De Lage Vuursche

Dorpsstraat 2 3749 AD Lage Vuursche Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 39
|
31-356668351
7 /10
64 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 39
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant De Lage Vuursche

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt

Services

 • Amex , Mastercard , Pin , Visa
 • Restaurant is af te huren (60 maximum aantal personen.)
 • Af te huren , Airconditioning , Huisdieren welkom
7 /10
 • 10
  4
 • 9
  9
 • 8
  17
 • 7
  11
 • < 7
  23
Eten
6,9
Service
7
Decor
7,7
Prijs-kwaliteit
Precies goed
Geluidsniveau
Rustig
Wachttijd
Redelijk
64/64 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Lage Vuursche

Hardy S.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 13 okt. 2018
Mijn vrouw en ik gaan vaak eerst wandelen in de bossen alvorens lekker te gaan eten bij de Lage Vuursche. De keuken is "ouderwets" goed; ze koken daar op niveau. Dat mag dan ook wat kosten. Bediening is goed en vriendelijk en de ambiance huiselijk chique. Dit blijven we doen tot dat we niet meer kunnen lopen.
Eind oordeel: 8,5 tot 9
Henri H.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 16 jul. 2018
6,6!!! Veel te weinig beoordeeld. We komen er al jaren , vaste prik, en altijd zo goed!
Terras zit altijd vol met mensen , die altijd terugkomen,
Eigenaren hebben altijd een persoonlijk woord, het is thuis komen.
Eten geef ik een 8.5
Service ook een 8.5
Echt een aanrader hier te eten.
Decor een 9
p.h.kroes .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 4 jul. 2018
Vandaag voor het eerst met het lunchmenu kennisgemaakt. Een stevige prijs (34,50) voor simpele gerechten. Het wisselen voor één gast van vlees (ribeye) voor vis (roodbaars) kostte een extra prijs van liefst 12,= !! De nonchalante bediening schonk de wijnglazen in, alsof het water betrof. Klotsend en lekkend op de tafel. Alles bij elkaar van een matig niveau.
Rinus B.
Meesterproever
(17 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
4
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 4 apr. 2018
Een rieten dak en een interieur met geblokte tafelkleedjes, karrenwielen en veel koperwerk doen het beste verwachten voor de pannenkoeken. Die vallen helaas nogal tegen, saai en wat melig van smaak. Smoezelige menukaart. Bediening gaat vrij vlot, maar straalt weinig enthousiasme uit.
Nicolette V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
4
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 17 feb. 2018
Gisteravond met z'n zessen gegeten. Er ging veel fout, maar er waren ook wel dingen goed. Om te beginnen kregen we een gezellige ronde tafel. Ambiance is leuk ouderwets, chique-ish. De cava die we als aperitief bestelden was lauw en had amper bubbels. Toen we dat meldden kregen we onmiddellijk nieuwe die beter was. Later stond dit drankje als 'prosecco' op de rekening en eerlijk gezegd leek het daar ook meer op. Maar goed...
De serveerster had een jolige avond, blijkbaar. Niu kunnen wij wel wat hebben, maar zoals ze zelf al meldde, valt dat niet bij iedereen goed. Dat had een leermoment kunnen zijn? Voor grapjes als: (ik)'Mag ik misschien een spa rood?' (Zij)'Nee.' - is niet iedereen in.
Van de gloednieuwe kaart was de eerste beste wijn die we kozen voor bij het voorgerecht meteen al niet leverbaar. Vreemd. De kaart was een week oud. Dan maar een andere gekozen.
De voorgerechten waren prima, alleen vond ik de salade Lage Vuursche van de categorie 'het betere gooi-en smijtwerk'. Veel sla, een coquille, een paar goedkope garnalen, wat gerookte zalmplakken en veel dressing (leek wel uit flesje te komen).
De hoofdgerechten waren erg goed. Sliptong, reerug, zwezerik allemaal dik in orde. Ook het wagyurund (dagspecialiteit) was heerlijk. Wel jammer dat er van tevoren niet was gemeld dat dit hoofdgerecht zo'n 50 euro kostte. Dat zagen we pas toen de rekening kwam.
Er was verwarring over de wijn die we bij het hoofdgerecht hadden besteld, maar dat kwam weer goed. Vreemd dat de fles niet op tafel werd gezet. Er werd niet regelmatig bijgeschonken, dus hebben we de fles zelf maar van de wijntafel gepakt om onszelf te helpen.
Twee van ons bestelden het koffieservies. Dat kwam niet terwijl de rest de desserts al had. Zal later dan wel komen, dachten we. En zo begonnen vier van ons dan maar vast aan het dessert. Maar de koffies kwamen helemaal niet. Toen we er bijna een uur later naar vroegen, bleek het een communicatiefout tussen twee dames in de bediening die elkaar verwijtend aankeken over onze hoofden heen. Omdat we geen zin hadden om onderdeel te worden van hun strijd, zeiden we dat het zo wel goed was. Laat de koffie maar zitten want het is nu al veel te laat daarvoor. Op de rekening kwamen de twee koffies ineens wel weer tevoorschijn! Dus de rekening moest nog even terug.
De crêpes suzette waren een beetje dik en lauw. Er was weinig saus bij. Misschien omdat de dame in kwestie de saus opzetten en toen een poos wegbleef terwijl hij stond in te koken?


