7,5 /10
40 recensies

Over het restaurant Restaurant Kerckebosch

Culinaire reis vol verrassingen

De chefs van kasteel restaurant Kerckebosch nemen je graag mee op culinaire reis vol vernieuwende en verrassende smaken. Proef, deel en combineer deze gerechten met een goed glas wijn en mooie verhalen. Met een goed glas wijn, een heerlijke bord vol heerlijke vis en een fijne sfeer is een perfect pakketje voor een mooie lunch of avondje uit! Kom tot rust in de natuur van de Hoge Dennen en geniet!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 39
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Restaurant Kerckebosch

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt & Parkeerplaats

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag
- Lunch 12:00 - 14:30
- Diner 17:30 - 21:30
Zaterdag
- Lunch 12:00 - 14:30
- Diner 18:00 - 21:30
Zondag 12:00 - 14:30
- Lunch 12:00 - 14:30

Services

7,5 /10
 • 10
  1
 • 9
  8
 • 8
  14
 • 7
  5
 • < 7
  12
Eten
7,8
Service
6,6
Decor
8
Prijs-kwaliteit
Precies goed
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Kort
39/40 recensies

Jouw recensie over het restaurant Restaurant Kerckebosch

Nico K.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 apr. 2018
 • Online gereserveerd
Goed restaurant wat je kan aanbevelen bij je vrienden.
Wij hebben goed en gezellig gegeten.
WVB60 .
Meesterproever
(115 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 11 apr. 2018
Mooie locatie op de Utrechtse Heuvelrug. Chardonnay gewoon goed. Wel aan de prijs. Lunchmenu bevatte een creatie van Crab ( was ok ) en een mooi opgemaakt bord met een stukje Harder. De Harder was een misser van de kok. Veel te rauw. Bij de bediening gemeld. Terug naar de keuken. Volgens de kok kon het net...... 25% korting op de nota.
Marco J.
Meesterproever
(36 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 10 jan. 2018
Op mijn verjaardag hier gegeten met een heerlijk 4-gangen arrangement. Prima gegeten in een sfeervol pand. Bediening niet allemaal even ervaren. Vonden wij niet zo storend. Hoofdgerecht van Herten kalf mag echt wel wat warmer worden geserveerd. Goed rekening gehouden met mijn allergieën. De amuse bal van kaas zou ik vervangen door iets fris en niet zo stevig.
Dirk Jan S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 11 nov. 2017
 • Online gereserveerd
Voor-tussen- en nagerecht heerlijk van smaak, maar qua hoeveelheid echt te weinig
Rene V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
8
Service
4
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 11 nov. 2017
Met verwachting hadden we gekozen voor het meergangen menu. Bij Binnenkomst moesten we tien minuten wachten. Het eten zag er verzorgd uit. Wel weinig. Wij hadden hogere verwachtingen. We hebben in een normaal, goed restaurant gegeten, maar wel tegen die van een sterrentent aan.
Maarten W.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
2
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 5 nov. 2017
Gisteren gegeten met vrienden. Eten mooi opgediend en goed, mooie wijnen, echter bediening viel erg tegen (niet attent en zeer onervaren); zeker niet passend bij dergelijke locactie (en prijzen). Wijn van het wijnarrangement werd te laat ingeschonken, niet goed ingespeeld op vooraf doorgegeven allergien, beperkte kennis over de wijnen ("dit is een prima dessertwijn die goed past bij het dessert..") en toen we weggingen moesten we zelf opzoek naar onze jassen... We hebben een prima avond gehad, maar zullen hier niet snel meer heen gaan.
PierreW .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 6 okt. 2017
Laatst weer met hele familie gegeten. Eten, bediening, wijn prima.
Wat wel weer jammer was was dat er in de ruimte naast het restaurant weer een bruiloft was.
Is niet de eerste keer dat we dit hebben meegemaakt bij Kerckebosch. Als we dit vooraf hadden geweten waren we niet op die avond gegaan. Mocht je hier willen gaan eten, vraag dan vooraf of er die avond een huwelijk is (die zijn er vrij vaak). Is er een huwelijk dan zou ik ergens anders gaan eten.
Met een huwelijk in de ruimte naast je zit je niet echt lekker en rustig te eten.
Vind het eerlijk gezegd ook niet passend dat er vanuit Kerckebosch niet wordt aangegeven dat er een huwelijk is als je voor het restaurant reserveert.
Rene V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
8
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 16 mei 2017
Mooi kasteel aan de voorkant. Jammer dat er op 100 meter aan de andere kant een grote flat staat. Wij hebben 10 minuten moeten wachten bij de receptie, voordat er iemand kwam.
Het Eten was redelijk en we hebben zeker lekker gegeten, maar onze verwachtingen zijn niet waargemaakt. Leuk om een keer geweest te zijn, maar de volgende keer gaan we een ander restaurant zoeken.
Esther I.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 20 apr. 2017
Prachtige locatie, vriendelijke en behulpzame bediening. Herken absoluut niets van de onderstaande negatieve recensies. Wij hebben als groep van zes genoten van een uitgebreide Paasbrunch - zeer goed verzorgd, mooie presentatie van gerechten en erg smakelijk.
Jerry V.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 apr. 2017
 • Online gereserveerd
De keuken was in de verbouw, waardoor er een zeer beperkte kaart beschikbaar was. Dit is niet bij de reservering vermeld. Dat was het meest teleurstellende van deze eerste en waarschijnlijk laatste ervaring met 't Kerckebosch.
Francis H.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 17 apr. 2017
Telefonisch gereserveerd doch bij aankomst viel men letterlijk uit de lucht... Na wat heen en weer geloop werd als alternatief een paar geïmproviseerde gerechten voorgesteld doch dit stelde niet veel voor liet de medewerkster nog weten. Daarmee wisten we meteen genoeg. Ontgoocheld verlieten we de zaak en konden we nog op zoek naar een ander restaurant om de verjaardag van mijn partner te vieren... Onze lage score heeft dus vooral te maken met de organisatie en de behandeling van de gasten.
wouter D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 12 apr. 2017
zakelijk driegangen diner genuttigd met wel zeer karig garnituur waardoor we achteraf nog behoorlijk trek hadden. was meer een licht lunch dan een diner. wijnen waren in orde, bediening vriendelijk en vlot. geen aanrader om hier zakelijk te dineren
Cgh H.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 27 jan. 2017
Op 20 januari 2017 was het zover.

