Fugu

Van Vollenhovenstraat 15 3016 BE Rotterdam Nederland Kaart
31-104360927
7,8 /10
160 recensies

Over het restaurant Fugu

Japanse parel in Rotterdam

**Extra info over de Albert Heijn actie bij FUGU:**
Voor de AH actie heeft FUGU een zeer authentiek traditioneel Japans menu voor je samengesteld.

Wie Rotterdam zegt, zegt Wereldmuseum, Erasmusbrug, Euromast, Scheepvaartkwartier en ga zo maar door. Fugu mag wel spreken van een absolute toplocatie te midden van al deze culturele bezienswaardigheden. In het gezellige Westelijk Handelsterrein, oftewel de overdekte horecastraat van Rotterdam, vind je dit Japanse restaurant. Fugu betekent kogelvis, maar om je meteen uit de droom te helpen (of juist gerust te stellen); deze vis wordt hier niet geserveerd door het wereldwijde verbod om deze Japanse delicatesse te importeren. Werp een blik op de kaart en je bent verkocht!

Meer informatie over restaurant Fugu

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m Donderdag 15:00 - 22:00
Vrijdag en Zaterdag 16:00 - 23:00
Zondag 15:00 - 22:00

Services

 • MasterCard , Pin , Visa
7,8 /10
 • 10
  6
 • 9
  33
 • 8
  61
 • 7
  33
 • < 7
  27
Eten
8,4
Service
6,7
Decor
7,8
Prijs-kwaliteit
Precies goed
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Kan beter
159/160 recensies

