Ik eet vaak bij de Koe omdat je er zo gezellig zit én omdat ze een goedkope (10,50) dagschotel hebben die altijd lekker is. De gewone kaart is ook fijn, met veel verschillende soorten gerechten. Laatst entrecote met truffelsaus, spruitjes en rosevalaardappeltjes gegeten, heerlijk gebakken mals vlees, heerlijke saus (heb nog extra gevraagd!), bord ging helemaal leeg. Ook een aanrader als je naar het theater of een concert gaat, want het zit vlakbij Melkweg, Paradiso, DeLaMar en Schouwburg, en ze koken snel!
Lauwe en vergeten gerechten, rauwe gamba's en een serveerster die uitroept: 'staat er echt kangaroe op de kaart? Aah...' Gelachen hebben we wel, lekker gegeten helaas niet.
Is even geleden dat ik hier geweest ben, maar alsnog: Gezellig restaurant, zeer goed eten voor redelijke prijs en op een prima plek voor omliggende locaties als schouwburg, delamar, melkweg of paradiso. Aankleding is een beetje "huishouden van Jan steen", knus en informeel. De maaltijden waren een fusie van standaard (zo niet ouderwetse) hollandse ingrediënten met meer exclusievere dingen. Denk aan eendenborst met bladspinazie of steeltjes, wat erg lekker en verfrissend is. ik ga hier zeker nog vaker komen!
Een eetcafe zoals een eetcafe bedoelt is. Lekkere nonchalante bediening met een echte kroef uitstraling. Het eten is gewoon goed. We hadden een heerlijk gebakken stukje kabeljauw en een mooie struisvogelbiefstuk als hoofdgerechten. Niets op af te dingen. Het voorgerecht van taartje met makreel was echter helemaal top! Daar kom je voor terug. De wijnen die per glas geschonken worden zijn echt prima.
Al met al lekker eten voor een mooie prijs voor als je eens niet heel lang wilt tafelen.