Na een gedegen voorbereiding op de avond (lees: even rusten in een van de hotelkamers), zijn wij om afgezakt naar het restaurant alwaar wij werden opgewacht door Gastvrouw Charissa Hendrixks. Ja inderdaad de fromagère (kaas-gek) van diverse restaurants waaronder De Kromme Dissel * in Heelsum. Charissa, tegenwoordig gastvrouw bij het kasteel, is er een die voor 200% voldoet aan de eisen die je mag verwachten van een kasteel-gastvrouwe. Een aangeboren gedrag voor gastvrijheid, passie voor wijnen en eten, een scherp oog voor detail en een welgemeende heerlijke glimlach als make-up.

Het restaurant kan op een avond als deze ca. 45 couverts kwijt. De keuken staat onder het toezicht van patron/eigenaar Hans van Triest. Chef Menno van der Pol en Vincent van Keulen (sous) staan daar achter de kachel zich in het zweet te werken en Devin is verantwoordelijk voor de voorgerechten en Hielke voor de desserts.
Om 19.30 betraden wij het restaurant voor een 6-gangen diner. Wat direct opviel was de in onze ogen te matige verlichting en de rumoerigheid. Wat wil je ook met 21 gasten op ca. 30m2.

Als aperitief werd een mooie strakke prosecco aangeboden door Charissa. Terwijl wij genoten van deze prosecco zagen wij voor het eerst Hans van Triest die gedurende de hele avond een actieve rol speelde in het uit serveren van de gerechten en met de uitleg van de gerechten. Een mooi voorbeeld van gastvrijheidschap zoals wij dat eerder beschreven in ons artikel “kok kom uit de kast”. Als eerste werden er 3 mooie amuses geserveerd waarbij de variatie met rode biet uitblonk qua kleur, geur en smaak. De Indonesische roots van Hans vonden we terug in het eerste gerecht, heel bijzonder (ook volgens Ron Blaauw). Net als het eerste gerecht was dit een opmaat naar dezelfde kwaliteit voor de 5 gerechten die daarna volgden. Wat zeker ook niet vergeten mag worden waren de uitstekende wijnen die met ruime hand werden geschonken. Voor het dessert werden wij uitgenodigd in de keuken waar wij onze opmerkingen hebben besproken met Hans en Chef Menno van der Pol. Eigenlijk werden al onze negatieve punten direct de prullenmand ingeveegd. Er gaat een grote verbouwing plaats vinden. De keuken en de zaal worden ingrijpend verbouwd waardoor en meer licht en meer ruimte zal komen. Het terug komen naar het kasteel in de herfst is dus onvermijdelijk.

Wat wij niet begrijpen is, waarom dit restaurant nog niet bezocht is door Michelin. Een hoge waardering of zelfs een ster zou geheel op zijn plaats zijn.

Het culinair genootschap Heemskerk.eu heeft inmiddels veel kennis en expertise in huis om tot een gedegen beoordeling en weging van de culinaire kwaliteit te komen. Zie pagina Culinaire Analyse door het C.G.H. Op basis van deze uitgangspunten komen wij tot een geobjectiveerde kwaliteitsweging.