Twee van ons, die hier vaker kwamen, waren zeer teleurgesteld. Normaal gesproken is het allemaal erg goed hier, vertelden zij. Hadden we pech of is er structureel iets fout in de keuken en de bediening?
Wat voor ons telde was de gezellige avond die we met elkaar hadden. Maar of ik snel terug zal gaan? Mwah.
Yvon Z.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 27 jan. 2018
Zaterdag 27 januari 2018 hier onverwacht gegeten, daar een eerdere gemaakte reservering bij een ander restaurant misgelopen was, communicatie fout w.s. Daar stonden we dan met 12 personen op de verjaardag van mijn echtgenoot, maar de ontvangst in dit restaurant was top, alles werd geregeld en nog snel ook. Heerlijk gegeten en geen moeite teveel, chapeau voor de leiding en personeel, komen hier zeker terug.
Marit Q.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 23 nov. 2017
Terug in de tijd, dat wel, maar daar kiezen wij soms voor en dan gaan we graag naar Lage Vuursche! Ik schrik van de slechte recensies. Heb zelf nul slechte ervaringen bij dit leuke restaurant en ga ook nu weer een tafel bij ze reserveren maar niet zonder eerst het gemiddelde cijfer wat op te krikken dmv deze recensie...
Welmer B.
Meesterproever
(42 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 30 okt. 2017
Hier neergestreken na een bezoekje in de regio. Allervriendelijkst personeel, behulpzaam.
Leuke kaart voor als je op zoek bent naar traditioneel lunch of diner. Gezellig druk, soms een tikje rumoerig. Traditionele inrichting. Verwacht hier geen experimenten, maar een gedegen concept dat decennia lang niet veranderd is, omdat het werkt en omdat het gewoon soms fijn is om even het idee te hebben dat je weer in grootmoeders tijd bent beland. Wat jammer was dat ik geen theesoort kon kiezen, Ik kreeg een keurig dienblaadje met een theepot (MET MUTS!), melk, suiker, een koekje en een zakje Engelse thee. Persoonlijk had ik graag ook een caffeine vrije optie gehad. Mijn kroketten op wit brood waren zalig. Het leek alsof ze huisgemaakt waren (wat niet het geval was bij navraag). Personeel is vriendelijk en ziet er perfect aangekleed uit. Aanrader als je even terug in de tijd wil!
Y. G.
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
2
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 21 okt. 2017
Een kennis had tafelgenoot en mij al diverse malen getipt over het Indisch Buffet dat restaurant De Lage Vuursche nu in het najaar op maandagavond aanbiedt voor de actieprijs van € 17,50 p.p. Het moest erg lekker zijn. 'Echt iets voor jullie' kregen we te horen en dus togen wij op een maandagavond naar dit restaurant in het gelijknamige dorp.


