Het Huis met de Pilaren

Raadhuisstraat 10 1861 CL Bergen Nederland Kaart
31-725812187
8,1 /10
18 recensies

Meer informatie over restaurant Het Huis met de Pilaren

Zeer goed
8,1 /10
 • 10
  1
 • 9
  2
 • 8
  4
 • 7
  4
 • < 7
  7
Eten
8,4
Service
7,8
Decor
8,5
18/18 recensies

Jouw recensie over het restaurant Het Huis met de Pilaren

Leny S.
Meesterproever
(115 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 5 jan. 2018
waren hier 4 januari voor de lunch. lekkere kroketten, 1x "gewoon"1x garnalenkroket. Gewoon brood erbij en zowaar ook karnemelk. Vriendelijke bediening.
Wendy P.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
10
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 25 nov. 2017
Heerlijk gegeten en de bediening door de hardwerkende meiden prima. Maar de gestresste baas, die ook hard werkte, zorgde voor een onaangenaam gevoel. Door zijn houding en gedrag creëert hij een onprettige sfeer.
Gonny V.
Meesterproever
(36 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 jul. 2017
Zondagavond daar gegeten. Een Tournedos (van de grill) gegeten en voor het eerst in jaren helemaal opgegeten!!!! Zo lekker was die Tournedos van smaak... Pepersaus apart in kannetje, prima! De bijgerechten waren makkelijk, maar wat "saai" opgediend. Het toetje aardbeien met ijs en slagroom smakelijk en we zagen hoe bij de buren een crepe Suzette werd voorbereid; wat een goede methode; bijna aan tafel alles handmatig te doen...!
Saskia S.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
2
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 29 mei 2017
De inrichting was oké, het eten daarentegen duur en smakeloos. De slakken (voorgerecht) en paling (hoofdgerecht) leken in dezelfde saus te liggen die groen en veel te zout was. Beide gerechten smaakten nergens naar. De frietjes waren oké, in tegenstelling tot de groente (worteltjes en peultjes) die zo doorgekookt was dat die van ellende uit elkaar viel. Ik vind het echt schandalig dat goed eten zo verpest kan worden en tevens zo duur verkocht wordt. Het restaurant lijkt heel wat maar is slechts schone schijn.
Louis A.
Meesterproever
(122 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
10
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 22 dec. 2016
De inrichting laat wat te wensen over, maar dat hoort nu eenmaal erbij. Het eten was gewoon prima bereid, een ontzettend lekkere tournedos van de grill met uitstekende pepersaus, goede frieten en witlof en zeer smakelijke lamskoteletten. Complimenten voor de chef en zijn team. Het dessert, café glacé werd aan tafel bereid (altijd leuk!) door een van de vriendelijke gastvrouwen. De andere gastvrouw was wat kil en afstandelijk, maar met zulke goede gerechten en uitzicht op een prachtig verlichte ruïnekerk kan je avond niet meer stuk. Wij komen binnenkort weer terug!
HLA .
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
2
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 30 okt. 2016
De ambiance in het restaurant was, evenals de vriendelijkheid van de bediening, prima. Dat kon echter niet gezegd worden over de kwaliteit van het eten. Als voorgerecht namen wij kervelsoep en gerookte paling, de soep was veel te zout, de paling smakelijk, alleen werd deze geserveerd met een overdaad aan sla, dat stond niet zo op de kaart. Als hoofdgerecht nam mijn vrouw een vegetarisch gerecht, 2 kaasrolletjes en plakkerige puree, weinig aantrekkelijk opgediend en vrij smakeloos, de prijs kwaliteit verhouding was hier volledig zoek . Ik had runderlever besteld, deze hoort dun uitgesneden te zijn maar verscheen in hompen hetgeen de smaak niet ten goede kwam. Na een klacht hierover en navraag in de keuken, kwam als antwoord van de kok dat de lever nu eenmaal zo door de slager werd aangeleverd. Een vreemd antwoord, ik dacht dat de taak van een kok is om aangeleverde grondstoffen zodanig te bewerken dat ze goed en smakelijk te eten worden, en niet om een en ander plompverloren uit te serveren. Al met al een zeer teleurstellende maaltijd hoewel de wijn uitstekend was.