Jouw recensie over het restaurant Fugu

davidvanschelven .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 25 nov. 2017
Net gegeten bij Fugu, voor de 7e keer. Terug gekomen na een jaar. Concept is veranderd, Je mag 4 gerechten kiezen per ronde en totaal 5 rondes, 2 rondes uiteindelijk gehaald doormeer lange wachtrijen vanwege de "verse" sushi. Vergaten in ronde 3 meerdere gerechten kortom lang niet meer wat het was, een waardeloos concept. Bediening is ronduit asociaal. Uiteindelijk naar de macDonald gegaan, omdat wij nog honger hadden maar wel de volle pond moesten betalen.
mm-proever H.
Meesterproever
(43 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
6
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 29 okt. 2017
Helaas is het niet meer de fugu van een tijdje terug. Idd erg lastig menu met wat je wel en niet mag en met extra betalingen. Slecht concept.
Moesten erg lang wachten tussendoor, alles kregen we heel versnipperd en smaken ook. Bij de laatste gang kwam er niets meer door, ze waren gerechten vergeten. We hadden toen al 3 uur erop zitten en vonden dat we genoeg gewacht hadden. Pas de 2e medewerker heeft toen 1 drankje van de rekening gehaald. Heb op de kaart ook de prijzen van de drank niet gezien en een wijntje kost hier €6,- wat flink aan de prijs is. Geen zaak om terug te komen.
Arthur M.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 22 sep. 2017
Ik heb ooit eens bij Fugu Shabu Shabu gegeten, Ik was toen erg tevreden. Nu eigenlijk spontaan bij Fugu beland. Zij bieden a la carte Sushi aan. In feite een verkapt All You Can Eat concept alleen zo mocht het niet genoemd worden. Wel een ingewikkeld systeem van menu's en wat je wel n niet mag bestellen. Uiteindelijk gekozen voor een Luxe menu. Ik vond de sushi erg tegenvallen: Weinig smaak en matig gevuld. Dat kan veel beter. De warme gerechten vond ik daarentegen lekker en vullend. Al met al hebben we 5 rondes niet gehaald (overigens mag je hier maar 4 ipv items per ronde bestellen). In het begin had ik spijt dat ik hier was beland: Maar uiteindelijk redelijk tevreden. Personeel erg formeel en stijf. Mag best wat losser want zo sjiek of stijlvol is het concept niet ;-) Maargoed dat is een detail.
Cynthia M.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 21 aug. 2017
Heerlijk gegeten, genoeg keuze. Ik vind het concept (Classic, traditioneel en nog iets) wel een beetje ingewikkeld. Maar de bediening was super.....
Pierre V.
Meesterproever
(12 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 28 jun. 2017
Op avontuur gegaan, kris kras door de kaart, ondanks de aantrekkelijke menu's. Uiteindelijk valt 'de schade' bij het afrekenen reuze mee. Zowel vis, vlees als groentegerechten komen voorbij, o.a. rauw (sushi), gefrituurd (tempura), gegrild en gewokt. Gerechten worden in behoorlijk tempo geserveerd, hoewel alles, ook de sushi, op bestelling wordt geproduceerd. Wij drinken groene thee voor de dorst en saké om ons licht te benevelen. Allemaal erg smakelijk en met een hang naar perfectie die ons bevalt, zonder dat compromisloos koken onbetaalbaar wordt. Complimenten voor dit sympathiek papa & mamma bedrijf en hun staf!
Marianne W.
Meesterproever
(40 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
10
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 4 jun. 2017
Fugu is klein en knus en ze serveren heerlijke sushi & dito Japanse gerechtjes. Kwaliteit aanzienlijk beter dan van de grotere AYCE sushi ketens. Waar Fugu lange tijd voor mij als authentiek Japans doorging, liepen er deze avond 2 (Nederlandse) jongens in de bediening, waarvan eentje onwijs zijn best deed (incl een beperkte Japanse woordenschat, zoals bedankt en alsjeblieft), maar de ander was helaas een bijdehandje met flauwe opmerkingen, waar we ons behoorlijk aan hebben lopen ergeren. Daarbij werd ons voor ronde 4 medegedeeld, dat we nog maar één ronde mochten bestellen. Nou had ik het persoonlijk na ronde 3 al opgegeven, maar de manier waarop dit gebracht werd was NIET oké, we betalen toch immers voor de volle 5 ronden?!?
Ariantine V.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 28 mei 2017
Heerlijk gegeten, echte aanrader!
Wij kozen voor het 5 gangen menu. Per gang kun je 4 gerechten bestellen. Ik kreeg dat echt niet vol. Sushi allemaal vers klaargemaakt. Kom zeker nog eens terug.
Bas K.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 21 apr. 2017
Op aanraden van een collega voor het eerst bij Fugu gegeten. Dat de sushi daar vers wordt gemaakt proef je! Vergeleken met de wat bekendere all-you-can-eat sushi restaurants proef je bij Fugu duidelijk verschil! We hebben bijna 4 uur getafeld en hebben enorm genoten van de verschillende gerechten. De bediening was vriendelijk en erg behulpzaam met uitleg.


