Amadeus

Wellseindsedijk 20 5325 KD Well Nederland Kaart
31-418551991
7,7 /10
14 recensies

Meer informatie over restaurant Amadeus

7,7 /10
 • 10
  0
 • 9
  2
 • 8
  3
 • 7
  4
 • < 7
  5
Eten
7,8
Service
7,2
Decor
7,9
14/14 recensies

Jouw recensie over het restaurant Amadeus

Gretha H.
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 3 aug. 2017
Gisteren met 12 personen er gegeten, we moesten erg lang op ons eten wachten! Gereserveerd om 18.30u en om 20.30u hadden we pas ons eten! Moesten we ook nog een bord met 3 kleine kippetjes terugsturen omdat ze niet warm waren..... tja....kan gebeuren.....maar toch, je zou denken: 5 kwartier nadat de bestelling opgenomen is dat 3 kippekluifjes dan wel van het bot zouden vallen van gaarheid, oh ja, en de spareribs ook.....helaas.
Wel een kopje thee/ koffie aangeboden gekregen nadat we boos waren geworden. Van de 4 keer dat we hier gegeten hebben... 2 keer lang moeten wachten op ons eten en de andere 2 keer was het prima. Wij nemen het risico niet weer..... de volgende keer gaan we toch maar ergens anders eten.
Cornelis K.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 26 jul. 2017
Heerlijk gegeten no nonsens grap op zijn plaats mooie bereiding van de gerechten.
Gaan er snelvoetig eens aan lof voor de kok.
Jan S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 sep. 2016
De eerste keer was in 1985. Toen nog in Haarlem op de Warmoesstraat.
Zoveel oergezellige uren over de jaren heen. In Heemstede, Ede en Wellseind. Zeker de "Best Ribs in Town" en veel gekopieerd. Het is wat het is. Op en top eerlijk, geen flauwe kul en doppen op de grond. Tot gauw weer. Jan "Spare"
Arie V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,8 /10
Eten
5
Service
5
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 18 jun. 2016
De ambiance laat zich het beste omschrijven alsof je een aflevering van Showroom bent binnen gestapt: druk, schreeuwerig, oud en stoffig. Voor sommigen leuk omdat je jezelf kunt verbazen dat zoiets nog bestaat, voor anderen een gruwel. Bepaal vooraf dus heel goed of je dit wel of niet leuk vindt.

De bediening is matig. Welwillend, maar zonder echt vriendelijk of gastvrij te zijn. Het lijkt er niet op of ze hun werk met enthousiasme doen, maar chagrijnig zijn ze ook zeker niet.

Voor wat betreft het eten kan ik kort zijn: matig van kwaliteit alsof het een thuiskok is die snel wat opgewarmd heeft, tegen veel te hoge prijzen. Waar je bij een gemiddeld mid-range restaurant een heerlijke biefstuk van 250 gram voor 23, 24 euro hebt, kost er bij Amadeus één van 160-200 gram (die ondanks de vraag om hem medium te bakken zo droog is als hor) zo'n 28 euro.