Het eerste wat bij binnenkomst opviel, was de traditionele inrichting, de vriendelijke ontvangst, een familiair enthousiaste ober en de rij mensen rondom de direct bij de entree opgestelde ronde buffettafel. Die drukte beloofde veel goeds, maar uiteindelijk toonde het alleen maar aan hoezeer smaken kunnen verschillen. Want het is ons in ieder geval een raadsel hoe iemand zó enthousiast kan zijn over dit buffet, dat volgens ons de naam 'Indisch' niet eens mag dragen.
Er zijn geen uitgesproken smaken in te ontdekken (laat staan smaken, die aan Indisch eten doen denken), de verschillende vleesgerechten lijken allemaal op elkaar, doorgegaarde groente die vermoedelijk moet doorgaan voor gado gado en sambal goreng telor die niet verder komt dan de status van hardgekookt ei. Misschien nog wel het meest tekenend, is dat de rijst pas aan het eind van het buffet staat opgesteld, waardoor de diverse onderdelen al door elkaar zijn gelopen voordat je ze met rijst uit elkaar kunt houden.


Conclusie: als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit al vindt dat de Vegetarische Slager z'n productnamen moet aanpassen omdat deze misleidend zijn, dan zou de NVWA per direct bij dit restaurant in actie moeten komen!
Marc B.
Meesterproever
(56 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 24 sep. 2017
Gegeten met grootouders, bij dit restaurant weet men precies hoe ze het de oudere generatie perfect naar de zin kan maken. De eigenaar heet de gasten welkom en converseert gemakkelijk, hij is een echte gastheer. Dat is klantgericht, maar voor mij is deze setting en opzet te traditioneel. Typisch Hollandse gerechten zoals garnalen cocktail en slibtongetjes, met salade en friet. Ik bestelde een tonijnbiefstuk, vond ik niet lekker mals en zelfs een beetje taai. Prijs/prestatie voor mij veel te ver uiteen, voorgerechten al snel € 15,00 en hoofgerechten gemakkelijk € 25,00. Alles à la carte, dus het telt lekker op. Mijn grootouders hebben genoten, zelf zal ik hier niet snel terug gaan.
Jan S.
Meesterproever
(128 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 20 aug. 2017
Wat een commentaar allemaal op dit restaurant. Zeer verschillend
en ik ben er dan ook van overtuigd dat hier veel "verschillend"publiek komt. Ik voor de 1e keer en op uitnodiging. Als ik eerst de soms vreemde recensies had gelezen was ik zelf nooit gegaan. Terug in de tijd is qua interieur wel eens leuk. Van onwillig personeel heb ik niets gemerkt. Integendeel. Wat erop tafel komt is redelijk van kwaliteit. De meeste gasten kunnen zo niet koken. Maar ik rij niet om voor deze zaak. De garnalen in de garnalenkroketten trof ik nauwelijks aan maar
het kreeften/garnalen soepje erbij vergoedde veel. De kalfszwezerik was een flinke portie maar had krokanter gebakken moeten zijn. Het garnituur van groentes erbij had smaak. De truffel jus was pittig. Smaakte wel maar niet naar enige truffel. In het vanille ijs was geen spoor van vanille te bekennen. De grote sneden zacht bruin en wit brood die tegelijk met het voorgerecht kwamen bevallen mij niet. Stokbrood graag of bescheiden bolletjes. De caffe espresso was weer zo'n Hollandse te dunne. De gebrokkelde oude kaas als appetizer doet het goed.
Gezien de prijs zijn alle huiswijnen acceptabel. Het is allemaal hier zo slecht nog niet, dames en heren Mopperkonten !
Cees V.
Meesterproever
(36 recensies)
Gemiddelde cijfer
3 /10
Eten
2
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 11 aug. 2017
Zo slecht maak je toch echt niet meer mee. Een vol terras met klagende bezoekers, geen service, chagrijnige blikken van het personeel. een wespenplaag waar niets tegen gedaan wordt. Een dure maaltijdsalade voor de lunch die echt nergens op lijkt. Brrrrr
Prunus P.
Meesterproever
(14 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 21 jul. 2017
Leuke ambiance, maar bediening is slecht georganiseerd en opgeleid. Dit uit zich in taalgebruik, het vergeten van bestellingen en ongeïnteresseerdheid. Met andere leiding en personeel zou dit een toprestaurant kunnen zijn. Het eten was prima. De huiswijn was goed. Van speciaal bier uit de tap hebben ze nog nooit gehoord.
