Umai

Wijnhaven 11 2611 CR Delft Nederland Kaart
31-152148689
7,7 /10
47 recensies

Meer informatie over restaurant Umai

7,7 /10
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  17
 • 7
  25
 • < 7
  5
Eten8,1/10
Service7,6/10
Decor6,8/10
46/47 recensies
Johannes V. Meesterproever (15 recensies) 7,5 /10
 • Datum van je bezoek: 19 feb. 2016
We hadden al eens eerder gegeten bij Umai en dat was erg goed bevallen. Umai is een all-you-can-eat sushi restaurant met de bekende aanstreepkaart. Vorige keer zaten we aan de lunch en waren we zo'n beetje de enige in het restaurant. Dit keer gingen we voor een diner op vrijdagavond.

We kwamen een kwartiertje voor tijd aan bij het restaurant. Geen probleem, het was nog rustig en we konden meteen gaan zitten. We werden met ons tweeën aan een tafel voor vier personen gezet. Een beetje vreemd, maar het kwam het bedienend personeel goed uit als we daar zaten. Wat wel positief was aan een vierpersoonstafel was dat we veel sushi kwijt konden op tafel! ^_^

Het eten was even lekker als de vorige keer. De keuken ondervond duidelijk geen last van de drukte van een vrijdagavond. Er werd op een hoog tempo gewerkt door het personeel. Omdat we langs het looppad zaten werd onze kaart telkens snel meegepakt en werden we constant voorzien van nieuwe sushi, sashimi, handrolls, e.d. Hierdoor stonden we ook al sneller buiten dan we zelf gedacht hadden.

Kort samen gevat: lekkere sushi en snelle service, maar het gaat wel een beetje ten koste van het idee dat het een uitje is.
Judithmeijer1987 . Fijnproever (4 recensies) 7,3 /10
 • Datum van je bezoek: 13 feb. 2016
Erg lekkere sushi gegeten bij umai, vooral met garnaal en de zalm

HELAAS werden we om 21.45 verzocht om zsm de laatste ronde te bestellen, ijs en koffie werd er door heen gedouwd en om 22.20 stonden we een beetje bedust (op zaterdagavond) buiten.
Ga hier dus niet heen als je iets later op de avond bent, zonde van je geld.
Estherdevries62 . Expertproever (5 recensies) 7 /10
 • Datum van je bezoek: 13 feb. 2016
Al vaker bij Umai in Delft gegeten. In de loop der jaren valt het mij helaas wel op dat de sushi kleiner wordt, gelukkig heeft dit geen invloed op de smaak. De sushi's blijven goed van kwaliteit en goed van smaak. Kom hier zeker vaker terug!
Lindavermeulen . Meesterproever (36 recensies) 8,5 /10
 • Datum van je bezoek: 8 sep. 2015
Heerlijk gegeten vanavond in de nieuwe Umai.
All you can eat concept.
Je mag 5 gangen, bestaand uit 5 gerechtjes in tweeenhalf uur gebruiken. Wij zijn tot de derde gang gekomen, was echt ruim voldoende.
Grote kaart, niet alleen sushi maar ook veel andere gerechten. Verschillende tempura, Japanse salades, soepen, groenten gerechten enz.
Wij hebben wij hier met 8 personen gegeten, snel en vriendelijk bediend en heerlijk vers eten.
Mijn favorieten waren de sushi van zoete garnaal, inktvisjes met sojasaus en sesam, zalm sushi, heerlijke courget, tempura pompoen en groene thee ijs.
Jammer dat ik niet om de hoek woon zoals mijn broer dan kwamen wij zeker regelmatig langs!
Succes met jullie nieuwe restaurant!
FernandeC . Fijnproever (3 recensies) 7,3 /10
 • Datum van je bezoek: 3 jul. 2015
Wij zijn al regelmatig bij Umai gaan eten en de sushi is heerlijk. De salades en warme gerechten (ossenhaaspuntjes zijn zeker een aanrader) zijn goed. De service is in de laatste maanden wel achteruit gegaan.

Zoals een andere review aangaf, is het wel heel bijzonder dat als je de zitting van 20.00uur hebt er om 21.45uur al wordt gezegd dat de laatste ronde besteld kan worden!! Wat is er gebeurd met 2,5 uur eten?? Letterlijk zei de dame: "het is bijna 22.00uur (het was 21.44uur) u kunt nog snel 1 ronde bestellen of wilt u nu ijs?"

Je voelt je dan echt opgehaast en een beetje bekocht.....
Kom op Umai! Dat kan toch anders?

