Nieuwe recensies in Vinkeveen
s'Anders eten en drinken
We eten hier in een gezelschap van ongeveer 20 personen. Voor 's Anders kennelijk niet bijzonder, want die avond zijn er meer groepen te bespeuren. Toch is de ambiance niet "groeperig". De aankleding van de zaak, die in 2011 verbouwd werd, is modern zonder hip te willen zijn. Het enige minpuntje is de akoestiek, die kan iets beter - na een uurtje willen de oren geen verschil meer maken tussen wat je buurman zegt en het achtergrondgeluid.
Het eten begint prima met een goed geportioneerde en lekker op smaak zijnde carpaccio. Alles komt netjes tegelijk en in de open keuken is te zien dat daarvoor een heel leger koks verantwoordelijk is. Ook in de bediening lopen relatief veel mensen rond, allemaal even vriendelijk. En, en dat is wel eens anders, zonder dat je elke keer iemand anders wat moet uitleggen. Meestal weet degene die iets komt brengen wie het besteld heeft en meer keren vragen is er niet bij.
Het hoofdgerecht valt tegen. De tournedos is vlak van smaak en mist het diepe dat tournedos kan hebben. De "boterjus" maakt weinig goed, integendeel. Er zit een wat vreemde smaak aan, van de jus lijkt een saus gemaakt met bindmiddel. Zonde. De frietjes en de erbij geserveerde sla zijn prima.
Het nagerecht is een grand dessert dat voor ieder los wordt geserveerd. Een heus huzarenstukje voor de keuken, die in een klap gedurende het uitserveren de hele uitgifte balie kwijt is. Met een kopje koffie wordt de avond in stijl afgesloten.
Wie in Vinkeveen is en op zoek is naar een plek om te eten kan zeker terecht bij 's Anders. De kaart, voor zover waarneembaar als je als gezelschap komt, is niet doorsnee brasserie en biedt een aantal leuke vondsten.
Villa Lokeend
Na hier járen geleden voor het laatst te hebben gegeten kunnen we nu alleen maar concluderen dat Villa Lokeend een topper is geworden, in alle opzichten!Een heerlijk verrassingsmenu (gerechten die ik zelf ook zou hebben gekozen..) voor een zeer schappelijke prijs, een gezellige hedendaagse sfeer met voldoende privacy per tafel. Complimenten aan de gastvrouw en bediening die het je als gast aan niets laten ontbreken. Wij komen zeker binnenkort weer terug, en misschien schijnt het zonnetje dan. Want ook het terras van de Lokeend ziet er zeer uitnodigend uit.
Gegeten op: 9 mei 2013.Beachclub Lust
Een van de mooiste plekjes in Nederland en nu eindelijk met een goede uitbater. Beachclub Lust is een aanwinst voor Vinkeveen. Had er al een aantal keer een drankje op het mooie terras gedaan en nu ook gegeten. Kan niet anders zeggen, dan vriendelijk bediend en lekker gegeten. Als voorgerecht is de parade van tonijn aan te raden en als hoofdgerecht had ik de ossenhaassate, die was zoals hij hoort te zijn...gewoon lekker. Met name het decor maakt het geheel af!! Kom hier zeker vaker terug.In mijn ogen een aanrader.
Gegeten op: 7 mei 2013.s'Anders eten en drinken
deze week een heerlijke lunch gehad, et z.g. 13-uurtje. prima glas soep, 3 prachtig verzorgde minibroodjes, echte verse jus, oftewel..goed plek, zeker nog een keer hier naar toe.
Gegeten op: 26 april 2013.Boven Water
Boven Water is een restaurant gelegen aan een (wat afgelegen)kade tussen twee watergangen met een leuk terras boven het water waar je over de boten uitkijkt.
Wij waren spontaan binnen gekomen en de keuken was nog niet voor het diner geopend. Dit was geen enkel probleem, we konden gaan zitten en de voorgerechten werden eerder voor ons bereid. Top! De twee jonge gastheren tonen veel enthousiasme en elk gerecht wordt keurig aan tafel mondeling toegelicht. Opmaak van een gerecht op bijvoorbeeld een leistene plaat is fraai en het eten is van bovengemiddelde kwaliteit. Verse produkten, waaronder bepaalde bloemsoorten en vooraf de keuze uit vlees en/of vis, waar de kok de gerechten uit samensteld, zorgen ervoor dat je aangenaam verrast wordt.
De geserveerde wijnen waren ook goed van smaak.
Kwaliteit van eten staat wel boven kwantiteit (hier geen standaard schalen met frietjes en aardappeltjes), maar na bijvoorbeeld 4 gangen heb je een voldaan gevoel. Binneninrichting is netjes en aangenaam maar niet bijzonder. Prijs/kwaliteit is goed, voor een avondje culinair genieten aan te raden.
Ga zelf zeker een keer terug.
Eetcafe De Schans
Geweldige aanwinst in Vinkeveen. Al meerdere keren gegeten en elke keer heel lekker. Voorgerecht trio van vis; garnalen, forel en zalm met lekkere cocktailsaus. Maaltijdsalade, kabeljauw, Baambrugse biefstuk etc, friet en (veel) gegrilde groenten erbij. Fantastische kok, heel aardige jonge eigenaar die met veel plezier werkt en goede gastheer is. Lekkere wijn en normale prijzen in gezellig leuk eetcafe.
Gegeten op: 2 april 2013.
Boven Water
In deze zaak wordt goed gekookt met een juiste omvang van porties en uitstekende kennis van zaken. Enig punt van kritiek is dat de gerechten nog wel eens onnodig ingewikkeld zijn.
Gooi de gekkigheid eruit, ga door met mooie klassieke gerechten en het wordt een restaurant met allure.
De Veensteker
Tijdens de restaurantweek heb ik hier voor t eerst gegeten.
Het was niet druk deze avond, maar dat deed niets af aan sfeer of gezelligheid. We hebben een heerlijk menu gegeten (behorend bij de rest week) en het visgerecht werd moeiteloos vervangen voor vlees. Het (grand) dessert was een feestje, heerlijk. Evenals de bijpassende wijnen.
Wij komen hier nog wel eens terug!
Boven Water
Gisteren bij Boven Water gegeten tijdens RestaurantWeek. Wat een topavond hebben we gehad! Bijzondere combinaties van smaakexplosies in een plaatje op je bord. Echt heel lekker.
De bediening (en eigenaars?) zijn twee leuke jongemannen die er met zichtbaar hart voor de zaak allen aan doen om je een fantastische avond te geven. En dat is bij ons gelukt!
Prijs is prima (zeker tijdens RestaurantWeek), maar we zouden er ook graag meer voor betalen de volgende keer.
Enige dat jammer is, is dat het iets afgelegen ligt van het centrum. Maar laat dat je er niet van weerhouden hier eens lekker te komen eten ;-)
Bar & Bistro De Haven
ik eet hier iedere week wel,op woensdag stamppotdag,a la carte,of iets buiten de kaart.
het vispotje is mijn favoriet; vanavod nhad ik ossehaaspuntjes, heerlijk. de sate en spareribs zijn ook lekker,smakelijk en pittig genoeg. ook veeleters aonbeperkt te bestellen.
op zondag is er som een live band .
en voor de zomer; terras aan het water !
ik kan het een ieder aanraden; lekker eten, goede prijs (duurste hoofdgerecht 13,50 is top)