8,1 /10
120 recensies

Over restaurant Stad Munster

Chich van buiten, extra warm van binnen

Chic van buiten, extra warm van binnen. Stad Munster in Winterswijk is een restaurant met een fijn karakter. De eigenaren Simone en Frans zijn de meest Bourgondische en gezellige hosts die je je kunt voorstellen en geven je direct bij binnenkomst het gevoel dat je bij hun thuis bent. Voel je welkom en proef de meest eerlijke en pure gerechten met ingrediënten uit de streek. Vraag de bediening zeker even naar hun wijnkaart, zodra je dit doet komt de sommelier in hen naar boven!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 38
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 2 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Stad Munster

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt & Parkeerplaats

Openingstijden

Maandag t/m Zondag
- Lunch 12:00 - 17:00
- Diner 17:00 - 22:00
- High Tea 12:00 - 18:00
- Bar 21:00 - 23:30

Services

 • Amex , Betaalpas , Mastercard , Visa card
 • Restaurant is af te huren (60 maximum aantal personen.)
 • Huisdieren welkom , Lift aanwezig , Private dining , Terras , Toegankelijk voor rolstoelen , Wi-Fi
Zeer goed
8,1 /10
 • 10
  9
 • 9
  25
 • 8
  48
 • 7
  21
 • < 7
  17
Eten8/10
Service8,3/10
Decor8/10
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Rustig
Wachttijd
Redelijk
120/120 recensies
Resigerritsen . Fijnproever (3 recensies) 8 /10
 • Datum van je bezoek: 5 okt. 2016
 • Online gereserveerd
Een prettig en lekker diner in een sfeervolle ambiance. Een perfecte service en een keuken die bereid was aanpassingen te doen ivm een allergie. Het was een genoeglijke avond en de gerechten waren met zorg bereid. Met name het hoofdgerecht de klanksteak van het rund met kalfsjus en de heerlijke Vlaamse frites sprongen eruit.
Rinie-1445 . Meesterproever (39 recensies) 6,5 /10
 • Datum van je bezoek: 16 sep. 2016
Ook hier geweest met de AH actie. Vinden het echter ook misleiding dat er op de Iens / AH restaurant actie pagina vermeld staat alla Carte. Terwijl het eigenlijk gewoon een vastgesteld menu is.
Beetje misleidend dus. Ook de opmerking hier bij de recensies van de uitbater vond ik wel leuk gevonden. Op onze alla Carte kaart staat duidelijk vermeld dat het een samengesteld AH menu is... Maar deze truc van aangepaste menu kaart of samengesteld menu / en toch alla Carte vermelding ben ik ook al bij andere restaurants tegengekomen. Daar moet Iens wat mij betreft wat beter op controleren. Wat het eten hier betreft kan ik kort zijn, smaak ik gewoon van een redelijke kwaliteit, alleen heb ik wel het gevoel dat er door deze AH actie wat wordt bezuinigd. Ook staat er te lezen dat als m'n om de wijnkaart vraagt m'n zich de sommelier gaat voelen, uiteraard gaat dit gevoel ook gepaard met een aandige prijs per glas. Ook de onderlinge afstand van de tafeltjes is inderdaad redelijk beperkt, je kan bijna bij je buurtafel een vorkje meeprikken. Ik kan nu niet goed inschatten wat er regulier in het restaurant aan gerechten wordt aangeboden, maar ik denk dat normaal gesproken de culinaire lat hoger ligt, en dat de prijs nu duidelijk op de geleverde waren drukt. Eigenlijk zou m'n dus niet moeten deelnemen aan dit soort acties enkele en alleen om wat tafeltjes te vullen. Want dan trek je misschien toch publiek die met een andere (hogere) verwachting naar het restaurant toekomen.
