensie) 4,8 /10
 • Datum van je bezoek: 24 aug. 2016
Het was druk, gisteren, maar niet afgeladen. Desalniettemin was er een serieus logistiek probleem in het restaurant. De bediening liep alle kanten op en soms voelde het of er bewust werd weggekeken. Het duurde tijden voordat de eerste bestelling kon worden opgenomen en vervolgens nog bijzonder veel tijd voordat dat drankje dan op tafel verscheen. Het voorgerecht was door een fout in de keuken van de bestellijst gevallen en het hoofdgerecht vergde vervolgens nog 20 minuten extra wachttijd. Prijs kwaliteit voor het visje van de dag (dit scholletje was wel bijzonder klein) echt niet in balans. Mooie lokatie, maar - als het wat drukker is - wellicht goed om een drankje te drinken (als je genoeg tijd hebt).
Apeg . Fijnproever (2 recensies) 10 /10
 • Datum van je bezoek: 20 aug. 2016
gisteren tijdens een prachtig vuurwerk show heerlijk gegeten.
Wij wilde eerst in de buurt van het kurhaus eten helaas konden wij nergens resevereren i.v.m vuurwerk.
Omdat de waterreus Strandtent van het jaar is geworden besloten wij daar te reserveren.
Nu begrijp ik waarom dit de Strandtent van het Jaar is geworden.
Reserveren een vette 10 wij werden zelf na gebeld waar wij wilde zitten.
Bij binnenkomst werden wij hartelijk ontvangen door een Chineese man,welke ons begeleide naar de tafel aan het raam door het vele glas hadden een wij een perfect uitzicht op de pier/haven en Zee.
De zaak zat bomvol snel kregen wij wat te knabbelen (brood).
De kaart was door de drukte ingekort maar dat was een hele goede zet van de waterreus.
4 vis gerechten en 4 vleesgerechten 4 voorgerechten hierdoor was de keuze snel gemaakt.
Carpatiio en Rib eye deze was super.
De frietjes /geb aard en groenten waren onbeperkt werd ons verteld.
De toilet juf was zeer vriendelijk gasten hoefden niet te betalen.
Niet gasten moesten dit wel dat kan ik goed begrijpen want er stond een aardige rij.
Wij zijn gebleven tot de kleine uurtjes als toetje een grote schaal grand dessert.
Na afloop kwam de serveerster welke al bezig was vanaf 8 uur in de ochtend met een big smile naar ons toe of alles lekker was geweest.
Fantastisch en wat een mooie zaak.

Daniel9206 . Proever (1 recensie) 7,5 /10
 • Datum van je bezoek: 19 aug. 2016
Gisteren tijdens het vuurwerkfestival op Scheveningen een plekje uitgezocht bij Strandrestaurant de Waterreus. Ondanks het slechte weer, was het gezellig druk. Er hing een leuke sfeer door optreden van een klein bandje, dat met covers van bekende hits tussen de regenbuien door de muziek verzorgde. Wij hadden buiten een verwarmd en overdekt plekje uitgekozen. Ondanks de drukte werden wij snel geholpen en kregen wij ons hoofdgerecht al snel na het voorgerecht. Het personeel was vriendelijk en verzorgde ons uitstekend, al moesten wij een paar keer seinen voordat zij ons zagen. Wij hebben hier een heerlijke avond gehad en hadden een goed uitzicht op het vuurwerk richting de pier. Komen hier zeker eens terug met mooi weer!
Romana1993 . Proever (1 recensie) 9,3 /10
 • Datum van je bezoek: 18 aug. 2016
ten eerste toen wij met zijn 4en binnen kwamen lopen werden we vriendelijk ontvangen door een dame! die bracht ons netjes naar onze tafel en nam ons drankje op en of we een lekker broodje van tevoren wilden! even later voorgerecht opgenomen zalm toast, trio van vis en garnalen cocktail om met ze 4e te delen! dat kwam al snel op tafel! toen wij de voorgerechten hadden genuttigd vroeg ze netjes of het hoofdgerecht al doorgevraagt mog worden! heel netjes!! de tijd tussen voorgerecht en hoofdgerecht was uitstekend!! ik had zelf de pulled porc en die was heel lekker de rest van mij gezelschap was zeer tevreden over hun gerechten!( zalmfilet,mosselen en spareribs). na t hoofdgerecht werdt er netjes gevraagt of qij een dessert wouden hebben...ipv een dessert hebben wij een lekker bakke koffie genomen met een likeurtje erbij.
bij deze waterreus ga vooral zo door..ik kom zeker terug bij jullie!
