De Rietschans

Meerweg 221 9752 XC Haren Nederland Kaart
31-508510520
7,7 /10
26 recensies

Meer informatie over restaurant De Rietschans

7,7 /10
 • 10
  3
 • 9
  3
 • 8
  10
 • 7
  2
 • < 7
  8
Eten
7,4
Service
7,8
Decor
8,2
Prijs-kwaliteit
Kan beter
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
26/26 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Rietschans

sun B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 4 mrt. 2018
Vandaag geluncht in de Rietschans. Sfeervol ingericht met ruime plekken waar je ook prima met kinderen terecht kan. De kaart schept verwachtingen, er staat namelijk oa. kreeft op de kaart en daarnaast nog een heel aantal gerechten met vis. Ik bestel de rijk gevulde vissoep met witvis, garnalen en chorizo. Wat er komt is een diep bord met 2 garnalen en 2 puntjes van nog geen cm aan witvis. Aan tafel wordt de soep erop geschonken. Zo dun als bouillon, lauw en nergens chorizo te bekennen. Eenmaal de rekening blijkt er niks bekend te zijn over het feit dat ik heb gezegd een andere verwachting te hebben van een rijk gevulde vissoep terwijl ik het toch duidelijk heb gezegd tegen de dame in de bediening. Tijdens het afrekenen zeg ik het daarom nogmaals waarop de medewerker die afrekent maar liefst 10% van de prijs van de soep haalt, wat een service. Een gemiste kans.
Geertje G.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 3 mrt. 2018
Voortreffelijk ontvangen. Op zaterdagavond konden we last minute om 19 uur nog een tafeltje reserveren. Er was een drukke dag geweest door het schaatsen, maar daar was niets van te merken. Professionele bediening, met net dat stukje extra door uitleg over de gerechten en wijnadvies. Heerlijk gegeten, goede wijn en er was een fijne warme sfeer. Ook bij het vertrek een persoonlijke noot, erg leuk. Een aanrader!
kadetbeschuit S.
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 26 dec. 2017
Kerstdiner 26.12.2017 gegeten in de restaurant Rietschans. Kerst keuze menu was prima en werd op reservering naam aangeboden. Verplichte 4 gangen waren goed en gevarieerd . De Duro rode wijn was uitstekend en laag in tannine. Totale prijs / kwaliteit verhouding aan de hoge kant. Volgende keer wat olie / azijn op de salade s.v.p.
Ton P.
Meesterproever
(58 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 7 aug. 2017
afgelopen zaterdag met z'n zessen bij De Rietschans wezen eten. Als Westerlingen een weekendje Groningen bij broer en schoonzus. Deze namen ons mee naar deze voor ons onbekende lokatie. Nieuw, ruim en prachtig gelegen aan het meer. (eerlijk is eerlijk het mooie weer verhoogd de sfeer wel). Wij proberen als wij zo samen zijn er echt een avondje uit van te maken. Nou dat is gelukt. We hadden een jarige en een zg. "kleine" jongen bij ons. Het bedienend personeel pikte dat direct op en het werd mede daardoor een zeer geslaagde avond. De voorgerechten waren heerlijk. De hoofdgerechten ook prima (voornamelijk de visgerechten) De porties van het duo visje een beetje aan de krappe kant, zeker in vergelijking met de tong of de schol die geserveerd werd. Na een vriendelijke opmerking toen er gevraagd werd of alles naar wens was, werd er even later nog wat extra mootjes gebracht, Prima opgelost. De toetjes (waarvan eentje natuurlijk met vuurwerk hahaha) waren ook ruim. De bijpassende huiswijn was ook goed van smaak. Zoals gezegd het bedienend personeel deed z'n uiterste best om het ons naar de zin te maken. Dat is gelukt, we hebben heerlijk gelachen en gegeten!! bedankt!!
cunera B.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
4
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 21 jul. 2017
