Herberg Onder de Linden

Burgemeester van Barneveldweg 3 9831 RD Aduard Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 55
|
31-504031406
8,6 /10
33 recensies

Over het restaurant Herberg Onder de Linden

Ken je dit verborgen pareltje in de provincie Groningen? Herberg Onder de Linden is een bijzonder uniek plekje in het kloosterdorp Aduard.

Chef-kok Steven Klein Nijenhuis kookt hier de sterren van de hemel. Dagvers, culinair en verrassend, dat zijn de typerende kanten van de keuken. Bij Herberg Onder de Linden werken ze zonder menukaart en verrassen je graag op culinaire wijze. Deze moderne keuken is voornamelijk Frans, met een vleugje Aziatisch waarbij Hollandse producten gebruikt worden. Daarbij verzorgt gastvrouw Tanja Klein Nijenhuis de wijnen en zorgt ze ervoor dat het je aan niets ontbreekt en dat je kunt genieten in een gezellige, ongedwongen sfeer, met heerlijke wijn-spijs combinaties.

Daarnaast kun je in de Herberg blijven slapen. Het is ook mogelijk om hier een geheel verzorgd arrangement van te maken, inclusief ontbijt! Ideaal dus om je avondje uit helemaal compleet te maken. Of maak er gelijk een heel weekend van!

Het gastvrije team van Herberg Onder de Linden nodigt je uit om hun unieke stekje te komen ontdekken. Reserveer nu!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 55
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 2 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Herberg Onder de Linden

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag en Dinsdag Gesloten
Woensdag t/m Zaterdag 18:00 - 21:30
- Diner 18:00 - 21:30
Zondag Gesloten

Services

Fantastisch
8,6 /10
 • 10
  7
 • 9
  18
 • 8
  4
 • 7
  3
 • < 7
  1
Eten
8,4
Service
9,2
Decor
8,2
Prijs-kwaliteit
Kan beter
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Kan beter
33/33 recensies

Jouw recensie over het restaurant Herberg Onder de Linden

Simon W.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
10
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 1 dec. 2017
De herberg heeft de naam en de ster, maar wij vonden de ervaring toch tegenvallen.


Na een hartelijk ontvangst en een eerste glas wijn, werd de tafel vol gezet met amuses. Allemaal best aardig en bijzonder creatief. Daarna, meer amuses en gedurende de bedeling ervan moet ergens een eerste gang zijn gepresenteerd. De gangen waren echter zo bescheiden dat ze nauwelijks van de amuses te onderscheiden waren. De hoofdgerechtjes, wederom fantastisch aangekleed en creatief, blijken helaas “hit and miss”. Er wordt vaak teveel zout gebruikt en er liggen zoveel uitgesproken smaken op het bord, dat de één de andere overheerst. Ook worden er combinaties gelegd die naar ons idee op het randje van vloeken lagen. Zo was er een koud voorgerecht met vis in een vruchten parfait, dat ik liever had laten staan.


Het meest schrijnende vonden we het hoofdgerecht: reerug met een bietengarnituur, die ook wederom veel te zout was, maar waarvan het vlees tevens veel te rosé werd gepresenteerd. Het vlees was daardoor veel stugger dan het zou moeten zijn en niet erg smakelijk. De garnituur was zo karig, dat het beter was het gewoon als versiering op het bord te laten liggen.


