Het Koetshuis

Panoramaweg 23A 6721 MK Bennekom Nederland Kaart
31-318417370
8,3 /10
80 recensies

Over het restaurant Het Koetshuis

Verscholen in het bos

Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat. Het Koetshuis zit verscholen in het bos bij Bennekom aan de rand van de Veluwe. In de sfeervolle omgeving eet je de vernieuwende en duurzame gerechten van Saskia Löhr. Soms experimenteert de keuken wat met de ingrediënten, maar het eindresultaat is altijd smullen.

Meer informatie over restaurant Het Koetshuis

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt

Services

Zeer goed
8,3 /10
 • 10
  9
 • 9
  23
 • 8
  33
 • 7
  5
 • < 7
  10
Eten
8,6
Service
7,9
Decor
7,9
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
79/80 recensies

Jouw recensie over het restaurant Het Koetshuis

Tom L.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 7 dec. 2018
Wederom grandioos gegeten, goede smaken, spannende combinaties, mooie opmaak en juiste kundigheid! Complimenten voor het team!
Jan V.
Meesterproever
(50 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 12 aug. 2018
Hier geweest, zoals zovelen met een groupon. Let op: de groupon meldt dat deze te gebruiken is voor de lunch en diner, maar toen ik wilde reserveren bleek voor de komende weken alleen de lunch op vrijdag en zondag te reserveren. Dat was dus een teleurstelling. De lunch zelf was prima, mede door het mooie weer konden we in de tuin zitten. Prima bediening.
Jochem H.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 27 mei 2018
Wat een fantastische ervaring! Personeel van het Koetshuis: bedankt voor het waarmaken van de droom om een keer op sterrenniveau te eten! Bij aankomst viel ons het mooie karakter van het pand met omliggende tuinen al op: net een sprookje. De amuses waren echte smaakbommetjes! Wij hebben gekozen voor het 5-gangen proeverijmenu waarbij de chef voor ons de gerechten uitkoos: echt een aanrader. De gerechten waren prachtige smaakbelevingen met fijne wijnen erbij. Vooral de zeebaars met de Grauburgunder was een topcombinatie. Personeel zeer kundig en vriendelijk. Ga zo door jongens! Wij komen graag nog eens terug!
FamilievandePol .
Meesterproever
(31 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 28 mrt. 2018
Heerlijk zo een warm welkom aan de deur, met begeleiding tot aan tafel. Uiteraard hier een krukje voor je tas! Als aperitief een mooie rosé Cava geserveerd met scala van smaakvolle amuses. brood wordt in ruime mate geserveerd met olijfolie en boter. Onze a la carte uitgezochte voor en hoofdgerechten waren hoog van kwaliteit. De gerechten werden op een prettige manier begeleid door enthousiast ingeschonken wijnen. Onze uitgezochte nagerechten niet heel spectaculair maar goed en laten begeleiden met een heerlijk bobglaasje dessertwijn.
Ons bestelde kraanwater stond als ijswater op de rekening voor vijf euro.......dat had ietwat vriendelijker gekund qua prijs. Maar het was heerlijk doordeweeks genieten!
Jean Paul H.
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
2 /10
Eten
2
Service
2
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 26 dec. 2017
Vreselijke tent. 2e kerstdag met diner wezen eten.
Nog nooit zo slecht gegeten in 20 jaar .
Bediening afstandelijk en ONPROFESSIONEEL.
Alle 6 de gangen waren rond uit slecht, fabrieks matig in elkaar gezet.
Het eten was smakeloos , simpel, lauwe gerechten op koude borden.
Vieze sausen, en wat een rampzalig dessert, bolletje ijs met vruchtjes.
500 euro beter aan een goed doel kunnen geven.
Mensen ga hier niet naar toe.
Arnoldapg V.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 21 okt. 2017
