Ibssa over zichzelf

Ibssa is het beste restaurant Ethiopische restaurant van Amsterdam! Iedereen is welkom voor een gezellige avond gevuld met Afrikaanse sfeer en heerlijk eten en drinken!

ActiviteitenAfhalen, Catering
KeukenEthiopisch
Menuprijs€16.00

14 juni 2013

Latest hier gegeten, was echt heerlijk. Keuze uit verschillende vlees en vegetarische gerechten en natuurlijk lekker met je handen eten.
Bediening is heel vriendelijk.
Ook hebben ze een heerlijk terras waar je met deze warme dagen lekker buiten kunt eten.
De biertjes met een smaak,
Kortom dit restaurant is een aanrader

Gegeten op: 25 mei 2013.
muta1
muta1

12 juni 2013

Het is een jaar of 2 geleden dat ik voor het eerst bij Ibssa heb gegeten en sindsdien kom ik er regelmatig. De gerechten worden geserveerd op een grote ronde schaal met een grote pannekoek op de bodem (enjera). Je deelt het gerecht met je tafelgenoten. Hierop worden diverse porties met onder andere linzen, groenten en salade geserveerd, afhankelijk van welk gerecht je besteld. Met de losse enjera's kun je het eten vastpakken en eten. Het eten is heerlijk gekruid en het is een keuken die ik niet thuis zou kunnen namaken. Dit maakt het voor mij extra special.Tel hier de vriendelijke bediening bij op, de huiselijke sfeer en goede prijs kwaliteits verhouding en dan begrijp je dat ik dit restaurant zeker kan aanbevelen. (mits je open staat voor gerechten die afwijken van de doorsnee Hollandse Pot:))

Gegeten op: 9 juni 2013.
bianca10
bianca10
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

10 juni 2013

Het voorgerecht was vrij simpel een soepje maar smaakte prima Het hoofdgerecht was daarintegen erg lekker
Dit werd geserveerd op een grote metalen schotel waar je gezamelijk van eet ( met je handen ). Op de schotel lag een aantal soorten mals vlees wat rauwkost , groenten en Aardappelen dit werd gegeten met een fris zurige pannekoek wat een erg lekkere combinatie was!
Het dessert was net als het voorgerecht simpel maar lekker ( ijs ).

Persoonlijk vonden we de inrichting wat rommelig en de muziek eentonig . De bediening was ok..
Al met al een leuke ervaring in een nieuwe keuken!

Jarno_h
Jarno_h
Proever

9 juni 2013

Een gezellige zondag wilden we afsluiten door lekker met z'n allen uit eten te gaan. We hadden trek in een andere keuken dan ons bekend was.

Na een korte wandeling zijn we terecht gekomen bij IBSSA, een Afrikaans restaurant nabij de wibautstraat.

Eenmaal binnen gekomen werden wij ontvangen door een vriendelijke jongedame die ons naar onze tafel begeleidde. Het is een restaurant met een authentieke en sfeervolle inrichting.

Na de kaart te hebben bestudeerd hebben we gekozen voor een aantal vlees gerecht.

Een klein kwartiertje later kwam er een enorm bord met onze vleesgerechten erop. Onder het genot van originele afrikaanse muziek begonnen we aan ons diner. Het was genieten, de pittige saus en de platte wat zure pannenkoek waren de perfecte combinatie van een goed gerecht waar je je vingers bij aflikt.

Als dessert besloten we traditionele koffie te nemen. De koffie werd geserveerd in Ethiopische koffiekopjes met popcorn als 'snack'.

We wilden een gezellig diner die 'anders' was en dit restaurant heeft het ons kunnen bieden. Het werd dus een mooie zondag met een verrukkelijke afsluiting.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Samsg7
Samsg7

22 mei 2013

Sinds mijn zus in Amsterdam woont (1997) en Ibssa ontdekte, ben ik er heel erg vaak geweest. In de tijd dat ik er zelf woonde bijna maandelijks. Ik heb altijd heerlijk gegeten, en de vriendelijkheid van de bediening (ja, soms wat 'verlegen') maakte de ervaring compleet. Elke keer worden we begroet en behandeld alsof we nog samen met het personeel geknikkerd hebben op de kleuterschool; superleuk! Nog nooit ben ik teleurgesteld bij Ibssa, en ik vind het jammer om te lezen dat de Grouponbezoekers veelal een slechte ervaring hebben gehad. Afgelopen weekend ben ik weer geweest, en ik vond het als vanouds: heerlijk gerechtjes en een stevige enjera!! Ik vind Ibssa het beste Ethiopische restaurant in Europa: de restaurants in Parijs, Londen en Berlijn vielen tegen.

Gegeten op: 18 mei 2013.
josta1
josta1
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

Schrijf zelf een recensie over Ibssa

Schrijf hieronder je recensie over Ibssa. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Ik heb hier gegeten tijdens de IENS DinerDagen
DinerDagen Reserveer nu DinerDagen powered by Powered by MasterCard