Noorderlicht

NDSM-Plein 102 1033 WB Amsterdam Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 35
|
31-204922770
5,9 /10
88 recensies

Over het restaurant Noorderlicht

Creatief bij Café Noorderlicht

Een van de allermooiste plekjes van Amsterdam zit Café Noorderlicht. Een bezoek aan de NDSM-werf is al een heel avontuur, maar voor een heerlijk diner met uitzicht over ‘t IJ moet je hier zijn voor een speciaal avondje uit. De warme sfeer en creatieve inrichting geven je gelijk het gevoel op de juiste plek te zijn. De creativiteit kun je ook terugvinden in de gerechten, vergeet de kok vooral niet te vragen naar de specialiteiten!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 35
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 2 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Noorderlicht

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag t/m Zondag 11:00 - 00:00
- Lunch 12:00 - 16:00
- Diner 18:00 - 22:00

Services

5,9 /10
 • 10
  1
 • 9
  4
 • 8
  16
 • 7
  16
 • < 7
  51
Eten
5,5
Service
5,4
Decor
7,1
Prijs-kwaliteit
Kan beter
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Kan beter
86/88 recensies

Jouw recensie over het restaurant Noorderlicht

Nick V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 8 mrt. 2018
Heerlijk gegeten op een toplocatie! Service was goed en het eten een aanrader! Zelf had ik de longhaas met een aardappelgratin en wat heerlijke seizoens groenten en achteraf een lekkere chocomousse.. in combinatie met een goeie huiswijn was dit al met al een geslaagde avond!
Leslie V.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
6
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 14 jan. 2018
Vandaag hier geluncht. Het is een "kunstzinnig"restaurant. De inrichting is zeer rommelig, maar dat is gewoon de stijl. Wat mij wel tegenviel was de hygiene, zowel op de tafels als het sanitair. Het was er wel druk, zodat mensen ook tafels gingen delen. Het restaurant heeft alleen biologische produkten, dus de prijs is ook hoger dan andere restaurants. De patat die we erbij kregen (bij de hamburger en de vegentarische burger) was zeer zout en bestond ook uit veel kleine stukjes. Persoonlijk liever grote frieten! De hamburger was goed, alleen de mysterieuze saus die beschreven stond heb ik niet geproefd! Al met al niet onze stijl, maar voornamelijk de hygiene vindt ik toch wel een puntje voor de horeca! Weet niet of wij nog een keer daar gaan zitten. Wel leuk uitzicht over het IJ.
Kate D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
2 /10
Eten
2
Service
2
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 8 nov. 2017
De kwaliteit van het eten was abominabel, een schande voor de bedrijfstak. We waren met een groep van 19 personen, en het "groepsarrangement" hield in: een paar schalen met lauwe makreelfilets, verscrikkelijk vette runderrib, iets vegetarisch, en later schalen met iets dessert-achtigs. Slecht eten is per defenitie altijd te duur, maar dit was een regelrechte schande! De meesten van ons moesten nog ver rijden en zodoende is er weinig gedronken, maar de rekening was toch ruom 40 Euro p.p. Je reinste bedrog. Ik heb een gastronomie achtergrond, maar zoiets als wat we afgelopen woensdag voorgeschoteld kregen had ik nog niet erder meegemaakt. Schandalig. Ik heb ze mijn mening meegedeeld per email maar ook daar reageren ze niet op. O zo dom...Blijf hier weg.
Ashwin B.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
3 /10
Eten
4
Service
2
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 29 okt. 2017
De helft van de menu kaart was niet beschikbaar, we moesten erg lang wachten op simpele gerechten en de service was belabberd.
Ruud V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 27 okt. 2017
Gisteren met mijn twee pubers hier gegeten. Er loopt heel veel personeel, maar die zijn erg met elkaar bezig en met rondkijken. Het duurde een kwartier voordat iemand naar ons toekwam voor een drankje, daarna een uur voordat er een hoofdgerecht op tafel kwam. In totaal kwamen er zes verschillende mensen aan onze tafel, die niet met elkaar communiceerden. De patat die ik direct bij het hoofdgerecht bestelde, stuurde ik terug want hij kwam een half uur na dat hoofdgerecht. Maar stond evengoed op de rekening. En van die rekening klopte wel meer niet. En degene die hem kwam brengen kon niets met mijn vragen.
De akoestiek en het licht hier zijn niet fijn. Op de bovenverdieping was een soort vrijgezellenfeest aan de gang, in een open verbinding met het restaurant. Je moet het maar durven, als uitbater. Ook mijn kinderen konden elkaar niet verstaan en de menukaart niet lezen. Het vegan-gerecht was zouteloos en te karig, De appeltaart kletsnat. Ik ga hier niet meer eten. En ook niet meer iets anders, want de bediening is een ramp.
wendy B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
6
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 9 aug. 2017
De locatie is prima, een mooi uitzicht over het IJ.
Het restaurant daarentegen heeft iets sneu's.
De bediening is ronduit slecht, de twee dames van de bediening op het terras vonden het niet nodig om te vragen of we ( 2 personen, dus ook niet een hele grote groep) nog iets wilde drinken, terwijl ze af en toe een leeg glas weghaalde... (lijkt mij dat daar de winst zit voor een restaurant!!) Daarnaast waren deze twee dames ongeïnteresseerd en had ik het idee dat ze geen idee hadden dat (en daarmee bedoel ik eigenlijk het management van dit restaurant) dat werken in de horeca ook een vak is.
Ze waren traag en onvriendelijk/niet geïnteresseerd.
De gerechten waren na lang wachten redelijk, maar het vis gerecht (catch of the day, daar was de citroen groter dan de vis) klein.