Bij de volgende gelegenheid komen wij zeker terug!
Marloes R.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
6
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 6 apr. 2017
De sushi bij Fugu vind ik nog altijd het lekkerst. Mooie, moderne maar toch traditionele inrichting van het restaurant. Vriendelijk personeel met leuke Japanse kimono's als werkkleding. Een echte aanrader.
Marloes R.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 1 apr. 2017
Sushi smaakt hier nog altijd het beste. Het wordt vers gemaakt en er is vriendelijk personeel. Gezellig en mooi interieur. Mijn favoriete sushi restaurant!
Wendy H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 mrt. 2017
Leuke plek, goede sfeer, lekker eten en redelijk geprijsd. Bediening kan wel beter. We moesten jammer genoeg zelf vragen om aanvulling van het drinken en ook hebben we tot 4xkeer toe een gerecht gekregen waar we niet om gevraagd hadden of die dubbel gebracht is.
maupert .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 26 nov. 2016
Afgelopen zaterdag heeft Fugu voor ons, 13 personen, een Sushi kookworkshop verzorgd. De workshop heeft ongeveer 4 uur in beslag genomen. In veel gevallen zie je bij dit soort (goedkopere) workshops dat er slechts enkele sushi's gemaakt worden. Bij Fugu krijg je de kans om vrijwel alle soorten te leren maken. De begeleiding was erg goed, locatie was gezellig en het eten was goed. Echt een aanrader. Afhankelijk van de grote van de groep kunnen je eigen wensen ingevuld worden.
Bas H.
Meesterproever
(78 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,8 /10
Eten
4
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 20 jul. 2016
Restaurant vrijwel leeg, toch ivm ?? niet mogelijk om buiten te eten. Eerste 2 sushis niét lekker, droog en smakeloos. Volgende 2 waren heerlijk. Daarna chabu chabu, makkelijk zou je denken, maar dan moet de bouillon wel op smaak zijn , helaas!! Al met al géén aanrader, jammer want het ziet er veelbelovend uit. Bediening prima overigens.
JMRI .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4,8 /10
Eten
6
Service
1
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 16 jul. 2016
Het eten voor all you can eat is okay. Maar de bediening is echt zo slecht en service kennen ze al helemaal niet!! De eetstokjes waren kapot, vroeg hiervoor nieuwe en wat later bleek deze werden voor € 0,50 ct in rekening gebracht hoe triest is dit?? Ons zien ze niet meer!!
Annie S.
Meesterproever
(27 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 15 jun. 2016
We hadden nog een groupon liggen voor de Shabu Sabu in dit restaurant. Die besloten we te gaan gebruiken op de laatste dag van onze vakantie. We werden allerhartelijkst ontvangen. Vooraf werden enkele sushi's geserveerd met goede uitleg over hoe je die het beste kon eten. Dat hadden we nog nooit eerder meegemaakt en we zijn zeer blij met wat we geleerd hebben. De fondu zelf was overvloedig. Ook nu weer goede uitleg over hetgeen op tafel neergezet werd en wat lang of juist kort in de bouillon moest garen. We kregen er een lekker sesamsausje bij en een kommetje met een rauw eitje, wat geklutst kon worden met sojasaus en waar je vlees, vis of groente doorheen kon halen . Het ei stolt dan rondom het warme eten. Gezellig en mooi uitziend restaurant maar dat vind ik voor alle restaurants in het Westelijk Handelsterrein gelden. Zoals al eerder gezegd: prettige en zeer deskundige bediening. Wij gaan er beslist nog eens terug naartoe.
Annelies-hobbykok .
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 30 apr. 2016
De hoge verwachtingen die wij hadden na het lezen van voorgaande recensies, werden niet helemaal waar gemaakt! De locatie is super; een van de restaurants op het Westelijk Handelsterrein. Het interieur is ook gezellig (niet echt Japans strak/minimalistisch, maar wel Aziatisch). Het is wel klein, dus je zit dicht op elkaar, maar toch vinden wij dat gezelliger dan die massale 'all-you-eat'-(Japanse) restaurants. De bediening was wel attent (sommigen spreken alleen Engels), maar toen we bijvoorbeeld de lamskotelet terug stuurden omdat hij te gaar was i.p.v. rosé, werd het terug genomen met de opmerking dat 'het bij ons zo hoort'! Pas nadat wij er na een tijd later weer om vroegen, kregen we een nieuwe die wel goed was.
Voordat we bestelden van de (wel goedkoop ogende geplastificeerde 'snackbar-achtige') kaart, kregen we het advies niet teveel sushi tegelijk te bestellen maar ook wat warme gerechten omdat de sushi vers wordt gemaakt door twee sushikoks en dat anders de wachttijd wel erg zou oplopen. Toen ik antwoordde dat ik sushi graag als voorgerecht eet (dus tijdens de eerste ronde van de 5, waarvan wij er overigens altijd maar 3 halen) antwoordde hij dat Japanners sushi juist als laatste eten, omdat de rijst nogal vult.
