Nieuwe recensies in Utrecht

Takumi

23 mei 2013

We hebben hier met z'n 3en gegeten, zonder Groupon en zonder reservering. Het was een drukke zondagavond, maar er was nog een leuk tafeltje bij het raam vrij. Het eten is prima, maar de warme gerechtjes zijn iets aan de zoute kant. De sushi is goed gekneed en de vis is vers. Bediening is vriendelijk, maar vergat af en toe drankjes. Leuk restaurant en makkelijk bereikbaar. Wij komen hier nog wel terug!

carmen1405
carmen1405
Meesterproever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

Le Journal

23 mei 2013

Leuk eetcafé, waar wij meestal terecht komen als we in de stad zijn. Jammer alleen dat als je een cola besteld, je 'm uit de tap krijgt, dat is werkelijk zó smerig! Ze hebben ook flesjes, maar daar moet je specifiek om vragen en dat vergeet ik dus altijd...

Gegeten op: 22 mei 2013.

Culinair Podium

23 mei 2013

Een vrijdagavond met vrienden in Podium gaan eten. Het was een bijzondere culinaire ervaring. De kleine gerechten waren zeer origineel van textuur en smaak. Er waren allerlei niet alledaagse ingrediënten in verwerkt, waarbij de smaak meerdere malen onverwacht en onwaarschijnlijk lekker was. De bijpassende wijnen uit het wijnmenu waren ook origineel gekozen, maar niet allemaal even goed. De bediening was aardig en behilpzaam. Het mocht de pret niet drukken want we hebben een uitstekende avond gehad. Een diner bij het Podium is een culinaire belevenis, maar de bijbehorende prijs is pittig en zal voor ons een belemmering zijn om regelmatig terug te keren.

Gegeten op: 5 april 2013.

Deeg

23 mei 2013

Inrichting was apart maar op zich wel fris. We krap en gehorig Bediening was heel erg vriendelijk, maar wat weinig productkennis. Voorgerecht van trio vis was prima i orde. Bij de tonijn overheerste de sesamolie overigens wel heel erg. Bij het hoofdgerecht was alles prima in orde, behalve de eend. Weinig smaak en iets te lang gebakken dus vrij droog. Dessert was en proeverij van 5 kleine gerechtjes en erg lekker. Prima Duitste ekoligische rode wijn erbij. Met name door het hoofdgerecht geen hoger cijfer.

Gegeten op: 9 mei 2013.
jeszzman
jeszzman

Blauw Utrecht

22 mei 2013

Na lange tijd weer eens gegeten bij Blauw en dat is goed bevallen. Bij gebrek aan sate kambing, onze standaard starter, gekozen voor de Ayam Bungkus Karee. Leuke presentatie en bovendien erg lekker. Het vervolg bestond uit Daging Rendang en Deng deng Blado, vergezeld door Sayur Lodeh, Gado-gado, S.G. Kentang, Serundeng, Acar ketimun, nasi putih, nasi goreng en natuurlijk lekkere hete sambal setan. De deng deng had wat krokanter mogen zijn, maar voor de rest was het gewoon prima!

Gegeten op: 27 april 2013.

Puur

22 mei 2013

Heb er nu meerdere keren gegeten. De laatste keer kregen we vooraf brood met een smaakvolle olijfolie en ajoli geserveerd. Het hoofdgerecht bestond voor mij uit een met kaas/room gevulde varkenshaas met ibericojamon. Alles was gebalanceerd op smaak gebracht en werd vergezeld met een bescheiden garnering van paprika. Daarnaast kregen we gefrituurde hele dunne aardappelschijfjes (lekker crispy) en een groene salade die een lekkere balsamico bevatte. Wat mij opviel is dat het eten niet te vet of te zout was geserveerd en mijn stuk vlees niet in een plas vocht lag, ook niet toen ik die aansneed. De naam van het restaurant " Puur" komt voor mijn gevoel overeen met het eten dat ze serveren.