In elk geval ga ik daar niet meer naar toe.
Michiel G.
Meesterproever
(41 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 2 jul. 2017
Een van de beste plekken aan het IJ! Prima drank en de patat kapsalon (Barbershop zegt de menukaart) is om je vingers bij af te likken. Met mooi weer is dit de ideale plek om de middag door te brengen.
Rozemarijne D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 jun. 2017
Vandaag gaan lunchen bij dit restaurant. Geweldige plek met fijne muziek en een goeie sfeer. De bediening is aardig. Het eten is echter van een bijzonder laag niveau en wel heel duur. We aten een pita tosti met brie en chorizo. In de ietwat taaie pita zat nagenoeg geen vulling. De uiteinden waren helemaal leeg. Ernaast lag een klein bergje sla zonder olie/azijn o.i.d. met twee dunne plakjes komkommer en een plakje tomaat. Dit kost 8 euro! Toen de serveerster (heel aardig) vroeg of het gesmaakt had, moesten we toch wel eerlijk zijn: nou nee, niet echt en niet in verhouding tot de prijs. Ze heeft het nog aan haar manager doorgegeven, maar die vond de kritiek onterecht. Heel arrogant...
Afijn, geweldige plek voor een drankje, maar ga er niet eten!
Jeroen V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
2
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 20 mei 2017
Ergste horeca-ervaring ooit! Ruim een uur moeten wachten op de voorgerechten, die vervolgens nagenoeg koud bleken te zijn (dus teruggestuurd). De serveerster beloofde beterschap bij de hoofdgerechten, maar helaas... Drie kwartier en diverse herinneringen later kregen we te horen dat onze bestelling niet was doorgekomen. Ter compensatie bood de bedrijfsleider op kosten van de zaak een proeverij van verschillende gerechten aan, plus twee flessen wijn. En geheel in stijl van de rampzalige avond werd ook dát veel te laat en veel te koud op tafel gezet. Hompen lauw en vet vlees, met wat hoopjes garnering. Gewoon slecht. Dat een deel van het eten uiteindelijk toch in rekening werd gebracht, hebben we ondanks grote verbazing maar voor lief genomen. We wilden hier weg en we komen nooit meer terug..., wat een nachtmerrie.
Erik S.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
2
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 17 dec. 2016
Gisteravond bedrijfsfeest gehouden in groot gezelschap. Na lange tijd werd eindelijk het varkensvoer geserverveerd in een trog. De mix van verschillende gerechten husselde lekker door elkaar en was genoeg voor de helft van ons gezelschap. De smaak laat zich raden, maar voldoet om je avond te verpesten. Het dessert was prima, werd overigens rijkelijk laat geserveerd. Wat me wel opviel was dat het ijs niet smolt????. Een gewone cola was niet te krijgen, een biologische dat dan weer wel. Geen aanrader!
Nathalie V.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 5 okt. 2016
Een prachtige plek, fantastisch uitzicht over het IJ met de lichtjes aan de overkant. Hier voelen we ons thuis, ongedwongen, creatief, check de lampen. Ivm wat tocht van buiten kregen we direct een andere tafel aangeboden. Fijne bediening, leuk, en professioneel. Met hart voor de coole zaak. De kaart is klein en iets te ingewikkeld voor de ongedwongenheid aan het water. Men is het met ons eens, er komt een herziening van de kaart binnenkort. De longhaas is een heerlijk gerecht, goed gebakken, sappig, met een mooie begeleiding. Die mag blijven. Kortom, niet de plek voor culinaire hoogstandjes maar wel voor een goed avondje in een relaxte omgeving.
Amber N.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 27 aug. 2016
Vandaag bij het noorderlicht geweest om wat te lunchen. Bij binnenkomst om 12:30 werd ons gelijk gevraagd of wij niet langer dan 14:00-15:00 wilde blijven vanwege een festival in de avond. Nadat we een tafel gevonden hadden hebben we meer dan 20 minuten gewacht totdat iemand uit de bediening kwam die ons vertelde dat we alleen een tosti konden bestellen. De tosti's arriveerde na meer dan 40 minuten terwijl het niet eens zo vol bezet was. De tosti's waren te hard, daarnaast was er een hoopje sla op ons bord die alleen aangemaakt was met zonnebloemolie.
Bij het vertrek zijn we gelijk maar naar binnen gegaan om te betalen. Hier moesten we ook erg lang voor wachten voordat het personeel ons te hulp schoot. Bij het betalen werd ons gevraagd aan welke tafel wij zaten. Wij zeiden dat we ons tafelnummer niet gezien hadden, na het omschrijven van onze tafel positie was de man achter de bar erg verontwaardigd met het antwoord: ons terras is erg groot, hoe moet ik nou weten waar jullie zaten. Na het betalen kregen we niet eens een rekening. Toch nog naar gevraagd terwijl de man achter de bar alweer ergens anders mee bezig was zonder een bedankje of wat dan ook.

