7,9 /10
304 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 37
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant De Machinist

Hoe kom je er?

 • : Parkeerplaats & Betaald parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag 11:00 - 21:30
Vrijdag en Zaterdag 11:00 - 22:00
Zondag 11:00 - 21:30

Services

7,9 /10
 • 10
  17
 • 9
  48
 • 8
  107
 • 7
  78
 • < 7
  54
Eten
8
Service
7,6
Decor
7,7
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Redelijk
302/304 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Machinist

kees V.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 22 mrt. 2018
Mijn schoonmoeder heeft hier onlangs met een groep gegeten en was lyrisch. Prachtige entourage in een oude school. Of is het een fabriek? Zou ook zomaar kunnen. Bij het aperitief ook de menukaart en een mandje brood ontvangen. We vroegen de drankenkaart en kregen die ook. Super! Reeds na 15 minuten, ons aperitief was nog niet op, stond het voorgerecht al op tafel. We hebben meteen aan de bediening gezegd dat we vaart wilden maken. Gelijktijdig hebben we een fles bier besteld, deze werd op tafel gezet in een fles. Een kwartier eerder stond het hoofdgerecht al op tafel. Nadat het hoofdgerecht was afgeruimd stond er bijna direct iemand naast ons met de kaart voor het nagerecht. Er stond nog een halve fles bier op tafel. Mijn partner bestelde nog een kopje koffie. Toppers waren de longhaas (met zenen!) met chimichurri (heerlijk drijvend in de olijfolie). Mij zien ze hier terug. Op zeker.
Marthie G.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 20 jan. 2018
Mijn partner heeft hier onlangs met een groep gegeten en omdat ik dit als positief heeft ervaren zijn wij hier vanavond naar toe gegaan om mijn verjaardag te vieren. Bij het aperitief ook de menukaart en een mandje brood ontvangen en na ca. 10 minuten een voor- en hoofdgerecht besteld. Reeds na 15 minuten, ons aperitief was nog niet op, stond het voorgerecht al op tafel. Voor het bestellen van een drankje bij het eten hebben we geen tijd gehad. We hebben meteen aan de bediening dat we het rustig aan wilden doen, dit zou worden doorgegeven aan de keuken. Gelijktijdig hebben we een fles wijn besteld, deze werd op tafel gezet in een fles zonder etiketten, er werd niet gevraagd of een van ons wilde proeven. Een kwartier na het voorgerecht stond het hoofdgerecht al op tafel. Na hier wat van gezegd te hebben kwam de leidinggevende zijn excuses aanbieden, er was iets mis gegaan in de communicatie. Nadat het hoofdgerecht was afgeruimd stond er bijna direct iemand naast ons met de kaart gr het nagerecht, dit hebben we maar afgewen, want er stond nog een halve fles wijn op tafel. Er is nog twee keer iemand langsgeweest met de menukaart, maar daar hadden we geen zin meer in. Mijn partner bestelde nog een kopje koffie, deze kreeg hij als excuus van het huis. Mede gezien de matige kwaliteit van het hooofdgerecht, longhaas ( vol met zenen) met chimichurri ( een prutje drijvend in de olijfolie) zien ze mij hier niet meer terug.
Anneke T.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 12 nov. 2017
Een paar opmerkingen heb ik wel, al was het al met al een prima avond. Mijn schoonouders van 86 en 87 jaar trakteerden ons op een gezellig etentje, zij waren al keer eerder bij jullie geweest. Bij het aanmelden bleek al dat het aantal personen verkeerd was doorgekomen (op bevestiging via internet stond duidelijk 5 personen op hun lijst 2 personen), het werd wel snel in orde gemaakt. Het voorgerecht voor mijn schoonmoeder een Carpaccio viel erg tegen. Het is een gerecht wat flinterdun gesneden behoort te zijn. Dit werd gepresenteerd als filélapjes met fikse berg rucola, het vlees was moeilijk te kauwen voor mijn schoonmoeder en snijden met de "smeermesjes" was lastig. Bij een opmerking van mij hierover werd er gereageerd als "klopt, de dikte is een bewuste keuze van ons", Ik meldde dat wij dit niet lekker vonden (hebben met z'n drietjes geproefd). Reactie: "dat kan" en ober liep weer door.
Met drankbezorging ging het ook mis, voor cola werd een glas witte wijn gebracht, bij verzoek dit om te ruilen duurde dit erg lang en deze bleek dus vergeten. De glazen van het aperitief stonden tijdens het nuttigen van dessert nog op tafel. Het wachten op een ober voor drank duurde al met al best lang. Het zijn kleine missers die voorkomen hadden kunnen worden. Een avondje uit moet voelen als een verwenfeestje. Beetje puntjes op de ï" en het is perfect.
Goede menukaart, maar mijn advies" sla de Carpaccio over.
rest-bezoeker W.
Meesterproever
(39 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 15 okt. 2017
