Buurten

Burgemeester Reigerstraat 61 3581 KM Utrecht Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 33
|
31-302719999
7,4 /10
58 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 33
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Buurten

Hoe kom je er?

 • : Betaald parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag t/m Zondag 09:00 - 00:00

Services

7,4 /10
 • 10
  0
 • 9
  1
 • 8
  19
 • 7
  21
 • < 7
  17
Eten
7,3
Service
7,7
Decor
7,3
Prijs-kwaliteit
Kan beter
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Lang
58/58 recensies

Jouw recensie over het restaurant Buurten

Sjoukje V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 12 apr. 2018
Gisteren bij Buurten gegeten omdat mijn zoon jarig was. Doen we nooit meer. We hebben ruim 2 uur op het hoofdgerecht gewacht. Bij navraag waarom het zolang duurde bleek dat het niet aan de keuken was doorgegeven. Eten viel erg tegen. De diamanthaas was goed, verder een taziki zonder enige smaak en uitgedroogde koolsalade. Vegaburger was uitgedroogd met twee blaadjes sla. We kregen het toetje gratis omdat we zo lang hadden moeten wachten, dat was een aardig gebaar. Desondanks zonde van het geld.
Restaurant
Beste Sjoukje V.,

Bedankt voor uw recensie. Nogmaals onze welgemeende excuses. Wij balen er ontzettend van dat er zo veel mis is gegaan bij uw tafel. We zouden het graag goed maken met u en uw gezin. Mocht u overwegen om Buurten een tweede kans te geven, zou u dan contact met mij willen opnemen? U kunt mij bereiken via info@kombuurten.nl.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Suzanne van Maren
Assistent-bedrijfsleider
Roel V.
Meesterproever
(78 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 4 mrt. 2018
Gezellig gegeten bij Buurten. Lekkere burger met zuurkool. Goede tent als je met kinderen bent, ze kunnen lekker spelen in de kinderhoek.
Marjan K.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 28 sep. 2017
Hoewel dit restaurant gezellig ligt, valt het eten eigenlijk altijd tegen. Was er sinds de maanden na de opening niet meer geweest, maar het eten was er niet op vooruit gegaan: gewoontjes en weinig. Hazenootkroketten waren een flauwe hap en de diamanthaas was weliswaar mals, maar er werd nauwelijks iets bij geserveerd. Bediening (we waren met een grote groep) was vriendelijk maar klungelig. Kom niet snel nog eens.
Restaurant
Beste Marjan,
Vervelend dat onze keuken niet naar wens was en dat de portionering als te weinig werd ervaren die avond. Wij vinden het jammer dat u dit tijdens uw bezoek aan ons restaurant niet heeft gemeld, dan hadden we er op dat moment op kunnen inspelen.
Graag willen we u bedanken voor uw recensie, uw mening is belangrijk voor ons.
Met vriendelijke groet,
Suzanne
Assistent-bedrijfsleider
Sociennus .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
4
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 9 aug. 2017
Bediening altijd prima en gastvrij. Kwaliteit salade nicoise ver onder de maat : wat een scharrig bordje ! Beoordeling eten een mager 6-je.
Johanna S.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 3 apr. 2017
Laatst voor het eerst sinds de verbouwing weer eens gegeten bij Buurten. Er is gelukkig weinig veranderd. Het eten is nog steeds prima (prijs/kwaliteit) en het personeel ook nog even gezellig en vriendelijk. De verbouwing heeft de sfeer alleen maar verbeterd. Ik kom snel weer eens terug.
ca B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 mrt. 2017
Om eerlijk te zijn is Buurten echt mijn favoriet, heerlijk eten en leuk om te lunchen, borrelen, dineren met of zonder de kids. Ik kom er jaren met veel plezier. Alleen vandaag was de bedrijfsleidster zo enorm onaardig en saggerijnig. Ik zie haar vaak, maar dit kan helaas echt niet. Het was zo erg, dat ik de volgende keer weer omdraai als zij er is. Was dit eenmalig? Ik maak mij grote zorgen..
Restaurant
Heel fijn om te horen dat Buurten uw favoriet is voor lunch, borrel, diner. Heel vervelend dat u dat zo heeft ervaren die dag. Zou graag persoonlijk met u in contact willen komen.
Met vriendelijke groet,
Ursula
Karlijn N.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 11 mrt. 2017
Fijn restaurant waarbij je altijd weet dat het lekker is! Echt heerlijk gegeten en wat een prachtig zonnig terras. De hamburger (100% biologisch) is een aanrader en de famous Cheesecake met bosvruchtenijs was weer verrukkelijk. Kom hier zeker vaker! (Zeker omdat het om de hoek is voor mij!)
LoesjeD .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
4
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 7 mrt. 2017
Met een gezelschap van 10 personen hier geluncht. Een saladbowl (gegrilde kip) besteld, gekozen voor de hoofdgerecht-variant. Bleek desondanks klein gerecht te zijn. In tegenstelling tot wat je van een salade zou verwachten, geen salade als basis maar bulgur. Jammer: koolhydraten in plaats van groente. Voldoende gegrilde kip erop en een (te) ruime hoeveelheid saus als garnituur ernaast. Prijs ad €14,00 wat mij betreft in geen verhouding. Bediening attent en voldoende snel.
Wouter H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 18 okt. 2016
We zijn een stuk beter gewend van Buurten. Op zaterdag gegeten, helft van het bord was leeg. Maag moeten vullen met te weinig gladde en te vette boontjes, Teveel patat, te droog vlees. We vonden het hier altijd bovengemiddeld goed maar dit was gewoon onvoldoende.
Bas M.
Meesterproever
(57 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 7 okt. 2016
Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst in langere tijd hier weer eens gegeten. Wellicht was het incidenteel maar er ging het een en ander mis. De bediening kwam niet vragen of we iets wilden drinken. Bij het doorgeven van de bestelling aan de bar werd dit opgemerkt, excuses gemaakt en gevraagd of ik ook vast wat brood wilde. Dat laatste bevestigde ik maar het brood kwam niet. Mijn voorgerecht, rib eye met tonijn en makreel, was erg lekker. Daarna kreeg ik het wilde zwijn. Deze was erg matig bereid en taai, jammer van zo een stuk vlees. De salade van mijn vrouw zag eruit als een hele grote machinale bak rauwkost. We hebben beide niet alles opgegeten en dat komt eigenlijk nooit voor. Het eten van de kinderen smaakte hen overigens heerlijk. Dit was de eerste keer dat we hier een minder goede ervaring hadden, laten we hopen op toeval.
StephanieUtrecht .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 6 jul. 2016
Hier in de zomer gegeten, de locatie is leuk, het eten viel vies tegen. De hamburger leek niet eens voor 60% uit vlees te bestaan. De zarzuela had een pulpo die dusdanig bereid was op plastic te lijken. Jammer, prijs kwaliteit totaal niet in verhouding. Ik kom hier niet meer terug.
Fien J.
Meesterproever
(33 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 27 jun. 2016
Leuk buurtrestaurant! Het liefst eet ik hier de burger, altijd goed. Ook de carpaccio is heerlijk! Vandaag eens gekozen voor de fish and chips en de doperwtensoep, lekker!
Amélie K.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
6
Service
6
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 22 mei 2016
Gezellig eetcafe, super leuke speelhoek voor de kindjes. Akoestiek is niet goed, weinig ruimte en eten is wisselend. Tartaar was heerlijk maar de kip was niet gaar.. Dat vind ik wel heel erg bijzonder in een restaurant. Bediening is super lief maar wel gewoon studenten met een bijbaan. Geen gepassioneerde of opgeleide medewerkers, zoals in steeds meer horeca wél het geval is.
Eduh .
Meesterproever
(48 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
8
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 28 apr. 2016
Hier gelunched en het lijkt wel een kindercreche. Veel gillende en rennende kinderen. Een waarschuwing bij de ingang zou wel plezierig zijn want voor een lunch met gesprek is dit een minder geschikte omgeving. Vandaar ook het lage cijfer voor decor. De lunchkaart simpel en niet bijzonder. Ik had een salade en die zwom letterlijk in de olie wat jammer is. Bediening is snel en adequaat.

