De Heeren van Ambacht

Dorpsstraat 22 3342 BD Hendrik-Ido-Ambacht Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 45
|
31-786812321
7,6 /10
144 recensies

Over het restaurant De Heeren van Ambacht

Ambacht met een hoofdletter A

Je zou toch raar opkijken als ambacht bij De Heeren van Ambacht niet hoog in het vaandel zou staan. Nou geen zorgen, want dat doet het ook! Dit sfeervolle restaurant is gevestigd in een monumentaal pand uit 1813 en deze historie is op sommige punten nog steeds voelbaar. De gerechten zijn echter wel met de tijd meegegaan en laten menig smaakpapil op hol slaan. Hoogste tijd om hier eens een kijkje en een hapje te nemen!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 45
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant De Heeren van Ambacht

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 11:00 - 22:00
Zaterdag en Zondag 12:00 - 22:00

Services

7,6 /10
 • 10
  6
 • 9
  25
 • 8
  47
 • 7
  37
 • < 7
  29
Eten
7,6
Service
7,3
Decor
8
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
140/144 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Heeren van Ambacht

Beth K.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 26 apr. 2018
Was goed kwaliteit en prijs waren niet overeenstemming Was wel beter geweest Vis was niet smaakvol en entrecote was niet echt medium Verder was de sfeer goed
N.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 13 apr. 2018
 • Online gereserveerd
Groot bord tomatensoep....heerlijk, maar nog geen stukje stokbrood erbij! Brood met kroketten....zeer kleine boterhammen, geen boter erbij geserveerd. Rumoerig door groep mannelijke zaken-gasten. Toilet is boven, slecht toegankelijk voor 'slecht ter been zijnde'. Er vond een soort van sollicitatiegesprek plaats in het restaurant....bijzonder! Matige ervaring voor zo'n mooi ingericht restaurant.
Angelica R.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 16 mrt. 2018
 • Online gereserveerd
Al een aantal keer gegeten. Gisteren was het ook weer heerlijk! Goed bereid eten. Net wat luxer dan bij een gemiddeld restaurant. Prima bediening, vriendelijke en komen zeer geregeld langs de tafel om te vragen of je nog iets te drinken wil. De aankleding is luxe: zwart met gouden en fluwelen accenten. Als je eens écht een avondje goed uit eten wil dan moet je hier zijn!
Ivytje .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 12 feb. 2018
 • Online gereserveerd
Heerlijk geluncht, club sandwich, knapperig brood en smakelijke vulling, ruime keus op de kaart, zeker voor herhaling vatbaar!
Live .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 4 feb. 2018
Zuurdesembrood besteld met geroosterde groenten geitenkaas en aubergine. Het enige wat klopte was de geitenkaas. Oud geroosterd brood dat te droog was om te eten. Paar schijfjes wortel uit een potje, sla en een verdwaalde walnoot. Ik had geen tijd om iets nieuws te bestellen dus heb niets gegeten. De serveerster gaf aan dat we dan een gratis kopje koffie konden krijgen.....
Uiteindelijk toch 10 euro rekenen voor een broodje dat ik niet gegeten heb....Dit heb ik natuurlijk niet betaald.
De uitsmijter van mijn tafelgenoot was goed.
Bediening is matig, ze zijn vriendelijk maar onzichtbaar.
jannyschol .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 20 jan. 2018
 • Online gereserveerd
Bij de Heeren van Ambacht kun je heerlijk eten in een heel fijne ambiance. De sfeer is rustig en je kunt rustig tafelen en met elkaar praten zonder harde storende muziek.
Wij komen zeker terug!
hinson .
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
6
Service
2
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 25 dec. 2017
Hoe de Heeren van Ambacht een ramp maken van een kerstdiner.
En er 85 euro per persoon voor durven vragen.


Zelden vertoont: aan het eind van de avond de aardige serveerster in tranen door de fouten van haar bazen.


