7.2
5.8

KeukenFrans, Italiaans & Zwitsers

Bo van Wijn Bo van Wijn 17 april 2011

Ik was een beetje bang na het lezen van een aantal negatieve recensies op internet, maar wat viel het mee!
De bediening is hartstikke aardig, het eten is heerlijk net als de wijn. Het is alleen wel een beetje krap, maar goed, daar viel overheen te komen aangezien het niet vol zat. Het prijsniveau is niet uitzonderlijk hoog, normaal eigenlijk vond ik.
De kaart is vrij beperkt, maar er zijn altijd buiten de kaar om tijdelijke gerechten. Ik begon met een 'spaghetti alle vongole': niets mis mee, gewoon erg lekker (voor €12,50, normale prijs lijkt me).
Voor als hoofdgerecht vond ik het nodig het duurste van de kaart te kiezen: Caciocco, een exclusief Livornees visgerecht met coquilles (het was er maar één, coquille dus, een half kreeftje, zeewolf, mosselen, kabeljauw (op de kaart geschreven als kabeljouw)en nog wat zeeproducten in een kreeftenbouillon. Heerlijk. En veel. Mag ook wel voor €38,50, maar geen klachten dus.
De rest van de tafel had ook geen klachten, maar het waren inderdaad wel kleinere porties. En wat 'bravere'gerechten: ik persoonlijk zou nooit 7 scampi's als hoofdgerecht bestellen, maar goed, ieder zijn meug. En daarover waren ook geen klachten trouwens, maar daar kan ook weinig fout mee gaan lijkt me.
Ik zat vol maar de rest wilde nog een toetje. Zag er prima uit maar verder dus geen oordeel hier.
De wijn, een Capitel Foscarino Anselmi was overheerlijk. Ik zou er weer heengaan, maar dan wil ik wel eerst weten wat er naast de kaart geserveerd wordt aangezien daar soms de spannendste gerechten lijken op te staan aangezien ik de Caciocco al op heb.
Dat is trouwens ook de reden dat ik er jaren niet meer geweest was: de nogal behoudende kaart vond ik altijd minder uitnodigend. Maar wat ze maken doen ze uitstekend. Aanrader.

Jetho Jetho 5 februari 2011

Smakelijke gerechten, bereid met verse ingredienten. Bedienend personeel niet alert, mag best meer interesse in de gasten tonen. Geschrokken van de buitensporig hoge rekening. L'olivo blijkt 1 van de duurste restaurants van Tilburg te zijn, maar dat blijkt niet uit de kwaliteit van het eten, de bediening of de locatie.

Odie Odie 24 februari 2010

Uitstekend restaurant, leuke en kundige bediening, voortreffelijk eten en een leuke ambiance. Prijs/ kwaliteit is correct. Weliswaar niet goedkoop maar zeker de moeite waard. Ik ben er in september 2009 ook geweest en ook toen super gegeten (buiten) en zeker ook avondvullend. Ik ga zeker weer eens.

randeweg randeweg 19 december 2009

Mooie gerechten. Het mag ietsje meer zijn, maaar de smaak was zeker goed!
De bediening was zeer gastvrij tot zwaar ongeiterresserd.
De inrchting mag wat ruimer opgesteld worden.
De rekening viel iets tegen, maar wel een prima avond gehad.

Proever72370 Proever72370 21 september 2008

Sinds het rookverbod is het beter toeven in L Olivo, want daarvoor zag het er blauw van de rook. Wat er opvalt aan dit restaurant zijn de prijzen. L Olivo is duur. Waarom zit dit restaurant in de duurste straat van Tilburg? Waarom gaat het niet een beetje naar de rand van het centrum? Dan kunnen de prijzen omlaag en komt het geheel wat meer in balans. Het decor ziet er uit alsof je terug bent in 1976, veel bruin hout met verlaagde plafondjes. Je zou er spontaan zin in kaasfondue van krijgen. Maar er is geen kaasfondue. Het eten is best goed, op de rosti na, die waren te hard gebakken. De bediening, 1 meisje, is vriendelijk, maar ze heeft een veel te lage broek aan, je kunt haar geheime delen bijna zien. Jammer dat een glas mineraalwater 2,50 kost. Uiteindelijk betaalden we voor twee personen: aperitiefje + flesje wijn + voorgerecht + hoofdgerecht = E 101,50. Oei! Dat is prijzig, hoor, te prijzig. Waarschijnlijk vinden meer mensen dat, want er waren op zondagavond bijna geen klanten. Er is dus duidelijk iets mis met dit restaurant. Het is een raadsel waarom dit restaurant in de Michelin-Gids 2008 staat.

Geef zelf je mening over Trattoria L'Olivo

Maandagvan 17:00 tot 22:00 Geen lunch