Liefdegesticht (Hotel Nassau Breda)

Franciscanessenplein 1 4811 WV Breda Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 43
|
31-762012999
9,1 /10
150 recensies

Over het restaurant Liefdegesticht (Hotel Nassau Breda)

In het hart van Breda bevindt zich de nieuwste culinaire hotspot van Nederland, restaurant Liefdegesticht. Dit restaurant is een verlengde van Hotel Nassau Breda, gevestigd in een voormalig klooster.

Niet zomaar een restaurant maar een heiligdom waarin sterrenchef-kok Bart Klomp en zijn volgelingen dagelijks hun vakidiotie etaleren. Samen verheffen zij goed eten tot een religie.

In restaurant Liefdegesticht stelt iedereen alles in het werk om u een perfect gerecht en een unieke beleving te bieden, waarbij eenvoudige gerechten met een rijke smaak centraal staan; geheel in de sfeer van de rooms-katholieke nonnen die hier vroeger leefden.

Alle gerechten zijn puur, vers, creatief en van hoge kwaliteit. En als u daarbij niet geniet van de heerlijke wijnen, dan begaat u pas écht een zonde. Ervaar deze unieke beleving bij restaurant Liefdegesticht in Breda.

Wil je met 8 personen of meer uit eten bij restaurant Liefdegesticht? Maak je dan op voor het verrassingsmenu! Uiteraard wordt er altijd rekening gehouden met wensen en bijzonderheden.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 43
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Liefdegesticht (Hotel Nassau Breda)

Hoe kom je er?

  • : Parkeergarage de Barones
Uitmuntend
9,1 /10
  • 10
    51
  • 9
    58
  • 8
    23
  • 7
    13
  • < 7
    7
Eten
9,4
Service
8,9
Decor
8,8
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
122/152 recensies

Jouw recensie over het restaurant Liefdegesticht (Hotel Nassau Breda)

Pieter J.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
8
Service
2
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 21 sep. 2018
  • Online gereserveerd
Eten was goed, echter prijs kwaliteit was niet goed in verhouding met andere vergelijkbare restaurants. De bediening was rond uit slecht voor deze prijsklasse.
Hélène S.
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
10
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 19 sep. 2018
  • Online gereserveerd
Hoewel de inrichting heel mooi is missen we de ‘intimiteit’. Het heerlijke eten en de leuke,professionele bediening zijn werkelijk TOP!!
Petra V.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 18 sep. 2018
  • Online gereserveerd
- Recensie is momenteel in behandeling -
Kielegat .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 11 sep. 2018
  • Online gereserveerd
Verse, foutloos bereide gerechten. Nogmaals, verse ingredienten met verrassend mondgevoel. Kom graag een keer terug voor de 7 gangen menu met wijnarrangement.
Geert .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 9 sep. 2018
  • Online gereserveerd
Als je echt wil genieten van heerlijke gerechten moet hier naar toe gaan Het is echt een aanrader wij zijn er al n aantal keren geweest Steeds zeer tevreden
Daniela W.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 1 sep. 2018
  • Online gereserveerd
Het eten was voortreffelijk. De bediening was oké al wisten ze niet altijd even goed te vertellen wat er geserveerd werd (zeiden ze wel eerlijk). In de kapel was een bruiloft gaande waar we bij het openen van de deur iedere keer de muziek goed hoorde. We zaten aan de laatste tafel voor de gang naar de kapel. Waarschijnlijk heb je er aan de andere kant van het restaurant minder last van. Het had fijn geweest als ze ons hier vooraf over hadden ingelicht (bij de reservering).
Ad W.
Meesterproever
(262 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 27 aug. 2018
ijnproever John wilde ook graag eens kennis maken met de keuken van Bart Klomp. Het schappelijk geprijsde grote menu is hiervoor de beste mogelijkheid. Na een fijn ontvangst door maître Lotte werden we begeleid naar een tafel aan het raam. Voor John helaas geen champagne per glas dus werd het een hele aangename cava, de Brut 2014 van Vendrell Olivella.