Kok123 . Proever (1 recensie) 5,8 /10
 • Datum van je bezoek: 7 mei 2015
Gisteren om 20.00 een tafel gereserveerd. We kregen te horen dat de keuken om 10 uur zou sluiten omdat alle koks nog naar huis moesten. Aardig detail daarbij was dat alle koks en bediening stipt om 10 uur met een bord eten het restaurant binnen kwamen om zelf lekker even te eten, tegenover onze tafel. Enfin, twee uur de tijd ipv 2,5 uur. Geen probleem zou je zeggen! Maar toen we binnen 1 uur pas 1 gang hadden gekregen werden we toch wat minder blij. Met honger vroegen we of het nog lang zou duren, de bediening zei dat er een andere sushi chef was en dat hij niet zo snel kon werken. We vroegen wat er zou gebeuren wanneer we om 10 uur maar 2 gangen hadden gekregen. Het antwoord was dat de chef er niet was dus dat ze zelf niks kon doen... Uiteindelijk hebben we maar alvast ronde 3 ingevuld omdat we onderhand erg veel honger hadden. En je raad het al... Alles kwam ineens tegelijk op tafel waardoor het amper paste. Verder werden bordjes met sausjes weggehaald waar we nog niet klaar mee waren en verder werd er geen aandacht aan ons besteed. Met het afrekenen moesten we uiteraard de volle mep betalen, werd er helemaal niet gevraagd naar onze beleving en of het lekker had gesmaakt en gingen we dus met een genegeerd gevoel en een lichtere portemonnee weg. De sushi was erg lekker! Maar om daar steeds een half uur op te moeten wachten kan echt niet. Ik denk niet dat ik ooit terug kom.
Malou K. Meesterproever (36 recensies) 7,8 /10
 • Datum van je bezoek: 4 mei 2015
Lekker gegeten bij Umai. Ik vond de sushi van goede kwaliteit. Toen we kwamen was het (nog) niet druk dus we kregen het allemaal snel. Vriendelijke bediening.
Claire N. Meesterproever (34 recensies) 7,8 /10
 • Datum van je bezoek: 22 mrt. 2015
Restaurant Umai kent een 'all you can eat' concept, maar is duidelijk beter dan zijn grote 'concurrenten'. De sushi is van aardige kwaliteit. Van de warme hapjes ben ik minder groot fan. Wanneer je voorin het restaurant zit, zit je erg leuk. Achterin heb ik meer het 'vreetschuur' idee omdat het erg fel verlicht is en er veel mensen op een klein oppervlak zitten. Het is een prima optie als je zin hebt in (veel) sushi, vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding.
BartenJoyce . Fijnproever (2 recensies) 7,5 /10
 • Datum van je bezoek: 18 feb. 2015
Op 18-02-2014 hier gegeten.
Zeer vriendelijke en vlotte bediening.
Goede rustige sfeer, geen tl-lampen en schoon.
Heerlijke sushi en bijgerechten, en zelfs goed bier.
Prima restaurant om regelmatig naar terug te keren.

Pouyan D. Expertproever (6 recensies) 8 /10
 • Datum van je bezoek: 31 jan. 2015
Wij komen hier graag regelmatig lekkere sushi eten!
Vooral de sushi met avocado, zalm en roomkaas is geweldig! Absolute aanrader voor sushi liefhebbers!
Vera V. Fijnproever (4 recensies) 6,5 /10
 • Datum van je bezoek: 24 dec. 2014
Prima sushi en ruime keus. Nadeel dat veel tonijn sushi niet met verse tonijn was bereid maar met bliktonijn. Dus die heb sushi heb ik vermeden. Vlotte en vriendelijke bediening. We zaten achterin het restaurant en daar vond ik het vrij storend dat je via een viezig, slecht bedekkend doekje zo de keuken in kon kijken met onvriendelijk TL licht en rommel. Dit stak extra schraal af ten opzichte van de strakke en schone inrichting (wel een beetje inspiratieloos) van het restaurant zelf.
Rob J. Meesterproever (12 recensies) 8,3 /10
 • Datum van je bezoek: 21 nov. 2014
Umai is het beste sushi restaurant in de binnen stad van Delft! Service en eten is perfect. Decor zou iets knusser mogen maar verder uitstekend!
TomG88 . Meesterproever (11 recensies) 7,8 /10
 • Datum van je bezoek: 23 okt. 2014
Een sushi tent zoals een basic sushi tent hoort te zijn. Bij binnenkomst snel begroet en naar onze plaats verwezen. We kregen snel het systeem uitgelegd en konden gaan turfen bij de gerechten die we wilde bestellen. Alle sushi en nagiri gerechtjes, inclusief alle vleesgerechtjes, waren stuk voor stuk goed op smaak en kwamen vlot naar de tafel. Detail dat geen afbreuk doet aan de ervaring: de bediening komt volgens mij uit elk Aziatisch land behalve Japan.
Jeroen W. Meesterproever (31 recensies) 7,8 /10
 • Datum van je bezoek: 19 okt. 2014
Babi Pangang, Foe Yong Hai... in grote steden verkoopt het nauwelijks meer. Noodgedwongen haken Chinese restauranthouders daar op in en proberen zichzelf opnieuw uit te vinden. De een reïncarneert veilig als snackbar, Umai als Japans ‘all you can eat’ restaurant. Het personeel is vriendelijk, de entourage stijlvol maar één blik op de kaart leert dat het geen tradirioneel Japans restaurant is... Je bestelt hier in 4 ronden uit telkens 5 gerechten: 20 in totaal...