Een erg teleurstellend bezoek.
Ik ben nu twee keer bij het Noorderlicht geweest. Het eten is en blijft matig. De bediening is erg onvriendelijk (zelfs onbeleefd) en ongetraind.
Hier zal ik niet nog eens heen gaan en dit raad ik andere ook af.
RobAnt .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
2,8 /10
Eten
1
Service
1
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 26 aug. 2016
Dit was het slechtste restaurant waar ik in jaren heb gegeten. Prima plek voor een biertje, maar ga hier in hemelsnaam niet dineren. We waren achteraf zo over de zeik dat we terug zijn gegaan om te klagen.
Verkeerde gerechten, koud opgediend, taai vlees, etc. Niet te doen, echt.
Anne K.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
2,8 /10
Eten
1
Service
3
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 12 aug. 2016
Slechtste restaurantervaring in Amsterdam ooit. Dit is mijn eerste IENS recensie, omdat dit restaurant zo slecht is dat ik het iedereen met klem wil afraden. Ik at hier afgelopen vrijdag met 4 personen. Het begon met ongeïnteresseerd, onervaren personeel dat al enorm veel tijd nodig had met 2 bier en 2 (miniglaasjes) wijn op tafel krijgen. De witte wijn was smaakloos en leek zelfs aangelengd met water, de rode wijn smaakte zurig en goedkoop. Het eten sloeg echter alles. Voorgerecht: vitello van kalfswang (8,50 euro). De kalfswang had een grijzige kleur, smaakte naar karton, taai en smaakloos, met grote stukken slijmerig vet ertussen. Het was op het bord geplempt met wat goedkope mayonaise en sla eroverheen. Ik ben niet moeilijk met eten - met een diepvriespizza ben ik al blij - maar dit was niet te eten. We hebben het na 2 happen laten staan. Tweede voorgerecht: carpaccio van zwaardvis (10,00 euro): zat een heel rare vieze smaak aan, matchte niet met de radijs erop. Alles leek niet vers. Ook niet opgegeten. Toen de bediening vroeg of het eten goed was en wij eerlijk zeiden van niet, werd het eten zonder excuses en met een chagrijnig gezicht meegenomen. Hoofdgerecht: dagvangst met salade (19,50 euro). De vis en de asperges waren warm, maar de aardappels en doperwten waren koud. Vis was prima te eten maar niet van niveau "verse dagvangst". Toen wij bij de bediening aangaven dat de helft van het eten koud was kregen we een snibbige "dat is de salade hoor, dat hoort koud, kijk maar op de kaart" als respons.
Het toppunt was de portie friet die we maar bij hadden besteld om in ieder geval iets te kunnen eten. Er zat een laag hard vet op het bakje mayonaise, alsof het al heel lang buiten de koelkast had gestaan. Misselijkmakend.
Wij zijn na een uur met gierende banden vertrokken en komen hier nooit meer terug.
Yvonne V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,3 /10
Eten
4
Service
3
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 5 jun. 2016
Eten slecht. Veel te weinig voor onze grote groep, en voorgerecht sober, hoofdgerecht met redelijke vega-bietentaart, gewoon lekkere vis en veel te weinig maar ook nog eens koud vlees.
Serveerster reageert aardig op klacht (als normale vraag - 'Heeft u nog wat meer vlees?' - geformuleerd)
Verantwoordelijke werknemer kwam erbij en reageerde ronduit arrogant en onaardig.