logan .
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 20 okt. 2016
Omdat de familie van mijn man uit Bergen komt, kozen we vanuit nostalgische overwegingen dit restaurant. Eigenlijk vonden we het wel iets komisch hebben, de houten lambrizering, de lelijke schilderijtjes en lampen en slechte verlichting. De bediening die het eten opschepte van grote schalen, vonden we wel huiselijk en gezellig overkomen, ook al leken ze voortdurend haast te hebben. Er stonden letterlijk wat pannetjes op het vuur te pruttelen op een tafel in het midden van het restaurant. Het eten was ook wat oubollig qua smaak en opmaak, de groenten waren doorgekookt, maar het vlees was wel lekker mals zoals je moeder het vroeger thuis maakte. De vegetarische schotel bestond uit twee kaassouffle's, gevuld met brie. Niet echt smakelijk. De prijs van de gerechten vonden we hoog.
Gonny V.
Meesterproever
(36 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 21 mei 2016
Het Huis met de Pilaren is leuk, de koffie goed en de gebakjes van de plaatselijke banketbakker super. Lekker buiten zitten en mensen kijken op de markt of naar de mooie Ruine-kerk kijken, ook leuk. Maar... we pakten de geplastificeerde menukaart buiten op die aan alle kanten plakte... Een heel vies gevoel en zeker niet hygiënisch. Ook op een ander tafeltje gekeken, ook daar een plakkerige kaart. En bij het gebakje standaard geen papieren servetje, of was men dat vergeten? Dat van die plakkaart later even netjes rustig aan de bar gemeld en eigenlijk keek men ons aan "waar heeft u het over...". En er werd niets aan gedaan. We gaan er van uit dat alles schoon verder is, maar meteen plakkerige handen hebben omdat je het menukaartje oppakt klopt niet...
Vreugde W.
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 7 mei 2016
Wat een prachtige nostalgische sfeer tref je aan in het Huis met de Pilaren. Het is overal uitvergroot genieten op het sfeervolle terras met een goed glas M.I.P rose. In het schilderachtige café en in het stijlvolle, tijdloze restaurant. Heerlijk puur gegeten , top asperges en de beroemde tournedos stroganoff. Ouderwets aan tafel bereidt met aandacht voor het gerecht en de gast en dat proef je !!!
Een ouderwetse dame blanche met de warme saus in een mooi pannetje geserveerd maakte het feest compleet. We kijken uit naar de volgende keer ......
Gerke V.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,3 /10
Eten
7
Service
4
Decor
3
 • Datum van je bezoek: 20 mrt. 2016
Wij waren hier in het kader van een amusetour. De Amuse was een gewone stroganof. Gewoon maar wel lekker. Geen uitdaging. De ambiance is letterlijk stoffig en oubollig. Brandveiligheid ernstig tekort schietend. En de toiletten gewoon niet fris.
Ilse N.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
5
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 17 okt. 2015
Op zondag 17 oktober heb ik samen met mijn familie tijdens de kunst-10-daagse bij Het Huis met de Pilaren gegeten. Het restaurant doet aan als een oud jagershuis met een warme sfeer. Het was echter wel erg donker en rumoerig, waardoor we elkaar slecht konden verstaan. Er was voor het eerst weer een wildkaart en daarnaast was er natuurlijk de gewone kaart. De opties waren vrij beperkt en alle prijzen lagen rond de 20-30 euro. Voor mij viel de keuze uiteindelijk op de gebakken zalm. We moesten meer dan een uur op ons eten wachten en de bediening negeerden ons volledig.