Hans L. Proever (1 recensie) 9 /10
 • Datum van je bezoek: 11 sep. 2016
Al vele jaren komen wij met enige regelmatig in restaurant Stad Munster. Ook nu hebben wij hier weer voortreffelijk gegeten, deze keer vanwege het mooie nazomerweer op het terras. Het 3-gangen verrassingsmenu is, inclusief de heerlijke amuse van meerval, in alle opzichten een aanrader. De bediening is attent en gelukkig niet gejaagd of opdringerig. Met de kritische recensies als zou de keuken middelmatig zijn en de bediening traag zijn wij het dan ook beslist niet eens. Integendeel, restaurant Stad Munster heeft ook onder de nieuwe eigenaren en onder de nieuwe chefkok zijn uitstekende reputatie weten te behouden. Wij hebben voor een bezoek aan Stad Munster graag een autorit uit Den Haag over!
Cmgvanleen . Proever (1 recensie) 7,3 /10
 • Datum van je bezoek: 3 sep. 2016
 • Online gereserveerd
Het eten was goed. Het dessert was het lekkerst. De bediening was erg vriendelijk. De wijn was prijzig. 4,30 voor een glas met een bodempje wijn en dat in de Achterhoek. Dat zijn wij niet gewend. Jammer dat het een vaststaand menu was en er niet van de kaart gegeten kon worden.
G.s.visser1 . Fijnproever (2 recensies) 7,3 /10
 • Datum van je bezoek: 2 sep. 2016
 • Online gereserveerd
We verwachtten a la carte diner zoals beschreven. Er werd echter een voor alle deelnemers aan de AH-actie vast menu geserveerd. Een soort verrassingsmenu dus. De prijs was niet aangegeven. Bediening traag. Erg lange wachttijd tussen de menu's. In plaats van een glas wijn werden er drie berekend.
Restaurant
Beste G.S. Visser, op onze a la cartekaart staat ons verrassingsmenu. Deze staat ook vermeld op onze website en u kunt zowel op de website als op de menukaart lezen dat het verrassingsmenu met 3 gangen € 35,00 kost. Dit is geen geheim. In de wildtijd zijn de menu's € 2,50 hoger i.v.m. de hogere prijs voor wild t.o.v. ander vlees.
Op de site van AH restaurantactie kunt u exact lezen wat het menu inhoud gedurende steeds 3 weken. Zelfs de lunch staat daar uitgebreid vermeld.
Wij vinden het spijtig dat u iets anders voor ogen heeft gehad, maar helaas was dat uw eigen interpretatie. Immers wij hebben het gehele menu vermeld wat u had kunnen lezen voor u deelnam.
Door de populariteit van de AH actie kan het niet anders dan dat het op sommige dagen een stuk drukker is. Dat valt voor u, als gast, wel een beetje te verwachten.
U ervaart dit als een trage bediening. Maar in alle eerlijkheid wil de ene gast lekker rustig dineren (daarom plannen wij ook altijd maar 1 tafelbezetting, zodat u niet hoeft te haasten) terwijl de andere gast meer "haast" heeft.
Wij plannen een rustige geniet-avond en willen u niet het gevoel geven dat u snel weer klaar moet zijn omdat de volgend gast al staat te wachten op uw tafel. Daarmee laten we u rustig nagenieten van de ene gang, voor u de volgende gang uitgeserveerd krijgt.
Misschien is zo'n populaire actie niet geheel uw ding, vanwege de drukte die het met zich mee brengt en bent u wellicht meer snelheid gewend? Bij de gerechten die wij serveren (alles a la minute zelf bereid) duurt het nu eenmaal langer dan bij bijvoorbeeld een buffetrestaurant. Daar kunnen wij niets aan veranderen.

U beweert dat wij u 3 glazen wijn hebben berekend. Hebben we dat niet opgelost omdat het simpelweg een fout is geweest?

