Niels-Daan 2 september 2011 | |
Een mooie zaak met zeer wisselende kwaliteit eten. Mijns inziens beter om te borrelen, dan echt te tafelen. Vaak erg warm en niet altijd even oplettende bediening. |
adrievos 27 juni 2011 | |
Mooi plekje aan de Rijn!
kritischeter 14 juni 2011 | |
Een aantal jaren geleden hebben we hier fijn geborreld, dus nu besloten om te eten bij Rose’s Lounge. Een tafeltje gekozen bij het raam, want het zeer grote etablissement is vrij donker en ik wil toch wel graag zien wat ik eet. Een karafje water bestellen wordt door de ober slim omgepraat tot een flesje Spa Blauw. Erg vervelend om in restaurants zo behandeld te worden. Vervolgens krijgen we een onverzegelde fles water. De fles is van het merk Original Water. Op de fles zitten een soort sausresten. Die hebben we er zelf even afgeveegd, maar deze zelfde saus komt nog terug in de recensie. Waar meerdere restaurantrecensenten op Iens waarschijnlijk mee zitten is dat je wel gewoon een leuk avondje wilt eten. Daarom van tevoren besloten om niet bij elke gang te klagen. Wat helaas misschien wel had gemoeten bij Rose’s. Als voorgerecht neem ik de kalfsrollade op een salade met mierikswortelcrème. De rollade is lekker en goed op smaak. De salade is vers, maar de drie druppels mierikswortelcrème zijn wel wat magertjes. De Rose’s Salade van mijn tafelgenoot is een tegenvaller. Op de kaart klonk het zo lekker, maar de slablaadjes verdrinken in een overvloed aan ondefinieerbare dressing. De champignons missen alle smaak en de pompoenpitjes zijn in het geheel niet te bekennen. Zware tegenvaller. Aangezien we wel gewoon trek hadden en het bord dus nagenoeg leeg is gegeten zegt de ober als hij de borden ophaalt: ‘Het heeft gesmaakt, zie ik?’ en deze zin herhaalt hij vervolgens bij het ophalen van de borden na elke volgende gang. Als hoofdgerechten nemen we de gegrilde varkensrib met asperges en mosterdsaus en de doradefilet met rijst en currysaus. De gerechten zijn mooi opgemaakt, maar wat direct opvalt is de dikke plas bruine maïzenasaus bij beide gerechten. Het lijkt alsof er een basissaus wordt gebruikt, waarbij er in mijn geval wat mosterd doorheen gaat en bij mijn tafelgenoot wat kerriepoeder. Erg jammer dat mijn prima bereide witte asperges middenin die bruine saus liggen. De saus is ondefinieerbaar en heeft in ieder geval weinig met mosterdsaus te maken. Mijn varkensrib is eigenlijk gewoon een stukje varkensfilet waarbij één stukje nog aan de rib zit voor de sier. De grillstreepjes zien er erg nep uit. Het vlees is saai van smaak en wat sponzig, en doet mij denken aan de supermarktsaté van 28 cent. Het aardappelgarnituur bestaat uit te zacht gekookte, verkruimelde aardappels in een dikke saus met veel knoflook. De nagerechten waren voor ons niet meer uitnodigend, dus ik bestel een Irish Coffee. Die is slap en waterig. Het water staat voor 4,60 euro op de rekening. Naast de ruim 90 euro voor de rest. Kortom: Rose’s Lounge was voor ons op culinair gebied een zware teleurstelling. Voor een borrel met wat frituurhapjes is de donkere locatie met de joviale bediening misschien beter geschikt. |
AlexGeniet 10 maart 2011 | |
Toen afgelopen zondag berichten mij bereikten dat ze hier het terras weer aan het opbouwen waren gelijk even langs gegaan. Echt weer genoten, we hebben de avond binnen bij de haard afgesloten. Zowel binnen als buiten een top spot ! |
ildi 6 januari 2011 | |
Helemaal leuk ! Entourage is super gezellig, met allemaal lounge banken, krukjes, aparte sfeer. Hond mag mee, als die rustig is. Eten is erg goed! Als het licht er aan zou gaan, is het waarschijnlijk niet zo schoon, maar het is er toch donker... |
W.Pruymboom 10 november 2010 | |
Merkwaardige sfeer maar wel plezierig.
Steffie1979 5 augustus 2010 | |
Genieten in het zonnetje of met wat minder weer binnen in knusse hoekjes tapas eten! Heerlijk voor een luie zondagmiddag waarin je wil bijkletsen met vriendinnen. Personeel is over het algemeen vriendelijk en vlot, soms als het erg druk is lijken ze je te vergeten maar dit is me nog niet vaak overkomen. |
Derbeia 21 juni 2010 | |
Geweldige entourage! Goede loungemuziek. Veel intieme hoekjes. Het personeel is jong maar doet het prima. Wij hebben er gegeten en gelounged.
martmart 26 mei 2010 | |
Ik heb wisselende ervaringen bij roses; van personeel dat zegt; als je buiten gaat zitten moet je zelf je drankje maar bij de bar gaan halen (staan er 2 obers niets te doen bij de deuropening he)....tot een aardige avond met een eetcafe achtige platter. Het interieur is echter heel erg passe, dus tjsa dat moet je nog maar leuk vinden....ik ga er tegenwoordig niet meer heen; het heeft zijn beste tijd gehad. |
smulkonijn 18 mei 2010 | |
Een meer dan uitstekend terras, relaxede sfeer, de Rose's Platter is niet alleen oogstrelend, maar ook nog eens smaakvol. Ik kom zeker weer terug. |
Geef zelf je mening over Rose's Lounge Restaurant