District 5 over zichzelf

Restaurant District 5 bevindt zich aan het pittoreske Van der Helstplein in Amsterdams. Bij binnenkomst in ons restaurant proeft u direct de authentieke Italiaanse sfeer! District 5 heeft een traditionele Italiaanse keuken en bij mooi weer kunt u heerlijk lunchen, borrelen of dineren op ons zonnige terras. Ons restaurant is ook zeer geschikt om met een grote groep te komen eten.

149 recensies

31 juli 2006

Heb hier laatst voor de tweede keer gegeten en het was wederom uitstekend, de kaart is klein, maar erg goed en gevarieerd. Er worden heerlijke verse ingredienten gebruikt en de porties zijn van prima formaat, zeker voor de prijs! Bovendien is de sfeer goed en de bediening ook, hoewel ze het soms iets te druk hebben. District V is zeker een aanrader

GC
GC

10 juli 2006

Hier kun je buiten eten op een van de mooiste pleinen van Amsterdam. Het eten was smaakvol en goed geprijsd. De bediening was erg amicaal; heerlijke Amsterdamse humor. Dit restaurant is uitstekend geschikt voor een ontspannen etentje voor een leuke prijs op een van de mooiste plekjes van de stad.

Proever47992
Proever4799...

20 maart 2006

Nee, wc is helemaal beneden en je moet een trap af om er te komen.

Proever34875
Proever3487...

10 maart 2006

Prima restaurantje, kwaliteit eten goed, goede prijs/kwaliteit verhouding, aardige bediening, heel attent, goede wijntjes, zeker een aanrader! Alleen ruik je soms erg naar eten wanneer je dichtbij de keuken hebt gezeten dus let daar op wanneer je na het eten nog verder uit wilt gaan. Verder echt een leuk restaurantje waar je heerlijk kunt eten in een plezierige atmosfeer.

Proever26327
Proever2632...

1 maart 2006

Met enige regelmaat bezoeken wij dit gezellige restaurant. De compacte kaart is altijd origineel, zonder overdreven pretenties, precies goed. De wijn is voor de prijs uitstekend en de desserts zijn bijzonder, van een kwaliteit die veel restaurants met een aanzienlijk hogere status en daarmee corresponderende prijzen beslist niet zou misstaan. Dat men wel eens wat langer moet wachten geldt eerder als aanbeveling dan dat men er zich over zou moeten beklagen. Een restaurant dat niet bij voorbaat kan rekenen op full house waardoor de personele bezetting niet altijd gemakkelijk te regelen is, daar raakt de bediening wel eens even achterop. De gasten die kwaliteit boven snelheid prefereren komen de tijd zonder moeite door. Soms is de \"spoelhoek\" wat rumoerig maar het stoort ons niet echt en naar de ongedwongen discussies om ons heen te oordelen geldt dat ook de meeste andere bezoekers. Kortom, nog steeds voor herhaald bezoek en een wat hogere notering vatbaar. Amsterdam, 24-02-2006 /Aad & Colette.

Proever43969
Proever4396...

1 februari 2006

Leuke tent, goede service, prima kaart! Aanbevelenswaardig voor de liefhebber van Italiaaanse wijnen.

Proever1550
Proever1550

9 januari 2006

Laatst met mijn vriendin in District V gegeten. Heerlijk!
Door het dagelijks wisselend drie-gangen menu maakt het menig mens makkelijker om te kiezen, want als er een hele menu kaart vol met deze heerlijke maaltijden had gestaan was het voor mij te moeilijk geweest. Als voorgerecht had ik een heerlijke ricotta fritta, als hoofd kalfsoester met zoete aardappelpuree en als dessert een gedeelde heerlijke échte chocoladetaart, machtig en puur en een praliné semi freddo. Het eten is met zorg gemaakt, het ziet er mooi uit, prima hoeveelheden en erg lekker!
Je krijgt bij het eten een aparte salade, brood en als aperitief een brusquetta. Dit opgeteld bij de drie gangen vind ik de prijs niet veel.
De bediening was erg vriendelijk, nam tijd voor ons en maakte af en toe een grapje.
Erg leuk dat het interieur in Distrcit V door verschillende kunstenaars is gemaakt.Ik moet mijn compliment maken over de tafels en de kroonluchter, prachtig! Ontzettend origineel, en erg mooi allemaal. Het heeft een mediterrane sfeer, de muren ruw in verschillende kleuren gestuukt maakt dat het niet kil is maar zeer gezellig. Let op leuke grapjes: de lampen zijn omringd door taartvormen, de kroonluchter bestaat uit lepels en vorken en in de stoelen is het teken van District V terug te vinden.
Alles bij elkaar een heerlijke avond gehad, ik kom zeker terug en ben benieuwd wat voor lekkernijen de kaart dan zal bieden!

Proever41761
Proever4176...

13 december 2005

ik woon sinds kort in de buurt en at vorige week voor het eerst hier. prima menu,eigenlijk wel prettig zo\'n beperkte keuze.Met zichtbaar plezier wordt er hier gekookt.Geen gefriemel op je bord maar basic eerlijk eten.En waar eet je zulke lekkere kalfszwezerik voor die prijs? de kroonluchter is overigens geweldig! Ik kom zeker terug!

Proever41524
Proever4152...

9 december 2005

Sympathieke sfeer, leuk origineel interieur.
Lekker eten met verassende en rijke smaakcombinaties. Niet voor mensen die de trein moeten halen, wel voor mensen die de tijd nemen voor lekker eten. Ook voor de wijn komen we terug.

Proever41390
Proever4139...

20 november 2005

Vandaag de Iens-gids voor 2006 aangeschaft en las daarin dat ze met hun witte huiswijn (Saumur) winnaar zijn geworden van de Amsterdamse Huiswijncompetitie. Terecht! Meestal kiezen we hier dan ook voor de huiswijnen. De wijnkaart is er sowieso heel interessant.
Deze week aten we er weer een keer en er stond hertenbiefstuk op de kaart, waarbij mijn partner een, mij onbekende, Madiran koos. Heerlijke wijn; precies goed bij dit gerecht, waar, helemaal in evenwicht, gratin van aardappel en knolselderij en cranberry-portsaus bij werd geserveerd. Geen wonder dat de eigenaresse dit jaar in de top 20 van vrouwelijke chef-koks staat!
De altijd vriendelijke bediening attendeerde ons op de peren-bosvruchtentrifle en dat bleek een voltreffer; wat zijn de desserts hier toch altijd lekker! Aan de andere kant van de tafel werd voor de \"klassieker\" chocoladetaart Nemesis gekozen en daarvan kon ik met moeite een hapje krijgen; begrijpelijk!
DistrictV: gefeliciteerd met jullie vermeldingen in deze gids en tot snel!

Proever14090
Proever1409...