Samenvattend: Smaak levert in op de creativiteit van de gerechtjes, smaakcombinaties zijn hier en daar meer uitdagend dan een genot en omdat de gangen zo klein zijn en ondanks de vele amuses, verlaat men hongerig het pand. Als men minder amuses en wat grotere gerechten zou presenteren- met wellicht een wat meer vullende garnituur of side dish- duurt een 6/8 gangen menu ook niet de bijna 4 uur die er voor uitgetrokken werd, wat in mijn beleving echt veel en veel te lang is.
Guido W.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 18 jun. 2017
Fijne ontspannen sfeer, originele gerechten, prachtige combinaties, alles zeer verfijnd. Meer dan schappelijke prijs. Een echte aanrader!
Johan L.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 4 feb. 2017
Wordt tijd voor een wat recentere beoordeling, er is immers een andere eigenaar/chef en de wereld, en Aduard in het bijzonder, ziet er anno 2017 een stuk anders uit. Begin dit jaar briljant gegeten in het gereanimeerde Onder de Linden. Nieuwe eigenaar en chef Steven Klein Nijenhuis heeft met zijn talentvolle brigade een ietwat uit de tijd geraakt restaurant met een wel heeeeel erg aan oudbollig grenzende klassieke inrichting en dito keuken omgetoverd tot dé nieuwe place-to-be in culinair Groningen. Fantasie -en bovenal smaakvolle cuisine in een niet überhippe maar wel zeer aangename en comfortabele setting. Geslaagde make-over! Dat ieder gerecht zowel buitengewoon origineel als tongstrelend is, lijkt niet per se bijzonder voor een sterrentent, maar is het tegenwoordig helaas toch wel. Te vaak denk men zich in een veelgangen menu wel een iets minder geslaagd experiment omwille van de creativiteit te kunnen permitteren omdat er genoeg andere goede gangen zijn om hiervoor te compenseren. Of dat men tussendoor de gast even meent te kunnen "pleasen" met een afgestofte, fantasielose klassieker of, dooddoener der dooddoeners, een op de huid gebakken visje. In Onder de Linden echter het tegenovergestelde van dit alles: iedere gang is raak en blijft je bij. Tel hierbij op de adequate, goedgeschoolde en vooral prettig losse bediening en je weet waar je moet zijn als je in het hoge noorden op hoog niveau wenst te dineren.
Dennis S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 2 jun. 2016
Ik heb verleden week, met een vriendengroepje op weg naar Ameland, genoten van ons verblijf in de oude herberg. Alles klopte. Vriendelijke ontvangst, goed gevarieerd menu met een goede, ruime, portionering. Dit geserveerd in een aangenaam tempo met aandacht op maat. Niet teveel, maar zeker ook niet te weinig. E.e.a. voor een aangename prijs. we waren er in verschillende samenstellingen al eerder geweest en zullen er naar ik hoop, ook zeker nog eens komen.
Da L.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 25 mrt. 2016
Al vaak bij Herberg Onder de Linden op bezoek geweest. Wat een genot, elke keer weer. Na vele jaren zowel binnen Nederland als daarbuiten veel sterrenrestaurants te hebben bezocht, blijft dit toch altijd de culinaire basis. Geerhard begrijpt als geen ander wat koken is: niet teveel smaken op het bord, geen overdreven gedoe met schuimpjes, zalfjes en andersoortige opsmuk. Een vakman met een volledig eigen(wijze) stijl, die dan ook al decennialang zeer verdiend een ster heeft. De bediening wordt aangestuurd door Petra, een klasse gastvrouw, die ervoor zorgt dat het je aan niets ontbreekt. Haar wijnarrangementen zijn het vermelden meer dan waard. Tenslotte is de locatie voortreffelijk, sfeervol en met stijl ingericht. Tip: gebruik het aperitief (en - wanneer daarvoor na al dat heerlijks nog de energie bestaat - het digestief) bij de open haard. Herberg Onder de Linden is het beste restaurant van het Noorden: geen twijfel mogelijk!
Edzo B.
Meesterproever
(88 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 9 jan. 2016
Wonend op nog geen 5 kilometer checkten we om 3 uur 's middags in bij Onder de Linden. We hebben heerlijk gewandeld en een aperitief voor het haardvuur gedronken. Na ons op de kamer opgefrist te hebben gingen we in het fraaie restaurant aan tafel. We hadden 2 x vega een dag vantevoren doorgegeven, alsmede dat we van het 6-gangen diner met overnachting en ontbijt gebruik wilden maken. We hoefden verder weinig te vertellen, op wijnkeuze na, want alles was prima voorbereid. Ook voor de vegetariër is het goed toeven in Onder de Linden: werkelijk smakelijke en gebalanceerde gerechtjes kwamen in een passend tempo voorbij. Petra schonk er passende wijnen bij en na afloop gebruikten we wederom voor de haard een degustief. Chefkok Geerhard kwam er gezellig bijzitten en uiteindelijk werd het nachtwerk voor we onze kamer opzochten. De volgende ochtend was er in de andere zaal gedekt voor het ontbijt. Een heerlijk en eerlijk gewoon ontbijt zonder sterpretenties. We wilden nog de 3D wandeling van het Klooster van Aduard lopen, maar door de blaren van een dag eerder keerden we toch maar huiswaarts. De service van overnachting met ontbijt is fantastisch zeker als je bedenkt dat een taxi ongeveer evenveel zou hebben gekost.
CharlesHuijskens .
Meesterproever
(18 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 25 jul. 2015
Een oud pand dat met veel smaak is ingericht en wordt onderhouden met een heerlijke tuin voor zomerse avonden. Veel noorderlingen weten al vele jaren de weg naar het kleine dorpje Aduard te vinden. Want je kunt hier voortreffelijk eten in een rustgevende ambiance waarbij de bediening zeer professioneel haar werk doet. Het eten is prima, het restaurant heeft al jaren één Michelin ster. Die ster is een kostbaar goed en ik zou denken dat de keuken net iets meer verfijning en verassing zou mogen nastreven. Voor mijn gevoel zat het niveau namelijk iets onder dat van een ster. Maar voor een goed verzorgd diner in een fraaie omgeving ben je hier zeker aan het juiste adres.
schotanus-popma .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 27 jun. 2015
Decennialang het beste restaurant in het Noorden. 7(!) verfijnde amuses bij het aperitief. Doperwtjes, tuinbonen, peultjes en kruiden uit naastgelegen tuin. Sowieso altijd al regionale producten. 't Is een cliché maar alles is hier een feest voor oog, neus en mond, iedere keer weer! Verrassend wijnarrangement. Heerlijke snoeperijtjes bij de koffie. Een gulle kok!
Anne V.
Meesterproever
(63 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 15 mei 2015
Het restaurant bevindt zich in een fraai monumentaal pand in het dorpje Aduard en heeft een klassieke inrichting.