De eerste knabbel was een tapioca kroepoekje gekruid met tandoori met een toefje crème van doperwt en gel van groene appel, lekker.
De amuse was in Scandinavische stijl. Granité van citroen, met sojabonen en brunoise van appel afgedekt met een schuim van yoghurt en granola van doperwt, een verrassende smakencombinatie.


Lotte presenteerde als een ervaren sommeliers de eerste begeleider uit de Pfalz. Een blend van witte druiven, de Tapps van Oliver Zeter, lekker sappig met subtiele kruidigheid. Uit de keuken een verfijnd gerecht. Blokjes Spaanse lijn gevangen rosé dorade met blokjes watermeloen geïnfuseerd met dashi, dotjes roomkaas, zilte groentjes, crumble van milde wasabi en citroenvinaigrette. Lichte smaken en mooie texturen, de wijn sloot naadloos aan. (9,6)


Door met een semi vegetarisch gerecht. Op een bedje van doperwten een artisjokkenhart gevuld met crumble van tuinboon en crème fraise vermengd met het sap van artisjok, afgewerkt met dunne plakjes lardo di colonnata en ui bloemen. Een originele en verrassende smakencombinatie met ernaast de witte Zuid-Afrikaanse Ladybird 2016 van Laibach die prima in balans was. (9,4)


Op een goudkleurig bord een zacht gegaarde kabeljauwfilet op een mousseline van aardappel met voor de bite wat aardappelkaantjes, in een beurre blanc met olie op basis van kervel en Avruga kaviaar, aan tafel afgewerkt met een kalfsjus. Mooie cuisson, het glazige was er net af. Heerlijke rijke saus en prima begeleider, Verdecchio di Matelica 2016 van Collestefano. (9,5)


Lotte kwam met een fles met de letters OZ, wij mochten raden welk gerecht erbij zou worden geserveerd, dat was net wat te hoog gegrepen, lol. Het was een Australische Chardonnay die een beetje aan de klassieke Roosvicee deed denken. Op het bord een bruingebakken coquille in een notenboter met stukjes hazelnoot, afgewerkt met geschroeide eendenlever en geschaafde wintertruffel. Smaken waar we fan van zijn en die door de wijn nog beter tot zijn recht kwamen. (9,7)


Italiaans rood ietsje teruggekoeld voor bij het pièce, Barbera d’Asti van Villa Giada, fris en elegant met tonen van kers en aangename kruidigheid. Rack van Nieuw-Zeelands lam langzaam gegaard en in de pan dichtgeschroeid, sappig en mooi hoog op smaak. Ernaast gepofte aubergine gevuld met een crème van druivenmost, gepofte rijst en fijne salade. Aan tafel afgewerkt met een eigen jus. De wijn maakte het gerecht compleet, weer blije gezichten aan tafel. (9,7)


John was in zijn nopjes en wilde graag nog een extra gerecht. Dit werd een gerecht van de nieuwe kaart dat nog niet helemaal uitontwikkeld was. De wijn was voor Lotte even improviseren, het werd een Chenin Blanc sur lie 2017 van Laibach, complex met mineraliteit en mooie zuren. Uit de keuken een smaakbommetje. Buikspek licht krokant gebakken en gelakt, erop aangezuurde ui, toefjes crème van kippenlever en een stukje bottarga van tonijn (intens). Veel smaakbeleving waarnaast de wijn het geheel eleganter maakte en toch mooi overeind bleef, keurig! (9,6)


Naast het eerste dessert de rode Beerenauslese van Tschida, mooi aroma met tonen van rood fruit, in de mond een goede zoetzuur balans. Het dessert was geïnspireerd op de salade caprese. Als basis een lobbig schuim van tomaat met aardbei, erin een quenelle ijs van buffelmelk, honingtomaatjes en takjes verse basilicum, aan tafel afgewerkt met een crumble van aardbei en buffelmelk. Een geslaagde variant van de caprese met wederom een mooie wijn ernaast. (9,7)