Restaurant
Beste Eduh,
Dank u voor het schrijven van uw beoordeling.
Buurten is een restaurant waar iedereen welkom is. Van jong tot oud. Dat betekend dat er inderdaad op sommige momenten bovenmatig veel kinderen met hun ouders bij ons in het restaurant zijn. Zeker in de schoolvakanties en in het weekend. Doorgaans zijn de lunch en diner gedurende week minder druk bezocht door gezinnen. Mocht u ons nogmaals bezoeken dan adviseer ik u een van onze bedieningsmedewerkers te vragen of zij een rustiger plekje voor u kunnen vinden.
Uw salade hoort natuurlijk niet te zwemmen in de olie/dressing. Onze excuses daarvoor. Wel jammer dat we niet de gelegenheid hebben gekregen het op dat moment voor u op te lossen.
Wij hopen u, ondanks uw mindere ervaring, nogmaals in Buurten te mogen te begroeten.

Bob Gijsberts.
Catherine E.
Meesterproever
(13 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 13 mrt. 2016
Leuk restaurant om met kleine kinderen te eten. Onze kinderen zijn er te groot voor. Veel kinderen die rondlopen/rennen.
Kaart beperkt maar prima, borrelbord en hoofdgerecht entrecote. Moesten lang wachten op de wijn. Relatief prijzig voor wat je krijgt. Misschien een keertje nog wat drinken op het terras maar voor eten niet meer!
Restaurant
Beste Kientje,

Bedankt voor uw recensie. Leuk dat jullie bij ons zijn wezen eten. Het klopt inderdaad dat één kant van het restaurant erg kind vriendelijk is. Echter hebben wij ook een gedeelte in het restaurant waar het wat rustiger zitten is, misschien een idee voor een volgend bezoek :) We zien u zeker graag terug op het terras voor een drankje!