De Rietschans is een prachtig ingericht restaurant op een absolute toplokatie. En toch stelt het keer op keer teleur. Het eten is te duur geprijsd voor de geleverde waar. Er is zoveel personeel dat men langs elkaar heen werkt, steeds een ander persoon aan je tafel. Er staan enkele gerechten op de kaart waar geen prijs bij staat, maar waarbij de prijs ook niet door de bediening gemeld wordt als men het bestelt. Achteraf wordt men dan onaangenaam verrast. Na binnenkomst krijg je een tafel toegewezen die meestal niet overeenkomt met je eigen eerste keus, ook al zit het restaurant niet vol. Sommige klanten krijgen een extra kaart (in dit geval een kaart met Oester gerechten), maar dat wordt niet aan iedereen aangeboden. En als je weg wilt en om de rekening hebt gevraagd zou je die normaal gesproken wel binnen een kwartier mogen verwachten, maar dat is om onduidelijke redenen niet haalbaar. Al met al maakt het restaurant de verwachtingen vooralsnog niet waar en zijn er teveel verbeterpunten.
Ilse V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 jul. 2017
Een paar keer gegeten bij dit restaurant. Het eten is meestal goed maar de bediening laat soms erg lang op zich wachten.
conhanssen .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 16 jul. 2017
Vanmiddag voor het eerst geluncht bij de Rietschans. De zaak ligt natuurlijk prachtig aan het water. Maar verder viel het ons nogal tegen. Wij zijn niet erg verrukt van de architectuur: groot, pompeus, niet verrassend voor een nieuw pand. De inrichting is qua kleur en vormgeving rommelig. Het was niet overdreven druk en wij voelen ons dan wat verloren zitten. De bediening was snel. Maar het eten was niet om over naar huis te schrijven. We hadden beiden een lunch van de chef: vis en vegetarisch. Beiden plankjes waren wel heel gewoon. De (vier) smaken waren vlak, de ene soep (paprika) was te ver afgekoeld, de andere (krab) uiterst zout. De geitenkaas leek zo uit de koeling te komen en was erg hard. Geen genot. Het is natuurlijk een grote zaak, maar we hopen dan toch een beetje op een attente bediening. De zes verschillende mensen die we aan tafel kregen deden hun werk geroutineerd. De meneer die kwam vragen of alles naar wens was liep al weer door voordat we een antwoord hadden kunnen geven... Het moge duidelijk zijn: het is niet ons restaurant. Wij zoeken meer intimiteit en aandacht en een verrassender keuken. En wat ik elders las: een eetcafé voor de prijs van een gerenommeerd restaurant.
Dick S.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
6
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 30 mei 2017
Leuke avond gehad op een plek op het buitenterras aan het water. Prima bediening die uitgebreid de tijd nam voor onze vragen. De entourage had veel van een strandtent. Niets mis mee maar wij vinden daar iets lagere prijzen beter bij passen. Prettig was dat al bij het bestellen werd gezegd dat het even kon duren vanwege de drukte. Het eten was oké. De extra schaaltjes bij het wat karig gepresenteerde hoofdgerecht waren wat fantasieloos. Niet erg verrassend. De smaak was echter goed. Aan het eind van de avond was er nog wat miscommunicatie. Men dacht per abuis dat we wilden afrekenen. Nog een tip: maak op het buitenterras een rookhoek. Ook als het buiten is, is rooklucht van de buren niet fijn als je eet.
Kees B.
Meesterproever
(18 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 11 mrt. 2017
Afgelopen week met een gezelschap gegeten bij de Rietschans. Stond allang op mijn lijstje dus dat kwam goed uit. Voorgerecht salade van peer met bleu d'auvergne bestond uit veel sla met een paar stukjes peer en een paar kleine vlokjes bleu. Als hoofdgerecht de bavette van rund. Goed bereid maar niet echt verrassend, vooral niet in combinatie met patat en mayonaise.
Samengevat is de Rietschans een soort luxe strandtent op een mooie locatie waar een maaltijd op eetcafénivau wordt geserveerd tegen restaurantprijzen.
robboddaert B.
Meesterproever
(64 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 feb. 2017
De vorig heropende Rietschans is in alles een aanwinst voor Groningen.


