Nieuwe recensies in Amsterdam
Me Naam Naan
Klein Thais restaurant in de Nieuwmarkt buurt. Op dinsdag 21 mei hadden wij als voorgerecht de Thaise viskoekjes en de Tomjam Thalee. De viskoekjes waren erg mals met een pittige sausje erbij. De soep was kleiner dan verwacht maar goed gevuld met allerlei zeevruchten. Goed van smaak. Als hoofdgerecht inktvis in rode curry en gefrituurde vis in tamaride saus. Curry was goed pittig. We waren blij verrast met een hele gefrituurde vis inclusief kop.
Als toetje hadden wij de kleefrijst met mango. Hier was de mung beans vervangen door sesamzaadjes en er zat een bakje aardbeienjam bij(??). De banaan in bananenblad en ijs was ook erg lekker. Jammer dat de keuken het blad al verwijderd had ter voorkoming dat men dat per ongeluk zou opeten.
Er is nog genoeg te proeven op de kaart, dus voor herhaling vatbaar.
MEATBALLS
Op donderdagavond met collega's wezen eten. We kozen voor de mix en match. De pumpkin bal had (naar mijn smaak )iets smeuiger mogen zijn. De smaak was wel goed. De NY bal was mijn minst favoriete: de smaakcombinatie deed het niet voor mij. De beste bal was de smaak van de maand: Japanse bal met teriyaki saus. De pasta en puree was genoeg. De witlof en worteltjes hadden meer gemogen.
De cheesecake was erg lekker. Toetje van de maand, biertaart met kersenijs, was een verrassende combinatie.
Heel erg fijn dat er weer een restaurant in Amsterdam zit die gratis kraanwater serveert.
Al met al een geslaagde avond die ook nog betaalbaar is €25 pp:3 ballen, wijn en dessert. Brood was van het huis. Grote eters zullen waarschijnlijk iets meer moeten bestellen.
Restaurant WILDE ZWIJNEN
Niet gereserveerd maar er werd goed meegedacht om ons een fijne avond te bezorgen met een tijdslimiet van een krappe twee uur. Gekozen voor het drie gangen menu. Geen slechte keuze want alle gerechten waren perfect bereid. Zelfs het dessert vonden mijn tafelgenoot en ik heerlijk, terwijl we geen liefhebbers van zoet zijn. Zowel de witte als rode wijnen die we gekozen hadden waren goed. Een regelrechte aanrader!
Gegeten op: 19 mei 2013.Vinkeles (the Dylan hotel)
Wij hadden iets te vieren. Dat is uitstekend gelukt bij Vinkeles. Wat een geweldig restaurant. Alles is tot in de puntjes verzorgd, terwijl de sfeer altijd warm en los blijft. Van de kwaliteit van de gerechten tot de sympathieke service en van de Oud-Amsterdamse ambiance tot de keuze van de voortreffelijke wijnen. Het oog voor detail is hier een Pietje Precies.
Wij hebben ons op aanraden van de maître laten verrassen. Dat is gelukt: bij ieder gerecht werden wij blij verrast met de onverwacht goede combinaties die de chef wist te maken. De sommelier kent zijn vak en de best bewaarde geheimen in wijnland. De maître is – net als de rest van de bediening – een sympathieke man met gevoel voor de dingen. Wij komen zeker terug.
Bar Brasserie Jefferson
Verrassende ambiance midden tussen de bedrijven. Inrichting is goed over na gedacht: leuk effect met het daglicht van boven waardoor de ruimte mooi uitkomt. De inrichting is eigentijds en doet prettig aan.
De wijnen: mooie wijnen die op een ludieke wijze worden gepresenteerd. Alle wijnen zijn per glas te bestellen! Buitenlandse bieren uit de fles worden op dezelfde ludiek wijze geëtaleerd!
De lunch: heerlijke salade met goede en verse ingrediënten. De kaart nodigt zeker uit om snel weer te komen eten: het ziet er allemaal zeer goed verzorgd uit!
Motimahal
Afgelopen vrijdag hebben we gereserveerd bij dit restaurant voor een groep van 8 collegas, we kregen een warm welkom in het restaurant en hadden het meest heerlijke Indisch eten ooit. Ik zou iedereen die gek is op chicken tikka, Seekh Kebab of pittig eten aanraden om een keer hier te eten. Bovendien, was de Mango Lassie absoluut lekker. Het restaurant heeft een typisch Indiase sfeer. Het personeel is vriendlijk en doet erg zijn best om je naar het zin te maken.
Kortom, een Toppie!!
Karakter
Heerlijk gegeten! De gerechten worden met liefde bereid, mooi gepresenteerd en de chef zelf komt uitleggen hoe deze in elkaar steken. Enig minpuntje was dat het enigzins lang duurde, maar de heerlijkheid maakt alles goed.
Rijsel
Inrichting industrieel, waarschijnlijk een oude school? Leuk gedaan, redelijk gezellig met een basis inrichting. Wel stoer. Personeel is heel oplettend en hartelijk. Je wordt bijvoorbeeld met een hand ontvangen. Daarna ook heel zorgzaam. En dan het belangrijkste: het eten is zeer goed verzorgd. Een goede keuken van eerlijk, puur eten. De eend die wij hadden was erg goed, mooie jus erbij en het zachte van de eend gecombineerd met de onderliggende knapperige bite van spitskool was voortreffelijk. Aanrader!
Gegeten op: 23 mei 2013.New King
We zijn vanavond bij New King geweest. Bij de ingang voorspelde de manager perfect dat we 20 minuten moesten wachten.
Ik heb jaren in China gewoond, maar vond de Chinese gerechten weinig spectaculair. De oester vooraf was erg groot, maar geen geen smaakexplosie. Ik heb de voorkeur aan een pepertje of zuurtje erbij.
De sui kauw soep was kippenbouillon met garnalen wontons en wat paksoy. De pekingeend was gebakken inplaats van gedoucht met olie. Overige gerechten weinig spectaculair.
Volgende keer maar weer naar Nam Kee op de Gelderse kade. Slechter decor en bediening, maar betere peking eend.
Fromagerie Crignon Culinair
We hadden al enige tijd een groupon liggen, maar waren wel wat huiverig na het lezen van de slechte recensies. Begin mei dan toch gaan eten en het viel ons reuze mee! Bediening wordt gedaan door één buitenlandse dame (spreekt wel Nederlands) die op en neer moet rennen tussen keuken (beneden), tafeltjes buiten en tafeltjes boven. Soms dus even wachten, maar voor ons geen probleem. Wij konden met onze groupon voor 4 personen 2 verschillende kaasfondues kiezen. Ik herinner me de namen van degene die we gekozen hebben niet meer helaas. De ene was erg lekker en goed, de andere bevatte erg veel maizena. De hoeveelheid was prima, zelfs te veel voor ons, we konden niet alles op. Het brood was erg lekker en vers (zeker niet het goedkoopste soort afbakbrood, wat ik hier ergens heb gelezen), en ook ruim genoeg. Ze hebben ook één soort bier (hier gelezen dat het er niet is, het is er dus wel). Het trapje is steil, maar niet heel hoog, dus prima te doen (behalve voor mensen die slecht ter been zijn, die kunnen dit restaurant beter mijden). Het interieur is simpel en niet modern, maar het ziet er wel gezellig uit.
Gegeten op: 3 mei 2013.