Eterij & Drinkerij Eigenwijs

Hoge Rijndijk 32 2313 Leiden Nederland Kaart
31-715125160
7,3 /10
36 recensies

Meer informatie over restaurant Eterij & Drinkerij Eigenwijs

7,3 /10
 • 10
  1
 • 9
  1
 • 8
  7
 • 7
  14
 • < 7
  13
Eten
7,3
Service
7
Decor
7,5
Prijs-kwaliteit
Kan beter
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Lang
36/36 recensies

Jouw recensie over het restaurant Eterij & Drinkerij Eigenwijs

dulk79 .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 2 jun. 2018
Zoals altijd heerlijk gegeten.
Spareribs heerlijk mals en valt zo van het bot.
Bediening was zeer attent en binnen 20 minuten hadden we onze 2e boord spareribs.
Vind het logisch dat je bord eerst leeg moet zijn voordat je nieuwe kan bestellen, het oog ziet meer dan de mag ????
Qua smaak zijn dit de lekkerste spareribs voor mij maar smaken kunnen verschillen, dit als reactie op de andere recensies.
Kom hier al jaren en blijf dit zeker doen ook al moet ik er nu een half uur voor rijden!
Tot snel!!!
Erik D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
2
Service
10
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 1 apr. 2018
bediening is lief en attend,het eten viel zwaar tegen
schnitzel was druipnat en de spinazie van Vega lasagne kwam uit de diepvries.
Mayonaise kost 1.50 euro cent (geen probleem)Jammer dat je dan sla saus geserveerd .
Jammer dat bediening geen feedback terug koppelt naar de gasten toe .
Manolito V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
6
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 11 mrt. 2018
Laatste maanden twee keer gegeten, eerst met moeder de vrouw, en voor haar verjaardag laatst met ons hele gezin(10 man) jammer dat je beide keren na 40 min zelf moet gaan vragen waar de tweede ronde blijft en daarna hetzelfde bij het nagerecht.
Is jammer genoeg dus geen toevalstreffer
Erg teleurgesteld....jammer
Spareribs prima
Dennis V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 1 okt. 2017
Doorlopen, laat u niet bedonderen!
Matige spare ribs is eigenlijk nog te positief gesteld. Er zaten in iedere portie botsplinters. Ik kom hier al jaren en de smaak van de ribs wordt ook steeds minder. Ik begreep van t personeel dat er een nieuwe (goedkoper?) leverancier is.
Het ergste evenwel is de manier waarop de eigenaar kennelijk wil voorkomen dat u als klant teveel ribs eet. Net als een paar maanden geleden, toen de ribs overigens nog redelijk smaakten, duurde het minstens 45 minuten voordat we onze tweede portie kregen, terwijl er maar een paar klanten in de zaak waren. Het personeel wilde in eerste instantie ook mijn bestelling voor een tweede portie niet in behandeling nemen omdat mijn twee kleine kinderen nog aan t eten waren.... Er werd mij te verstaan gegeven dat de eigenaar pas wil dat de tweede bestelling doorgegeven wordt aan de keuken als iedereen klaar is met eten, dat is gezelliger.....
Yeah right!
Ik bepaal als klant liever zelf wanneer ik mn bestelling doe, maar ik begrijp het wel, als de eerste portie lekker is gezakt trekt de honger weg en eet de klant minder, dus meer winst voor de eigenaar.


Schandalig, ons zien ze hier nooit meer terug.
Robin J.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 10 mei 2017
Ik kom hier al enkele jaren regelmatig en heb altijd zeer goede ervaringen. De spareribs zijn de lekkerste die ik ooit heb gegeten en onbeperkt is dan helemaal mooi. Aangevuld met heerlijke friet en knoflooksaus maakt het helemaal af. De service is prima, en zo goed als je kunt verwachten van een eetcafé. Ik kan me absoluut niet vinden in de negatieve ervaringen hieronder. Wij gaan hier zeker nog vaker naar terug (Vanavond zelfs!).
Michel V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
10
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 19 feb. 2017
Goed eten maar als je tweede spearerib wil moet je bestellen als je binnen komt want anders is je partner al uit gegeten en of je vrienden en als je wat te drinken wilt kun je beter naar de bar lopen ,maar het is wel lekker .we zijn nu 3x wezen eten en het is iedere keer het zelfde. Service is super slecht! Erg jammer! Misschien te " eigenwijs" ! Michel en Diane
Joao P.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 aug. 2016
Spareribs vallen van t bot, gloeiend heet, snelle service, leuke serre, groot bierassortiment, aanrader. Niks teveel gezegd, R.J.
Maikel V.
Meesterproever
(39 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
6
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 12 aug. 2016
Eigenwijs pretendeert dat ze de lekkerste Spare-Ribs van de wereld en Leiden hebben.
Nou dat was zeker niet mijn ervaring.

De spare-ribs die ik kreeg waren verre van de lekkerste van de wereld en in Leiden heb ik ze toch echt beter gegeten.
Spare-ribs waren overduidelijk voorgegaard, droog en ook de marinade vond ik niet bijzonder.
Kortom wel o.k. maar zeker niet de beste van Leiden / de wereld.

