Ctaste, Dineren in het donker

Amsteldijk 55 1074 HX Amsterdam Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 40
|
31-206752831
7,7 /10
183 recensies

Over het restaurant Ctaste, Dineren in het donker

Culinaire ervaring in het donker

Klaar voor een bijzondere zintuiglijke belevenis? Klop dan eens aan bij Ctaste aan de Amsteldijk. Tijdens het diner zit je in het pikkedonker en krijgen proeven, horen, voelen en ruiken een extra dimensie. Je wordt bediend door visueel beperkten, die in deze situatie uiteraard het beste uit de voeten kunnen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 40
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 2 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Ctaste, Dineren in het donker

Hoe kom je er?

 • : Betaald parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag en Dinsdag Gesloten
Woensdag t/m Zaterdag vanaf 16:30
- Diner vanaf 16:30
Zondag vanaf 16:30
- Diner vanaf 16:30
- High Tea 11:00 - 16:30
- Brunch 11:00 - 16:30

Services

7,7 /10
 • 10
  9
 • 9
  32
 • 8
  64
 • 7
  46
 • < 7
  32
Eten
7
Service
9
Decor
7,8
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Redelijk
173/183 recensies

Jouw recensie over het restaurant Ctaste, Dineren in het donker

Stevenduintjer .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
10
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 4 jul. 2017
Hier met een stel vrienden gegeten. Een erg leuke ervaring om een keer gedaan te hebben, niet iets om vaker te doen. Het eten was prima, maar niet van erg hoge kwaliteit. Een pasta of een bord sla herkend iedereen wel, ik werd niet erg verrast. Rare combinaties in de gerechten. Maar nogmaals, lang niet slecht en leuk om eens mee te maken. Een grote pluim voor de restaurantbrigade! Zeer gastvrij, vriendelijk en accuraat.
Window .
Meesterproever
(44 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
6
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 28 mei 2017
Het concept is geweldig en de belevenis is fantastisch. Je krijgt echt een ander soort diner, van de gesprekken en de sfeer aan tafel tot hoe er gegeten wordt. Om die reden eigenlijk al een aanrader. Bediening tijdens het eten hartelijk, vriendelijk, maar entree en introductie vooraf wat rommelig. Heel goed met dieetwensen omgegaan. Porties denk ik prima (maar verrassend moeilijk schatten als je het niet kan zien!)
Hieronder lees ik heel wisselende recensies over het eten: ja, het is soms inderdaad lastig om te raden wat je aan het eten bent, maar aan tafel bleek dat het voor sommigen veeeel moeilijker was dan voor anderen, en een deel van het concept is denk ik om te merken hoe slecht je normaliter proeft en hoe belangrijk je zicht is als je je eten naar binnen schoffelt. Aan de andere kant, iets als "explosiesuiker" zou je wel moeten kunnen herkennen, en dat had ik zeker weten niet. Smakeloos of vies vond ik echt niets, die kritieken vind ik te hard, maar iets meer 'oomf'/uitgesprokenheid kan wel. Ook waren sommige combinaties een beetje maf, maar dat kwam misschien ook omdat er dingen bij elkaar op 1 bordje werden gedaan, en omdat je niets ziet maak je zelf rare combinaties omdat je niets vermoedend dingen door elkaar schuift die eigenlijk min of meer losse gerechtjes zijn.
Kortom: ik zou het denk ik nog eens willen proberen. Als je dan minder van slag bent door het donker kun je rustiger proeven en beter oordelen over het eten.
Suleika F.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 26 mrt. 2017
 • Online gereserveerd
We hebben heerlijk gegeten, echt heel gek om compleet in t donker te zitten. Heel grappig om te merken hoe dat op je andere zintuigen werkt!
Ik vond mezelf best handig in t inschenken van water
Muriel V.
Meesterproever
(15 recensies)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 16 feb. 2017
