Over het restaurant Soil of Amsterdam
In 2004, Remco and Gustavo, the two founders of SOIL, lived on the San Francisco bay, just a few blocks from Chez Panisse - the world-famous restaurant that spearheaded the local and seasonal movement. We both fell for this new, sustainable California kitchen: delicious, seasonal food made with the freshest ingredients, sourced as locally as possible.
Twelve years later, now in Amsterdam, we kept wondering where to find similar food. Healthy yet delicious, sustainable without lectures. No dogmas. Where the food makes you happy, not feel guilty for whatever reason.
SOIL was born out of a very personal need and a desire to share this same appreciation for great quality food with as many people as possible.
Twelve years later, now in Amsterdam, we kept wondering where to find similar food. Healthy yet delicious, sustainable without lectures. No dogmas. Where the food makes you happy, not feel guilty for whatever reason.
SOIL was born out of a very personal need and a desire to share this same appreciation for great quality food with as many people as possible.
Restaurantprijzen
Gemiddelde prijs per menu
€ 20
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Drankprijzen
- € 2,75Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.
Meer informatie over restaurant Soil of Amsterdam
Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag: 08:00 tot 22:00 uur
Zaterdag & Zondag: 10:00 tot 22:00 uur
Zaterdag & Zondag: 10:00 tot 22:00 uur
Services
- Mastercard , Pin
- Wi-Fi
Eten
8,2
Service
8,5
Decor
8,6
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Kort
3/14 recensies
Sophie M.
Proever
(1 recensie)
- Datum van je bezoek: 31 jan. 2019
- Online gereserveerd
Hele fijne en aangename sfeer, je voelt je welkom en je kunt goed ontspannen :) zeker mijn favoriete plek in west
Esther M.
Proever
(1 recensie)
- Datum van je bezoek: 23 jan. 2019
- Online gereserveerd
Jammer dat je in Amsterdam als een toerist moet voelen. Restaurant werd voornamelijk door toeristen bezocht en het personeel spreekt geen Nederlands.. Prima voor lunch maar 's avonds wil je toch een iets gezelliger restaurantje bezoeken.
Peter S.
Meesterproever
(528 recensies)
- Datum van je bezoek: 8 dec. 2018
Soil of Amsterdam bestaat nog niet zo lang, een zaak van gemiddelde grootte en met een redelijk sobere maar aantrekkelijke inrichting. Vooral de stellingkast met weckpotten met kleurrijke ingrediënten zag er erg leuk uit.
Op de kaart staan voornamelijk vegetarische gerechten: salades, bowls en sandwiches die eventueel aangevuld kunnen worden met ei, kip of bavette. Ik had de sandwich Beetroot Greeky met spinazie, rode ui, tomaat, olijven en tzatziki met rode biet. Een lekker gerecht. Verder had ik de Lentil Dahl bowl, een soort curry met rode linzen, bloemkool, knolselderij, tomaat, knoflook, kurkuma, quinoa en andere kruiden. Dit gerecht vond ik erg vlak van smaak en viel dus tegen. Jammer genoeg ontbrak het de dame in de bediening ook aan enthousiasme. Een beetje jammer allemaal want ik had er me meer van voorgesteld.
Op de kaart staan voornamelijk vegetarische gerechten: salades, bowls en sandwiches die eventueel aangevuld kunnen worden met ei, kip of bavette. Ik had de sandwich Beetroot Greeky met spinazie, rode ui, tomaat, olijven en tzatziki met rode biet. Een lekker gerecht. Verder had ik de Lentil Dahl bowl, een soort curry met rode linzen, bloemkool, knolselderij, tomaat, knoflook, kurkuma, quinoa en andere kruiden. Dit gerecht vond ik erg vlak van smaak en viel dus tegen. Jammer genoeg ontbrak het de dame in de bediening ook aan enthousiasme. Een beetje jammer allemaal want ik had er me meer van voorgesteld.