sinds twee jaar wonen wij in apeldoorn en lopen af en toe langs dit markante restaurant. geopend in 1976 en sindsdien lijkt de tijd stil te hebben gestaan. dat geldt voor het interieur, maar ook het eten is van een ouderwets goede kwaliteit. goed mals vlees, lekkere (kroatische) wijn, en inderdaad verse groente. laat je niet weerhouden door het uiterlijk, maar laat je verleiden door de smaak.
Hartelijke dank weer voor een hele gezellige avond. Lekker eten en een gezellige sfeer. Iedereen was tevreden.
Wij waren ook op tweede kerstavond. We hebben een super leuke avond gehad. Eten was goed verzorgd en de bediening was zeer vriendelijk. Dat meneer hieronder de aardige mevrouw met persoonlijke opmerkingen aansprak. Dat hij direct korting vroeg, gaat hij misschien wat gemakkelijk aan voorbij. Dat terzijde. Wij hebben een topavond gehad!
Na de positieve recensies hier gelezen hebbende, besloot ik voor mij en mijn vader een reservering te doen voor 2e kerstdag.
Wat een teleurstelling! Zoals anderen reeds beschreven LIJKT de aardige mevrouw sfeerverhogend te werken, doch niet bij ons aan tafel bleek al snel.
Ze heeft voor iedereen de volle aandacht (hoe voller de tafel hoe meer aandacht lijkt wel).
Nu ga ik niet uit eten om van de aandacht te genieten maar ben ik een fijnproever die geniet van een heerlijke maaltijd.
Binnenkomst om 18:45 en gedesillusioneerd om 21:05 vertrokken.
Natuurlijk een drankje vooraf besteld. Colaatje voor mij, rode wijn voor mijn vader. Deze rode wijn werd zeer professioneel over het tafelkleed uitgeschonken door mevrouw, die met alle respect niet meer voldoende gezichtsvermogen heeft, want ze had het niet eens in de gaten. Nou ja, kan gebeuren.
De bestelling verliep vlotjes. Mijn vader en ik bestelden dezelfde gangen nl:
- pate (zeer goed, na 1 uur wachten)
- (uien)soep gegratineerd met kaas (na 1 1/2 uur wachten. Het bijzondere van deze uiensoep is dat deze volgens mevrouw, traditioneel wordt gemaakt ZONDER ui: "doen wij al jaren zo meneer", werd ons te verstaan gegeven. Mijn vader trof maar liefst 1 uienring aan in zijn soep. Ik ben helaas nog steeds zoekende!
- Hoofdgerecht bestond uit een "Vrolijke Bosnak"; biefstuk met ham/kaas gebakken. Op het oog een heerlijk hoofdgerecht.
Doch, na inmiddels twee uur wachten werd eindelijk ons hoofdgerecht geserverveerd. Na de eerste hap bemerkte ik dat het vrolijke gerecht gewoon hartstikke koud was, en dit terwijl het bord gloeiend warm was. **BLING** hier gaat een alarmbelletje rinkelen: hier is iets niet in de haak!
Nu ben ik normaal gesproken een zeer relaxte klant en ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst geklaagd heb over voedsel. Toch ging mij dit te ver na ruim twee uur wachten, koud voedsel te moeten nuttigen.
Even snel de "aardige" mevrouw erbij geroepen om haar te verwittigen van mijn "Onderkoelde Bosnak". Hé wat gebeurd er nu? De aardige mevrouw verandert ineens in een zeer onaardige mevrouw die niet tegen kritiek kan! Ze ging meteen betwisten dat het eten koud was, viel mij voortdurend in de rede, en bitste bij het weglopen de schofferende woorden: "Doet u dit soms vaker?".
Bij het horen van deze zin viel mijn mond volledig open. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Niet met een alternatief komen (had bijvoorbeeld ook best even het eten terug kunnen halen naar de keuken en met een welgemeend excuus het weer te retournere).
Ik heb hierna tegen haar ook heel duidelijk gezegd dat ik zo niet behandeld wens te worden en ook niet van plan was was om het hoofdgerechte te betalen (één hapje kost geen 19 euro mevrouw).
Kortom: nog steeds een te gekke kerst maar met een zeer Onvriendelijke Bosnak!
De vriendelijkheid van de mevrouw moet goedmaken wat zij aan professie ontbreekt. Ik bestel een karaf wijn en zij brengt een 1/4 karaf, dat is een karafje. De inhoud van zo'n karafje is niet een 1/4 liter maar net één glas. Met een prijs van €4.40 wel erg duur.
De maaltijd die werd besteld had een keuze voor rijst of patat. Zonder naar mijn keus te vragen werd er rijst geserveerd.
De kwaliteit is heel gewoontjes en de prijs/kwaliteit verhouding niet in evenwicht.
zeer gastvrij en erg lekker en gezellig uit eten en ook zijn ze er erg kindvriendelijk ik kom er al jaren zonder kinderen maar ik ben in december met de kids en mijn man geweest en het was gewoon helemaal goed.het eten is echt van goede kwaliteit en er wordt ook zorg aan besteeden de gastvrouw is altijd zeer vriendelijk echt een aanrader ook om er romantisch uit eten te gaan