Stadsherberg de Mol

Molslaan 104 2611 RP Delft Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 30
|
31-152121343
7,1 /10
37 recensies

Over het restaurant Stadsherberg de Mol

Ga vijf eeuwen terug in de tijd en beleef de Middeleeuwen midden in Delft. Hier kun je dineren in Middeleeuwse stijl, compleet met kaarslicht, een troubadour en grote kannen wijn. Je kunt hier een avondvullend programma meemaken, met enkele personen of een grotere groep. Reserveren Alleen op reservering. Je hebt keuze uit verschillende menu’s die soms vreemde namen hebben maar die wél heel erg smakelijk zijn. Kom genieten en laat je meevoeren naar een andere tijd op een bijzondere locatie.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 30
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

 • € 2,5
  Glas wijn
 • € 2,5
  Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Stadsherberg de Mol

Hoe kom je er?

 • : Betaald parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag t/m zondag 18:00 - 23:00

Services

7,1 /10
 • 10
  1
 • 9
  3
 • 8
  9
 • 7
  11
 • < 7
  13
Eten
6,9
Service
7,2
Decor
7,6
Prijs-kwaliteit
Kan beter
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Kan beter
37/37 recensies

Jouw recensie over het restaurant Stadsherberg de Mol

Joost S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 8 okt. 2018
Zaterdagavond 6 oktober hier gegeten. De soep was kneiterzout en het vlees was helaas zou taai als een jute zak. Het bier was aangelengd met water en tenslotte kregen we een nagerecht dat bestond uit krenten in karton. De troubadour was wel echt goed(maar dat was dan ook een brabander)
Mark S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 14 sep. 2018
Met collega's van de gemeente Delft geweest. Buiten de locatie en het vermaeck een zeer teleurstellende ervaring.
Bier was smakeloos (was bier van gisteren werd er gezegd) ook de tweede ronde bier was het niet. De kwaliteit en de hoeveelheid van het eten rechtvaardigden het bedrag van € 34,50 p.p. bij lange na niet.
De troubadour was een toppertje.
Duco R.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 9 dec. 2017
je boekt een herberg tafereel maar wordt geplaatst in een ijskoude kelder en krijgt een compleet andere avond dan die je hebt geboekt. Ohwja, en dan achteraf ook nog vragen om meer te betalen. We zijn hier een keer of 7 geweest, maar dit was in ieder geval de allerallerlaatste!
L W.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 26 okt. 2017
 • Online gereserveerd
Een heerlijk avondje uit. We moesten in het begin lang wachten voordat eindelijk de eerste gang werd geserveerd, maar daarna verliep alles vlot. Heerlijk gegeten, het vlees viel zo van het bot van. Mes en vork heb je niet nodig zo mals als het vlees is. Onze voorkeur ging uit naar de spareribs. En de sfeer van deze oude herberg met alleen kaarslicht is uniek. Aanrader!
irenedebloois .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 25 okt. 2017
 • Online gereserveerd
Leuk om een keer te doen, lekker en veel gegeten. Mooi gebouw, knus. De recensie moet kort zijn, dus nu maak ik maar 120 tekens vol....
Gea P.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
8
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 19 okt. 2017
 • Online gereserveerd
Er was veel te weinig personeel.
Bediening was heel aardig maar werkte zich ongelukkig. Weinig aan sfeer meegekregen die ik er vroeger zo leuk vond.
Clara D.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 27 sep. 2017
 • Online gereserveerd
Ik heb veel over dit restaurant gehoord en wou het een keer zien van binnen. Dankzij de AH actie was een goede gelegenheid om dat te doen. En ik moet zeggen dat het was heel heel leuk, prima sfeer, snelle bediening en goed eten. Een groep jonge mensen kwam ook eten en zij trokken de middeleeuwse kleren aan die klaar stonden en zij hadden ook veel lol. En wij ook, kijkend wat zij aan het doen waren. En... met de hand eten? zoals in de middeleeuw? ja zeker het kan maar als je vraagt, krijg je ook, gelukkig, bestek wat wij zeer hebben gewaardeerd. Wij gaan zeker weer daar eten.
Stefan R.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 23 sep. 2017
Wij hebben zaterdag gegeten bij de Mol en we hebben genoten. Van begin tot eind royaal gegeten en gedronken, eten was erg lekker. Het toneelspel en live muziek van de troubadours is heel leuk en interactief. Kortom, echt een aanrader. Wij komen zeker nog een keer terug.
Paula D.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 10 sep. 2017
 • Online gereserveerd
Het eten was in zijn geheel teleurstellend , het was niet echt middeleeuws,
Carin L.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 31 aug. 2017