 • Online gereserveerd
Zeer goede service ondanks het feit dat zij niet bij iens aangesloten zijn en er dus eigenlijk geen reservering via iens mogelijk is, heeft de eigenaresse samen met het personeel er alles aan gedaan om ons toch te kunnen plaatsen en een culinaire belevenis te laten ervaren. Mijn complimenten dan ook aan het adres van het Koetshuis.
Het eten was verrukkelijk en de Wijn was ook uitstekend . mijn complimenten
ruischjes .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 22 jul. 2017
Wij gaan niet meer terug. Het eten was zalig. De manier van opdienen leek op het wokpaleis, alles in kommen. Het hapje van het huis werd geserveed op ongekookte trio coloure pasta. Ik dacht dat je bij een restaurant altijd alles kon eten op het bord. Nou dat dus niet. Een van ons wilde over van wit op rode wijn, ze gaf aan de wijn die ze mocht proeven niet geweldig te vinden, dit werd eigenlijk weg gewoven. Er was voor ons gevoel geen manager, iedereen liep te bedienen, daardoor kreeg je het gevoel dat je klacht nooit verder kwam als je stoel waarop je zat. Kopje koffie na was lekker, maar na een heerlijke maaltijd heb ik graag altijd stukje chocola. Ik kon alleen een bord zoetigheid bestellen. |Bij De koffie werd niets bij geserveerd, viel me tegen voor een pp van ruim 100 euro.
Sophie59 .
Meesterproever
(35 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 19 jun. 2017
Op een zondagmiddag de lunch genoten in Het Koetshuis in Bennekom dat, verscholen tussen de bomen, toch makkelijk te vinden was. Helaas konden we ivm het weer niet buiten eten, want dat zag er aanlokkelijk uit. De bediening was vlot en toch correct, de sfeer prettig rustig en de gerechten zien er stuk voor stuk prachtig uit. Maar hoewel het allemaal voortreffelijk smaakt zijn er geen verrassingen, geen smaakexplosies. Maar dat is misschien erg persoonlijk.
Joop V.
Meesterproever
(56 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 30 apr. 2017
Zondag om 18.30 bij Koetshuis, fraai gelegen, ver van de bewoonde wereld. We zijn vast de eersten, denken we, gezien de tijd. Niets is minder waar: er zijn al ongeveer 8 tafels bezet en na ons zal daar nog maar 1 bijkomen. Vroege eters op zondag aan de Veluwezoom? De zaak is comfortabel-chique: wit, aarden kleuren, linnen, rustig.
De bediendende dame heeft (detail!) bij haar grijsachtige jurk matchende nike-schoenen. Grappig. De jongeman heeft elleboogstukken. Kortom: chique is hier niet stijf en afstandelijk!
We beginnen met een champagne en een prosecco die later op de rekening cava geworden is. Er komen enkele fijne amuses, waarvan de laatste een currysaus als basis heeft; gewaagd sterke smaak voor een voorafje. Ook komt er brood: brioche en tarwe, in orde zonder spannend te zijn. We kijken wat om ons heen: een gemeleerd publiek, gemiddeld boven de 60, soms iets jonger, vaak ouder. Sfeer is prettig maar ook wat gezapig.
Het 5-gangenverrassingsmenu komt van de a la carte-gerechten. We beginnen met een vrij koude en dikke zalmmoot, die verder lekker is door de paprikagazpacho en de zalige sorbet van geitenmelk. Echt jammer van de dikte en de temperatuur. Vervolgens dorade met een meer dan geweldige saus van kurkuma, absoluut zalig!
De gebraiseerde zwezerik met asperge en morieljes wordt wisselend ontvangen; afhankelijk van hoe je de textuur van zwezerik waardeert. Ik vind het heerlijk...
De anjouduif is het hoofdgerecht: fijn gegaard, gyoza met vlees van de boutjes, fijne saus van o.a. steranijs.
Het dessert van veel bereidingen van banaan is lekker, grappig en dik in orde maar heugt vooral door de gelei van sereh.


