Tuinhuis Culinair over zichzelf

Tuinhuis Culinair, lunchen en dineren. De kernwoorden voor Tuinhuis Culinair zijn: Passie, Puur, Eerlijk & verrassend. De gehele dag brengen wij u kwaliteit, gezelligheid in een sfeervolle en warme ambiance. Geniet van heerlijke espresso's, of losse thee, royale en ambachtelijke lunchgerecgten, high tea of een huisgemaakt appelgebak. laat u vanaf donderdagavond verrassen door een van onze menu's

ActiviteitenBrasserie, Afhalen, Catering, High tea
KeukenRegionaal, Biologisch, Vis & Internationaal
Open
Lunch
Diner
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

14 december 2012

We kwamen pas om kwart voor acht aan. De deur was gesloten, maar werd voor ons geopend. De keuken gaat op woensdag al om half acht dicht, maar we konden eventueel nog wel wat eten. Maar niet alles van de kaart. Vooruit dan maar.
Dat bleek een uitstekende ervaring. Keuze uit nog drie gerechten, waaronder beef-sateh (een origineel gerecht met een knipoog naar de Indonesische keuken) en Hollandse biefstuk. Beiden smaakten voortreffelijk en de gegrilde wintergroenten (wel bijbetalen!) werden op een originele manier opgediend. De keuken had er echt werk van gemaakt. De frites in puntzak kennen we inmiddels wel. Verzin weer eens wat anders!

Het meisje in de bediening was heel professioneel. Goed opgelet bij de opleiding hoe je meer moet verkopen en met dit concept (een aparte prijs voor het hoofdgerecht, bijgerechten bijbetalen) is dat ook nodig. Ze vroeg of ze 'een fles water' mocht brengen. Deze verkooptruc vonden we op het randje. Kraanwater kan immers ook in een fles geserveerd worden, dus we bestelden nadrukkelijk gewoon kraanwater. Dat bleek later voor €1 op de rekening te prijken. Nakketikkerig noemen ze dat in Amsterdam, maar misschien kennen ze dat begrip niet in Tilburg.
Die ene euro maakt natuurlijk weinig uit, maar laat gasten net iets minder tevreden weggaan, dan ze dank zij de uitstekende keuken en de vriendelijke bediening waren. En dat kost toekomstige omzet.
Stop gewoon de hele onzin met flessenwater, zet ongevraagd kraanwater op tafel en lever, alleen als klanten daaom vragen, water in een fles. Als ze dat zouden doen, komt het helemaal goed met het Tuinhuis.
Ik vond overigens de naam wel hilarisch. Een restaurant midden in een betonnen jaren-60 wijk 'Tuinhuis'' noemen. Tilburgse humor.

Gegeten op: 12 december 2012.
1 van de 1 proevers vindt dit nuttig.
wimvant
wimvant
Meesterproever

18 juli 2012

Vandaag gelunched ,zoals weleens vaker voorkomt, bij het Tuinhuis ,op terras. Smoske Martino was van een bedenkelijk niveau. Broodje was oud en droog, minimaal belegd met filet en martino-saus. kappers en augurk ontbraken volledig. 7.50 euro is alleen acceptabel indien volledig in orde. slechte ervaring, helaas. PS. drank : Tripel en Witte Wijn uiteraard wel in orde, bediening ook goed.

Tienneke51
Tienneke51
Expertproever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

De onderstaande recensies hebben een afwijkend uiterlijk, omdat ze zijn ingediend in het oude systeem. Bekijk hier wat er is veranderd.

8 november 2011

Naar mijn mening een van de beste restaurants van Tilburg.
Bediening TOP en het eten is echt fantastisch een aanrader is chefs Table eten op hoog niveau !!

ellenv1986
ellenv1986
Proever in spe

28 september 2011

Was dat even tegenvallen toen we aankwamen bij het 'tuinhuis' (de naam doet anders vermoeden). Dit restaurant ligt midden in een winkelcentrum (in een buitenwijk van Tilburg) wat niet over naar huis te schrijven is. Het was een zonovergoten dag toen we daar een high tea hebben genuttigd met de bongo bon. De high tea was anders dan je zou voorstellen, wat ons betreft dan. De high tea bestond uit 2 kleine borden met eerst een hartige gang en na 3 kwartier wachten de tweede gang. Na veel moeite te hebben gedaan om contact te krijgen met de ober om hem te herinneren dat we zaten te wachten op een tweede gang. We waren totaal vergeten en we zouden nog wel verrast worden, werd aan het begin vermeld. Die woorden hebben dan geen enkele betekenis meer voor mij. De kwaliteit van het eten was goed en leek uit een schone keuken te komen, alleen was het erg beperkt. De huisgemaakte brownie misten we ook, wat ook behoorde tot de high tea, aldus de tekst in het bongo boekje. In de plaats daarvan kregen we volgens mij een chocolade truffeltje. Daarnaast had je maar recht op 1 kopje thee (standaard smaak) of 1 koffie/cappucino.

6 augustus 2011

Het is altijd goed lunchen bij 't Tuinhuis. Veel biologische producten op de kaart. Goede service en bediening.

TooN
TooN
Fijnproever

Alle 23 recensies weergeven »

Schrijf zelf een recensie over Tuinhuis Culinair

Schrijf hieronder je recensie over Tuinhuis Culinair. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Maandag12:00 - 17:30
Dinsdag en Woensdag11:00 - 19:30