Volgens hem moest iedereen snappen dat een grote schaal vlees bedoeld was voor de hele tafel. Dit was niet met ons besproken, dus het vlees was op voor ca. 8 personen / een derde van ons gezelschap.
Dessert moest alles goedmaken....daarop hebben we ca. 45 minuten gewacht. Het was sorbetijs met een bevroren slagroomsoesje...Geen aanrader.
Thomas R.
Meesterproever
(33 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 28 mei 2016
De omgeving is heerlijk. Als t druk is moet jezelf aan de bar bestellen. Eten en drinken moesten we apart bestellen. Dus twee keer in de rij. Verder was de friet helemaal vol van de frituurvet en zompig. Echt niet lekker. De loempia's waren prima. Evenals het heerlijke bier.
Carlo S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 12 mei 2016
We kwamen hier voor de lunch, heerlijk buiten aan het water met prachtig weer. Helaas was de serveerster erg onaardig: de menu kaart moesten we zelf halen, toen ik een normaal glas kraanwater vroeg werd mij een half glaasje water gegeven. Er werd door haar gezegd dat we meteen af moesten rekenen maar keek daarna niet meer naar ons om en we konden niet eens meer een koffie bestellen.
Erg jammer van zo'n heerlijke plek.
Edmund G.
Meesterproever
(43 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 26 mrt. 2016
Eten was heerlijk, sfeer is goed en het is fijne plek om te komen met de nodige variatie op de kaart. Ook voor de non-alcoholica genoeg te beleven. Wel een pijnlijk foutje, de vegaburger werd omgewisseld met de niet vegaburger... Hier moet scherper op gelet worden! Gelukkig zagen we het zelf. Verder, gewoon prima kwaliteit en een prettige tent om te komen in de zomer! Zeker met het zicht op 't IJ en het grote terras
peter G.
Meesterproever
(13 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
5
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 mrt. 2016
Kom hier nu al een poosje omdat het zo lekker ligt in de buurt van veel voor mij relevante bedrijven. Na 'werk' dus een hippe, relaxte plek met altijd prettige bediening met veel jeugdig enthousiasme. Maar het eten wordt er m.i. niet beter op. Betaalde 17€ voor 'Rijk gevuld visstoofpotje met aardappelpuree en groene salade' Helaas allesbehalve rijkgevuld (1 stevige gamba, stukje kabeljauw en paar schelpjes, superdun laagje aardappelpuree) en niet eens in een potje. Misschien een misplaatste poging tot 'chique', want dat past hier gewoon niet. Keep it simple maar verzorgd en zeker niet van die chique maar magere porties svp. Zonde van de leuke tent en leuke mensen.
Enzo V.
Meesterproever
(25 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,3 /10
Eten
9
Service
9
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 31 jan. 2016
Kom hier al jaren. De laatste tijd is de kwaliteit van het eten met sprongen vooruit gegaan. Echt lekker en vers. De tapas zijn om te smullen. De laatste keer aten we kaasfondue. Een echte aanrader hier. Geserveerd met crudités en brood. Los van het eten zit je hier op een fantastische locatie, met prachtige vergezichten over het water.
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.