Joyzzzz . Meesterproever (11 recensies) 6,3 /10
 • Datum van je bezoek: 18 aug. 2016
Ik heb hier met mijn mini geluncht, nadat we naar de Olympic Experience waren geweest. Mini moest nog naar het toilet en was vergeten te gaan bij voorgaande activiteit. Geen probleem dacht ik, want bij De Waterreus zullen ze vast ook wel een toilet hebben. Blijken ze deze dus niet te hebben volgens de serveerster. Maar zij waren afhankelijk van de toiletten die naast hun strandtent stonden. Toen ik vroeg of we er voor moesten betalen wist ze dat niet, maar wel dat op rustige dagen niemand zat en vandaag was er wel een toiletjuffrouw. Raar dat ze niet aanbieden om de toiletkosten voor hun gasten te vergoeden. Ik had alleen PIN bij me, dus kon sowieso niet het toilet voor mini betalen.
Voor wat betreft het eten. Mini had een broodje tonijn die naar zijn zeggen goed te eten was.
Ik had een geitensalade. De salade wat er bij zat was prima, het broodje wat er bij zat was zó hard, dat ik er met mijn tanden niet doorheen kwam.
Bediening beetje traag en zoekende. Serveerster niet geïnteresseerd en het terras was nog niet eens voor een derde gevuld.
Het blijft een strandtent, prima vertoeven, maar de prijzen zijn wat aan de hoge kant.
Leukmannetje . Expertproever (9 recensies) 4,3 /10
 • Datum van je bezoek: 18 aug. 2016
Als het niet druk is, is de bediening prima. Vandaag met mooi weer slaan ze de plank volledig mis. Lang wachten, geen enkele aansporing om iets te bestellen en een enorm chagrijnige serveerster. Service zonder glimlach dus. Je hebt de hele tijd het gevoel je zelf moet vragen om aandacht: het wordt niet gegeven. Dan het eten: garnalenkroketjes met brood. Twee kleine (wel lekkere) garnalenkroketjes op twee bruine casinoboterhammen. Zonder dillemayonaise. Die moest weer nabezorgd worden. Klein plukje sla erbij: 12,50 euro. Wat een bedrag. Nee, dit slaat echt de plank mis. Te duur, geen service, geen klantgevoel. Jammer!
Carol G. Expertproever (8 recensies) 4,5 /10
 • Datum van je bezoek: 16 aug. 2016
Prachtig decor aan het strand in de zon. En dat is het dan ook. De mosselen besteld die geserveerd zouden worden met verse friet en groente. De friet was een klein bakje dat met zijn 2en gedeeld moest worden en de verse groente... dat is helemaal een grap.. daarmee bedoelde ze paar stukjes mosselgroente in de mosselvocht onder in de mosselpan. Echt belachelijk. Ik vroeg het voor de zekerheid 2x na of dit het was. En ja.. dat was het echt. Ze gaan nu duidelijk voor de toerist die hier 1 dag op bezoek is. Niet voor vaste klanten. Dit nooit meer.
Dvde . Meesterproever (12 recensies) 6 /10
 • Datum van je bezoek: 14 aug. 2016
Op een zonnige avond hier gegeten op het mooie terras met goede stoelen. Maar gestoord aan de onaardige jongedame die ons bediende. Moesten vragen om de kaart, welke te vies was om beet te pakken. Gekozen voor de mosselen en lekkerbek. De lekkerbak was niet krokant. Per 2 gerechten kreeg je maar 1 klein bakje friet (€18 voor de lekkerbek) toen wij hierover wat vroegen omdat we bij de andere wel 2 bakjes friet zagen per 2 gerechten was het antwoord dat deze bakjes dan voor de helft gevuld worden zodat het overeenkomt met 1 vol bakje. Nogal vreemd. Niet voor herhaling vatbaar.
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.