Bistro Het Koetshuis

Hengelosestraat 111 Enschede Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 37
|
31-534318456
8,2 /10
131 recensies

Speciale deals & menu's

Promoties zijn kortingen van 20%, 30%, 40% of 50% op de gehele rekening, inclusief drankjes. De korting is alleen geldig bij een reservering via IENS, op de betreffende dag en tijd waarop de korting in de online agenda van het restaurant op IENS wordt weergegeven. Promoties via IENS zijn niet geldig in combinatie met andere acties.
Speciale deals

-50% op de Rekening

Over het restaurant Bistro Het Koetshuis

De naam van Bistro Het Koetshuis verwijst naar de rijke historie waar het pand ooit deel van was. Een paar eeuwen geleden bouwde een jonkheer hier een textielfabriek, een villa en een stalhouderij. Een mijlpaal in de geschiedenis van Enschede. Inmiddels is Bistro Het Koetshuis gevestigd in de voormalige stalhouderij en omgeven door een prachtige monumentale tuin. Creëer hier je eigen stukje geschiedenis. Een maaltijd bij Het Koetshuis zul je niet snel vergeten. Ook beschikbaar voor feesten en partijen.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 37
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 2 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

 • € 4
  Glas wijn
 • € 19,5
  Fles wijn
 • € 2,5
  Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Bistro Het Koetshuis

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 17:00 uur tot 0:00 uur (keuken geopend tot 22:00 uur)
Zondag tevens brunch van 11:00 uur tot 14:00 uur

Services

 • Amex , Mastercard , Pin , Visa
Zeer goed
8,2 /10
 • 10
  28
 • 9
  29
 • 8
  33
 • 7
  15
 • < 7
  26
Eten
8,1
Service
8,2
Decor
8,3
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
126/131 recensies

Jouw recensie over het restaurant Bistro Het Koetshuis

Michiel S.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 16 mrt. 2018
 • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten. Mooi opgemaakte borden en voldoende. Prima service en niet lang hoe en wachten. Mochten we weer in de buurt zijn komen we zeker terug.
Michiel S.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 16 mrt. 2018
Heerlijk gegeten. Mooi opgemaakte borden en voldoende. Vriendelijke service en niet lang hoeven wachten. Aanrader en mochten we in de buurt zijn komen we zeker terug.
Gaby V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 3 mrt. 2018
 • Online gereserveerd
Service en eten was zeer goed. Echt een restaurant waar je jou op je gemak voelt. Vond het ook bijzonder dat de pianist met de serveerster muziek ging maken. Zeer sfeervol.
Jacqueline O.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 2 mrt. 2018
 • Online gereserveerd
We hebben heerlijk gegeten. De bediening was erg vriendelijk en attent. Een aanrader!
L. E.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 28 feb. 2018
 • Online gereserveerd
Locatie prima, piano mzuiek mooi echter veel te luid, wachttijd eten uren. Hoeveelheid te weinig pp. 50% korting ctie dan prima. Als we de originele prijd hadden moeten betalen was het triest geweest.bediening aardig, echter weinig professioneel. Kwaliteit van het geserveerde eten was goed.
Gerrit V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 24 feb. 2018
 • Online gereserveerd
Uiensoep en frietjes te zout. Vlees goed bereid. Speciale koffie (3) te koud. In combinatie met 50% korting acceptabel. Tijd tussen de gerechten duurde te lang.
Chiel B.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 feb. 2018
 • Online gereserveerd
Het eten was heerlijk! Alleen voelden we ons een beetje tweederangs behandeld, met onze reservering met 50% korting. Twee maal werd een gang erg laat geserveerd en de bon bevatte het volledige bedrag. Ik moest expliciet vragen om de helft te mogen betalen. Dat was een beetje vervelend. Maar nogmaals, t eten was top.
Anneke W.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 23 feb. 2018
 • Online gereserveerd
We hebben heerlijk gegeten en het was zeer gezellig!
Julia P.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 21 feb. 2018
 • Online gereserveerd
In aller eerlijkheid zaten we daar met flinke korting, maar we moesten oneindig wachten tot we de kaart kregen en een van onze hoofdgerechten was een taaie schoenzool a 35 euro. Toen dit werd teruggestuurd werd ons eerst verteld 'dat deze taaiheid zo hoorde bij dit vlees' (onzin), maar er mocht het geruild worden voor een ander gerecht. Dit was heerlijk (tournedos). Het duurde helaas wel 45 minuten voordat deze er was en toen was de rest natuurlijk allang op. Ook met de fikse korting nog een dure rekening en het niet waard.
Restaurant
Onze dank voor uw recensie. Inderdaad is e.e.a. niet goed gegaan waarvoor onze excuses. Ook een onzinnige reactie van ons bedieningsteam over de ribeye, een mooi stuk vlees waar wel wat meer vet aan zit en het oog maar dit hoort zeker niet taai te zijn. Gelukkig was de ossenhaas ter compensatie perfect, kan ook niet anders voor een Noord Amerikaanse Black Agnus van 64 euro per kg. Helaas toch een dikke onvoldoende ondanks zo een mooi stuk vlees. De wachttijden inderdaad erg lang maar dit was zeker geen onwil maar onmacht vanwege een aantal ziekmeldingen op het laatste moment waarvoor onze excuses aan u als gast, Wij hopen u snel weer te mogen verwelkomen. Groet, John Spruit Directie / Chef Kok
Chris W.
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 feb. 2018
 • Online gereserveerd
We waren eerder bij Het Koetshuis en waren zeer tevreden. Dus met de -50% actie waren onze verwachtingen hoog. We hadden verwacht te kunnen kiezen van de bestaande kaart en daar 50 % op te krijgen. We kregen echte een A4 met een beperkt aantal gerechten en andere wijnen dan op de wijnkaart.
Het eten was goed maar was niet van de culinaire kwaliteit als anders. De wijnen waren zeer goed te noemen maar we weten ook wat de wijnen van de kaart zijn.
Al met al een etentje waarvan de uiteindelijke prijs passend was voor de kwaliteit van het eten.
Restaurant
Beste gast,