In vergelijking met andere Japanse restaurants met dit concept is de kwaliteit m.n. van de sushi wel beter, maar ook duurder. Je kunt kiezen uit standaard - en speciaal menu (8 euro p.p. duurder) met ruimere keuze, waarbij je voor sommige gerechten b.v. de dragon roll nog eens 2,50 extra betaalt. Ook kun je voor het standaardmenu kiezen en enkele gerechten uit het speciaalmenu voor 1,50 of 2,50 per gerecht bijbestellen. Wij kozen voor deze optie omdat je per tafel voor een menu moet kiezen en niet per persoon.
Kortom: wij vonden het wel lekker en gezellig, maar niet echt de hogere prijs waard (t.o.v. andere 'all-you can-eat'-Japanse restaurants).
Margot K.
Meesterproever
(17 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 10 apr. 2016
We hebben hier Shabu Shabu fondue gegeten met een groupondeal. Uitleg was erg goed en duidelijk. Je krijgt een pan met bouillon en daarbij groenten, paddenstoelen, tofu, garnalen, zalm, biefstuk, kip en noodles (dus voor elk wat wils). Het is de bedoeling dat je deze ingrediënten in de bouillon gaar kookt. Dat gaat heel snel. Aan het eind houdt je een lekkere krachtige bouillon over die je gewoon kan opdrinken. Het is heel gezellig om te doen. In Japan is dit een familie gebeuren. Dat was het bij ons ook. We waren met z'n vijven met een groupon voor 4 personen. Voor de vijfde werd gewoon de grouponprijs berekend. Heel attent. De zaak heeft een authentiek Japans uitstraling met een echte kogelvis in een aquarium.
Helene B.
Meesterproever
(18 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
8
Service
6
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 4 mrt. 2016
We kozen voor Fugu omdat we niet naar een standaard all you can eat sushi restaurant wilden gaan.
De ober vertelde ons hun concept en legde de menu kaart uit. Net zoals bij all you can eat restaurant moesten wij een kaartje invullen. We mochten van de ober geen streepjes zetten bij de gerechten, maar cijfers, wat bij de 1e ronde een heel boekhouding opleverde voor 6 personen. Bij de volgende "rondes" gewoon streepjes gezet.
Degene die de wijn proefde, kreeg de opmerking van dezelfde ober dat hij niet op de juiste wijze wijn proefde en langzamer zijn glas moest draaien..... Sommelier in opleiding????
Gerechten waren heerlijk bereid, en de overige bediening was heel aardig en klantgericht daarom toch een 6 gegeven.
Renée R.
Meesterproever
(25 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 25 feb. 2016
Laat ik beginnen te zeggen dat ik geen fan ben van all you can eat Japanse restaurant, omdat de kwaliteit over het algemeen ver te zoeken is, het niets met Japans eten te maken heeft en er net iets te veel families met jengelende kinderen zitten. Dat gezegd hebbende ben ik van mening dat Fugu wel de minst erge van de all you can eat Japanners is. Het is een wat kleinschaliger restaurant, waar je rustig en ontspannen zit in sfeerlicht. Wat betreft het eten: laat ik met het minder positieve beginnen. De tempura lijkt meer op kfc dan op tempura (maar dat is vrijwel bij elk Japans restaurant in Nederland het geval), veel van de rollen hebben een te hoog mayonaise gehalte (sinds wanneer eten Japanners constant mayonaise? kan er dan ook appelmoes bij?) en veel rollen hebben gefrituurde inhoud (garnaal/krab). Daarnaast moet je om de wasabi steeds opnieuw vragen. Nu het positieve: van de rollen en sushi zonder mayonaise of frituur is de kwaliteit wel degelijk goed! De vis was vers en het eten was goed op smaak. Conclusie: voor een all you can eat Japanner zeker goed en een aanrader!
Felicia R.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 23 feb. 2016
Wij zijn op een rustige dinsdag gaan eten bij Fugu, en het beviel erg goed! Wij zijn kritische klanten als het gaat om sushirestauranten. Mijn vriendin werkt namelijk al zo'n 7 jaar bij verschillende sushi restauranten, en wij proberen er veel uit in Rotterdam.

Fugu heeft een fijne bediening. Ze proberen het je het naar je zin te maken, en vragen regelmatig of alles nog bevalt.

Het eten zelf is prima! Alles wordt vers bereidt en is dan ook te proeven. Het mysterietoetje was in Fugu echt te gek! Er was keuze uit een chocolade taart van Dudok of lycheeijs met Japanse pruimenwijn.

Wij zullen vaker komen.
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.