Maar laten we beginnen met wat er goed ging.
leuke aankleding en ruime opstelling
aardig en vriendelijk bedienend personeel
goede kwaliteit ingrediënten
redelijke tot goede bereiding, de smaak wat vlak maar zeker niet slecht
redelijke tot goede wijnen
een vrolijk aperitief


Maar verder helaas een logistieke horeca-ramp
Het begon al met de binnenkomst. Niemand om de jassen aan te nemen. Daarna bleek bij binnenkomst dat onze tafel elders was opgesteld. In plaats van binnendoor door de koude naar een onbemande deur gestuurd. Ook daar niemand om de jassen aan te nemen. Zoek je eigen weg maar naar boven.
De ruim een week tevoren bestelde tafel voor 7 personen en 2 kinderen bleek gereserveerd voor 8 totaal. De vooraf gevraagde en verstrekte voorkeuze was niet bekend en werd tot tweemaal toe opnieuw gevraagd. De opgegeven allergie voor schelpdieren was dus vermoedelijk ook onbekend. Gelukkig is niemand ziek geworden.
Terwijl het diner om 19.00 zou beginnen duurde het eerst een kwartier voor er iemand kwam vragen of we iets wilden drinken, waarna het weer tien minuten duurde voor er iets op tafel stond. En dat gold voor alle tafels zodat er al snel een geïrriteerde sfeer ontstond.
Na drie kwartier het eerste eten op tafel in de vorm van een plank met een brood en een mes en wat boter. Geen bordjes, niets. Onder het motto zoek het maar uit waarschijnlijk. Hoe moeilijk is het om een bordje met een botermesje op tafel te zetten? Niet aan gedacht vermoedelijk.
Weer een kwartier later een amuse, helaas niet warm maar lauw. Vermoedelijk te lang bij de uitlevering gelegen. En opnieuw zonder enig gerei op een bord. Dat hebben we maar rond laten gaan. Voor de botjes was geen servies om het weg te leggen. Dit kan echt niet bij een serieus diner.
Na de amuse en na het voorgerecht (dat was lekker en goed op temperatuur) de wijn van het wijnarrangement geschonken. Bij een wijnarrangement verwacht ik wijnen die passen bij de gerechten. Maar helaas, dat was te veel gevraagd. Je verwacht ook dat de wijn bij het gerecht wordt geserveerd in plaats van na het gerecht. Helaas ook dat was te veel gevraagd.
Vooraf gevraagd of het geschikt was voor kinderen. Ja., dat was geen probleem….. Mar hoe verzin je het dan om kinderen ruim twee uur op hun patatjes en kip te laten wachten? Die bovendien pas kwamen na aansporing door mijn dochter, anders hadden ze nog langer moeten wachten.
Geen wonder dat sommige wat oudere kinderen balorig werden…. Maar de sfeer komt dat niet ten goede.
Nog een puntje: ik snap dat je graag wilt bijverkopen. Maar waarom wacht je drie kwartier tussen elk gerecht. En waarom vraag je meerdere malen of mensen die een arrangement hebben gekozen toch nog iets anders willen drinken? Dan begrijp je echt heel weinig van gastvrijheid.


Ik had gelukkig prettig gezelschap dus we hebben ons vermaakt ondanks het diner. Maar dat de Heeren iets hadden voorbereid gaat er bij mij niet in. Het was chaotisch, slecht voorbereid en vermoedelijk met te weinig personeel. Gevalletje te veel willen verdienen. Dit restaurant verdient het om gemeden te worden.


Aan het eind van de avond heb ik me aangesloten in de rij. Drie tafels met ernstige klachten voor me. Ik heb geprobeerd de vriendelijke dame van de bediening nog een beetje op te beuren. Het huilen stond haar nader dan het lachen. Maar dit was toch echt te wijten aan haar bazen.