Onze dank voor uw recensie. Even een korte reactie. De door u genoemde A4 menukaart is een kleine versie van onze menukaart met dezelfde gerechten. Echter hebben wij een aantal zeer dure gerechten moeten schrappen. U begrijpt dat wij geen zwezerik en zeetong met 50% korting kunnen aanbieden. Hetzelfde geldt voor de wijnen. Wij hebben een 4 tal wijnen uit onze wijnkaart geselecteerd voor de 50% korting actie. Ook hiervan zult u begrijpen dat wij exclusieve Mersault met 50% korting kunnen aanbieden. Vanzelfsprekend kunt u een zeetong en een Mersault tegen de normale prijs altijd bestellen.

Groet,

John
De directie
Eva V.
Meesterproever
(58 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 feb. 2018
 • Online gereserveerd
Zeer vriendelijk. Live piano muziek. Mooie gerechten als schilderijtjes opgediend. Goede acties. A la Carte zonder actie behoorlijk prijzig. Persoonlijk contact ook met de kok. Al met al je bent hier echt uit!
Jan-Hendrik G.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
4
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 14 feb. 2018
Voor valentijnsavond zochten we naar een geschikte locatie voor een diner met z'n tweeën. Het Koetshuis bleek een aardige aanbieding te hebben voor een heus valentijnsdiner. Dat leek ons wel wat. Bij binnenkomst was het restaurant volledig bezet. Meestal een goed teken. We gingen verwachtingsvol zitten voor het ons beloofde welkomstdrankje, een rosé prosecco. Na 10 minuten zonder drankje en 3 serveersters verder, nog maar eens gevraagd waar het bleef. Vijf minuten later werd ons gevraagd of we niet een ander drankje wilden op kosten van het huis. Dat werd een wit wijntje. Nog geen minuut daarna volgde alsnog de beloofde prosecco. Helaas smaakte en rook deze geoxideerd. Maar dat kon niet volgens de serveerster, want ze had hem net opengemaakt...
Valse start van deze avond, maar dat kon goed gemaakt worden door het diner en bijpassende wijnen. Helaas had alleen niemand verstand van bijpassende wijnen en wisten de serveersters ook niet wat we deze avond nou precies voorgeschoteld zouden krijgen. Uiteindelijk kwam 1 serveerster aan tafel die enigszins verstand van wijn leek te hebben. Zij beloofde ons een mooi wijnarrangement. Geheel in stijl met het voorgaande liet de eerste gang erg lang op zicht wachten. Toen deze dan eindelijk werd geserveerd keken we uit naar ons eerst wijntje, passend bij het gerecht. Ook deze bleef helaas uit... Om het verhaal niet onnodig lang te maken zal ik me beperken tot een samenvatting: het eten was net als de wijn en de bediening. Erg beneden de maat. Naast ons zat een stel dat net als wij een gezellig avondje uit waren zonder de kinderen. Ook zij hadden het valentijnsmenu en waren al een half uur eerder binnen dan wij. Al hun gangen werden echter geruime tijd later geserveerd dan die van ons. Uiteindelijk moesten zij het toetje missen, want de oppas wachtte. Gelukkig hebben ze niks aan het toetje gemist... Tot slot de rekening: de witte wijntjes aan het begin van de avond die ons werden aangeboden omdat het allemaal wat lang duurde stonden op de rekening. Die werden er na wat discussie afgehaald... Conclusie: gemiste kans Koetshuis. En een herkansing zit er voorlopig niet in.
Restaurant
Dank u voor uw recensie. Enorm veel tekst maar eigenlijks nietszeggend. Waarom niet even deze avond vragen om een gesprek met de eigenaar / Chef kok om gezamenlijk te beoordelen waar e.e.a. mis is gegaan zodat we adequaat een passende oplossing konden bieden. Nu komt er een lang verhaal over de wijn waar geen touw aan vast te knopen is en waar wij nu geen oplossing voor kunnen bedenken. Wellicht zonde van uw tijd om zo'n verhaal na een etentje met uw geliefde te schrijven. Maar goed, wellicht kunt u contact met mij opnemen om uw klacht te evaleeren en te kijken of wij tot een passende oplossing kunnen komen.