Het "onbeperkt spare-ribs" concept komt niet echt lekker uit de verf, na de eerste portie (2 kleine racks) laat men je 30 tot 40 minuten wachten alvorens de bediening langs komt om een nieuwe bestelling op te nemen (en de zaak was totaal niet vol / druk).
Die krijg je dan 20 minuten later opgediend.
Kortom je zit dus rustig een uur te wachten voordat de tweede (kleine) portie spare-ribs komt.
We hebben het nog netjes aangegeven bij de bediening (die verder wel vriendelijk was), maar dat werd compleet genegeerd, dus we hebben het er maar bij gelaten.

Gezien ik dit in andere recensie vaker terug lees lijkt me dit geen toeval.

Iemand anders in het gezelschap nam de varkens saté, en hier heb ik wat van geproefd.
Ook hier weer geen uitblinker qua smaak / kwaliteit, gewoon o.k.

Mijn conclusie is dat dit restaurant niet verder komt dan eetcafé niveau en zichzelf over prijst door de beste spare-ribs te beloven.

Prijs kwaliteit niveau compleet uit balans (18,50 voor een te kleine portie spare-ribs een beetje kant en klare salade en een beetje patat is wel erg aan de prijs).

En met deze prijzen dan ook nog prominent op de kaart zetten dat je geen kraan water serveert maakt dat ze zich voor mij compleet uit de markt prijzen.

Voor minder geld kan ik veel beter (spare-ribs) eten in Leiden, voor mij was het dus de eerste en de laatste keer.
Elvera D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
6
Service
3
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 18 jun. 2016
Hier KON je inderdaad altijd de lekkerste spare-ribs eten... Helaas de tijden veranderen en zo ook de spare-ribs van Eigenwijs. Ze zijn nog steeds erg mals, dat wel, maar de marinade is niet meer wat het geweest is en dat vind ik persoonlijk erg jammer. Ook is de bediening tegenwoorig belabberd. Er lopen wel een aantal mensen in de bediening die echt hun best doen, maar de laatste 3 keer dat ik er was vond ik het enorm tegenvallen. De laatste keer hebben we wel betaald voor onbeperkt spare-ribs eten, maar na meerdere keren vragen geen 2e portie gekregen. Na 45 minuten wachten zijn we dan ook weggegaan om vervolgens NOOIT meer terug te keren. Een beetje jammer...
vincent V.
Meesterproever
(33 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 23 mrt. 2016
In een bruin-café setting wordt er aan de rand van Leiden lekker gegrild. Geadverteerd als 'de lekkerste spareribs van de wereld en Leiden' kan je daarom als echte carnivoor de onbeperkte spareribs deal eigenlijk niet links laten liggen. Maar.... als je even verder kijkt op de kaart, is er ook een mixed grill! Deze bevatte twee kleine slabs spareribs plus kipfilet, varkensmedaillons, en een stukje biefstuk. Voor mij de betere deal, aan vlees geen gebrek maar hier wél variatie.

Bediening was aan de trage kant, twee man - een beginner en een gevorderde - voor toch nog aardig wat mensen op de woensdagavond (vooral locals) grensde tegen onderbezetting aan. Decor is traditioneel, bruin en wat ouderwets, maar het gaat hier vooral om het eten (en de spareribs).
Pauline B.
Meesterproever
(45 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
9
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 19 mrt. 2016
Vandaag voor het eerst bij Eigenwijs gegeten. Ik hoorde vaak dat ze hier super lekker spare ribs hebben dus vandaar dat we er vandaag zijn gaan eten.
Gezellige sfeer, beetje bruin eetcafe met "ons kent ons" sfeer.
De spareribs waren prima, lekker mals en prima van smaak. De bediening was erg vriendelijk maar helaas kreeg mijn vriend wel 2 borden spare ribs over zicht heen tijdens het opdienen. De serveerster heeft wel meerdere malen haar excuses aangeboden. Al met al een geslaagde avond.
DrGym .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
8
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 18 nov. 2015
Beste spareribs van Leiden. Voor het decor hoef je het niet te doen (oud, donker), maar onbeperkt spareribs maakt alles goed. Er naar kijken is soms al genoeg om ze van het bot te laten vallen. Love it!
Rody D.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
9
Service
9
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 1 aug. 2015
Wij zijn gister met 7 personen wezen eten bij eigenwijs. Het was zoals vanouds zeer goed wij hadden de spareribs en een mix grill heeeeeerlijk en ook kunnen wij ons niet vinden over de slechte reacties over het personeel ze waren vriendelijk(monika en moeder) en eten was er snel. Ook het extra stuk spareribs was er binnen 10 min. Onze vrienden uit purmerend hebben heerlijk gegeten en komen zeker terug bedankt allemaal en tot snel
Sarah118 .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
7
Service
5
Decor
5
 • Datum van je bezoek: 7 jul. 2015
Volgens de vleeseters waren de spareribs erg lekker.
Jammergenoeg duurde het echt lang voor er eten kwam, we moesten er 2x om vragen en we zijn echt geen ongeduldige mensen. Het was niet heel druk in de zaak, maar er was wel erg veel lawaai. Er is iets met het geluid daar, iedereen ging steeds harder praten om elkaar nog te kunnen verstaan.
De 2e portie spareribs duurde echt heel lang. Het leek er bijna op dat ze liever niet wilden dat je "All you can eat" zou eten.
Helaas voelden wij ons niet echt welkom daar, het personeel had er weinig zin in leek het.
We vroegen waar die 2e portie nou toch bleef, toen werd er gezegd, nog 5 minuten.. 15 minuten later vroegen we er weer om (wat al niet leuk is om te doen) en toen werd er gezegd " ik zei toch al, het komt over 5 minuten" !?!?
Misschien waren wij pechvogels, maar wij komen zeker niet meer terug.
Heel jammer!
vincent V.
Meesterproever
(33 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 16 mei 2015
'De beste spareribs van de wereld en Leiden' worden geserveerd bij Eigenwijs, aldus de menukaart van dit restaurant. Dit was de reden, en op aanraden van een collega, om eens de proef op de som te nemen, en zo geschiedde. Wat brood aan het begin maar verder geen fratsen, en gelijk spareribs (onbeperkt voor een kleine 20 euro!). Het vlees valt goed van het bot af, maar heeft genoeg structuur voor een lekkere bite. De beste van de wereld.....? Dat niet, maar zeker goed te raggen.

