Nieuwe recensies in Holten
De Swarte Ruijter
Wezen lunchen op een mooie zomerdag op het terras. Eerst plaatsgenomen op de houten lounchbanken en een drankje genomen en voor 3 personen lunch besteld. Mijn tafelgenoten hadden een omelet en ik een club sandwich. Deze konden we gewoon aan een tafeltje buiten eten.
Heerlijk gegeten, lief en attent personeel, maar wat is het toch een fantastisch plekje!
De Swarte Ruijter
We komen regelmatig op de holterberg en zijn regelmatig in dit restaurant geweest. Het eten is zeer smaakvol ook betaalbaar voor het gebodene. De gerechten worden in een goed tempo geserveerd. De bediening is correct maar erg stijf. Waarom ia dat altijd in dit soort zaken, ik mis de gezelligheid. Kortom eten geweldige bediening stijf!
Gegeten op: 2 juni 2013.
De Holterberg
Onlangs in dit restaurant gegeten, tijdens een weekendje weg. Heerlijk malse lamsbout en overheerlijke asperges, echt heel goed. Bediening vriendelijk.
Het uitzicht prachtig, met bezoek van een hertje in de naar onder liggende wei. Zou hier onmiddellijk weer heengaan als ik in de buurt zou zijn.
Hoog Holten
Een hernieuwde kennismaking na jaren. Dit restaurant was vroeger zo'n beetje mijn 'kantine' toen ik er vlak bij woonde. Ligt prachtig verscholen in de bossen van de Sallandse heuvelrug en je kunt er 's zomers op een heerlijk terras van de culinaire verassingen genieten. De ontvangst is gastvrij ook al werken er nu weer andere mensen en staat er een andere kok achter de kachel. De bediening is vriendelijk en professioneel. We kozen voor een drie gangen menu met daarbij een bijpassend wijnarrangement. Noch over het eten, noch over de keuze van de wijn is reden tot klagen. Amuse van tonijntartaar met gefrituurde kappertjes en truffelsaus. Een voorgerecht van coquilles en krabklauwtjes met groene asperges. Perfect gegaard en op smaak. Als hoofdgerecht drie bereidingen van lam (gestoofd, gebakken en een gegrild worstje) met een garnituur van dubbelgedopte tuinboontjes, asperges. roseval aardappeltjes gegrilde tomaatjes en mini courgettes. Nagerecht macarons met papaja, mango met sabayonsaus. Koffie met friandises ter afsluiting.
Ik ga snel weer!
Woody's Pancakes & Steaks
Best aardig ingericht maar, man o man wat een slechte bediening loopt hier rond. Stuur ze het bos in en ik haal zelf mijn drinken. Zou veel beter zijn. Medewerksters die aan de (drank) balie blijven hangen. Lijken iig niet in dienst te zijn..echt slecht.
Het eten is kwalitatief gemiddeld, maar de presentatie...waardeloos! Een mixed grill komt hier op je bord in de vorm van 4 stukjes vlees. That's it! Niet eens de moeite om een garnituurtje neer te leggen. Laat staan dat de meebestelde gepofte aardappel er naast gelegd werd. Die werd gewoon op de tafel neergedonderd. Bij de vraag waar dan de meebestelde kruidenboter was werd door verwezen naar de mayonaise.
Werkelijk waar, één woord heb ik hier voor: Blamage!
Maar ja, het is in the middle of nowhere. dus wat doe je?
...lekker naar nijverdal rijden en iets beters nemen :-)
Woody's Pancakes & Steaks
Al een tijd geleden dat we hier voor het laatst waren maar we waren zeer verrast . Het leek wel een ander bedrijf . Uitstraling opgepimt in de positieve zin en wat nog beter was de bediening was nu allert en liep erbij of ze er zin in hadden en dat was ook te merken vlotte bediening en vriendelijk . De keuken is er kwalitatief ookmet sprongen op vooruit gegaan en er straalde niets anders dan rust vanachter de balie of hoe ze dat ook noemen geen geschreeuw en heen en weer geren . Dit was ook te zien aan de gerchten zag er tenminste nu wel verzorgt en lekker uit en dat was het ook . Al met al een geslaagde middag en complimenten aan het personeel dat er nu werkt ga zo door . PS het was er weer zo als vaker goed vol dus het kwam niet doordat er niets te doen was ( hemelvaart )
De Swarte Ruijter
Arrangement geboekt in DSR: combinatie van lekker eten en mooie (wandel)omgeving sprak meteen aan. Ook de recensies vwb eten geven goede hoop. Over het eten kunnen we kort zijn: het is eten is van een goed en degelijk niveau, daarvoor komen we zonder meer terug. Klassieke, degelijke gerechten voor een prima prijs. De bediening laat toch wel een aantal steken vallen: de tafel die we graag willen kan niet worden vastgehouden (terwijl we dat bij aankomst meteen aangeven). Het geeft aan dat de gast niet centraal staat en dat het proces van het restaurant voorgaat op wensen van gasten. Het valt op dat de meer "seniore" bediening afstandelijk (en minder gast-gericht) is, terwijl de jongere garde er meer plezier in schept het de gast naar de zin te maken. Ook vinden we het raar dat de gastvrouw zelf zich niet even aan tafel meldt.De service overigens van de "meiden" van het ontbijt verslaat met gemak het gevoel van gastvrijheid van de avondploeg... Tav het decor: we zijn geen fan van een bank met tafels, waar dan vooral tweetjes aan worden gezet. In een Parijse bistro snappen we het "concept", maar hier ben je wel erg afhankelijk van (de stemming van) je buren.Voor het eten komen we terug en als de suggestie van een gastgerichter service wordt op gepakt zullen we vaker de reis maken naar het prachtige Holten.