Leuk restaurant in een voormalig schoolgebouw. We hadden alleen het hoofdgerecht "Rotterdamse tafel vol". Allerlei kleine schaaltjes/bordjes met verschillende vis-, vlees- en groentegerechten. Zeer smakelijk, vers, divers en verrassend (je weet nl. niet wat je krijgt). Wanneer een gerechtjes op is, kan je nogmaals dat gerecht bestellen. Erg leuk idee. Zo kon je van alles en nog wat proberen.
Bediening kan beter.....Was vrij druk.
Krista V.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 aug. 2017
Leuke zaak, vriendelijke bediening maar ze hebben niet echt de aandacht. Verschillende keren met lege glaZen gezeten. Eten was prima maar niet bijzonder: koude pasta salade met pesto en paprika, mosselen waren echt verziekt door toevoeging van heel veel olie. zonde en niet nodig!
Erik B.
Meesterproever
(177 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 27 jul. 2017
In dit trendy restaurant heerlijk eendeborst gegeten met een tomatensalade met een glas chardonnay en water. Vriendelijke bediening.
De volgende keer ga ik bij het visrestaurant eten om dan van uit uitzicht over het water te kunnen genieten
MAUDY070 .
Meesterproever
(25 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 jun. 2017
Mooie plek om met zijn tweeën, of zoals wij met een grotere groep te eten. Het eten smaakt er goed. De bediening is vriendelijk. Parkeren kan er gemakkelijk voor de deur.
Edwin H.
Meesterproever
(41 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 19 mrt. 2017
 • Online gereserveerd
De Machinist is altijd een genot om te eten. De daghap was echt verrukkelijk! En om de prijs hoef je het bijna niet te laten.
Ella W.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 5 mrt. 2017
 • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten met de service van een top bediening. Vrolijk en gezellig
Mijn vader heeft hier vroeger op school gezeten en dit maakte het nog leuker.
Hans O.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 3 feb. 2017
 • Online gereserveerd
Mooi stuk kabeljauw in filodeeg, met frisse stukjes groenten, augurk en kappertjes. Apart nog gegratineerde witlof besteld. Lichte maaltijd, zeker als je de frieten met mayo onaangeroerd laat. Samen nog in oven bereide appel met kaneelijs toe. Na een dubbele espresso met een goed gevoel maaltijd afgesloten. Bediening was attent, vriendelijk en snel. Prima restaurant, en optimale prijs/kwaliteit verhouding. Van harte aanbevolen!
J. V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 20 jan. 2017
 • Online gereserveerd
was onze eerste keer in dit restaurant en we komen van de zomer zeker een keer terug voor het visgedeelte/bbq. prima gegeten.
Rens En Elly D.
Meesterproever
(20 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 13 jan. 2017
Trendy Restaurant met veel mogelijkheden in een authentiek gebouw. De rode Tempranillo was smakelijk doch behoorlijk aan de prijs met 4.50 euro en de Ruby port 10 years eveneens met 6.00 euro. Het diner was goed, de diamanthaas smaakte voortreffelijk. Echter werd er geen groente bij geserveerd...wel frites. Salade diende apart te worden besteld. Het dessert was smakelijk en de cappuccino heerlijk. De twee karafjes water werden gratis aangeboden. Nadien veel plezier gehad in de kelder van de brasserie alwaar twee singersongwriters hun muziek en zang ten gehore brachten. Een geslaagde avond en een mooie omgeving!
Charlotte B.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 23 dec. 2016
Heerlijk genoten van het Rotterdamse tafeltje vol! Er was heel veel en lekker eten. Goede, vlotte bediening & lekkere wijn.
Laura B.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
2 /10
Eten
2
Service
2
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 21 dec. 2016
Het eten is slechter dan in een tankstation en de bediening ongeïnteresseerd en onbeleefd. De kip was rauw maar de bediening vond dat ik niet moest zeuren. Erg slecht.
rosa M.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
4
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 19 dec. 2016
Met grote groep vrijdag geweest. Eten was redelijk. Duidelijk niet wat je krijgt als je met z'n 2en gaat eten. Grote groepen van tafel met honger weg gegaan. Ik moest vragen om nog meer eten. Keuze uit 2 toetjes. Trio chocola was hap slik weg, ik moest nog net niet naar de Mac. Oh ja en er moest vooral veel wijn gedronken worden. Met grote groep, niet hier heengaan.
Daan V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 dec. 2016
 • Online gereserveerd
De Machinist geeft je een sfeer die precies past zoals een avondje uit en eten bedoeld is.
De Machinist geeft je een intiem gevoel.
Kelly V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 15 dec. 2016
 • Online gereserveerd
Prima gegeten. Er waren meerdere groepen waardoor het soms wat lang duurde voor er geserveerd werd.
Wim W.
Meesterproever
(38 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 14 dec. 2016
Na een lange tijd weer eens teruggekeerd naar De Machinist.