De bediening is vriendelijk, maar – naar mijn mening – wel wat formeel/stijfjes. De uitleg bij de wijn en het eten voelde wat plichtsmatig.

De gerechtjes zijn duidelijk met veel zorg en aandacht samengesteld en kloppen (op een enkele uitzondering na) qua smaak. De keuze voor bepaalde ingrediënten en combinaties is echter weinig verrassend of vernieuwend.

Al met al hebben wij heerlijk gegeten, maar –eerlijk is eerlijk – voor het kleine kapitaal dat je hier voor een avond moet neerleggen, had ik toch iets spannenders verwacht.
Andrea K.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
9
Service
10
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 15 nov. 2014
I.v.m. familie bezoek in Groningen besloten we er een culinair weekend van te maken. Al vaker gehoord dat ze in Aduard begrepen hebben wat culinair betekent en dat was ook zo. Heerlijk gegeten. Verrukkelijke tarbot, pasta met truffel, wild..........plus de bijpassende wijnen. Wel relatief veel witte wijn....Erg fijn dat je na al die wijn alleen nog maar de trap op hoeft.
De bediening was geweldig! Correct, alles op tijd, niet te aanwezig.
Een aanrader voor wie in Groningen lekker wil eten en slapen
Mike K.
Meesterproever
(38 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 16 okt. 2014
Op aanraden van een vriendin van mijn vrouw zijn wij afgereisd naar het hoge noorden, naar het plaatsje Aduard in de provincie Groningen en gelegen onder de rook van de stad Groningen. Dat was een hele reis voor een hapje eten.

Was het restaurant deze lange weg waard? Welzeker!
Het leuke is dat je bij Herberg onder de Linden ook kunt blijven slapen en ook dat is een regelrechte aanrader.

Over het restaurant: de bediening is top - scherp, elegant en vriendelijk, attent en welwillend.

De gerechten zijn van hoog niveau en dat geldt ook voor de batterij aan amuses die je voorgeschoteld krijgt.
De locatie is werkelijk prachtig om te zien en het is een genot om heel de avond in het restaurant te vertoeven.

Samenvattend: geweldig.