Lekker gegeten, ruime hoeveelheid en hele vriendelijke bediening. Wat het vooral heel leuk maakt is de bijzondere sfeer en inrichting, je voelt je echt terug in de middeleeuwen!
Karin H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 6 aug. 2017
 • Online gereserveerd
Eten was erg goed en het was gezellig. Alleen tussen voorgerecht en hoofdgerecht zat n erg lange tijd. We hebben dat goed kunnen oplossen.
Maurice P.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
2
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 9 jul. 2017
Afgelopen zondag, na vele jaren weer eens een bezoek gebracht aan de Stadsherberg. Bij binnenkomst leek er niets veranderd te zijn. Die indruk veranderde toen de menukaart op tafel kwam. Deze leek nog slechts een uittreksel van het menu op internet. Het aantal voorgerechten was gereduceerd tot 3, waaronder carpaccio, en 3 soepen. Weliswaar middeleeuws omschreven, maar toch eerder een moderne evergreen. Dat werd nog minder toen hierbij ook mes en vork werden geleverd omdat het anders zo moeilijk te eten was. Hierbij wordt het concept van de herberg toch wel onderuit gehaald. Want hoe verklaar je de gasten dan dat bij het hoofdgerecht bestek ineens taboe is? Mijn tafelgenoten bewezen overigens dat die carpaccio ook uitstekend zonder bestek te eten is. Bij de bloedworst “met den appelen” waren de appelen niet te ontdekken.
Als hoofdgerecht had ik de Molshoop besteld. Deze bestond uit een konijnenboutje, een paar spareribs, een paar kleine drumsticks en een in stukken gesneden frikandel, die aangeduid werd als gekruide worst. Afgezien van het konijnenboutje leek dit nog het meest op een kindermenu, onwaardig voor een restaurant. De spareribs van een tafelgenoot kwam zonder verdere bijgerechten. De kok had er zich deze keer wel heel gemakkelijk van af gemaakt.
Aan de Syllabub is gelukkig niets veranderd en is natuurlijk nog steeds een topper. Toen we bij de koffie een oud-Hollands likeurtje wilden bestellen, kwam weliswaar het hele plateau tevoorschijn, maar de Gedienstige moest melden dat diverse flessen leeg of bijna leeg waren. Ik kan me goed voorstellen dat zij er geen zin in had om er nog een verhaaltje bij te vertellen en het liet bij de grappige namen van de likeurtjes waar we onze fantasie maar op los moesten laten. Wat een afgang. Ik kan me voorstellen dat er misschien moeilijkheden zijn met de verkrijgbaarheid van de dranken door het wegvallen van een leverancier, maar haal het dan van de kaart.
Tegen deze tijd (ca. 20:45) kwam er nog een klein gezelschap (3-4 personen) binnen die zonder reservering wilden komen eten. Er was verder niemand aanwezig, maar zij kregen te horen dat de keuken al om 8 uur sluit. Hallo? De zaak gaat pas om 6 uur open en om 8 uur sluit de keuken al?
Al met al moet ik constateren dat er weliswaar aan het concept niets veranderd is, maar dat de gemakzucht heeft toegeslagen op meerdere aspecten. De internet site wordt niet of nauwelijks onderhouden. Dit betreft niet alleen het menu maar bv. bij Gasten over Ons dateert de laatste reactie van juni 2015 en is het ook niet mogelijk nog een reactie achter te laten (om klachten te voorkomen?). Deze gemakzucht gaat vooral ten koste van de kwaliteit van het eten. Blijkbaar vertrouwd men erg op de reputatie, maar als je op je lauweren gaat rusten zakken ze snel in. Ik vrees dat de herberg binnenkort alleen nog maar open is op de (lucratieve?) troubadouravonden.
Al met al hebben we toch een gezellige avond gehad, maar dat kwam meer omdat mijn tafelgenoten nog niet bekend waren met het concept en de verrassing daar nog effect sorteerde. Maar ik hoop van ganser harte dat het eten weer terugkeert op het oude niveau.
Widi S.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 2 jul. 2017
 • Online gereserveerd
Was aanbieding via AH
Maar niet aan ons besteed, bedoeling is om met je handen te eten (middeleeuws, daar moet je van houden!)
Paul E.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
4
Service
2
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 18 jun. 2017
 • Online gereserveerd
De reservering was kennelijk niet doorgekomen, wij stonden niet op de lijst. We mochten wel gaan zitten, maar hierbij was de boodschap, van de twee zeer jeugdige personeelsleden, dat ze maar met z'n tweeën waren en het allemaal wel wat langer zou gaan duren. Dit gaf ons geen vertrouwen waarop wij deze gelegenheid hebben verlaten......
Sjuf .
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 28 mei 2017
Het concept is leuk, het eten simpel. Mijn tafelheer en ik hadden het Gaanderije menu. De belegde toastjes vond ik een misser, omdat het diner al werd geopend met een royale bol lekkere brood en papperige kruidenboter. Bovendien vond ik het beleg op de toastjes wel erg lijken op de kruidenboter. Een houten lepel voor een heel gewone Soep (bospadenstoelen). Je handen voor het hoofdgerecht en toetje. Ook het hoofdgerecht is erg simpel, gemengd vlees met aardappelen en salade. Een toet (frambozenmousse) met een verhaal dat je al gehoord hebt van de andere tafels, als de gastheren- en dames het aan tafel komen vertellen. Het verhaal zal ik hier niet verklappen, daarvoor moet je zelf naar Stadsherberg de Mol.