De sfeer is zeker wel leuk en het is allemaal vrij ruimtelijk.

De bediening was correct maar je voelt niet de echte gastvrijheid. Het is een beetje, omdat het moet.
Hierin is eigenlijk niet veel veranderd, maar we kunnen het ook niet meteen met een sterrenrestaurant vergelijken. De bediening was overigens deze keer wel snel en efficiënt.

Het eten:
Diamanthaas met bospeen
Smaak is prima. Het vlees had iets malser gekund en de medium garing, die ik vroeg, was niet heel gelijkmatig op het bord. De jus was uitstekend. De bospeen was met "velen" en daarmee kwam ik ruim aan mijn dagelijkse portie groente. Prachtig op smaak gebracht.
Hoewel de frites in De Machinist normaliter een hoogtepunt zijn, viel dat nu wat tegen. Heel onregelmatig en vaak te ver gefrituurd. En teveel van die kleine leftover-stukjes friet.
De mayonaise is heel lekker, maar het is wat weinig wat je erbij krijgt.
Maar de bospeen maakte veel goed.

Crème brûlée
Dit was normaliter in het verleden zeker een hoogtepunt in De Machinist, omdat dit een echte top-bereide créme brûlée is en geen fake.
Vandaag kwam dat ook niet helemaal tot zijn recht. De smaak was goed, maar het krokante toplaagje was nu niet krokant, zelfs wat taai.

Het blijft voor mij een beetje hetzelfde met de Machinist. Veel potentie en volgens mij uitstekende producten. Maar het mist aan alle kanten wat aan verfijning. Met die verfijning zou het volgens mij een toprestaurant kunnen worden. Misschien heeft het meer passie vanuit het kokend en bedienend personeel nodig. Dat kan een wereld van verschil maken, want de potentie is er wel, vind ik.
beverbende .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 12 dec. 2016
Erg lang moeten wachten op de menukaart en die uiteindelijke maar opgehaald. Één gerecht was verkeerd opgenomen en er moest dus langer gewacht worden tot de laatste persoon eten had. Weinig patat voor 5 man. De diamanthaas was amateuristisch gesneden en veel te zout, bovendien ontbrak de wijnjus. De burger was wel erg lekker. Bovendien was het raar dat er geen groenten bij de gerechten inbegrepen zijn, terwijl de gerechten wel onnodig prijzig waren.
lauren D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
2 /10
Eten
2
Service
2
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 1 dec. 2016
Wat een drama. Niets klopte de bediening had alleen tijd voor roken mobieltjes en totaal niet voor de gasten en het was een rommelig geheel zonder leiding of beleid eten koud en te duur personeel hier begrijpt er niets van. Jammer
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.