Wij vinden het zeer jammer dat u zo'n negatieve melding achterlaat als recensie, terwijl wij als restaurant toch een zeer behoorlijke kwaliteit hebben geleverd aan u, door onze deelname aan deze actie, slechts de helft hoeft te betalen.
Anneke U. Expertproever (7 recensies) 10 /10
 • Datum van je bezoek: 29 aug. 2016
 • Online gereserveerd
Echt een aanrader. Superieur, de klant is in alle opzichten de koning. Wij hadden aangegeven dat 1 diabeet is en was er een dessert speciaal voor hem gemaakt. Het eten was formidabel en het amuse hapje nou daar zou ik wel het recept van willen hebben.
amuse= biet,granny smith, geitenkaas.....?
Restaurant
Hartelijk dank voor de lovende woorden! Als u een volgende keer komt, heeft u van ons toestemming om te proberen het recept van de amuse los te peuteren bij de keukenbrigade. Graag tot zien! :-)
Gerdie . Fijnproever (3 recensies) 8 /10
 • Datum van je bezoek: 28 aug. 2016
 • Online gereserveerd
We hebben bij Stad Munster weer heerlijk gegeten.
Hoewel het volksfeest nog een beetje na ebte was het in het restaurant keurig voor elkaar en
hadden we er geen last van.
Restaurant
Bedankt voor uw fijne respons. Graag tot ziens!
Klamer . Proever (1 recensie) 8,8 /10
 • Datum van je bezoek: 21 aug. 2016
 • Online gereserveerd
Alle aandacht voor jou. Er wordt heel goed naar de wensen van de klant geluisterd. Prima, sfeervol en bijzonder smakelijk gegeten. Op weg naar een ster!
Restaurant
Dankuwel! Maar een ster? Nee, toch maar liever niet. :-) We hopen u weer terug te zien in ons restaurant.
Tebokkel1 . Proever (1 recensie) 9 /10
 • Datum van je bezoek: 20 aug. 2016
 • Online gereserveerd
Wij vonden de gerechten prima, de bediening heel netjes en vriendelijk en de entourage bij Stad Munster is natuurlijk geweldig.
Christian.wijnveen . Proever (1 recensie) 9,5 /10
 • Datum van je bezoek: 19 aug. 2016
 • Online gereserveerd
Eten was VOORTREFFELIJK!!
Echter, in het geval van de AH-actie, neem geen aperitief, daarvoor rekenen ze de hoofdprijs!
Zo pakken ze de winst terug..
Restaurant
De prijzen van onze dranken, met of zonder alcohol, zijn gelijk als altijd. Of u nu met een AH-actie komt, of niet. Mixen zijn inderdaad prijziger, maar is dat niet overal zo? Bijvoorbeeld onze Aperol Spritz kost € 5,00 voor een groot glas. Dit is exact de adviesprijs van de leveranciers van Aperol. Het gratis weggeven van een compleet diner valt niet terug te halen met enkele drankjes. Wij doen dit uitsluitend omdat wij hopen een goede indruk weer te kunnen geven aan onze gasten in de hoop dat u ons nog eens komt bezoeken. Wij zijn erg blij dat u lekker heeft gegeten. Dáár doen we allemaal voor. Graag tot ziens!
Gwlarink . Proever (1 recensie) 6,8 /10
 • Datum van je bezoek: 14 aug. 2016
 • Online gereserveerd
Bij binnenkomst was eerst geen medewerker te zien, maar dit kwam doordat deze alles alleen moest doen. Was ook te doen, want er waren op dat moment maar 4 gasten. De inrichting was netjes, maar voor senioren. Helaas een plastic bloempje in het vaasje op het erg kleine tafeltje. Dat tafeltje stond amper een halve meter van het naastgelegen tafeltje af. Wat dat betreft geen privacy. Bediening echt keurig, voor ons zelfs te overdreven . Het eten was mooi versierd. Pureetorentje onder het vlees lauw, met gevolg vlees ook niks te warm. Portie eten ook voor senioren. Als groente klein bakje rauwkost. Lekkerste was het nagerecht. Superlekkere chocolade bavarois en cassis ijs. Al met al viel het ons tegen en zou het voor jongere gasten niet aanbevelen. Voor ouderen wellicht meer geschikt. Het is dat het menu nu voor twee personen 35 euro was, maar het was beslist geen 70 euro waard zonder de kortingsbonnen van AH.
Restaurant
Wij vinden het jammer dat u uw bezwaren niet ter plekke kenbaar heeft gemaakt. Achteraf valt er niets mee aan te doen. Het kleine bakje rauwkost hadden wij met liefde zo vaak aangevuld als u gewenst had. We proberen slechts niet te veel te hoeven weggooien. Overigens kunt u sowieso altijd groente- en aardappelgarnituren bijbestellen. U zult begrijpen dat een restaurant, dat elk tweede menu niet in rekening brengt, er liever niet voor kiest eten weg te gooien wegens overgrote porties. Tenslotte moet het wel allemaal ingekocht worden. Maar voor de grotere eters is het niet meer dan normaal dat u bij kunt vragen. Hadden we het maar toen van u gehoord en niet achteraf. De entourage, welke u voor senioren geschikt noemt, is vanwege de rijke geschiedenis van Stad Munster. Het hotel-restaurant bestaat immers al sinds 1648.
Wij vinden het jammer dat u uw oordeel zo streng velt en plaatst op internet zonder u verdiept te hebben in het verhaal Stad Munster. Tenslotte heeft u beide voor een bedrag van slechts € 17,50 p.p. een 3-gangen menu genoten. Daarvoor had u zelfs bij een Chinees restaurant niet kunnen eten. Restaurants doen slechts mee aan de AH-actie om reclame te maken voor hun bedrijf. Zeker niet voor de omzet (zie bedrag per persoon). U kunt restaurateurs geloven dat zij om die reden nooit een slecht of te goedkoop menu zouden serveren.