Service in orde, ook aardig wanneer het all-you-can-eatconcept geldt, er op initiatief van de bediening ook het volgende portie wordt opgediend. Het decor is een beetje brasserie meets bruin café, gezellig en knus dus. Ondanks mijn tevredenheid, is er eigenlijk niet echt een reden om nog een keer terug te gaan.
Ino H.
Meesterproever
(17 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 5 mei 2015
Buurtrestaurant pur sang, bediening met een r en altijd goedgemutst. Eten is prima, de spareribs is echt een uitblinker. Neem hem zeker. Makkelijke tent waar je zo even naar binnen loopt. Overigens wel vaak druk, ook doordeweeks.
Thijs W.
Meesterproever
(44 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 9 apr. 2015
Van buiten valt niet op dat Eigenwijs van binnen een behoorlijk groot restaurant/eetcafe is. Op een donderdagavond zijn de meeste tafels bezet, en dat is al een positieve review op zich, zeker voor een restaurant net buiten het centrum. De spare ribs genomen - de specialiteit-, deze zijn prima van smaak, mals, gewoon erg goed. Prima grote frieten erbij en een beetje koolsla. Alles bij elkaar goede kwaliteit voor een eerlijke prijs
Ingrid B.
Meesterproever
(14 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 18 mrt. 2015
Op woensdagavond hier gegeten met 5 personen. Tafeltjes waren ongeveer voor de helft bezet. Sfeer was rustig en ontspannen. Eten was zeer goed. Zowel de spare ribs, biefstuk en zalm vielen goed in de smaak. Tweede ronde van de spare ribs stonden binnen een kwartier op tafel. Lekkere frieten erbij. Bediening was vriendelijk en attent. Al met al een gezellig avondje uit. Wij komen hier wel vaker en elke keer is het weer top!
Marianne V.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 17 jan. 2015
De kaart is uitgebreid, de spareribs beroemd.
De overige gerechten zeer smakelijk.
De bediening is zeer vriendelijk en doen echt hun best om het naar je zin te maken.
Als je pretentieloos en smakelijk wil eten, dan is dit een goede keus
Rbeelt .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
6
Service
3
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 30 dec. 2014
Vanavond gegeten bij Eigenwijs in Leiden. Bistro dat de sfeer uitademt van een bruine kroeg. Rumoerig maar oogt gezellig.
Werden vlot naar een tafel gedirigeerd maar dat was meteen ook het enige vlotte van de avond. Daarna was het wachten, wachten en nog eens wachten. Op alles. Van drankje tot hoofdgerecht tot koffie/dessert. Wij kregen erg het gevoel dat er iets niet klopt aan de organisatie en logistiek van dit restaurantje. Twee man in de bediening wat voldoende moet zijn voor het aantal tafels, maar beiden lieten zich weinig zien. Wij werden bediend door een dame die er zelf weinig plezier in lijkt te hebben en bij vragen of opmerkingen gewoon door- of wegliep. Dat kwam zeer arrogant over.
De spareribs waren ok maar niet meer dan dat. Vlees was gaar en mals genoeg om van het bot af te komen maar de smaak niet bijzonder of uitgesproken.
De Black Angus steak was rose (werd overigens niet eens gevraagd hoe ik de steak wilde hebben) maar vrij droog.
Dessert, Chocolade Genot, was prima.

Zullen hier geen tweede keer meer komen.
Als je kijkt naar de prijs/ kwaliteit verhouding, de wachttijden en de mate van vriendlijkheid van het personeel, dan zijn er in de omgeving vele andere en betere opties.
 • 1
 • 2
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.