Wij kijken reikhalzend uit naar de volgende keer. En zeker willen wij eens in de zomer bij Herberg onder de Linden gaan eten, dan kun je in de prachtige tuin eten.
Restaurant
Hartelijk dank voor uw mooie recensie, we zijn er erg blij mee.
We zullen u heel graag een keer in de zomer ontvangen om van het mooie terras te genieten,
Geerhard en Petra
Bart K.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
9
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 15 aug. 2014
Zes gangenmenu besteld, met wijnarrangement. Zeer hoog niveau. Amuses vielen licht tegen, maar de verschillende gangen zeer zeker niet. Mooi was de herkenbaarheid van de verschillende ingredienten, de perfecte garing van oa zwezerik en eend, de subtiele combinaties van oa meloen, kreeft met een pittige dressing en de bijbehorende wijnen. Nee, geen innovatieve keuken, maar een elegante, liefdevolle en hoogkwalitatieve keuken. Op de service niets, maar dan ook niets aan te merken. De Herberg is een schitterende zaak gelegen in een schattig plaatsje. De reis meer dan waard!
drhenk .
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
7
Service
8
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 8 aug. 2014
Lekker buiten gezeten in mooie tuin. 6 gangen diner, eigenlijk niet memorabel. 3 gerechten vielen echt tegen (kreeft, kalfszwezerik en de eend). Het wijnarrangement klopte onvoldoende.
Hanneke A.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,8 /10
Eten
10
Service
9
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 19 jul. 2014
Gisteravond met mijn man bij Onder de Linden gegeten.
Het was prachtig weer, dus we aten buiten, op het terras, naast de groenten- en kruidentuin.
We kozen voor het 3-gangen menu. Er was ook een 4 , 5, en 6 gangen menu.
We kregen eerst een aantal heerlijke amuses.
Als voorgerecht koos ik voor de kreeft- en langoustine salade. Heerlijk fris, puur van smaak en prachtig opgediend.
Daarna weer een prima amuse, gevold door het hoofdgerecht: tongfilet met zeekraal, lamsoor en een aardappelgerechtje, met een bijbehorende saus.
Daarna weer een amuse voor het dessert.
Het dessert bestond uit gebakken, gesuikerde abrikoos met yoghurtsorbet en amandelkrokant. Om je vingers bij af te likken.
Al met al een top restaurant, waar het gezellig en voortreffelijke eten was en alles klopte.
Een super aanrader!
Kees D.
Meesterproever
(44 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 6 jun. 2014
Wij hadden een arrangement: kamer, 6 gangen diner en ontbijt. Het was mooi weer, dus heerlijk glas witte wijn in de tuin van de herberg. Binnen verder gegaan, genoten van mooie gerechten van het seizoen, en uit de streek. Mooi passend wijnarrangement. Zeer gastvrij.
Als we nog eens in de buurt zijn komen we hier graag weer.
Bart D.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 21 mei 2014
Al wonen we al weer een tijdje in de Randstand, als altijd een feest om als de kans zich voor doet te eten bij de Sleenema's; prachtige ingredienten die volledig tot hun recht komen in verfijnde bereidingen zonder gefriemel . De smaakcombinaties waren weer geweldig van terrine van asperges in serrano ham tot kreeft met lamsoren tot jonge zeeduivel met ravioli en doperwtjes tot lam in twee bereidingen tot een prachtig aarbei dessert.
En dit alles in de prachtige oude herberg; een sfeervolle en rustige omgeving met bediening zoals wij dat graag zien; behulpzaam maar niet opdringerig of popie jopie.
Hier is het nog echt genieten.
Robert P.
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 17 mei 2014
Vanouds voortreffelijk en zeer verzorgd. De terrine met kippenlever asperges en seranoham was "chef d' oeuvre" , en zoals dat hoort de visitekaart van de keuken. De Kreeft was als vanouds heerlijk... Bij de wijnen is vooral de riesling met een lichte "petrol" me bijgebleven.
Xandra H.
Meesterproever
(34 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 15 mei 2014
Deze Herberg is een feestje. Bij aankomst gingen wij in de tuin een drankje drinken. Ongevraagd werden ons de lekkerste hapjes voorgeschoteld waaronder een eigen gemaakte bitterbal met kip en een aspergesoepje en die allemaal onderdeel uitmaakte van het verwen arrangement wat wij gekozen hadden. Het restaurant heeft een Michelin ster en dat heeft het helemaal verdiend. Nadat we ons hadden opgefrist gingen we aan het diner beginnen. Een treinen van asperges met ham en ganzenlever wat een verrukkelijk gerecht en prachtig om naar te kijken. Toen een stukje zeeduivel, zo mals stukje vis dat wegsmolt op de tong. Als hoofdgerecht lamskotelet met groente. Vervolgens kaas en een verrukkelijke dessert met aardbeien alles omlijst met de prachtige wijnen. Wie denkt dat een dergelijk arrangement met overnachting niet te betalen is zou toch eens contact met de Herberg op moeten nemen. De service en aandacht is ongekend de kamers zijn goed ingericht en de bedden slapen heerlijk. Wij gaan hier zeker weer terugkomen.
Martijn1972 .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 11 jan. 2014
Bij Onder de Linden gedineerd, overnacht en ontbeten. Kan niet anders zeggen dan dat wij een heerlijk verblijf hebben gehad. Het eten was uitmuntend, de service gastvrij. Op het menu konden zonder problemen wat aanpassingen worden gemaakt op ons verzoek. Wijnarrangement was ook top!

De kamer was ruim, met flesje witte wijn bij aankomst en vers fruit. Ontbijt was ook erg goed, de locatie straalt rust en klantvriendelijkheid uit. Wij komen hier zeker terug!
Robert P.
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 14 sep. 2013
Een feest van begin tot einde... Zoals altijd waren de kreeft en de zeer hoog op smaak gereserveerde krokante zwezerik " chef d' oeuvre"!

 • 1
 • 2
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.