Vrienden van de Burgemeester

Stadhuisplein 12 2711 EC Zoetermeer Nederland Kaart
31-798896030
7,4 /10
25 recensies

Meer informatie over restaurant Vrienden van de Burgemeester

7,4 /10
 • 10
  0
 • 9
  4
 • 8
  5
 • 7
  8
 • < 7
  8
Eten7,3/10
Service7,2/10
Decor7,8/10
25/25 recensies
John R. Meesterproever (12 recensies) 9,3 /10
 • Datum van je bezoek: 28 aug. 2016
Als afsluiting van de week heerlijk gegeten bij "De Vrienden van de Burgemeester" in Zoetermeer. Makkelijke gerechten voor een hele schappelijk prijs. We kozen deze keer alleen voor het hoofdgerecht, mosselen en voor mijn partner spare-ribs.
De mosselen waren heerlijk bereidt met veel groente en het waren grote mosselen ( bij andere restaurants heb je soms veel kleinere mosselen). Daarbij 3 soorten saus en een portie frites.
De spare-ribs waren zeer mals met veel vlees en weinig vet. De stroopmarinade was ook heerlijk. Het geheel werd afgemaakt met verse lente-uitjes wat een frisse indruk gaf.
Als nagerecht kozen we voor een koffie met likeur. Een goede keuze en lekkere afsluiting.
Kortom, een heerlijk maaltijd.
De service was goed, je werd niet constant gevraagd of alles naar wens was en toch was er voldoende aandacht. Eén klein minpuntje; de stoelen buigen ter ver door naar achteren.

Het is een mooi restaurant/café waar je een heerlijk maaltijd kan nuttigen op zowel het terras als binnen in het restaurant.
Binkytoy . Fijnproever (2 recensies) 4,3 /10
 • Datum van je bezoek: 27 aug. 2016
Op zaterdagavond 27 augustus wat gegeten: een maaltijdsalade en een krokante kipburger. De maaltijdsalade bestond uit een portie droge sla met daaroverheen rundercarpaccio, wat pijnboompitten en stukjes parmezaanse kaas. De kipburger was heerlijk krokant, maar wat droog, geserveerd met een bakje droge sla en een plakje ei. De prijs-kwaliteit is niet in overeenstemming. Tijdens het uitserveren viel ook nog tot overmaat van ramp een flesje ice-tea over de kleding van mijn partner, alleen wat sorry en that's it. Service en kwaliteit zijn flink beneden peil.
René L. Expertproever (7 recensies) 9 /10
 • Datum van je bezoek: 24 aug. 2016
Goede bediening met een voortreffelijke hamburger op de juiste manier klaargemaakt. Ik had hier al een ontbijt genoten die dag, zelf gebakken brood, kaas, gerookte kipstukjes, spek en een gebakken eitje, salami, koffie en jus (en een croissant) voor maar €8,- top!
EriC . Expertproever (8 recensies) 7 /10
 • Datum van je bezoek: 8 aug. 2016
Vandaag gegeten bij de vrienden van de burgemeester in Zietermeer.
Wat erg vrrvelend is, is dat de kaart nergens vermeld dat de broodjes maar tot 17.00 te bestellen zijn.
Een stikker op de kaart is toch niet zoveel moeite??
Dendermonde was echter vriendelijk en het eten goed
Fabian E. Proever (1 recensie) 8,3 /10
 • Datum van je bezoek: 15 jul. 2016
Reeds heerlijk gegeten, bediening top, snelle service. Gezellige sfeer. Muziek in de smaak en gezellige omgeving.
Zeer gastvrij.
Kom zeker vaker terug.
Richard V. Meesterproever (46 recensies) 7 /10
 • Datum van je bezoek: 12 jun. 2016
Op het Stadhuisplein gelegen restaurant met groot terras. Binnen gegeten met uitzicht op het terras. Vooraf gekozen voor bloembrood. Dat bleek niet voorradig te zijn want zonder mededeling kregen we ander brood en in plaats van olijfolie met balsamico kregen we een soort bruschetta. Deze was helaas keihard, jammer want het smaakte best goed. Geen probleem als iets niet op voorraad is en als je iets anders serveert, maat wel netjes om dat even te melden.
Als hoofdgerecht gekozen voor de Burger Klassiek deluxe en tafelgenoot koos voor Burger Bacon en Cheddar. Beide erg lekker en flinke hoeveelheid. Erbij werd patat en salade geserveerd, zag er goed verzorgd uit..
Lekker gegeten en prijs kwaliteit verhouding is goed. Bediening is vriendelijk.
Patrick V. Meesterproever (16 recensies) 5,8 /10
 • Datum van je bezoek: 12 jun. 2016
Vanmiddag met familie uit België geluncht.
Ondanks de werkzaamheden op het plein was de sfeer prettig.