Zelfs de rekening klopte niet. En het zal weinig verbazing wekken: er was te veel in rekening gebracht. Het is gecorrigeerd nadat ik daar om vroeg.
Wat mij betreft een schandalige vertoning. Wij komen nooit meer naar de Heeren van Ambacht. Niet voor een kerstdiner en niet voor welke andere gelegenheid dan ook.
Schandalig ook dat je voor deze vertoning nog geld durft te vragen. Maar dan heb je een review zoals dit ook dik verdiend!
Arie L.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 nov. 2017
 • Online gereserveerd
Kwaliteit van het eten was perfect!
Bij het eten werd alleen patat geserveerd en dat hadden we niet verwacht op dit niveau.
Gebakken aardappeltjes horen hier ook bij.
Verder niets dan lof voor ambiance en kwaliteit eten!
My V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 4 nov. 2017
 • Online gereserveerd
Prima ontvangst, prima tafel, zeker gezien het feit dat we kort van tevoren hadden gebeld dat we met zijn zessen zouden komen i.p.v. met zijn vieren, alleen in het kleine deel van het restaurant en daar maak je geen deel uit van de gezellige sfeer die er is in de grotere ruimte.
Vier van ons hadden dezelfde wijn dus voor het gemak een fles besteld. Beetje slordig dat er niet werd gevraagd welke wijn we wilden; moesten we zelf alert op zijn en vervolgens kregen we een andere dan de bestelde wijn. We hadden 5x een vleesmenu en 1 vismenu's. Het bord van het vismenu werd echter steeds aan de buurman met het vleesmenu gegeven. Het eten zelf was redelijk, niet spectaculair maar ook niet slecht. De bediening was niet zo attent als de vorige keer. Toen hadden we één en dezelfde ober die heel attent was en een leuk en adrem praatje had. Nu werden we afwisselend door 2 dames en 2 heren bediend; deden allen hun best maar het enthousiasme ontbrak. Jammer want op zich een leuke zaak. Zou allemaal iets attenter mogen.
Nico V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 22 okt. 2017
 • Online gereserveerd
Voor de mate van bezetting (het was niet heel erg druk) vonden we de tijd tussen de gerechten toch wat lang. Half zes tot kwart over negen gezeten. Eten was verder prima.
hanneke1967 .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 16 sep. 2017
Zeldzaam slecht. Wat een gemiste kans voor zowel kok als bediening.
We houden ervan verrast te worden door de creativiteit van de kok dus kozen voor 5-gangen menu van de chef (49,95 pp). Aantal dingen die 1 persoon niet lustte (geen vis alleen tonijn, anderen gaven aan wel dol op vis op te zijn). Kok ging voor gemak en niemand kreeg vis. eerste gang wat frutsels te koude en daardoor smakeloze kalfsvlees, vervolgens kort aangegrilde tonijn. Wat heerlijk kan zijn als op juiste temperatuur, maar deze was IJSKOUD en niet vers aangegrild, ook zero smaak. Vervolgens stukje rundvlees met kleffe risotto (zonder smaak, geen zout/kruiden, alleen wat doperwten erdoorheen, wat een combi met rundvlees....). Hoogtepunt was het hoofdgerecht: een stuk draadjesvlees/sucadelap, aangevuld met een bak frites. Sluitstuk was een mini bakje creme brule met bolletje ijs. U begrijpt de kok heeft zich echt uitgeleefd qua creativiteit.
Helaas maakte de bediening het geheel zo mogelijk nog erger: tussen eerste en tweede gang zat 50 minuten. De bediening wist bij vier van de vijf gerechten niet wat men op tafel zette, haalde allerlei ingredienten door elkaar, rende met een rood hoofd weg als wij bijv. vroegen waar de avocado dan was.... (hij verzon maar wat aan tafel in de hoop dat we niet luisterden of niets van eten wisten), zooooo slecht. Ik gooide zelf een glas rode wijn om, liep naar bar voor een natte doek (kleding schoonmaken), niemand maar dan ook niemand van de bediening kwam naar onze tafel om de tafel te drogen. Hebben we zelf gedaan. Bij opdienen volgende gang liet men de stapel natte rode servetten gewoon liggen.