De sfeer kan je ding zijn en compenseert voor sommigen die niet zoveel gewend zijn misschien de kwaliteit, maar de prijzen maken dat je daar als je smaakpapillen op orde zijn geen vergiffenis voor kunt opbrengen.
Cornelis K.
Meesterproever
(42 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
9
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 27 jan. 2016
heerlijk gegeten, leuke bediening aardige kok,
hebben gamba's vooraf op chateau Brian en gebakken paling smaakte allemaal voortreffelijk
de paling had iets dikker mogen zijn maar op de kaart staat ook dunne vermeld. lekkere huiswijn.
Gustav B.
Meesterproever
(46 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
7
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 22 jun. 2015
Je houdt van Mozart of niet...zo is het ook een beetje met dit restaurant. Als afscheid van een paar jaar vrijwilligerswerk met een aantal collega's op een maandagavond stap...het was een gezellige ervaring. Wel ligt in het achterland van de Bommelerwaard op een kwartiertje van Zaltbommel. Mooie omgeving, veel eigen parkeerruimte. Ik kwam binnen in de drie verdiepingen open hoge hooischuur: dan denk je meteen "dit is anders". Geen steriel en mooi sterrenrestaurant maar een bourgondische entourage met een overdaad aan inrichtingselementen, spreuken, lijstjes, hoekjes, foto's. Stoffig, druk en indruk wekkend. Op de bar pel pinda's waarvan je de doppen op de grond moet gooien. Een beeldscherm met daarop live-beelden van de kok. weinig tafels, een relaxte zithoek bij een grote open haard. Dan via verbindingsruimten naar (grote) bijgebouwen. Ook weer met diverse hoekjes. Wij hadden met 9 man een aparte hoek met een eigen open haard.
Verwacht hier geen amuses. Wel een vrolijke gastheer. Zo veel gratis water als je wil op tafel. En we worden als groep niet vergeten. Grote kaart met voorgerechten en hoofdgerechten. Met zeer kleine prijsjes (soep), grotere prijzen (oesters). Het draait allemaal om vlees en vis. Je kunt ook behoorlijke halve maaltijden nemen. Maar dat is voor mij niet genoeg. Nadeel: bij hele porties en specifieke keuzes kunnen de prijzen wat aan de hoge kant zijn. Wat krijg je voor je geld: grote porties vlees en vis van behoorlijke kwaliteit, met sauzen die prefab smaken. En wat sla en lekker gebakken aardappeltjes. Ik had wijngaardslakken en duivels (pittig Argentijns) gekruide spareribs. De wijngaardslakken waren lekker, maar heel veel jus/saus en weinig brood. De spareribs waren goddelijk (niet te vet, lekker klaargemaakt en flinke portie). De sausjes erbij heb ik overgeslagen. Mijn collega's zaten ook blij te eten van lamskoteletjes, kip Piri Piri (van de lijst gehaald, maar op verzoek van iemand die de site had bestudeerd toch gemaakt), een steak, vispotje. Alles goede bistrokwaliteit.
Na afloop even koffie in het entreegedeelte: de ruimte waar we zaten was door de rook en de warmte van de open haard te benauwd geworden. Lekker kopje koffie met een zelf gebakken en verrukkelijk stukje boterkoek. Zo lekker dat ik nog een koffie nam.
Ik vond het een bijzondere ervaring. Meegenomen (gezien de iets te stevige prijzen) dat ik niets hoefde te betalen. Ga het niet vergelijken met brave restaurantjes. En neem van tevoren even een pilletje in tegen huisstofallergie. Sta open voor een leuk en gastvrij restaurant. Waar je jezelf mag zijn. Hardop lachen mag. Ik voelde me er welkom en ontspannen. Misschien ga ik nog een keer terug. Als ik niet opgeprikt wil genieten van een lekker stukje vlees. Want bijzonder is het wel. En als ik een ander concept zoek...ga ik gewoon niet.
hmdw .
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,8 /10
Eten
7
Service
6
Decor
3
 • Datum van je bezoek: 9 apr. 2015
Zoveel van verwacht, zo teleurstellend.
€ 170.00 voor 2 personen, is erg veel geld waarvoor je iets verwacht, eten was lekker maar niets bijzonders.
Inrichting is afschuwelijk kits met heel veel kunstbloemen van de action, doet zeer aan de ogen.
Het is er absoluut níet schoon.
Het was een ervaring maar niet voor herhaling vatbaar, voor dit geld kun je op betere plaatsen terecht.
Het is vergane glorie, er hangen ook overal positieve recencies maar wel van jaren terug !
Ron B.
Meesterproever
(16 recensies)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
4
Service
3
Decor
3
 • Datum van je bezoek: 8 mrt. 2015
Door mijn relatie was deze locatie gereserveerd vanwege de goede ervaringen die hij en zijn vrouw daar hadden opgedaan.
Voor ons was het tweehonderd kilometer heen en weer om er te komen. Aan het eind van de avond ook ruim tweehonderd euro armer en een ervaring rijker die we graag delen.

Amadeus is een strikte afrader. Daar kunnen we kort over zijn. De locatie is mooi gelegen en de ingang geeft hoop. Die wordt bij binnentreden eigenlijk al snel de bodem ingeslagen. Het interieur is een zonder enige visie bijeengeraapte rommel. Dat was in een bruine kroeg in de zeventiger jaren misschien kek, maar in 2015 volledig achterhaald. Op de video van het restaurant kun je daar al van "genieten".

Het personeel is net nog correct, maar daar is dan alles ook wel mee gezegd. Hospitality ook op het niveau van de zeventiger jaren. Past dus wel bij elkaar.

De kaart en vooral de prijzen erop geven de indruk dat men zichzelf hoog inschat voor wat betreft de culinaire prestaties. Wat een contrast! Wel wordt het gevoel van de "seventies" weer teruggebracht door een kaart op het formaat van een krant uit die tijd. Dat terwijl alle dagbladen inmiddels zijn overgegaan op "tabloid" formaat. Maar ja, hoge prijzen verdienen een mooi platform.

De keukenkastjes staan waarschijnlijk vol van de geprepareerde zaken die bij de groothandel aangeschaft worden. De salades en garneringen op de borden waren laf en zonder enige visie bij elkaar geveegd. Het vlees was wel OK maar daar hield het wel mee op.

Als de naam van het restaurant enige verbinding heeft met deze fenomenale componist dan mag men zich er wel eens van vergewissen hoe een culinaire compositie als homogeen geheel tot stand komt.

Op dit moment viert de pretentie hoogtij waarbij de prijzen een toplocatie in de "grote stad" waardig zijn, maar de ervaring die van een simpele dorpsherberg maar nauwelijks kan benaderen.