We vervolgden met Illmitzer spätlese 2015 van het huis Tschida, aangenaam fris met tonen van peer en citrus en een ronde afdronk. In het zwarte schaaltje sorbetijs van groene appel op een bedje van pecannoot met ernaast toefjes schuim van citroen met takjes dille en dotjes crème van citroen met karamel krokantjes. Lekker licht en fris met verrassende dille toets en aabgename bite door de pecannoot. (9,6)


Als afsluiter nog een krachtige espresso met uitgebreid assortiment lekkere friandises.


Bediening was uitstekend verzorgd, Lotte heeft indruk gemaakt met de wijnkeuzes, wijnen in elegante stijl die naadloos bij mijn persoonlijke smaak passen en die de gerechten mooi tot hun recht laten komen, complimenten. Chef Bart heeft verschillende keren de gerechten zelf toegelicht, leuk!


Prijs-kwaliteitverhouding was uitstekend.


Kortom een middag boven verwachting.
Eveline D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
6
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 26 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Lekker gegeten op een unieke plek. Heel vriendelijk personeel maar de wachttijden zijn echt onacceptabel lang. Erg jammer want wij zullen het restaurant daardoor minder snel aanbevelen.
WillemienT .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 25 aug. 2018
Fantastisch gegeten! Fijne uitleg bij de gerechten. Kundig en zeer vriendelijk personeel. Het begon al goed met heerlijke amuses. Gelukkig werd dit niveau ruimschoots gehaald bij de daaropvolgende gerechten
Ton W.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
10
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 24 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Ik vond de houten tafel wat aan de kale kant.Verder zat er plakband aan de rand!
De tafel kan wat chiquer!!
Personeel erg vriendelijk en kundig.
Kyra N.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 23 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten; elke hap was een feestje, elk gerecht weer opnieuw een smaaksensatie! Heerlijke bijpassende wijnen! Fantastische avond gehad!
carla L.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
6
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 22 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Mooie gerechten en prachtig ingericht. De crew iets te ingetogen naar mijn smaak. Maar prima kwaliteit-prijs verhouding. Aanrader voor in Breda.
Viola V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 18 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Echt een ervaring
Linda O.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 18 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Gisteren heerlijk gegeten. Elke keer weer jammer als je bord leeg was. ????
Hele leuke en goede bediening. Wij komen zeker nog een keer terug.
.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 18 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Goed en verzorgd gegeten. Keuze viel op een chef's verrassingsmenu inclusief wijn. Uitleg bij de wijnen was prima en alle gangen waren bijzonder en inderdaad verrassend. Wij keren er terug.
Ger V.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 16 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten, hoogstaande gerechten, prima wijnarrangement, goede bediening
We hebben een mooi avondje uit-eten achter de rug, voor de verjaardag van zoonlief.
Dit restaurant staat in onze top-3 van Breda!
Rob R.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 15 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Combinatie eten en wijn erg goed! 1 tussengerecht iet wat minder geslaagd. Komen zeker terug!
Beste wat ik in Breda heb gegeten
Alfred D.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
6
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 12 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Enkele keren voortreffelijk gegeten, nu viel het chef' s menu wat tegen.
Peter B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 10 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Verrassingsbezoekmenu eg lekker en geen gekke dingen. Goede wijnen met juiste uitleg en personeel maar dan prima! Kortom aanrader
Anja B.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 10 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Heerlijk diner gehad met fantastisch bijpassende wijnen. Bediening vlot, leuk en goed opgeleid.het prijsniveau zou iets lager mogen liggen voor het gebodene. Waren er tijdens een feest in de feestzaal maar zijn tevoren gebeld dat dit vanaf 23.00 overlast zou geven, dit was ook zo. Voor herhaling vatbaar.
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.