De prijzen op de kaart zijn niet in balans vindt ik. Soms laag, en dan weer erg duur. Het driegangen menu was er niet met vlees, terwijl op de website staat gekozen kan worden uit vlees of vis.
Maar zoals gezegd is de ambiance prima en hebben we een gezellige avond gehad.
Anna H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 4 jun. 2017
Slecht personeel, drinken kwam niet. Andere gasten waren merkbaar geïrriteerd waardoor de sfeer niet goed was. Drinken kwam niet, of van de ene wel en de andere niet, geen glas bij bier, geen rekening op verzoek etc etc. Wij hadden gevraagd om de gorgonzola weg te laten, werd niet doorgegeven aan de keuken en zat er gewoon in. Vervolgens werd het "omgewisseld" dat wil zeggen de kaas was weggeschrapt, de smaak zat er nog steeds aan. Kortom hier komen we niet meer terug.
s D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 17 mrt. 2017
Lage vuursche is een mooi gezellig dorp , maar er zijn betere restaurants te vinden. Bediening is traag en snauwt heeft het duidelijk niet naar hun zin. Eten is niet bijzonder en wij moesten lang wachten nadat eerst al een verkeerd gerecht werdt gebracht. Geen excuses en het kwam over alsof we maar lastig werden gevonden. Geen aanrader
Anouk K.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 feb. 2017
Ik kom hier al jaren, vroeger kwam ik hier al met mijn ouders en nog steeds vind ik het een fijn restaurant. Het eten is altijd goed en heeft me dan ook nog nooit teleurgesteld. Ook de bediening is erg netjes en professioneel, ieder heeft echt verstand van zaken.
Hanna M.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 31 jan. 2017
Alles was slecht!! Afgelopen week geluncht en gedineerd maar het was verschrikkelijk,,.. niemand zag ons zitten' vorig jaar in de zomer kwamen wij erg veel en was er zo een leuke en echt professionele meid, die had productkennis en veel kennis over de wijn, wij kwamen veel maar nu even niet meer...... Grapjes maken vond ze leuk.. Maar constant werd ze gecommandeerd door Pedro zoiets; op die manier raak je je personeel kwijt
Marc H. .
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 28 dec. 2016
Wij zijn hier de afgelopen 10 jaar regelamtig geweest, maar de laatste tijd zit de klad er behoorlijk in.
Vandaag met 5 personen gegeten. Veel fouten in de bediening en keuken. Geen citroen bij de tonic, verkeerde thee, droge fazant, volgens de kaart met rillettes van eend welke na lang zoeken en met veel fantasie uiteindelijk gevonden werd, droge stukken haas in de hazenpeper, dat dan weer wel met harde stukken steranijs erin. En als klap op de vuurpijl €1,50 voor kraanwater, hetgeen niet van te voren gemeld werd.
Dit laatste werd gemotiveerd met de opmerking dat veel mensen anders alleen maar water drinken, terwijl ze er wel werk van hebben. Terwijl wij een rekening hadden van €140,-
Klaarblijkelijk is dit verworden tot een ouderwetse toeristenfuik.
Wij komen hier nooit meer en ik kan deze zaak helaas inmiddels dan ook alleen maar afraden
Rob K.
Meesterproever
(43 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 12 dec. 2016
wij hebben op 11-12-2016 het stoofpotje gegeten werden vriendelijk ontvangen toen wij aankwamen was het niet druk gelukkig werd het later een stuk drukker. Het stoofpotjes was voor de prijs erg smakelijk kregen vooraf brokkelend kaas er zat wijn en koffie bij. Ik geef er geen 10 voor daar het enige minpuntje was dat er bijna geen vlees inzat en dat was jammer het werd heet opgediend borden warm allemaal zoals het hoort. Komen zeker terug
Robin S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3 /10
Eten
2
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 2 okt. 2016
Gisteravond met zijn drieën gedineerd. Het restaurant was best sferisch. Het personeel daar in tegen was erg arrogant en onvriendelijk.
Er zat ook totaal geen structuur in de bediening. Om de have klap kwam verschillend personeel vragen wat we te eten wilde.
Het eten was ook niet lekker. Het malse stukje vlees werd doordrenkt met saus. Smerig gewoon!
Een beetje kok moet toch weten hoe hij zo'n maaltijd voorbereid.
Ik heb er geen goed woord voor over.
Nee, voor mij komt daar absoluut geen tweede keer.
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.