Wij deden bij een uiterst vriendelijk meisje onze bestelling. Ik ging voor een salade met gamba's.
Na ruim een half uur werd onze bestelling uitgeserveerd.
De salade zag er smakelijk uit. De gamba's hadden echter iets te lang in de wok gelegen en de salade was niet aangemaakt. De op de kaart beloofde taugé, paprika en oosterse saus waren waarschijnlijk in de keuken achtergebleven. De salade werd begeleid met een sneedje brood zonder boter. Al met al kan ik niet anders dan een matig oordeel vellen. Ik vermoed dat de keuken onderbezet was en, net als de bediening, de drukte niet aankonden.
Werk aan de winkel voor deze zaak.
Daphne Z. Expertproever (7 recensies) 6,8 /10
 • Datum van je bezoek: 7 jun. 2016
Vanmiddag op het terras gezeten, ruim een uur moeten wachten op een tosti met gerookte zalm, rode ui en kruidencrème!
Toen de tosti geserveerd werd miste ik direct de rode ui, de gerookte zalm was een soort van zalmsalade wat erg karig was, jammer! Ik heb dit aangegeven, maar er word verder niets meegedaan behalve 'ik zal het doorgeven aan de keuken'.
De bediening was snel,, maar de keuken daarintegen niet. Een drankje van het huis zou bijvoorbeeld wel op zijn plaats zijn. Jammer dit was mijn eerste kennismaking met de vrienden van de Burgemeester.
Fabio B. Fijnproever (2 recensies) 6 /10
 • Datum van je bezoek: 3 jun. 2016
-eten was redelijk
-mensen van de bediening werkte er nog maar net of waren nog niet ingewerkt, want de klant vriendelijkheid was van een laag niveau. Ook duurde het min een uur voordat we ons hoofdgerecht kregen.
-decor was mooi en de sfeer was aangenaam.
Wiresh K. Meesterproever (11 recensies) 8 /10
 • Datum van je bezoek: 30 mei 2016
Lekker ontbeten als zodanig voor € 6,50 p.p. Hiervoor krijg je een zeer uitgebreid ontbijt voor terug, bestaande uit croissants, brood met luxe beleg, gebakken eitje met ham, jus d'orange en een koffie. Nette zaak en vriendelijk personeel. Niks mis mee! :)
Lotje_43 . Proever (1 recensie) 6,3 /10
 • Datum van je bezoek: 28 mei 2016
Leuk aangeklede tent, vriendelijke bediening maar keuken is niet op orde... Hebben 1,5uur gewacht op 2 hamburgers en een biefstuk! Verschillende gasten liepen weg of werden kwaad om het uitblijven van hun bestelling..... Jammer want de biefstuk en hamburger waren van goede kwaliteit lekker sappig en precies goed gebakken... Side salad was (naar mijn smaak) niet zo lekker gedressed en leek een beetje afgeraffeld.. De Wagyu burger was jammer genoeg niet medium maar doorbakken, smaak was goed maar toch jammer van dit mooie vlees.
Piet V. Meesterproever (12 recensies) 7,3 /10
 • Datum van je bezoek: 27 mei 2016
Met vier personen gaan lunchen (twee maal de salade met boerenkip, een tosti met geitenkaas en een clubsandwich met kip en spekjes) . In potentie is alles aanwezig om succesvol te zijn: vriendelijke bediening, een kleine kaart maar wel met goede producten en een locatie midden in het Stadshart met een ruim terras. Toch lijkt de keuken nog niet voldoende ingewerkt om de drukte van een doordeweekse dag aan te kunnen. De ene helft van het bestelde loopt ruim twintig minuten achter op de andere helft. Wat warm moet zijn wordt koud geserveerd. De bediening verontschuldigt zich iets te vaak en iets te geroutineerd verwijzend naar "de jongens van de keuken". Dit nam de teleurstelling over ons bezoek toch niet geheel weg.
Rob S. Expertproever (5 recensies) 7,8 /10
 • Datum van je bezoek: 17 mei 2016
2e keer lunch in deze sfeervolle tent. Dubbele espresso en ossenhaaspuntjes op brood. Weinig op aan te merken maar niet zo smaakvol als bij de Beren. Beetje sweet chilli mee roerbakken zou al een hele verbetering zijn. Met fooi 15 euro is wel de normale prijsstelling.
Marcel J. Meesterproever (145 recensies) 6 /10
 • Datum van je bezoek: 25 apr. 2016
De vrienden van is vrij recent geopend. Jammer dat het concept niet vernieuwend is. De kaart is eenvoudig en de uitvoering onder de maat. Als je saté met gado-gado wilt serveren kijk dan even in de keuken van een toko hoe dat moet, dit lijkt nergens naar. Op een rustige avond is de bediening slecht. Het decor is netjes. Jammer dat deze zaak op deze manier een herstart doormaakt.