De unieke ervaring van in het totale duister eten werd nagenoeg volledig teniet gedaan door het waardeloze eten. Het was gewoon echt niet lekker en van heel slechte kwaliteit. Aangevuld met goedkope wijnen die niet zouden misstaan als azijn in een (vieze) sladressing. Wanneer je ook kijkt naar de recensies op tripadvisor etc. dan begrijp je toch werkelijk niet waarom hier in al die jaren maar niets aan verandert? Weinig liefde voor de zaak blijkbaar....
De bedoeling is dat je in dit restaurant meer moet vertrouwen op andere zintuigen, omdat je het zicht op je eten mist. Maar dan moeten de smaken wel zo zijn, dat je ze kunt herkennen...
Eeuwig zonde, want het concept van in het pikkedonker eten an sich is echt fantastisch.
Roo- C.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
4
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 30 dec. 2016
vrijdag avond bij dit restaurant gaan eten; 3 gangen diner gedaan. De service die we kregen was top, niks op aan te merken. De begeleiding was perfect en het personeel was heel vriendelijk. Het voorgerecht en hoofdgerecht vond ik helaas niet zo lekker. Het desert was heel lekker en creatief.
Jaap1 W.
Meesterproever
(25 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
9
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 13 aug. 2016
Met een z’n vieren een leuke culinaire ervaring gehad bij ‘C-Taste’ aan de Amsteldijk in Amsterdam. Een heel apart restaurant, waar je in het volslagen donker kunt dineren.
Na een heldere instructie en het opbergen van alle ‘lichtgevende’zaken’, betraden wij in ‘polonaise’ het restaurant. De kelner begeleidde ons hierbij naar het tafeltje.
Het was aanvankelijk wel even vreemd, maar waren al snel vertrouwd met de duisternis.
Wel een hele bijzondere ervaring om de gerechten te proeven en te ruiken zonder deze te kunnen zien.
Uiteraard zal ik hier niets over de gerechten zelf verklappen, maar zal ik volstaan met de mededeling dat de kok heel erg zijn best had gedaan; alles smaakte voortreffelijk.
Minder enthousiast was ik over het wijnarrangement; de gekozen wijnen pasten niet goed bij de gerechten.
De bediening was prima; attent, hulpvaardig en uiterst vriendelijk.
Na afloop konden wij nog aangeven welke gerechten wij dachten te hebben gegeten.
Best moeilijk nog.
Kortom, wij zijn een leuke, bijzondere en ‘duistere’ ervaring rijker.
Mirjam F.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
5
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 mei 2016
Was een leuke ervaring, bijzonder om te eten waarbij je je ander zintuigen moet gebruiken. Eten was niet geweldig, veel verschillende smaken op het bord dat niet goed bij elkaar paste. Maar wel leuk een keer gedaan te hebben, bediening was erg goed.
Lida M.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 13 mei 2016
 • Online gereserveerd
Het was een heel aparte ervaring. We hebben erg gelachen. Je ziet echt helemaal niets en dat is aan het einde nog zo. Het eten was erg lekker. Toch gek als je niet ziet wat je eet maar echt goed moet proeven. Kok hield echt prima reken met mijn melk intolerantie. Wij komen zeker terug.
Wendy B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3,3 /10
Eten
1
Service
8
Decor
3
 • Datum van je bezoek: 25 mrt. 2016
Vorige week had ik mijn vriend meegenomen naar Ctaste voor het 3 gangen diner omdat dit me super leuk leek. We gaan vaker uit eten en houden erg van nieuwe dingen proberen en nieuwe smaken. Ik was door meerdere reacties hier al een beetje bang dat het eten tegen zou vallen en helaas hadden mijn voorgangers gelijk. Al vind ik dat iedereen nog heel mild reageert...
Het eten was namelijk echt niet lekker. Je zou denken dat met dit concept de keuken enorm geprikkeld wordt om helemaal los te gaan met smaken en structuren. Maar het eten wat we geserveerd kregen was alles behalve creatief, het was smaakloos, saai en totaal niet in balans. Bij binnenkomst roken we al een soort vliegtuig- of bejaardentehuis- eet walm. We hadden toen naar ons onderbuik gevoel moeten luisteren en weg moeten gaan.