Reactie van proever:

Bedankt voor de reactie.
dan is het jammer dat een medewerker niet zelf vraagt of het voldoende was of dat er wat aangevuld moet worden. Dat werd pas gevraagd toen ik ter plekke mijn reactie gaf over het eten terwijl ondertussen de borden afgehaald werden. Maar zoals onze reactie, zo hebben wij het ervaren.
Marion G. Expertproever (8 recensies) 7 /10
 • Datum van je bezoek: 13 aug. 2016
 • Online gereserveerd
Mooi hotel, best lekker gegeten met name het vegetarische verrassingsmenu maar het was erg warm binnen en de tafeltjes stonden echt veel te dicht op elkaar voor de ah klanten. Dat is echt niet fijn. Geen enkele privacy. Jammer
Restaurant
Fijn dat u lekker gegeten heeft. Dat doet ons goed.
Dat de tafels in het voor- en middengedeelte dichter op elkaar staan kunnen wij niet veranderen. In ons oude pand is dat nu eenmaal de afmeting en vorm van het restaurant.
En doordat het een monumentaal pand is, mogen wij geen airconditioning bakken aan de gevel hangen, helaas. Net zo min dat wij binnenmuren zouden mogen verplaatsen zodat de binnenruimte anders ingedeeld zou kunnen worden.
Op onze website hebben wij wel geïnvesteerd in een 360° view zodat gasten vooraf kunnen zien waar men reserveert. Had u zich daarin vooraf verdiept, was u die teleurstelling bespaard gebleven.
Edzeelt . Proever (1 recensie) 8,8 /10
 • Datum van je bezoek: 11 aug. 2016
 • Online gereserveerd
Wat plechtstatige omgeving, maar het eten met de AH-bonnen was heerlijk. Goed ingespeeld op de vegetarische wensen van mijn vrouw.
Restaurant
Dank u! We zien u graag weer eens terug. En koken dan met liefde wederom een nieuw vegetarisch gerecht voor uw vrouw.
Familie.verhagen . Fijnproever (3 recensies) 8,5 /10
 • Datum van je bezoek: 11 aug. 2016
 • Online gereserveerd
Bediening was fantastisch, eten ook! Als dessert zouden we (via AH-zegelkaart) chocoladebavarois krijgen maar we vroegen of dat wat anders kon zijn. Dat bleek geen probleem en de kok heeft ons het lellende toetje sinds tijden geserveerd. Hulde! Komen hier zeker terug!
Restaurant
Meer dan welkom! Hopelijk tot gauw! :-)
GuusP B. Expertproever (5 recensies) 6,5 /10
 • Datum van je bezoek: 28 jul. 2016
 • Online gereserveerd
We waren hier op een donderdagavond tijdens het Winterswijkse 'Preuvenement' voor een AH-arrangement. Dat trok kennelijk veel bezoek want bij De Stad Munster was het betrekkelijk stil. De Stad Munster is een aardige, maar wel 13 in een dozijn eetgelegenheid, zonder opvallende kenmerken. Het eten valt in dezelfde categorie. Goed, gedegen formule en dus verre van spannend. Maar misschien hoort dat wel een beetje bij een AH-arrangement (2 voor 1). Er wordt kwistig gebruik gemaakt van rozijnen. Ossehaaspuntjes met (veel) rozijnen, salade met (veel) rozijnen. Geeft er naar mijn smaak een te zoete twist aan, maar smaken verschillen. Bediening was op orde, al liet het dessert lang op zich wachten. En zo druk dat men ons uit het oog was verloren, was het niet. Geen zout en peper op tafel. Samengevat, middenmoot, niet bijzonder, maar ook niet verkeerd.
Restaurant
Onze menukaart bevat wel degelijk gerechten met beleving, daarin zijn we verre van 13 in een dozijn. Echter voor een vastgesteld menu voor de AH-actie zijn we genoodzaakt ingrediënten te kiezen die de meeste mensen lekker zullen vinden en kunnen we geen extreme uitspattingen maken. Wij hebben duidelijk kenbaar gemaakt wat ons menu per 3 weken inhoudt. Dat vindt u op de site van IENS/Seat Me vermeld. U heeft er voor gekozen op een bepaalde datum bij ons te boeken, wetende wat het menu inhield op die dag.