De zalm was ontzettend vettig en zout. De opmaak en de hoeveelheid was erg karig voor de prijs. Ik kreeg er zachte, doorgekookte groenten, een smakeloze salade en krieltjes bij. De krieltjes waren totaal restaurant onwaardig. Voor dit gerecht betaalde ik 25 euro en thuis zou ik binnen een 15 minuten (i.p.v. een uur) voor nog geen 5 euro een 5x zo betere versie hiervan op tafel kunnen zetten.

Kortom, geen aanrader vanwege:
- Slechte service
- Idiote prijs/kwaliteit verhouding
- Lang
- Rumoerig en donker
HLA .
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
8
Service
8
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 13 okt. 2015
Het restaurant is gevestigd in een oud pand in het centrum van Bergen, het interieur past daarbij, het is er knus en gezellig. De menukaart is vrij gevarieerd, naast de gebruikelijke gerechten staan er bijvoorbeeld kalfslever en stoofpaling op. Wij namen sliptong en de paling, allebei op de juiste wijze klaar gemaakt, erg lekker. Er was een overvloed aan bijgerechten, voor ons wat te veel, maar als je een grote eter bent aantrekkelijk. De wijn en bediening waren ook prima, niets te klagen dus.
Peter V.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
5
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 22 okt. 2014
Vergane glorie is het meest toepasselijke woord. Het cijfer voor het eten (tournedos en zeetong, € 26,50 en € 39,50 waren op zich prima) wordt naar beneden gehaald door de fantasieloze, fletse krieltjes en het groente-garnituur van worteltjes met peultjes die niet waren schoongemaakt. Heel onaangenaam, zo'n mondvol met draadjes. Het meisje van de bediening deed haar werk op zich goed en onze klacht zou worden doorgegeven aan de keuken. Een goedmakertje in de vorm van een kop koffie van het huis zat er niet in. Erger was dat de atmosfeer in het restaurant werd verpest doordat er alvast was begonnen met de schoonmaak van de bar/het buffet. De penetrante geur van het schoonmaakmiddel verspreidde zich door het hele restaurant zodat zelfs de mensen die er ver vanaf zaten er hinder van ondervonden. Meer in het algemeen voelt het niet prettig dat de schoonmaak al begint terwijl je nog zit te eten. Tot slot willen we opmerken dat de ober een vrij ongeïnteresseerde indruk maakte i.t.t. tot het meisje van de bediening.
Birgit F.
Meesterproever
(57 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
6
Service
6
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 17 okt. 2014
Vanwege de lokatie hebben we voor het Huis met de Pilaren gekozen, het is beroemd tot in Amsterdam. Het was mooi weer dus we konden op het terras zitten en hadden een prachtig uitzicht op de kerk. Dat was meteen ook het beste aan dit restaurant. Op het terras, dat ingebouwd ligt achter de pilaren en dus niet echt in de open lucht, mag gerookt worden en we zaten de hele tijd in de rook van de buren.
Hoewel er weinig tafels waren duurde het een flinke tijd voor we koffie kregen en daarna tot er iemand kwam vragen of we nog iets wilden eten. De broodjes waren vervolgens duur en tamelijk fantasieloos.
Jammer van de prachtige lokatie.
Theo K.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
7
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 29 nov. 2013
Na er een paar jaar niet meer geweest te zijn, hebben we er onlangs weer een keer gegeten. Het werd een poos geleden allemaal wat minder; bijgerechten waar geen aandacht aan geschonken werd en hoofdgerechten aan de prijzige kant.
Vooraf een uiensoep en een carpaccio. De uiensoep was goed van smaak en niet te scherp. De carpaccio daarentegen had niets speciaals, een beetje flauw en beneden gemiddeld.
Als hoofdgerecht natuurlijk de tournedos stroganoff. Daar kamen we tenslotte voor. Stond dit nog niet zo lang geleden niet als chateaubriand op de kaart? Het vlees was toen in ieder geval iets malser en de portie iets groter. Maar de bereidingswijze aan tafel is nog net zo vertrouwd. De wijnkaart biedt meer dan voldoende om een goede keuze te maken.
Al met al leuk om hier weer eens gegeten te hebben, hoewel de prijzen nog steeds te hoog zijn voor de kwaliteit van de gerechten.
Monooo .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 23 dec. 2012
We hebben hier een supermaaltijd gegeten. Het personeel heeft service in de bloedvaten, vooral de details als "let op het afstapje" en de terrasverwarming direct aan als je een sigaretje rookt buiten. Je voelt je echt welkom en als een koning behandeld.
Als voorgerecht hadden we franse uiensoep en mn partner scampi's. De uiensoep was de lekkerste die ik ooit gegeten heb en de scampi's waren voortreffelijk.
Als hoofdgerecht hadden we gamba's en Tournedos Opera. De gamba's waren heerlijk gekruid en de Tournedos had een verfijnde diepe smaak.
Goed om te zien dat er echt op de details werd gelet, zoals het bakje warm water met citroen om de vingers in te wassen. En toen ons botermesje op de grond viel kwam onze vaste ober direct met een nieuwe zonder daar om gevraagd te hebben.
Als toetje had ik de Dame Blanche met echte eigengemaakte warme chocoladesaus die ter plekke werd opgeschept uit de pan.
Kortom een geweldige ervaring waarbij het totaalplaatje klopte. Als je in Bergen bent mag je dit restaurant niet missen!
ROELOF L.
Meesterproever
(30 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
9
Service
9
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 29 sep. 2012
Wij gingen, na al eerder, in dit restaurant eten.
We kregen vooraf van het huis stokbrood met boter en kruidenboter.
Ook een karaf water werd niet in rekening gebracht.
Heerlijke moezelwijn, Piesporter Michelsberg.
Als voorgerecht namen we een mosterdsoep en een kreeftensoep met een scheutje cognac. Heel netjes dat ze vooraf vragen of je inderdaad een scheutje cognac in de soep wilt hebben.
Allebei de soepen heerlijk van smaak. Vooral de kreeftensoep is een aanrader. Zo heerlijk van smaak en er zit veel kreeft in de soep. Top.
Als hoofdgerecht namen we gamba's in knoflooksaus en de specialiteit van het huis de tournedos 'Stroganoff'.
Normaal kun je deze specialiteit krijgen vanaf 2 personen.
Maar omdat het restaurant niet helemaal vol zat kon het ook voor 1 persoon. Heel klantvriendelijk dus.
Ook deze beide hoofdgerechten waren heerlijk.
De tournedos ' Stroganoff" blijft een traktatie. Lekker mals vlees, zeer goede smaak en een overheerlijke saus erbij. Dit wordt bij je tafel klaargemaakt. Een aanrader.
Verder wordt bij het eten een groente, salade, gebakken aardappels en frieten geserveerd. Prima allemaal.
Dessert hebben we niet genomen omdat we genoeg hadden gehad.
Resumerend: goede, aardige bediening. Heerlijk, smaakvolle gerechten.
We komen hier zeker terug.
Willem V.
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 29 jul. 2012
Met vier personen aan een ronde tafel van de lunch genoten. Het eten was ouderwets lekker, de service vriendelijk en voorkomend en het was gewoon goed. De huiswijn perfect en wat leuk om eens op een kaart weer wat mooie gerechten van toen te zien. Stroganoff, ijs met geflambeerde kersen etc. Wij komen zeker terug!
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.