Het eindoordeel, de totale beleving gevat in een conclusie, is lastig. Koetshuis is keurig, vriendelijk, mooi gelegen en kookt op niveau. Maar waar is het 'wow-moment', het stijl achterover slaan van de gerechten, het denken 'omg....dit wil ik nog een keer, nu meteen'? Dat het er wel in zit heeft de zaak in het verleden aan mij bewezen...graag weer die spanning!
Swanique W.
Meesterproever
(47 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 26 mrt. 2017
Afgelopen zondag de proeverij-lunch gedaan van 7 gangen, voorafgegaan door 2 gangen amuses en afgesloten met koffie. 10 gangen dus. Elke gang was een verrassing en gewoon een echt cadeautje! Te mooi om aan te breken.....toch maar wel gedaan ;-) Tongstrelend en bijzonder smakelijk allemaal! We waren er echt eens even uit! Het gaf een gouden randje aan onze, tóch al, mooie dag! Dankjullie wel voor de gastvrijheid en prachtige ambiance!
George W.
Meesterproever
(29 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 feb. 2017
Als cadeau van onze kinderen kregen we een diner in het koetshuis aangeboden. Het is een stukje rijden maar de sfeervolle verbouwde boerderij is prachtig gelegen in de bossen bij Bennekom. Gelukkig hadden de kinderen, heel verstandig gezien het wijnarrangement, ook taxivervoer geregeld. Verder was het voor ons een verrassing wat de avond zou brengen. 2 heerlijke amuses bij binnenkomst was de start van een avontuurlijke reis door de wereld van smaken. Ik kan daar kort over zijn we hebben geweldig genoten van de gerechten die door de professionele bediening, uiterst zorgvuldig toegelicht, werden geserveerd. We hadden het 7 gangen menu inclusief wijnarrangement. Ik kan hier alle gerechten opsommen maar proeven en genieten in deze sfeervolle omgeving is een beter idee. Een heerlijk cadeau en een adres om nog eens terug te komen.
Joop V.
Meesterproever
(56 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 27 dec. 2016
Met kerst gegeten bij het Koetshuis. Fraai gelegen, mooie verbouwde boerderij, romantische inrichting. Vanwege het vaste kerstmenu moesten we 18.30 aanwezig zijn. Daar trok zich verder niemand iets van aan: om 19.15 kwamen de laatsten aanzetten. Omdat alles van amuse tot koffie tegelijk werd geserveerd, betekent dit dat je als eersten dus 45 minuten zit te wachten op mensen die lak hebben aan afspraken. Vooral als je geen wijnarrangement neemt... Maar goed, het is kerst en de bediening is aardig en attent, dus wat maakt het uit.
Bij de champagne kwamen lekkere amuses zoals slakken, kerstballetje van gevolgelte en tutti frutti, een tomatenchorizo en een pasteitje met haringkuit en een helaas minimaal oestertje. Dat laatste kon echt veel beter.
Tegen 19.15 begon het diner. Eerst tartaar met koningskrab, lekker met de avocado en de frisse appel. Vervolgens perfecte zeebaars, prima tarbot waarbij de saus van eekhoorntjesbrood ietwat dissoneerde, een goede maar veilige fazant en heerlijk hert met ganzenlever.
De friandises werden ongevraagd op tafel gezet, waarna werd gevraagd of je koffie wenste (terwijl men al met de gevulde koffiekopjes aan je tafel stond). Wij dachten dat dit dan dus wel tot de menuprijs zou behoren, maar het stond achtéraf voor 7.75 euro pp op de rekening. Vraag dan tevoren wat men wil!
Het Koetshuis is al met al echt goed, maar wij gaan er liever heen op gewone dagen, wanneer niet alles vastligt en tegelijk moet.
Dan heb je ook grote kans op meer spektakel in de keuken; met kerst wordt er toch iets meer veilig gekookt...
Victor B.
Meesterproever
(16 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 dec. 2016
Voor de tweede keer hier gegeten. Nogal een verschil met zomer 2013. Het eten was ok, maar niet van het niveau dat je mocht verwachten. De porties hadden hier en daar wel iets groter gemogen. Toen we koffie toe bestelden kregen we ongevraagd een arrangement met chocolades voor 7,75. Een wijnarrangement van 8,50 per glas is ook wel stevig. Prettige wijnen, daar niet van. De bediening was ok, maar gympen, al zijn ze zwart met glitter, kunnen echt niet. Een praatje van mw Maitre d'H of de chef kon er ook niet af.
henrivaneeghen .
Meesterproever
(55 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
10
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 11 dec. 2016
Alweer een tijdje terug uitgenodigd op een zondag bij het Koetshuis te lunchen waarbij we ons op voorhand zorgen maakten over het aantal gangen. We zijn niet van die grote eters en al helemaal niet overdag, we hadden het bij het verkeerde eind gelukkig.