De ene NIET-smaakexplosie volgde de andere op.....en de ene onprofessionele actie van de bediening was nog niet voorbij en de volgende diende zich aan. Al met al een droevige avond met flinke rekening voor hetgeen ontvangen: prijs-/kwaliteitsverhouding was ver te zoeken! 320 euro
Zelfs toen we na afrekenen weggingen was er niemand te bekennen om ons gedag te zeggen of jas aan te geven. Wat een aanfluiting dit.... Gemiste kans, want wij zijn dol op heerlijk eten en fijne wijnen en een gastvrije bediening en daar willen we ook graag voor betalen.
Wilma K.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 23 apr. 2017
Wij zijn vanmiddag hier geweest voor een High Tea , mijn schoonvader is vandaag 90 geworden.
De mensen die geen prosecco wilden kregen niets anders waaronder mijn schoonvader ,pas nadat we hadden gevraagd of ze ook iets kregen om mee te proosten kregen zij iets anders, vanaf dat moment wisten wij, dit gaat niet beter worden.
Er waren geen theelichtjes voor het potje thee, wat al binnen twee minuten afgekoeld was. Ik ben gaan vragen of dat mogelijk was maar dat kon niet, en dat ik aangaf dat het fijn zou zijn om er iets te eten bij te krijgen, wij zaten er al een uur.
Daarna volgende een heel groot warm cakeje wat door moest gaan voor een scone? Er werdt slagroom en jam bij geserveerd ,geen scone te bekennen, hebben daar serieus nog even opgewacht, verder twee ondefinieerbare zandeegdingetjes met vis die niet warm waren en twee stukjes van een worsten broodje, heel klein voor vier personen.Daarna kwamen ze wel eindeloos langs met hete potjes thee, verder niets.
Ik ben toen weer met mijn schoonzusje naar de bediening gegaan om te zeggen dat iedereen ondertussen een beetje misselijk was van dat ene cakeje en het ondertussen 15.30 uur was, wij zijn om twee uur begonnen.
Of er nog iets meer zou komen?
Nou de etagères waren net uit de vriezer dus ze waren aan het wachten tot alles op kamertemperatuur zou zijn!
Dit betekend dat alles niet vers was en op mijn vraag of dit de eerste keer was dat ze een high tea organiseerde keken ze me ietwat verbaast aan, ze wisten al weken dat we zouden komen, als het al niet vers kan, haal het dan eerder uit de koeling!
Ze snapten dat we enigszins geïrriteerd raakten en zouden meteen doorkomen met de etagères ,en om het goed te maken deden ze er nog bitterballen en gepaneerde garnalen bij.
Op de etagères lagen een stukje roggebrood met brie , een plakje stokbrood met zalm, een met plakje kipfilet en stokbroodje met carpaccio, en daar bovenop heel veel zoetige dingetjes, zo uit een pak geschut, letterlijk niets is zelf bereid.en daarna kwamen er de bitterballen door en gepaneerde garnalen, en dat sloeg natuurlijk nergens meer op als je net toch maar een klein tompouceje naar binnen had gewerkt, je moet toch iets eten. Er zat geen opbouw in en wij vonden het zeer triest en vooral erg voor mijn schoonouders die daar dus wel heel veel geld voor hebben moeten afrekenen.
Janna V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 feb. 2017
Wat kun je hier verrukkelijk lunchen. Is ook altijd gezellig bezet. Brood is verrukkelijk, bouillon subliem. Vier keer geweest, vier keer top!
Frans B.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 feb. 2017
Geen fooi! We hebben vanavond geen fooi gegeven omdat we niet tevreden waren over de bediening. Bediening hoort wat ons betreft dienstbaar te zijn. Dit vraagt opleiding! We wilden een proeverij. Zowel bij het voorgerecht als bij het nagerecht is daar een gerecht van uitgesloten. Dit werd van te voren niet vermeld. Ik heb 3x moeten vragen om een glas wijn. Toen het uiteindelijk werd ingeschonken werd er geen excuus gemaakt dat het zo lang duurde. Ik liet mijn mes vallen. Dit werd gezien door een serveerster. Ik kreeg geen schoon mes. Het personeel stelt routineus vragen maar wil niet werkelijk weten wat de klant vindt. Leidt svp het personeel goed op. Dat zou van dit restaurant, in dit mooie pand een echt succes maken