Naast het eten dronken we een mooie volle Pinot Noir van de wijnkaart. Netjes naast de tafel opengemaakt en ter controle mag je voorproeven of de kwaliteit goed is. (zoals het hoort)

Verder is het personeel vriendelijk, oplettend en niet opdringerig zodat je goed van je eten kunt genieten in eigen tempo.

Het leuke vind ik verder dat er ook regelmatig een afwisselende kaart te vinden is zodat je er vaker kunt eten zonder verveelt te raken. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik erg goed.

Ik ga erzelf zeker nog vaker heen en kan dit iedereen aanraden.

Gegeten op: 22 maart 2013.
lucasvdb
lucasvdb
Proever in spe

Van Buuren

22 mei 2013

We aten hier op 1e Pinksterdag. Goeie, hartelijke en gastvrije ontvangst en snel voorzien van menukaart en uitleg over de sam/sam optie die ze bieden. Uiteindelijk koos een van ons voor een sam/sam combinatie van hertenbiefstuk en kaasfondue en de ander voor saltimbocca en Ierse rundersteak. Geen hoogvliegers maar prima op smaak, al was het kalfsvlees van de saltimbocca iets taai. 2 glazen wijn er bij en we waren klaar voor 40 euro.

HenM115
HenM115
Proever

Polman's Huis

22 mei 2013

Eerst maar even mijn dilemma: het cijfer voor de service. Onze tafel van vijf wordt zowel door een jong meisje bediend dat een 10 verdient voor haar zorgzaamheid en attentheid, als een oudere mevrouw die heel snel een beroep moet kiezen dat beter bij haar past. Wij hebben steeds het gevoel dat mevrouw ons lastig vindt en dat we te veel van haar tijd en geduld vergen. Mijn cijfer 8 doet beide dames geen recht.
Het eten was middelmatig tot goed. Mijn dagschotel van asperges met schelvis was heerlijk. De bestellers van de kalfslever waren niet tevreden. Daarbij roken beide schotels voor de disgenoten niet aangenaam. Geen aanrader.
De carpaccio vooraf was precies zoals die moet zijn. Maar het voorafje van quinoa met rivierkreeftjes was niet lekker: de quinoa was niet gaar (die hoort glazig te zijn); het waren harde knikkertjes. Het kaasplankje met port was perfect; degenen die een chocoladebombe bestelden waren ook dik tevreden. De rode huiswijn was zeer smakelijk en zacht.
Maar één opmerking als het om prijs-kwaliteit gaat: een Sourcy (bruisend bronwater uit Bunnik, longdrinkglas) staat voor € 5,50 op de nota, terwijl een Tripel (Belgisch importbier) maar € 4,70 kost. Probeert hier iemand slapend van water rijk te worden?
Het was overigens gezellig druk in de brasserie van Polman's, zeker voor een dinsdagavond. Al met al hadden we een leuke avond.

Gegeten op: 21 mei 2013.
Adelien44
Adelien44
Meesterproever

Restaurant de Rechtbank

22 mei 2013

Met een groep van ruim twintig vrienden hebben we hier gegeten voor de paaswake in de Domkerk. En dat was top! Het eten was vers en heel smakelijk. Een oosterse salade met eend vooraf en entrecote of heilbot als hoofdgerecht. De bediening was attend en vlot, wat ook niet onbelangrijk is als je op een bepaald tijdstip weg moet. De ambiance werd door onze vrienden zeer gewaardeerd: trendy en niet te formeel.

adamkap12
adamkap12

Zussen Lobby Restaurant

22 mei 2013

Afgelopen februari vrijdag rond een uur of 19:00 voor het eten hier even een cocktail gedronken. Deze waren overigens goed! echter de bediening laat fors te wensen over. Geen oogcontact lang met lege glazen gezeten, er kan geen lachje vanaf terwijl we notabene op de looproute zaten hebben we veel moeite moeten doen om de rekening te vragen!
wij komen zeker niet terug.

Gegeten op: 8 februari 2013.
Maria22
Maria22