Manfred V.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 10 mei 2017
 • Online gereserveerd
lekker met je handen eten. "Simpel" voedsel (spareribs, worst etc..) maar wel goed op smaak allemaal. Best donker binnen!
Wim A.
Meesterproever
(13 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 13 aug. 2016
Troubadouravond meegemaakt, gezellig en lekker eten. Soep uit een pakje? Ik weet het niet maar de smaak was prima en daar gaat het toch om. Spareribs NIET aangebrand maar heerlijk van smaak en goed mals.
Lola R.
Meesterproever
(24 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
7
Service
7
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 10 aug. 2016
Tijdens een bezoekje aan Delft zin om weer eens Stadsherberg de Mol te bezoeken. Bij de reservering werd ons al verteld dat het druk zou zijn, maar dat er nog wel twee personen bij konden. Aan sfeer heeft deze zaak in de loop der jaren niet ingeboet. Het is gevestigd in een prachtig oud pand en door het oud-Hollands decor, de kleding van het personeel en de stemmige muziek waan je je in de middeleeuwen. Nadat wij een tafeltje toegewezen hadden gekregen konden we na een tijdje wachten een drankje bestellen. We kozen voor het huisbier, Delftse kuit, wat door het bedienende meisje aan tafel uit een kan werd geschonken en verrukkelijk smaakte. Daarna weer een tijd gewacht en toen de kaart maar gevraagd. Bij de kaart kwam de gastheer een kleine uitleg geven. Vervolgens weer een tijd gewacht voor we konden bestellen. Wij hadden de indruk dat er te weinig personeel was voor het aantal gasten. Gelukkig was de sfeer goed en het bier lekker. Na een tijdje kwam onze (heksen)soep en een bol ambachtelijk brood met een sausje. Het brood was erg lekker. De soep was eenvoudig, met wat groenten maar met heerlijke tuinkruiden. Nu hadden we gelukkig wat in ons maag in afwachting van de rest van het menu, wat uiteindelijk ook op tafel kwam, weer met een leuk toelichtend praatje van de gastheer. Er werden verschillende schaaltjes met vleesgerechten op tafel gezet, een schaaltje met aardappeltjes en eentje met salade. Het is op zich al een mirakel om bij een middeleeuwse maaltijd aardappels te krijgen en deze waren ook nog eens heerlijk op smaak gebracht met kruiden. Het vlees was ook prima. Het konijn was mals en sappig met een lekker sausje, de kippenvleugeltjes waren heerlijk en de spareribs en de speklapjes waren ook goed van smaak. Het toetje, de befaamde syllabub, was luchtig en romig. Ze hebben bij de stadsherberg een ruime keuze aan oud-Hollandse likeuren, dus we hebben er allebei ééntje bij de koffie besteld. Toen het wat rustiger werd hebben we nog een tijdje met de vriendelijke gastheer en bardame kunnen praten. Al met al een gezellig gevulde avond met lekker eten en een goede sfeer.
MaesterMax .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
7
Service
9
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 2 aug. 2016
Regelmatig wezen eten, goede middeleeuwse sfeer en in de weekenden een goeie aanrader. Alles is in kledij en past bij het thema. Wel weinig voor de vegas
Balayer .
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 5 mrt. 2016
Een geweldige avond gehad bij Stadsherberg de Mol. Dit restaurant is gevestigd in een fantastisch pand, als je binnenstapt zit je meteen in de middeleeuwen, wat een decor!! We werden meteen ontvangen door de Waard en zijn team, die de avond omlijsten met verhalen en middeleeuwse gebruiken.

Wij hadden het Taveerne-menu, het meest eenvoudige menu. Soep met houten lepel en heerlijk brood als voorgerecht, diverse vleessoorten als hoofdgerecht en een heerlijk nagerechtje. Het eten was heerlijk, er zou wellicht alleen iets meer groente geserveerd kunnen worden.

Verder was het Troubadour-avond, dat is echt een aanrader. Met accordeon en zang brengt hij veel sfeer. Daarnaast maakt hij met alle gasten een praatje, en stelt alle gasten ook aan elkaar voor. Verbazingwekkend hoeveel details hij wist te onthouden van alle gasten (het zat behoorlijk vol).

De sfeer was uitmuntend, erg gemoedelijk, gezellig, er wordt veel gezongen en gelachen. Voor diegenen die graag rustig willen converseren tijdens het eten is dit restaurant niet direct een aanrader, maar daar kwamen wij vanavond niet voor.
Wil je een middeleeuwse ervaring, 100% verzorgd, dan moet je hier absoluut een keer langsgaan!

 • 1
 • 2
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.