Xandra H. Meesterproever (33 recensies) 7 /10
 • Datum van je bezoek: 22 apr. 2016
Een prima restaurant om te lunchen. Ze doen goed hun best om het je naar de zin te maken.
prijs kwaliteit verhouding is goed.
Eveline R. Meesterproever (79 recensies) 7 /10
 • Datum van je bezoek: 20 apr. 2016
Hier gegeten op een woensdagavond met een stel meiden voorafgaand aan de ladies movie night.
We hadden niet gereserveerd en dat was geen probleem, hartelijk welkom geheten en we kregen een leuke tafel aan het raam. De inrichting is verbeterd met betrekking tot de vorige eigenaar en zo ook (gelukkig) de service ! We hadden wat brood met tapenade vooraf en lekkere wijn, op tafel kwam 2 x de spareribs, 1 x kip saté en 1 x saté van ossenhaas hierbij friet en salade. Alles was prima in orde en in goede prijs kwaliteit verhouding. Voor even iets eten of snel is dit een goede keuze, heb er een week later met mijn zoon geluncht op terras en allebei een broodje besteld dit zijn dikke boterhammen met beleg. Ook dit was prima de enige kanttekening die ik hier bij stel is dat je dan ook (zoals in mijn geval) voldoende tonijnsalade moet serveren voor twee boterhammen. Dit was nu wat karig, maar de smaak was in orde en een plus punt een keer geen rode ui zoals je tegenwoordig overal overheen en bij krijgt ! Ik kom zeker nog eens terug.
Bon Apetit . Fijnproever (3 recensies) 6,5 /10
 • Datum van je bezoek: 20 apr. 2016
Voor het eerst gaan eten (lunch) bij de vrienden van de burgemeester. Werden vlot geholpen. Mijn tafelgenoot had een salade carpaccio die haar erg goed smaakte. Mijn 'salade' gamba's viel helaas erg tegen. De gamba's waren goed op smaak maar in zijn geheel (kop ed) op de salade gelegd. Dit is een keuze die je als kok kunt maken alleen lever er dan ook een bordje voor de koppen en wat Citroen water of natte doekjes bij voor de handen. Uiteindelijk alles in een grote berg in mijn lege theekopje gelegd. Daarnaast zijn de garnalen met saus (lekkere saus) heet op de sla gelegd waardoor de sla was geslonken tot een minuscuul bodempje van onherkenbare stukjes. Alleen de grote stukken paprika waren nog herkenbaar. Mijn advies: meer salade, leg de garnalen en een tikje afgekoeld op en niet teveel warme saus eroverheen want het was geen salade meer te noemen. Zou hier nog wel terugkomen want de kaart zag er goed uit maar dan wat anders bestellen.
Elinemw . Fijnproever (4 recensies) 9 /10
 • Datum van je bezoek: 17 apr. 2016
Vandaag hier voor het eerst gegeten. Waren onderweg naar Clooneys maar werden verleid door het interieur. Werden vriendelijk ontvangen en naar een tafeltje begeleid. Leuke uitgebreide kaart met heerlijke gerechten. Ook de mogelijkheid om van de dinerkaart te bestellen. Dit hebben we ook gedaan, 2 heerlijke burgers besteld. De drankjes werden al snel gebracht door een jongen die duidelijk voor het eerst was. Iets ongemakkelijk met het vasthouden van een dienblad maar ook weer erg vriendelijk. De Burgers werden leuk geserveerd op een plankje met friet en een salade. De smaak was echt heerlijk! We komen hier snel weer eens terug om heerlijk te eten voor een perfecte prijs.
Smile1980 . Meesterproever (15 recensies) 7,8 /10
 • Datum van je bezoek: 12 apr. 2016
Vanmorgen een lekker ontbijtje gegeten. Koffie, jus, lekker brood en croissant. Beleg was lekker en vooral voldoende. Zoet beleg ook in overvloed dus het ontbijt is voor iedereen goed. Mooie prijs stelling en nette bediening.
Aankleding van deze zaak is strak en gezellig en voelt vriendelijk aan.
Tot binnenkort om het avondeten te proberen
Happymeal78 . Expertproever (8 recensies) 9 /10
 • Datum van je bezoek: 8 apr. 2016
Hier verjaardag gevierd op een vrijdagavond.
Versierde tafel bij aankomst, leuk!
Buitengewoon gezellig gezeten aan het raam in een rond zitje met z'n vijven.
Heerlijk brood vooraf bij de borrel!
Daarna genoten van prima voorgerechten en van heel leuk gepresenteerde verschillende soorten hamburgers.
Flinke porties dus lekker koffie om af te sluiten.
Jonge (onervaren) dames in de bediening die zeer attent waren en zorgde we niks te kort kwamen.
Leuke zaak , goed vertoefd!
 • 1
 • 2
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.