Robbert V.
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
6
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 26 apr. 2016
Na een lange tijd toch weer besloten om het te proberen, de locatie is zo mooi, het pand is geweldig maar helaas gaat het restaurant met de weken achteruit. Lang wachten tot er wat wordt opgenomen, geen alertheid op lege glazen en vieze glazen op tafel. Linnen vervangen voor papieren servetten en in mijn ogen een menukaart wat beetje wanhoop uitstraalt, aspergemenu,
Proeverij, menu du chef, a la carte en shared dining. Als ik het restaurant was, weer even beginnen bij het begin, kleine kaart met goede smaken, service waar je vrolijk van wordt en weer uitstralen wat de heeren van ambacht was, want dit is zonde
Miriam L.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
7
Service
5
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 26 apr. 2016
Sinds een jaar niet meer geweest. Vonden het erg achteruit gegaan. Het duurde lang voordat het voorgerecht kwam, 1,5 uur.
Daarnaast kregen de kinderen tot twee keer toe pas later te eten dan de volwassenen. Jammer hadden hoge verwachtingen
Mady V.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 13 apr. 2016
Zijn hier gisteren wezen eten. Was niet de eerste keer. Kwaliteit vonden we persoonlijk achteruit gegaan. We hadden diamanthaas besteld, was eigenlijk te doorbakken in plaats van het gevraagde rood. Aardappelschijfjes waren duidelijk niet vers, maar uit diepvries. Binnen is het er elke keer (te) koud en verder is er weinig persoonlijke aandacht. Erg jammer, maar prijs/kwaliteit is niet in verhouding en we gaan hier zeer waarschijnlijk ook niet meer heen.
Bas K.
Meesterproever
(29 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
7
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 8 apr. 2016
Met een groep sportvrienden gezellig gezeten en gegeten bij Heeren van Ambacht. Het eten was erg goed. Alleen kon voor mijn beleving de bediening attenter. Enkele van de vrienden hebben jarenlange ervaring in de horeca en ook hun viel op dat het niet helemaal netjes was hoe het bedienend personeel deed, zoals het aangeven van drinken voor mensen langs en te hard en ongeduldig de bestellingen opnemen. Ik geef toe, het was wat rommelig bij ons groepje, maar daar moet het personeel adequaat op kunnen reageren. We waren absoluut niet vervelend.
Gabi D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
6
Service
5
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 25 mrt. 2016
Wij hebben gekozen voor de proeverij en het voorgerecht was echt fantastisch! Maar bij het hoofdgerecht was de puree wel eeg dun en de garnalen en gambas wel.eeg klein en goedkoop. Maar toen we het nagerecht kregen waren we echt heel.tleurgesteld. Er was geen enkel smaakje wat op het gekozen gerecht liet raden dus heel jammer. Alleen de wentelteefjes waren lekker jammer vam de kant.en klare appel rozijnen...in het begin van de avond was er een leuke bediening maar na de wisseling werd er niet meer naar ons omgekeken. Al met al een dure teleurstellende avond
pretberg .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 25 feb. 2016
Heerlijk diner van de nieuwe kaart. Andere chef in de keuken en dat merk je. Als voorgerecht steak tartaar, wat een goede smaak zat daaraan. Als hoofdgerecht kabeljauw. De vis was precies goed gaar met een heerlijke saus. Gerechten zijn simpeler opgemaakt maar de smaak is uitmuntend. Voor herhaling vatbaar.
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.