KeukenHollands
Openingstijden10.00-22.00, nov-mrt vanaf 16.00, ma-di gesloten

adoks adoks 6 mei 2012

Tijdens onze vakantie kwamen we terecht bij dit restaurant. Het is op een prachtige plaats gelegen, in een nog werkende watermolen. We hebben in een van de authentiek ingerichte kamers gegeten. Vriendelijke bediening gaf ons een thuis gevoel. In 2012 bestaat de watermolen 360 jaar, het restaurant 20 jaar, 5e generatie voert nu de scepter.
Al met al een jaar wat gevierd mag worden! Daarom hebben de koks een 3-gangen menu samengesteld Het jubileummenu met keuze tussen vlees en vis was prima in orde.
Kortom het was er goed toeven.

P. en M. P. en M. 24 juli 2011

Wij aten hier soep tijdens onze culinaire fietstocht Happen en Trappen vanuit Winterswijk. Er was een tafel voor ons gereserveerd op een mooie plek aan het water. Wij mochten kiezen uit 3 soorten soep, wij kozen kaassoep, deze was erg l;ekker. De bediening was vakkundig en vriendelijk. Wij kregen een uitstekende indruk van dit restaurant.

louishamming louishamming 29 mei 2011

Leuke omgeving, mooi terras. Maar dan het eten: Zeker niet goedkoop en keiharde meloen als voorgerecht, kalfoester met cognacsaus? Kalfsoester, taai en droog en ik proefde totaal geen cognac in de saus. Zeer smakeloos! Een pluspuntje was de koffie complet, leuk opgediend en lekker.

Pecaro Pecaro 1 mei 2011

Opmerkingen eten *
We aten hier met drie personen op zaterdag 23 april. Op het terras, aan een mooi tafeltje met uitzicht op het water en de watermolen. We bestelden een glas rosee met een borrelgarnituur vooraf. Kleine warme hapjes, prima en voldoende. Voor het hoofdgerecht kozen we de asperges, eenmaal met zalmfilet, en eenmaal met de Achterhoekse achterham. Voor de kleine man werd het frites met appelmoes en ketchup. Boterzachte asperges, misschien een beetje dun. Dikke plakken ham van uitstekende kwaliteit en verrukkelijk van smaak. We dronken er een fles 'Solaris'2008 bij. Een wijn van de verenigde Achterhoekse wijnbouwers. Een aantal wijnbouwers uit de streek, die kwalitatief hoogwaardige wijnen produceren. We genoten deze wijn de rest van de avond. Ook bij de desserts: een Brusselse wafel en een grand dessert. Dat met recht grand genoemd mag worden: een enorm plateau met een grote verscheidenheid aan lekkernijen. We betaalden voor het geheel 110 euro voor drie.
Opmerkingen service *
Vriendelijke bediening. Meisjes die vers in het vak zitten, een dame die geroutineerd serveerde. De gerechten werden snel gebracht. Netjes uitgeserveerd, op mooi servies. Men ging flexibel met onze wensen om.
Opmerkingen decor *
Berenschot's watermolen is een uit 1652 daterend bouwwerk, in authentieke staat en verbouwd tot restaurant.Het ligt in een prachtig wandel- en fietsgebied, de 'Baekendelle'. het terras biedt een fraai uitzicht op molen en water, er zijn verschillende zitjes op verschillende plateaus, ook binnen is er plenty ruimte in sfeervolle kamers die de je terug doen gaan naar voorbije eeuwen. We genoten er van de stilte van de natuur en de vergezichten. Het is hier mooi zitten, zowel voor als achter het restaurant, aan het water of bij de molen.
Bijzonderheden
Er is een winkeltje naast het restaurant, waar diverse streekproducten worden verkocht. De moeite waard om binnen te gaan. Het restaurant speelt nadrukkelijk in op de seizoenen met een actuele kleine en grote kaart. Het is een prachtige plek om met de fiets af te stappen en met een glas wijn op het terras aan het water te blijven zitten.

Geef zelf je mening over Berenschot's Watermolen