Hi there, we also have an English version of our website! Switch to english.

De hoogste graad van vakbekwaamheid

Op de website van IENS wordt het officiële logo van SVH-meester vermeld. Dit betekent dat u kunt genieten van het vakmanschap van een SVH-meester. Zij behoren tot de top van de Nederlandse gastronomie en hebben in hun beroep de hoogste graad van vakbekwaamheid bereikt.

Er zijn in Nederland vijf verschillende officiële Meestertitels:
SVH Meesterkok (sinds 1980);
SVH Meesterijsbereider (sinds 1987);
SVH Meestergastheer (sinds 1987);
SVH Wijnmeester (sinds 1988);
SVH Meesterschenker (sinds 1987)
 resized__250x240_svh_meester


SVH-meestertitel
De SVH-meestertitel wordt vergeven nadat de kandidaat de Meesterproef met goed gevolg heeft afgelegd. Er volgt een inauguratie en de chef ontvangt officieel de SVH-meestertitel. Een SVH-meester draagt bij aan een uitstekende reputatie van het bedrijf waar hij werkzaam is en in het bijzonder van zijn beroep. De SVH-meester heeft een voorbeeldfunctie en geldt als inspirator voor de toekomstige horecageneratie. U herkent een bedrijf waar een SVH-meester werkzaam is aan het muurschild en/of een sticker met het officiële logo.

Toelating tot de Meesterproef
Toelating tot een Meesterproef vindt plaats op basis van een aantal eisen en kwalificaties. Een potentiële SVH-meester is o.a. op zijn vakgebied minimaal 10 jaar op het hoogste niveau werkzaam, hij/zij moet leidinggevend zijn en eindverantwoordelijkheid dragen binnen het bedrijf waar hij/zij werkzaam is. Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en beheersing van elementaire kennis van automatisering zijn ook van belang. Een potentiële SVH-meester bouwt een dossier op dat wordt voorgelegd aan de Commissie Meesterproef. Deze commissie nodigt de potentiële SVH-meester uit om zijn dossier toe te lichten. Vervolgens wordt besloten of de kandidaat kan worden toegelaten tot de Meesterproef. De minimum leeftijd voor het afleggen van de Meesterproef is 30 jaar. Is de kandidaat tot de Meesterproef toegelaten, dan wordt hij/zij gedurende een dag gevolgd door een speciale commissie bestaande uit SVH-meesters. Tijdens de Meesterproef worden meer dan 100 verschillende punten op het specifieke vakgebied beoordeeld.

Stichting Vakbekwaamheid Horeca SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) voert al 65 jaar namens sociale partners in de horeca taken uit op het gebied van werk en scholing en levert producten en diensten aan professionals in de horeca. SVH is er voor iedereen die werkt, leert of onderneemt in de horeca. Zo voert SVH campagnes voor voorlichting, werving en scholing en organiseert al 40 jaar het Nationaal Kampioenschap Horeca. Daarnaast ontwikkelt SVH digitale hulpmiddelen zoals het SVH Inwerkprogramma en de SVH Toolkit en geeft SVH leermiddelen uit voor horecaprofessionals zoals de digitale bibliotheek Passie voor Horeca. Ook organiseert SVH branche- en vestigingsexamens en verzorgt SVH-branchediploma’s, waaronder SVH Leermeester, Sociale Hygiëne en Horecaportier. SVH is hét aanspreekpunt voor de Nederlandse horeca.

Meer informatie over SVH, de vijf SVH-meestertitels en overzichten van de titeldragers vindt u op www.svh.nl en via de onderstaande links.

SVH Meesterkok
SVH Meesterijsbereider
SVH Meestergastheer
SVH Wijnmeester
SVH Meesterschenker

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2015 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten