KeukenGrieks

Artibus Artibus 24 september 2011

Vrijdagavond bij Ena geweest; Het was gezellig druk, maar niet 100% bezet. De bediening is vlot en houdt alles prima in de gaten. We kregen al snel de kaart en een glaasje Ouzo. Op de kaart staan alle standaard Griekse gerechten. Twee personen kozen voor een combinatieschotel, nummer drie koos de Mousaka. De gerechten kwamen vlot door en waren heerlijk warm! Veel vlees, koolsla, Tzatziki en rijst. De smaken zijn goed, niet overdreven gekruid, aangenaam.
Ik miste wel een paar Gigantes op het bord, die kunnen wellicht als extra bijbesteld worden. Het was allemaal veel, zoveel dat we het niet op konden.
Nog altijd verkoopt men hier geen flessen wijn, en wij kozen ditmaal voor de Retsina. Eenvoudig van smaak, wel lekker gekoeld. Deze Retsina bevatte een laag alcohol percentage en was niet sterk geharst. Simpel wijntje.
(Het lijkt mij toch dat je aan een fles wijn meer kunt verdienen. In de horeca zegt men toch: "Ze eten me arm, maar drinken me rijk")

Mick72 Mick72 29 november 2010

Afgelopen week hebben wij gezellig gegeten is dit Griekse etablisement in het pittoreske (dorp met stadsrechten) Vianen. Nadat we ons aan tafel hadden gesetteld werden we verwelkomd met een heerlijk Ouzo en de menukaart. Niet zo heel uitgebreid maar met genoeg keuze.
De gehaktballetjes met tomatensaus en ook de vleesschotel voor 2 personen werden gekozen door ons gezelschap.
De Ouzo smaakte heerlijk, net als het voorgerecht, heerlijk op smaak (dus niet flauw als wat je soms elders krijgt) en heerlijk pittig. Plus voorzien van een mandje brood.
Het hoofdgerecht kwam 10 minuutjes later en dit waren 2 flinke schalen. Op de één heerlijk rijst met tomatensaus, spercieboontjes en gigantes. Op de andere een heerlijke stapel Gyros, Souvlaki, Bifteki en Suzuki (nee, niet dat japanse automerk!).
Alles heerlijk gekruid en rechtstreeks van de grill (dus heet).
Daarbij nog een schaal met de boerensalade, welke niet eenvoudig is zoals eerder werd beschreven). Deze salade hoort nu eenmaal zo (sla, tomaat, uit, peper en fetakaas).
Helaas was er geen ruimte meer voor het dessert, maar dat nemen we zeker de volgende keer wel na.
Kortom een heerlijk avondje uit in Vianen.

Kees Hordijk Kees Hordijk 21 augustus 2010

De schotels zijn redelijk standaard en qua vlees ruim bemeten. Op verzoek werd voor mijn vrouw een vegetarische schotel buiten de kaart om samengesteld (saganaki -wel als voorgerecht-, tomatensalade en rijst). Bediening vriendelijk.

Artibus Artibus 6 juni 2008

Omdat we in de buurt wonen is het lekker makkelijk om snel wat te eten te vinden; Vorige week waren we weer eens in Ena (Waarom schrijft niemand anders een Mening?)Standaard eten, eigenlijk niets bijzonders, je krijgt een hele berg vlees, een eenvoudige salade, enz. Nog altijd geen keuze uit verschillende wijnen: huiswijn of niks. En de huiswijn is wel erg simplistisch, had een boerderijgeur. 't is eigenlijk meer om de maag te vullen dan culinair te genieten en uit te zijn. En Gode zij dank, 1 juli nadert!

Artibus Artibus 17 november 2007

Het is hier wel eens drukker geweest op vrijdagavond; het eten is veel en eenvoudig. Nog altijd zijn er geen flessen wijn, alleen kannetjes huiswijn. De bekende Griekse gerechten, geen verrassingen. Twee Griekse nagerechten: Baklava en Galaktaboureko. Bij binnenkomst hadden we uitdrukkelijk gevraag om een plek ver van de rokers; na een half uur waren we omringd door rokers. Daardoor geen gelegenheid voor koffie, maar als een speer het etablisement moeten verlaten. Thuis moeten verkleden. Was het maar vast 1 juli 2008......

Geef zelf je mening over Ena