Zandstra & Lander
Bas V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 19 nov. 2016
 • Online gereserveerd
Uitstekend eten, veel hinder van gelijktijdig bruiloftsfeest, zowel doordat keuken als bediening dit niet aankon samen met logistiek restaurant, daarnaast veel geluidshinder. Bediening weinig feeling hoe om te gaan met vertraging
Jorrit K.
Meesterproever
(25 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
5
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 14 aug. 2016
Vandaag wezen lunchen bij Kerckebosch. De lunchkaart was opvallend mager, uiteindelijk een carpaccio en een club sandwich besteld. Beiden waren kwalitatief redelijk in orde, al zagen wij in allebei de gerechten een haar(tje). Service kan absoluut beter. Niet alleen moesten we erg lang wachten na het ontvangen van de kaart, ook werd mij bij het afrekenen verteld dat ze voor AMEX 3% kosten rekenen. Ik zei nota bene vooraf 'maak er maar x euro van', dus in feite worden die extra kosten dan van je fooi afgehaald. Die opmerking en berekening scheen de ober niet te snappen, en ik had verder geen zin het uit te leggen. Mooie locatie, maar hier kan absoluut meer uitgehaald worden.
Barbara V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 22 jul. 2016
Enigszins geschrokken van een paar recensies zoals hieronder te lezen, zijn wij toch afgelopen vrijdag met z'n vieren gaan eten bij Kerckebosch. Daar hebben we zeker geen spijt van. We hebben heerlijk gegeten en werden uitstekend bediend. Een heel aangenaam adres voor een fijne avond uit!
Else F.
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
6
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 10 jul. 2016
Een hele mooie locatie, midden in de natuur. We aten op het terras en zaten geweldig. De bediening was vriendelijk en behulpzaam. Het eten viel tegen. Het was lekker, maar ik had er meer van verwacht. Vooraf hadden we een plankje met verschillende (middelmatige) vleeswaren. De olijven kwamen duidelijk uit een potje en waren smakeloos. Als hoofdgerecht hadden we kalfsentrecote en kabeljauw, allebei lauw geserveerd. Beiden gerechten waren matig op smaak gebracht. Erg vlak. Hetzelfde gold voor de verschillende wortelgroenten (vooral pastinaak) als bijgerecht en ook de Italiaanse witte wijn maakte geen indruk. Niet slecht, maar ook absoluut niet memorabel.
Marijke V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
3
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 10 jul. 2016
Werkelijk schitterende locatie. Met mooi weer zit je fantastisch buiten.
Het is jammer dat ze een groep van 12 personen niet aan kunnen.
2 Weken tevoren gereserveerd. Menukaarten moesten nog bij gemaakt worden, moesten steeds naar binnen lopen om te vragen of we nog een drankje konden bestellen. Er zijn slechts 4 lunchgerechten te bestellen plus tip van de dag "broodje kroket" (poeh poeh).
Na 1 1/2 uur kregen we de lunch maar één gerecht was vergeten dus moesten we nog 10 min wachten.
Ik had gevraagd of we een taart voor m'n moeder haar verjaardag konden bestellen maar als we dit wilden, moesten we die zelf mee nemen maar er zouden wel kosten worden berekend voor het gebakbordje à 2,50 per persoon. We besloten toetje daar te bestellen. We bestelden tiramisu maar deze was op. Koffie, thee en weer heel lang wachten.
Uiteindelijk heeft de lunch 3 1/2!! uur geduurd.
Corry S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 1 jul. 2016
Heerlijk gegeten met 4 pers. Een 5 gangen verrassingsmenu met wijn arrangement. Alleen 2 pers. s'avonds al ziek van het eten, en de andere 2 de volgende ochtend. Na een telefoontje zouden we terug gebeld worden, maar tot nu toe niets gehoord. Jammer!
Johan R.
Meesterproever
(51 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
9
Service
8
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 6 mei 2016
We waren een weekendje weg in Zeist. Voor het diner hadden we restaurant Kerckebosch gekozen. Voor ons nieuw, dus wij wilden graag verrast worden. Een 4-gangen diner.

Het was prachtig weer, dus iedereen zat op het buitenterras. De start met een glaasje bubbels is niet verkeerd op deze locatie. Iedere gang van het menu bestond uit 2 gerechten, dus was het een proeverij met heerlijke smaken en mooi opgemaakte borden. Voor ons uitstekend; voor de grote eter minder geschikt. De 1e gang met een 2 verschillende kreeft/asperge gerechten; de 2e gang met tong picasso (niet het blik vruchtjes!!) en een kabeljauw gerecht. Het hoofdgerecht 2 soorten lamsvlees en tot slot een verfijnd dessert.

Voor het dessert kozen we het kaasplankje. Het bijpassend wijntje bestond uit 3 verschillende dessertwijnen (halve glaasjes) om goed met de verschillende kazen te combineren. Een muscatel, een oude port en een PX. Heel goed. Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt.

De bediening is keurig, vrij informeel. De wachttijden tussen de gangen waren iets aan de lange kant.
 • 1
 • 2
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.