Gegeten op: 29 maart 2013.De Swarte Ruijter
Restaurant met veel pretenties. Gisteravond hier gegeten.
Interieur: ieder zijn smaak. Sommige zullen dit donkere, moderne interieur mooi vinden. Op ons kwam het wat ongezellig en niet erg warm over. Nogmaals dit is slechts een kwestie van smaak en sommigen zullen dit interieur prachtig vinden.
Bediening: nogal afstandelijk waardoor er niet meteen een welkom gevoel van je meester wordt. Pas na het bestellen van een fles wijn met een behoorlijk prijskaartje(ok, dat mag ook voor een restaurant van dit kaliber) ontdooide de jonge mannelijke ober een beetje. Met de wijn ook een fles water besteld die helaas vergeten wordt en waar weer naar gevraagd moet worden. Nou zat de zaak vol gisteravond maar het geeft wederom niet het gevoel echt welkom te zijn.
De tijden tussen de gerechten varieerden erg. De tijd tussen voorgerecht en hoofdgerecht was erg lang.
Wijn: Prima wijnkaart. Enigszins aan de prijs voor een "niet" sterrenrestaurant.
Gerechten: De hapjes vooraf waren zoals je mag verwachten. Speels, lekker en een smakelijk gezicht. De amuse bestond uit het "traditionele" bloemkoolsoepje dat je in vele restaurants geserveerd krijgt. Het andere hapje was zonder smaak.
Het voorgerecht bestond uit kreeft op bijzondere wijze geserveerd. De smaakbeleving koud/warm, zacht/hard was perfect. Dit was wat ons betreft het beste gerecht van de avond.
Het hoofdgerecht bestond uit "poulet noir" geserveerd op verschillende manieren. Leuke poging maar wat ons betreft mislukt. Niet alles had voldoende smaak. De naar barbecue smakende mais was een geslaagd onderdeel van dit gerecht.
Het nagerecht dat bestond uit verschillende manieren van aardbei serveren was prima. Geen hoogstandje maar de smaken waren ok.
Koffie na afloop helemaal werd helemaal "kaal" geserveerd. Slechts na vragen om een chocolaatje wordt dit door de eigenaresse haastig aangereikt met de mededeling dat dit normaliter niet wordt aangeboden. De gasten achter onze tafel hadden net door de jonge mannelijk ober dit wel aangeboden gekregen. Geen probleem als iets vergeten wordt maar door een dergelijke verklaring voel je je als klant niet erg serieus genomen.
Onze conclusie is dat er in deze prijsklasse betere restaurants in de omgeving van Holten zijn. Onze tips voor dit restaurant: Glimlach gewoon altijd. Het is zo eenvoudig en het werkt. Je gasten voelen zich dan welkom.
Gerechten iets hoger op smaak brengen. Er zaten echt een paar "flauwe gerechten tussen.
Verzand niet in verklaringen waarom iets er niet is of niet gebeurd. Klant heeft altijd gelijk. Ook als hij dat niet heeft. Kleine moeite die niets/weinig kost maar klant verlaat je restaurant veel tevredener en komt waarschijnlijk terug.
De Biester
Gisterenavond voor onze trouwdag met de familie het diner genoten in De Biester. Samengevat: top restaurant in Holten! Verse ingrediënten, goede smaakjes, perfecte bereiding en presentatie. Leuk detail: eigen slijterij en sommelier met kennis van zaken. Aanbevelenswaardig!
Gegeten op: 12 mei 2013.De Swarte Ruijter
Wij hadden een arrangement geboekt met een overnachting en een 4 gangenmenu (van vis en vlees). De gerechten met o.a. kreeft, griet en kalsflende waren uiterst verzorgd en uitstekend bereid. Samen met de bijpassende wijnen was het ouderwets genieten. Hier staan mensen in de keuken en bediening met oog voor detail en liefde voor het vak. Na de fantastische avond avond viel het ontbijt ons enigszins tegen.
Gegeten op: 10 mei 2013.