De zondag lunch blijkt erg aantrekkelijk voor hen die het Koetshuis eens echt willen proberen voor een goede prijs. voor iets meer dan 50,00 is er een 7 gangen menu van topkwaliteit. En qua hoeveelheid dus geen zorgen, allen kleine maar o zo lekkere gerechtjes van topkwaliteit.


Een lekkere amuse bij binnenkomst, een verfijnd soepje die uit een soort cilinder op tafel in je bord wordt uitgeserveerd, heerlijke zwezerik en kan nog wel even zo doorgaan. Goed wijn arrangement welke aan tafel wordt toegelicht met veel kennis.


Aanrader.
Oscar V.
Meesterproever
(61 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 27 nov. 2016
Het blijft een stukje rijden, maar echt meer dan waard.

Op deze zondag gaan lunchen bij 't Koetshuis, wat langzaam een favoriet van me aan het worden is. De zondag lunch is erg aantrekkelijk voor hen die het Koetshuis eens echt willen proberen voor een goede prijs. voor iets meer dan 50,00 is er een 7 gangen menu van topkwaliteit. Dat vind je niet in de Randstad. Dit keer een bijzonder treffen qua wijn, want bij het voorgerecht troffen wij een wijn die alleen te bestellen is via een italiaanse specialist in Linschoten. Dat zorgt voor gespreksstof. Leuk!

Aandachtspunt was dat met name in de laatste drie gangen er telkens voor gel/ opstijfbereidingen werd gekozen, en dat gaat wat tegenstaan. Zeker als je eindigt met een torentje van geitenkaasmassa.

Verder weer perfect, zowel in wijn als spijs.
Meisje van de bediening had niet helemaal haar dag, drupje hier, drupje daar en bij het presenteren van de gerechten soms wat zoekend naar woorden.
Barto S.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 20 nov. 2016
Op een stormachtige herfstdag voor de 1e keer op invitatie bij Het Koetshuis mogen aanschuiven voor een lunch. Wij waren op voorhand enigszins bevreesd voor een te uitgebreid diner van maar liefst van 8 gangen maar niets bleek minder waar.

Zeer vriendelijke ontvangst door de gastvrouwe die ons direct een soort van thuiskomen gevoel gaf. We starten met een heerlijk glas champagne en vervolgens werden heel gedoseerd de gangen op tafel gezet. Veel lekkers en niet teveel dus, kleine amuse achtige hapjes en dit vergezeld door mooie bijpassende wijnen. Eigenlijk teveel om alle 8 gerechtjes te benoemen maar de coquille en de zwezerik sprongen er wat ons betreft bovenuit.

De sfeer is meer dan relaxt in het restaurant en we hadden een leuk uitzicht op de koks die ook rust uitstraalden. We gingen met een meer dan goed gevoel de zaak uit en komen zeker terug in de zomer.
hanneke W.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
6
Service
4
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 22 okt. 2016
Tja. Niet echt een plek om nogmaals te bezoeken voor ons. Prijs kwaliteit (in de breedste zin) - verhouding is ver te zoeken.
Bij binnenkomst vriendelijk ontvangen. Het ligt prachtig in een bosrijke omgeving, en buiten dineren in de zomer zal fantastisch zijn, maar binnen doet het weinig gezellig aan. De kleding van de bediening is vrij casual, jasjes voor de heren die geheel niet passen , een dame op gympen.
Op de sommelier na vrij onpersoonlijke bediening waarbij je wat ongemakkelijk voelt. Na een aantal amuses (waaronder een zeer zoet smakende, niet echt iets dat je wit hebben bij begin diner) gekozen voor a la carte diner met bijpassende wijnen. Als voorgerechten hadden we de ganzenlever die uitstekend was, de tartaar van kalf met kwartelei was niet echt spannend qua opmaak en smaak met augurken en uitjes mousse, en de geschroeide tonijn was voor de helft ijskoud van binnen en geheel smaakloos. De wijnen (bij alle gerechten) waren zeer lekker. Als tussengerecht de rog met ossenstaart: lekker maar had zeker voor dat geld een wat grotere portie mogen zijn. De gerechten kwamen zeer snel na elkaar, waarbij zelfs bij een tafelgenoot die even naar de wc was niet gewacht werd om het volgende gerecht vast neer te zetten op tafel. Dit doe ik zelfs thuis niet. Als hoofdgerecht hadden de tafelgenoten de patrijs, die redelijk was, en wij het hert dat echt uitmuntend was, zacht & smaakvol. Lekkere kazen als dessert.
Met nog een koffie voor 4 en 2 whisky was de rekening van 600 euro niet in verhouding staand met de maaltijden, bediening en entourage. Wij hebben voor dat geld op vele locaties in het land zónder Michelin ster veel lekkerder gegeten, jammer.
Carla V.
Meesterproever
(95 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 18 aug. 2016
Hier met vrienden genoten van een 7 gangenlunch op het heerlijke terras. Alle gerechten waren even lekker, prima in balans en perfect van garing. De zwarte brigade is alert, attent en vriendelijk, de wijnkaart mag er zijn, kortom: een heerlijk restaurant!
Wim I.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 8 jul. 2016
Iets te vieren.