Smaak, textuur, veelzijdigheid: met zorgvuldig kiezen kom je toch aan je trekken tegen een prijs die je bijna niet voor mogelijk houdt. Zelfs als je geen Holle Bolle Gijs heet. Umai is dan ook een welkome afwisseling op de traditiole Chinees. Het eten? De sushi is prima maar niet als in Japan: de ‘Unagi nigiri’, (Nº 8) met paling weet de kwaliteit van rijst het best te compenseren, iets dat niet voor ‘Spicy tuna, (Nº21)’ geldt: te zout. Ook blijkt de textuur van sommige zeewiervellen niet op orde. Onvergevenlijk voor een Japanner, maar als Hollander geef ik een extra knauw.

Toch is ‘Gyuniku Yaki, (Nº52)’ een lekker gerecht, net als ‘Usuyaki, (Nº71)’. Heerlijk, maar niet zoals bij de onbetaalbare Japanner in onze hoofdstad. Maar dat kan ook niet voor deze prijs. Sterker, als bouwvakker bik je hier van maandag tot woensdag tegen een schim van € 21,50. Als sterke eter haakte ik al af na ronde 3... Hooguit Twiggy zal zich bekocht voelen maar kan voor die prijs niet eens 2 saaie gerechten bij een dito Chinees eten met uitzicht op een goudomrand systeemtegelplafond.

Umai is een aanwinst dat onbeperkt eten aanbiedt tegen de prijs van één Grand Café hoofgerecht en vandaar een ruime 8 op rapport. Is het Japans? Nee. Niet minder Japans zoals Babi Pangang voor een Chinees, maar desondanks toch een verbetering. Een nieuwe koers. Gewoon proberen en doen dus, maar let wel op de kleine lettertjes: drank is niet goedkoop en een gerecht niet opeten kost € 2,-. In dat laatste kan ik mij trouwens prima vinden, ik ben tegen verspilling...
Alex T. Expertproever (6 recensies) 8,8 /10
 • Datum van je bezoek: 9 okt. 2014
Een heerlijk restaurant meer prima sushi. De sfeer is goed en het menu is goed gevarieerd. De bediening is vriendelijk en vlot. De hoeveelheid sushi die je mag bestellen is meer dan voldoende om het restaurant goed gevuld te verlaten!
Fabian S. Meesterproever (54 recensies) 8,5 /10
 • Datum van je bezoek: 18 sep. 2014
Na een wat mindere sushi ervaring elders in de regio weer wezen eten bij Umai in Delft. Wat een contrast toch. Heerlijk verse koude sushi's, erg smaakvol! Spicy tuna en "tonijnsalade" zijn mijn favorieten. En veel keuze. Ook bij de warme gerechten. Sojabonen met zout zijn heerlijk! Zelfs keuze uit 3 mini schnitzels, lekker krokant. Weinig minpunten te ontdekken ook nu weer. Prima en snelle bediening. Echt het beste AYCE sushi restaurant in de regio!
Avalerion . Fijnproever (4 recensies) 8,5 /10
 • Datum van je bezoek: 20 aug. 2014
Favoriete sushi in Delft en omstreken! Alles smaakt heerlijk, verse sushi van goede kwaliteit, vriendelijke bediening. Interieur niet erg bijzonder voor een sushi restaurant maar dit is een klein detail in verhouding tot het eten. Een plek om terug te komen!
Cynthia D. Expertproever (8 recensies) 7,3 /10
 • Datum van je bezoek: 21 jun. 2014
Umai is zeker een van de betere All You can Eat sushi restaurants. De gerechten zijn heerlijk, vooral de Sushi met (rivier)kreeft!
Qua service is het wel zoals verwacht bij een sushizaak- zelf een lijstje invullen en personeel komt het brengen. Je moet zelf het tempo aangeven, als je te snel je lijstjes invult, heb je binnen een uur gegeten. Maar eindconclusie: Lekker sushi/japans eten kan bij Umai in Delft!
Esther L. Meesterproever (34 recensies) 7,8 /10
 • Datum van je bezoek: 15 jun. 2014
Goede lekkere sushi en vriendelijke bediening.
De zaak zelf is niet zo massaal en eigenlijk in 2en gedeeld, dit maakt het wat gezelliger. Sfeervol en net restaurant met de bekende all you can eat principe. Wij werden op een redelijk drukke zondagavond prima geholpen en vlotte bediening. Zit ook in het centrum van Delft, dit was voor ons reden om een keer langs te gaan na een biosje, prima te combineren en lekker centraal. Wij hebben genoten en komen wellicht nog een keer terug!
Dolf N. Expertproever (8 recensies) 7,3 /10
 • Datum van je bezoek: 21 mrt. 2014
Sushi en shashimi prima van kwaliteit voor een all you can eat. Bediening best wel alert zeker op drankjes ! Verwacht geen top Japans diner dat kan niet voor deze prijzen. Zaak zelf zou wat romantischer ingericht kunnen worden.
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.