Ruime parkeerplaatsen voor de deur en bij de aankomst lijkt het wat pompeus allemaal maar daar merk je binnen niets van.


Zeer vriendelijke ontvangt door de brigade altijd die zichtbaar plezier in hun werk hebben.


Klassieke kaart, verwacht geen haute cuisine maar vooral eerlijk en goed voor je geld. Wij kozen de laatste keer voor een carpaccio en gravad lax, als hoofd een entrecote en tournedos. Allen goed bereid.


Voor de niet Groningers, de zaak ligt prachtig aan een meer met dito terras.
henrivaneeghen .
Meesterproever
(55 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 15 feb. 2017
Wij komen met regelmaat bij de Rietschans en wat is dit heropende restaurant een aanwinst voor de provincie.


Het oogt wat groots aan de buitenkant maar als het gezellig druk is merk je daar van binnen niet veel van. Bediening is zeer kundig en attent en tijdens de lunch, als het doorgaans niet zo druk is, toch niet te opdringerig, hulde.


Vorige week waren we hier voor een uitgebreide lunch, het was rustig dus konden genieten van het mooie decor. We aten een lekkere salade van carpaccio en de burger van het huis, de Rietschans burger. Zoals gezegd beiden goed.


De wijnen zijn ook lekker en prettig geprijsd, we zien nu al naar de lente uit als het terras open kan.
Gail W.
Meesterproever
(16 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 29 jan. 2017
Hoewel het een tikkeltje rustig was, hebben wij het echt heerlijk gehad. De ober was uitstekend en het eten was heerlijk.
Marlies B.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 28 jan. 2017
Een pareltje voor Groningen, de inrichting is fantastisch, ze hebben hier erg veel aandacht aan besteed. Nu al zin in het voorjaar om weer te genieten van het mooie terras. De diner zaal is wel een stuk chiquer dan het terras, hier hadden we van tevoren geen rekening mee gehouden.
gerjan C.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 26 jan. 2017
Afgelopen zondag wilden we even borrelen en hapjes doen in de vernieuwde rietschans. Na een wandeling gestart met een warme chocolade melk. Mijn gevoel na 4 minuten kwam helaas uit. Dit gaat hier niet vlotjes. Was niet best. Terwijl lang niet alle tafels bezet waren ( wij konden om 16.00 uur zo gaan zitten) duurde het 20 minuten voordat de bestelling opgenomen werd. We hoorden 3 keer om ons heen dat het personeel vond dat het druk was ( terwijl er heel veel rondliep, maar vooral inefficiënt bezig was, 1 drankje in de hand bij het rondbrengen, 1 barman, die dan weer omkwam in het werk, en de senior bediening totaal niet oplettend ), na 36 minuten kwam er een lauwe chocomel. Twijfelachtig gebracht door een wel heel verlegen serveerster ( wel heel lief denk ik). We hebben de borrel en hapjes maar bij de buren genomen, die met die palen en een koepel ( Heerlijk en vlot). Ook op een vermeend drukke schaatsmiddag moet het niveau een stuk omhoog, hou mijn hart vast als er een groot terras open gaat. Succes!!
Pim F.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
2
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 23 jan. 2017
Helaas, ik had toch wel een andere verwachting, helemaal als je de entourage en de prijzen ziet. Het eten was niet lekker, aardappels en friet waren slap en taai, alsof het van de dag ervoor was. Worteltjes zat een vreemde bijsmaak aan, maar dat kan een verschil van smaak zijn. Zalm was wel ok, maar niets bijzonders, Nee voor mij geen Rietschans meer. Bediening was erg vriendelijk en er was ook voldoende personeel.
Maarten V.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 14 jan. 2017
Mooie locatie, erg gezellig ingericht en vind ik niet onbelangrijk: je zit ook echt goed.,Prima gerechten vanuit gevarieerde kaart. Fijne warme bediening, echter wel wat onderbemand. Faire prijzen. Aanrader.
Barto S.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 31 dec. 2016
Afgelopen week voor de eerste keer in de Rietschans mogen aanschuiven en het was een genoegen.

Het pand oogt wat kolossaal maar is binnen toch gezellig, helemaal door de goede bezetting. De brigade is goed, alert en kundig. De kaart is relatief eenvoudig, verwacht geen noviteiten maar wel waar voor je geld want de prijzen lijken in vergelijk met de oude Rietschans verlaagd.

We aten oa een lekkere carpaccio en een gewoon goede biefstuk. We zien nu al uit naar de zomer om heerlijk aan het water te zitten!
Hans J.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
4
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 27 dec. 2016
Voor het eerst met kinderen en aanhang met de kerst uit eten. Entourage mooi, maar bediening en eten matig tot slecht. Voor 6 personen 2 menukaarten en de wijn pas nadat het voorgerecht al bijna op was, was ook geen prettige ervaring. Dat laatste kwam ook doordat de ober met de fles in zijn hand een praatje maakte met een andere tafel.
famkePost .
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 14 dec. 2016
Nu twee keer met de lunch geweest en één keer gedineerd in dit restaurant in korte tijd dus dat zegt wel iets. Fijne sfeer en de bediening is prima. Zou gunstig zijn als dit niveau behouden blijft. Ik voel me hier prettig in tegenstelling tot het restaurant voor de verbouwing. Toen kwam ik er nooit; beetje hoge drempel met die rare voorkant. De lunch vind ik te gewoontjes voor de prijs die gevraagd wordt. Het restaurant onderscheidt zich hierin niet en dat vind ik een gemiste kans. Het diner was prima. Bij het hoofdgerecht worden kwalitatief goede en lekkere bijgerechten geserveerd. Een heerlijke negroamaro bij het hoofdgerecht. Advies van een nieuwe klant: houd de service op dit niveau, bedenk wat origineler lunchgerechten of verlaag de prijs van de huidige en dan blijf ik wel komen (op relatief rustige momenten want als de zaal helemaal vol zit heb ik wat vrees voor het geluidsniveau).
janfam .
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 16 nov. 2016
Met een goede vriend gegeten in de nieuwe Rietschans. De ontvangst en bediening was vriendelijk, correct en attent. We hadden een fijne tafel in de hoek, waar we rustig met elkaar konden praten. Het was gezellig druk voor een doordeweekse avond. Alles werd in een vlot maar zeker niet te snel tempo uitgeserveerd. De menukaart is zeer uitgebreid, zo zie je het bijna niet meer. Ik koos als voorgerecht voor het gegaard buikspek en als hoofdgerecht voor de parelhoenfilet suprême. Beide gerechten waren smaakvol. De bijgeserveerde garnituur was prima en bestond uit kleine frieten, gebakken aardappels in schil, rode kool en rauwkost. Al met al was het meer dan voldoende. De avond werd afgesloten met een prima kop koffie en een idem cappuccino. De Rietschans is een modern en mooi restaurant. Het eten was goed, maar rechtvaardigt niet de pittige prijzen die ervoor worden gevraagd. Dit is het enige minpunt wat ik kan benoemen na een gezellige avond.
 • 1
 • 2
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.