Het spijt ons, onder die omstandigheden, dat u dan tóch een beetje negatief bent. Was een a la carte menu welke u zelf had kunnen samenstellen dan misschien een betere keuze voor u geweest? Uiteraard was u dan wel minder voordelig uit geweest, maar had u zeker één of meerdere gerechten uit kunnen kiezen van de kaart welke wel degelijk bijzonder of spannend of vol beleving waren geweest.
Tebrake . Proever (1 recensie) 7,8 /10
 • Datum van je bezoek: 25 jul. 2016
Vanavond hier gegeten na een fietstochtje. Gezellige drukte op een sfeervol terras tegenover de kerk. Klassieke zaak, maar met zo;n verleden is dat ook logisch en past het bij elkaar. De koks kwamen sommige gerechten zelf brengen, dat was waarschijnlijk noodzaak want de dame in de bediening was aleen. Wij vonden het wel wat hebben, het werd aan tafel uitgelegd wat we hadden.
Verrassingsmenu werd ook echt verrassend geserveerd ! Voorgerecht in een groot bol glas (panna cotta van geitenkaas en huisgerookte zalm, lekker !) Hoofdgerecht een combinatie van 2 soorten vlees (varkenswang en lamsfilet) , mooi gepresenteerd met een assortiment van kleine groentes, en een dessert op basis van drop, zeer apart en zker een aanrader ! Al met al gemoedelijk gezeten en lekker gegeten
Marian.vd.meer . Proever (1 recensie) 6,8 /10
 • Datum van je bezoek: 23 jul. 2016
 • Online gereserveerd
Het hoofdgerecht viel
tegen.
Het licht aangebraden varkensvlees was veel te sterk doorbakken en daardoor droog.
Bediening was vriendelijk en gaf uitleg bij alle gerechte.
Heemskerk22 . Proever (1 recensie) 5,3 /10
 • Datum van je bezoek: 23 jul. 2016
 • Online gereserveerd
Met 6 personen gegeten op 23 juli jl.
Restaurant klassiek, maar inmiddels toch wat oubollig. Geldt ook voor bediening.
Hebben gegeten met AH actie. Bij recensies stond dat je ook a la carte kon bestellen.
Helaas nu niet, alleen vast menu. Voor- en nagerecht waren OK, maar hoofdgerecht
was echt ondermaats. Omdat het via de AH-actie was verder maar niets van gezegd, maar als een restaurant aan zo'n actie meedoet mag je toch verwachten dat er kwaliteit geleverd wordt.
Jammer!!
Restaurant
Het spijt ons dat u niet voldoende tevreden bent geweest over uw verblijf in ons restaurant. Helaas had ons restaurant het sowieso niet meer goed kunnen doen, omdat u zich verheugd had op een a la carte menu i.p.v. een vastgesteld menu. Dit staat echter wel degelijk als zodanig vermeld op de pagina - https://www.ahrestaurantactie.nl/restaurant/3867/winterswijk/centrale_deel/stad_munster.htm - waar had u exact had kunnen lezen wat het menu is gedurende steeds 3 weken lang. Hiermee had u uw ontevredenheid kunnen voorkomen, want als dit menu u niet erg aansprak, had u wellicht liever voor het huidige menu gekozen of misschien voor het volgende.
Wij hadden liever gezien dat u ons hierover had aangesproken i.p.v. uw onvrede te melden op internet, zeker omdat dit voorkomen had kunnen worden. En oubollig? Stad Munster bestaat sinds 1648 en het huidige pand staat sinds 1911. Wat de één authentiek noemt, noemt de ander weer oubollig. Dat blijft een kwestie van smaak en ook onze inrichting had u vooraf kunnen aanschouwen op bovengenoemde pagina. Jammer dat u alles wat door ons was voorbereid voor de AH-actie niet vooraf heeft kunnen aanschouwen op de daarvoor bedoelde site.