Helaas geen "all's well that ends well" in Wellseind. Wat ons betreft is het einde van Amadeus wel in zicht. Wie laat zich hier nou nog door in de maling nemen?
Marc B.
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 15 mei 2014
We hadden al een aantal keren eerder in dit restaurant gegeten. Mooie plek en een gezellige rommelige inrichting die al jaren het zelfde is. Op de door de weekse dagen is er een aangepaste kaart met kleinere porties en kleinere prijzen. De porties blijven zeker groot genoeg om de maag te vullen. Het draait met name om het vlees of vis component, met gebaklken aardappelen en hollandse botersla als garnituur. Er zijn geen amuses of brood op tafel. Gratis kraanwater naast de wijn is gelukkig geen probleem!
Een van ons eet geen vis of vlees maar er staat niet veel vegatarische op de kaart. Echter op verzoek maakt de kok hier zeker wat creatiefs van! dit was goed op smaak en verzorgd gepresenteerd. Er liepen twee dames in de bediening, 1 dame leek ons wat gestresst, deed haar werk en daar bleef het ook bij. Haar collega ervaren we als wat klantvriendelijker en meer 'open'.
Door de weeks kan de prijs-kwalitiet verhouding er mee door, in het weekeinde vinden we de prijzen wat aan de hoge kant. Wat niet inhoudt dat we niet nog eens terug komen!
Hills .
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,3 /10
Eten
9
Service
9
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 5 okt. 2013
Wederom weer vrienden meegenomen om hier te eten.
Behoort inmiddels wel bij mijn favorieten.
We waren er op een zaterdag en ja dan moet je even wachten, vind ik persoonlijk niet erg, lekker op de bank met open haard en een lekkere port bij de hand en wat pel pinda's.
Het begint al bij het parkeren waar zie je nog dat iemand je een plek toewijst!
Onze vriendin had stokvis besteld er werd nog netjes gevraagd of ze het echt lustte ivm de aparte smaak wat een service.
Ze vond hem heerlijk.
Deze zaak ( belevenis) waardeer je wel of niet wij vinden het super de sfeer de bediening alles super!
Marga S.
Meesterproever
(65 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 5 sep. 2013
Wat een geweldig restaurant. We hebben er nu al een aantal keren gegeten, altijd in december. Nu voor het eerst in de zomer...En wat een verassing dat de tuin zo'n ongelofelijke sfeer heeft, dat je het gevoel hebt in Italië te vertoeven. Weinig restaurants geven mij het gevoel van ultieme "gastbeleving" , hier is het ultiem! De serveerster blijft vriendelijk, ook al is de werkdruk enorm, het terras stampvol, en met z'n drieën iedereen tevreden houden, chapeau. Je moet geduld hebben, soms duurt het wat langer, ik vind dat heerlijk, geen haast lekker laten vertroetelen. Verse salades, prima hoofdgerechten, bij de koffie serveren ze een klein stukje waanzinnig lekker vers gebakken appeltaart. Topper!
Marco G.
Meesterproever
(15 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,8 /10
Eten
6
Service
3
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 6 jun. 2013
Hoe afwisselend kan een beoordeling zijn. Vol verwachting gereserveerd bij Amadeus. In het pitoreske Wellseind is Amadeus een bijzondere en smaakvolle locatie met een prachtige binnentuin vandaar de hoge beoordeling voor decor.

Er blijft echter niets van over wanneer je eenmaal gesetteld bent. Het eten is van middelmatige kwaliteit en wij komen zeker nooit meer terug omdat de gastheer aan de lopende band de gastvrouw (volgens ons nota bene zijn eigen vrouw) liep af te snauwen. 'wegwezen' 'bemoei je er niet mee' en dat ging maar door. Wij hoorden later dat dit dagelijkse kost is daar.

Wat een afknapper. Nooit meer.
Hilgert B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
8
Service
9
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 20 jan. 2013
We hebben hier met 10 personen heerlijk gegeten. De gerechten waren voortreffelijk, de sfeer en aankleding zijn echt perfect. De bediening was meer dan in orde. Niets was te veel, zelfs de ranje voor de kleinste werd speciaal gehaald.
Dit is geen standaard restaurant, maar echt iets bijzonders en dat moet je weten te waarderen. Als je een sterren-restaurant verwacht waar op fluitstertoon gesproken wordt, dan moet je hier niet zijn. Maar wil je lekker ontspannen bourgondisch uit eten en wil je niet de hele avond opgeprikt zitten ,dan is dit the place to be. Let vooral op de leuke teksten op de muren!
Wij hadden de kleine kamer links achterin en hadden dus de beschikking over een eigen open haard. Super gezellig en lekker warm tijdens de sneeuwbuien buiten.
Hills .
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
7
Service
8
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 9 jul. 2012
Wij zijn er al twee keer wezen eten binnen een half jaar.
Zeer leuke ambiance, prima bediening.
Het is zeker anders als bij andere restaurants maar om dat te omschrijven is lastig.'' Een grote gezellige huiskamer waar een ieder zich goed voelt'' is wellicht een omschrijving.
De kaart is groot en dan vooral fysiek, maar er staat genoeg keus op.
Het is vaak voor een ieder een eindje rijden maar zeker de moeite waard
IENS maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.