Vrijdag op onze trouwdag naar Het Koetshuis in Bennekom geweest.
Gestart met een feestelijk glas champagne.
Hierbij kregen we mooie en lekkere amuse nl panna cotta van gebakken bloemkool, creme van gepekelde dadels, broccoli met biltong. Daarna als aperitief gerookte forel met granaatappel met schuim van vlierbloesem gevolgd door een koekje van Parmezaanse kaas, creme van artisjok, roomkaas, ansjovis en oregano. We zijn qua wijn begonnen met een heerlijk fles Chardonnay van Francis Coppola. Deze wijn past uitstekend bij de eerste 2 gerechten. We zijn gestart met geplette zeebaars met een creme van koriander, yoghurtpastilles, kakivrucht en groene appel. Heerlijk van smaak. Daarna mijn favoriete kreeft, dit keer mer opperdoezer, zoetzure sjalotjes, zeekraal, krokant zeewier en een jus van lamsoortjes. Helemaal top. Vervolgens nog zo'n lekker gerecht, gebraiseerde zwezerik met gnocchi, Parma ham en cantharellen. Inmiddels overgegaan naar rode wijn, een heerlijke Rioja Conde Valdemar reserva uit 2009. Als hoofdgerecht genoten van een gegrilde Ribeye met gegrilde groenten van de Green-egg en een heerlijke saus van witte puntpaprika. Het diner hebben we afgesloten met gemarineerde kersen met een siroop van verveine en sambucca en roomijs van anijszaad.
Bedankt voor een topavond waar we heerlijk van genoten hebben. Wij komen zeker terug.
Dominyka G.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 26 jun. 2016
Naar aanleiding van een Groupon actie hebben mijn vriendin en ik een 7 gangen diner gehad in het Koetshuis. Ten eerste wil ik even zeggen hoe fantastisch de locatie is van het restaurant, midden in het groen met daarbij hun eigen kruidentuin. Deze kruidentuin is niet alleen ter decoratie maar werd volop gebruikt. De 7 gangen waren stuk voor stuk bijzonder lekker. Hierbij is de smaakcombinatie subliem. De service was naar mening ook zeer goed. Omdat mijn vriendin alleen maar Engels spreekt en ik dat was vergeten door te geven, had ik hierbij problemen verwacht. Al het personeel dat bij ons aan tafel kwam sprak uitstekend Engels en de menukaart was eveneens in het Engels. Flexibiliteit ten top zou ik het willen noemen. Daarnaast werd ieder gerecht uitstekend (in het Engels) uitgelegd. Tot slot het decor was zeer mooi. Het landschap dat ik eerder heb genoemd in combinatie met het soort landhuis zorgde voor een gezellige en rustige sfeer. Binnen in het restaurant heerste er kalmte en kan er volop genoten worden van het eten en het drinken. Ik zou dit restaurant zeker aanraden voor iedereen die twijfels om hierheen te komen.
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.