Reactie van proever:

Stad Munster heeft ons gebeld en uitgelegd dat het a la carte menu geldig was bij een andere, vergelijkbare actie. Daarnaast hebben zij ons een nieuw 3-gangen menu aangeboden voor dezelfde gunstige prijsconditie. Prettig dat zij de moeite hebben genomen om hierover met ons van gedachte te wisselen en het is zeer netjes dat zij deze aanbieding doen. Denk niet dat veel restaurants dat gedaan zouden hebben. Complimenten.
Cocos66 . Proever (1 recensie) 6,5 /10
 • Datum van je bezoek: 21 jul. 2016
Wij hebben vandaag met vrienden gegeten bij Stad Munster in Winterswijk. We hadden het drie gangen verrassingsmenu met de actie van Albert Heijn. We waren allemaal toch wat teleurgesteld. Het is wel een leuk plekje op de markt. We hebben buiten gegeten, en dat was gezellig. De bediening was vriendelijk en de borden mooi opgemaakt. Het eten daarentegen viel echt wat tegen. Het stukje varkensvlees washelaas niet goed warm en met veel zeen. Alles erbij wat vlak en flauw van smaak. Naar ons idee was het het net niet.
Wimashier . Fijnproever (3 recensies) 9 /10
 • Datum van je bezoek: 16 jul. 2016
 • Online gereserveerd
Top! Vriendelijk ontvangen. Heerlijk gegeten. Opvallend was dat de kok een vegetarisch gerecht kon maken van top kwaliteit, als je dat kan dan is he eigenlijk logisch dat alles lekker was.
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.