Het leek niet gekozen, de walm die eraf kwam was ook hoe alles smaakte. Verschillende structuren waren er maar ze smaakte allemaal muf. Je zou denken dat dit restaurant behoorlijk kan besparen op aankleding, op mooi servies noem maar op. Ik had goed en creatief eten verwacht maar helaas.
Het personeel is heel leuk, het is tof dat het restaurant wordt gerund door blinden en slechtzienden. Het blijft uiteindelijk natuurlijk een sensatie ding en dat is er leuk aan maar ik kon er niet echt van genieten omdat ik het eten zo vond tegenvallen.
PLEASE verander je keuken, verander je kaart.
ik was deze avond bijna 120 euro kwijt voor 2 personen en het was NIET lekker. Ik zal dit helaas door het eten niet snel aan mensen adviseren. Je kan beter zelf koken en het in het donker opeten...
Keetje V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
5
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 13 mrt. 2016
De kwaliteit van het eten is niet echt goed te noemen echter het concept is werkelijk geweldig. Ter compensatie van het niet zo lekkere hoofdgerecht kregen we een kaasplankje aangeboden.
Concept is wel echt super, combi van spannend en grappig.
Michaela S.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
5
Service
7
Decor
5
 • Datum van je bezoek: 12 mrt. 2016
Bij binnnenkomst restaurant bijna meteen weer weggegaan, vervelend gevoel om helemaal afhankelijk te zijn. Eten matig, niet bijzonder en zeker niet in verhouding met prijs van het menu. Bediening prima, aardig, alhoewel het even (te lang) duurde, voordat we weer de zaal uit begeleid werden en weggaan op eigen gelegenheid is er echt niet bij. Nooit weer, wat enorm naar op deze manier dineren. Je ziet werkelijk helemaal niets, weet niet wat je eet. Gesprek verstomt omdat je je onplezierig voelt en we hebben snel gegeten, om ook weer snel weg te kunnen gaan.
m.kasbergen .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
5
 • Datum van je bezoek: 11 mrt. 2016
 • Online gereserveerd
Entree en entourage is matig. Het dessert was het lekkerst. Eten in het donker is een hele aparte ervaring. De bediening was echt perfect. Na het diner was er geen ruimte in de lounge om koffie te drinken. Ze lieten ons ook zo weggaan. We hebben thuis koffie gedronken. Naar ons idee een gemiste kans...
Pien B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 19 feb. 2016
Bijzonder om te ervaren wat er met je gebeurt als je niets meer kunt zien. Hoe de gesprekken veranderen, hoe je met aandacht naar elkaar luistert en van het eten geniet, dat werkelijk heerlijk was. En super bediening die je zo op je gemak stelt dat je ze vertrouwt en je kunt ontspannen. Zeker doen!
Trees S.
Meesterproever
(12 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
5
Service
9
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 14 feb. 2016
We hebben hier geluncht met een lunchbon. Het is een bijzondere belevenis. Bij de entree moest je in de serre wachten tot je gehaald werd. We kregen een welkomstdrankje aangeboden. In polonaise met een ober naar je tafel. Je ziet echt niks in de eetzaal. De bediening was perfect. Het was druk, maar hij onthield alles goed. Vriendelijk, met humor, en geeft goed aan waar hij alles neerzet. Met mes en vork eten valt niet mee als je niet ziet wat er op je bord ligt. Het eten vond ik matig. We hadden een twee gangen lunch. De sandwiches leken op elkaar. Het brood was goed, maar de smeersels er op was meer van hetzelfde. Verder een bordje met quiche en een beetje salade. Niet helemaal gaar quichedeeg, ei en groente (denk ik). Flauw en tamelijk smakeloos. We hadden nog zin in koffie en iets zoets, maar hebben dat maar ergens anders gedaan.
etenismijnpassie .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
5
