Nieuwe recensies in Onderdendam

7 april 2013

Een gezellig restaurant in een molen. Het begin was zeker goed. Bediening komt je verwelkomen, jassen worden aangenomen, etc... We gingen voor de 3 gangen-menu. Veel kleine dingetjes die goed verzorgd waren, vers, laat zeggen culinair. De kok heeft zijn best echt gedaan. Dat mijn tafelgenoten iets meer hadden willen eten, is voor deze keer jammer. De bediening begon goed, maar liet al vrij snel steken vallen. Twee vriendelijke dames die 7 tafels en 22 gasten niet de baas konden. Dat is toch wel weer heel jammer.

Gegeten op: 6 april 2013.
Marceldbr
Marceldbr
Meesterproever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

1 april 2013

Steven Klein Nijenhuis is terug op het Hogeland en dat is heel goed nieuws voor alle fijnproevers. Sinds begin 2013 is hij eigenaar van de sfeervolle en fraai gerestaureerde molen in Onderdendam. Hier wordt op hoog niveau gekookt met de creativiteit zoals we van hem gewend zijn. Van de knabbeltjes bij het aperitief tot de friandises bij de koffie, alles huisgemaakt, origineel en prachtig op smaak. Verschillende amuses en een originele dessertamuse, daar maak je je gasten blij mee. Al met al een voortreffelijk creatief viergangenmenu genoten waarbij het enige verbeterpunt dat nog te noteren valt de "storytelling" bij de (overigens uitstekende) bijpassende wijnen zou zijn. Verder is de beleving helemaal af en is "de molen" à la Steven Klein Nijenehuis in geen enkel opzicht nog te vergelijken met het concept van de vorige uitbater.

Gegeten op: 30 maart 2013.

24 februari 2013

We mochten op uitnodiging van vrienden een restaurant zoeken, kwamen zo, na zoeken op allerlei website's, bij "Restaurant in De Molen" in Onderdendam terecht. Een geweldig adres, niet zo groot, heel knus. Het was precies zoals op de website lezen en te zien is.
Echt geweldig. Bij elke gang van het 4-gangen menu werd er uitgelegd wat er voorgezet was.
Het diner was zo een avondvullend programma.
Alles zoveel mogelijk met streek producten en vis uit de Waddenzee bereid.
Het menu is en verrassingsconcept, maar je kunt wel aangegeven of je bepaalde etenswaren wel/ niet wilt.
Ook dat staat op hun website uitgelegd.
Zoek je iets bijzonders en heb je de tijd, dan is "Restaurant in de Molen" een aanrader.
Het personeel is vriendelijk en ook de kok laat zich regelmatig even zien.

Gegeten op: 23 februari 2013.
beejee
beejee
Fijnproever

9 februari 2013

Chef-kok Steven Klein Nijenhuis is terug op het Hoogeland! En hoe! We hebben genoten van een prachtig 5 gangen diner en schtterend bijpassende wijnen. Met name de eerste 3 gangen, de sushi, skrie en snert waren zowel qua smaak als creativiteit buitengewoon (lekker).
Het lijkt er op dat Klein Nijenhuis op zoek is naar een vermelding in de Lekker en de Michelin Gids. Deze eerste hernieuwde kennismaking met Nijenhuis' kookkunsten na zijn vertrek uit Herberg in de Valk, tonen wat ons betreft aan dat hij daar zeker thuishoort!
Helaas, voor ons, horen de prijzen ook bij die ambities en het niveau van eten, het is allemaal niet goedkoop. De oude molen Hunsingo was wat dat betreft een veel laagdrempeliger restaurant om heen te gaan. De bediening moet de overstap van oud naar nieuw op enkele punten ook nog maken, de details moeten beter!
We komen zeker terug, chef-koks Wieger Werk en Dick Soek hebben er wat mij betreft een concurrent bij op het Groninger Hoogelandvoor de titel beste kok van Groningen!

Gegeten op: 1 februari 2013.
gnb
gnb