Met vriendelijke groet, John Spruit eigenaar/chef kok
jackie0708 .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
2
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 3 feb. 2018
Wat jammer ! Graten in de vis, Parelhoen rauw om het bot. hele kleine porties, smakeloos eten , in verhouding dure wijn en hele dure extra broodjes ,soms heel lange wachttijden tussen de gangen , Zeer teleurstellend voor onze vader die ons leuk wilde trakteren voor zijn 80 verjaardag .
Restaurant
Helaas is uw avond niet volledig naar wens geweest. U heeft gebruik gemaakt van het 6 gangen maandmenu voor € 24,90 per persoon waar wij al sinds jaar en dag veel complimenten over krijgen gezien het aantal gangen en de minimale prijs per persoon. U begrijpt dat dit kleine gerechtjes zijn. Gezien de enorme drukte waren de wachttijden inderdaad wat langer dan men van ons gewend is maar goed de gasten zijn een avondje uit en wij hebben live muziek verzorgd voor het nodige entertainment. In vis kan altijd wel een graatje zitten doch dit is niet wenselijk waarvoor onze excuses. Wellicht had u uw ongenoegen tijdens het afrekenen dan wel tijden het diner kenbaar kunnen maken dan hadden wij adequaat iets voor u kunnen regelen. Nu kunnen wij u alleen maar onze excuses aanbieden. Wellicht ben u een keer in de gelegenheid om ons te bellen en kunnen wij mondeling kijken naar een passende oplossing. Met vriendelijke groet, de directie John en Wendy Spruit
Gjm H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 dec. 2017
 • Online gereserveerd
Verrassende gerechten, waaronder een wildbouilon met truffel. Heerlijk
Diana S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 18 dec. 2017
We werden opgehaald door de Engelse taxi, was erg Leuk!
Het ontvangst was zeer gastvrij!
Leuke nostalgische inrichting!
Eerst bij de haard bubbels gedronken en een amuse gekregen, erg lekker!
Daarna naar onze tafel begeleid, we zaten bij het raam en keken op het landhuis en de vuurkorf.
We hebben het 5 gangen menu van de chef genomen.
De chef had volledig de vrije hand.
Erg lekker gegeten!
Heerlijke aangepaste wijnen!
De bediening was ook zeer vriendelijk!
We hebben een super avond gehad!
Carl L.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 8 dec. 2017
 • Online gereserveerd
Prima eten in een fijne sfeer en entourage
Peter K.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 29 nov. 2017
 • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten, maar aan het eind gaat het een beetje mis. Gevraagd Om de rekening, en 20 minuten lang loopt al het personeel langs ons heen of we er niet zijn. Daar mee het animo om een fooi te geven helaas verspeeld.
HenkJan W.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 18 nov. 2017
Fantastische ambiance, top service, goed gegeten! Wij komen zeker weer! Tot ziens!
HenkJan W.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 18 nov. 2017
Fantastische bediening, leuke ambiance, goed gegeten, super taxiservice. Wij komen snel weer terug!
Jac D.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
6
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 17 nov. 2017
Ervaren personeel in dienst nemen...ontvangst was goed, maar daarna...het klopte van geen kant. Niet goed doorvragen bij bestelling opnemen, driemaal fysiek contact bij uitserveren bij de buren en maar liefst 5 keer gevraagd of het allemaal in orde was....goede bedoelingen en aardig, maar geen kwaliteitsrestaurant, zoals gepretendeerd wordt. Onrustig met al dat personeel bij de bar.
We gebruiken cookies om je te voorzien van de best mogelijke gebruikservaring. Hiernaast is het ook zo dat je gegevens beheerd en verwerkt worden door La Fourchette SAS. Wil je meer weten , lees dan onze cookie policy en onze privacy statement. Door op deze website te surfen ga je akkoord met deze voorwaarden en aanvaard je het gebruik van deze cookies.