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 14 feb. 2016
Gisteravond gegeten bij Ctaste. Het eten in het donker was een hele belevenis en leuk om te doen, het eten daarentegen viel enorm tegen en qua prijs-kwaliteitsverhouding was het ver te zoeken.
Het vlees was taai, de risotto veels te klef, smaken waren niet op elkaar afgestemd. Thuis bereid ik betere maaltijden.
Angiesiebelt .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 13 feb. 2016
Echt een bijzondere belevenis ! Ieder gerecht is een smaak explosie, en krijgt een extra dimensie omdat je niks kunt zien en alleen maar je smaak papillen kan gebruiken. De bediening is super, zeer gastvrij en snel. Bijzonder dat alles op gehoor gaat wat bedienen betreft. Zeker een aanrader ! Ik ga nog een keer terug..
Tim H.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
6
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 2 feb. 2016
Onlangs gegeten bij Ctaste, dineren in het donker. Het was in eerste instantie een vreemde gewaarwording, maar het personeel was uiterst vriendelijke en stelde je direct op je gemak. Wij waren vroeg en dat kan ik dan ook aanraden aangezien je dan optimaal de nieuwe ambiance in je kan opnemen. (Toen het drukker werkt, vond ik het minder interessant worden.) Het eten bleek achteraf van hoog niveau, maar helaas tijdens het dineren niet veel van gemerkt. Wellicht verliest eten toch wel veel van zijn smaak als je het niet kan zien.. Maar toch, het is zeker de moeite waard om het een keer te ervaren.
bis_dekker .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 31 jan. 2016
 • Online gereserveerd
Heel bijzonder om mee te maken! Erg secuur met dieetwensen, vriendelijke bediening en leuk de uitleg na afloop. Op zondag gratis parkeren. Alleen een beetje krappe entree waardoor het bij binnenkomst voor ons (was erg druk op dat moment) een beetje chaotisch was.
Robin A.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
7
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 31 jan. 2016
Eten bij Ctaste was een geweldige ervaring! De bediening was erg aardig en kwam vaak genoeg, maar niet te vaak, vragen of alles nog naar wens was. Het eten, vooral het hoofd- en nagerecht was ook erg lekker, maar eigenlijk gaat het helemaal niet om het eten. Het is vooral heel bijzonder om echt helemaal in het donker te zitten, waardoor je alles op een andere manier ervaart. Ook het praten met elkaar was daardoor veel intenser dan normaal in een restaurant. Het enige minpunt vond ik dat we niet tot het einde konden blijven zitten, terwijl we hoorden dat er aan andere tafels ook nog mensen aan het eten waren. We werden vriendelijk verzocht om uit de donkere ruimte te gaan, zodat ze konden gaan schoonmaken. Jammer, want wij vonden het heerlijk om in het donker nog even na te genieten. Voor de rest was het echt een top ervaring, die ik zeker nog een keer zou overdoen!
Ikaa .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
5
Service
9
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 30 jan. 2016
We hebben ontzettend gelachen en genoten van de beleving. Dineren in het pikkedonker is zeker een aanrader. Wat een beleving!

Helaas vond ik het eten erg matig, dit is het moment om te spetteren met smaken, zeker wanneer je zintuigen hier compleet op ingesteld zijn. Dit heb ik niet zo ervaren en vond het eten niet heel smaakvol. Helaas was ook de wijnproeverij die wij bij onze 3-gangen hadden matig. In de ontvangsthal hadden wij een droge witte huiswijn besteld, dezelfde die wij nogmaals bij het voorgerecht kregen.

De service is top hier is absoluut niets op aan te merken!

De gangen gaan er in een rap tempo doorheen. Misschien is hier een reden voor vanwege in het donker zitten?

De ervaring zou ik graag nog eens willen beleven met andere, helaas weerhoudt de kwaliteit van het eten mij hiervan.
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.