Met vriendelijke groet,
Carmen Odermatt, assistent bedrijfsleider
Fons V.
Meesterproever
(31 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
8
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 3 mrt. 2016
Op donderdag met een zakenrelatie de lunch gebruikt bij Buurten. De tomatensoep is goed; de Oosterse salade met eend is ronduit smakeloos. De bediening is goed en attent. Er is te veel lawaai om een (goed) gesprek te voeren.
Restaurant
Beste Fons van der Velden,

Bedankt voor uw recensie. Fijn dat u een goede ervaring met onze bediening heeft gehad. Jammer dat de Oosterse salade niet naar uw wens was, we zullen uw kritiek zeker in acht nemen. Tijdens de lunch kan het inderdaad erg druk zijn bij ons. Echter proberen we in de zij vleugel van het restaurant rekening te houden dat het hier wat rustiger zitten is. Misschien handig om te weten voor een volgend bezoek :)

Met vriendelijke groet,
Carmen Odermatt, Assistent bedrijfsleider

Reactie van proever:

Geachte mevrouw Odermatt,
dank voor uw reactie die ik op prijs stel. We zaten echter in de zijvleugel van het restaurant- in het midden ingeklemd tussen een curator die met zijn secretaresses uiteten was en een stel met relatieproblemen. Ook in de zijvleugel is de accoustiek naar mijn mening slecht en staan de tafels te dicht op elkaar. Ik ben verder blij dat u niet te veel ingaat op de kwaliteit van de Oosterse salade.
Veel sterke,
Fons van der Velden
yoepvh .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
6
Service
9
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 25 feb. 2016
Gisteren samen met mijn vriendin gegeten bij Buurten. Een borrelplankje vooraf, zeer smakelijk en goed samengesteld. De bediening was vriendelijk en attent. De sfeer in het restaurant is aangenaam, een gezellige huiselijk sfeer, en de akoestiek is ook uitstekend. Op het bankje bij het raam tocht het wel een beetje, maar na daar en jas neergelegd te hebben was het prima bekoren.
Als hoofdgerecht koos ik voor de boeuf bourginon. Deze viel mij enigszins tegen. Niet qua smaak, maar qua hoeveelheid. Ik zou niet overdrijven wanneer ik stel dat het minder dan 4 eetlepels betrof. Jammer, want het was een zeer smakelijk gerecht!
Restaurant
Beste Joepvh,

Bedankt voor uw recensie. Jammer dat u de boeuf bourgignon als te weinig heeft ervaren.
We proberen altijd de juiste hoeveelheden mee te geven, dus goed dat u ons hierop attendeert.
Fijn dat u verder smakelijk heeft gegeten bij ons.
Hopelijk zien we u nog eens terug!

Met vriendelijke groet,
Carmen Odermatt, assistent bedrijfsleider
Vanessa W.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
7
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 15 jan. 2016
Lekker ontspannen eten, niks ingewikkelds, maar heerlijk op een vrijdagavond als je geen zin hebt om te koken. We aten vis, en een saltimbocca, en dat was lekker en stond snel op tafel.
De bediening was vriendelijk, snel en attent. We kwamen binnen en er was geen plek. Toen we de deur uit liepen kwam de gastheer achter ons aan gerend om te zeggen dat er toch een tafeltje was. Heel aardig.
De ambiance is ontspannen, je kan prima je hond meenemen, of met je familie komen eten. Gezellig en knussig, precies watje verwacht bij Buurten.
Samen .
Meesterproever
(16 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
7
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 10 jan. 2016
Een lekker gezellig buurtrestaurant waar het fijn vertoeven is. De kaart is niet al te groot en het eten is niet heel bijzonder maar wel lekker.
Het personeel is erg allert, behulpzaam en vriendelijk. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek wat ideaal is voor de papa's en mama's. Mocht je minder gesteld zijn op kinderen dan zijn aan de andere kant van het restaurant meer dan voldoende plekjes. Voor elk wat wils.
M1988 .
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
9
Service
8
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 29 okt. 2015
Gisteravond weer ontzettend gezellig en kwalitatief gegeten in deze afgeladen en mooie ambiance!

De vis van de dag: dorade was werkelijk voortreffelijk, die heb ik zelfs in Zuid-Frankrijk bij de beste restaurants niet zo goed gegeten. Oesters vooraf waren heerlijk. Wijn smaakte goed. TOP! Volgens mij zijn de vis- en saladegerechten hier wel verbluffend in verhouding tot de vleesgerechten: die lijken mij eerlijk gezegd wat minder boeiend. Afijn, al met een topplekje met goed voer!
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.