Eten op hoog niveau voor een bistroprijs. De prachtige, uitgebalanceerde gerechten zouden niet misstaan op het menu van een sterrenrestaurant. Probeer vooral het speciale proeverijmenu. Dat biedt vijf kleine luxegerechten waarbij de kundige sommelier je van opmerkelijk goede wijnen voorziet. Wat dacht je van een paté van fazantenpootjes met een crème van eendenlever en zuurkoolmayonaise? Of een paddenstoelencrèmesoep met truffelvinaigrette, licht gerookt wildzwijn, salie en zuurdesemtoast? Heerlijk toch?
Uitstekend geluncht hier op 1 april. Alle gerechten - verrassingen uit de keuken - waren van topniveau en ook de wijnen die erbij geschonken werden waren werkelijk uitstekend. Dit was de derde keer dat ik er was en het is een absolute favoriet van me. Geweldige gerechten, prima wijnen en een hele mooie ambiance. Ik verheug me al op de lente en de zomer, dat terras is goddelijk.
Afgelopen week met 4 personen het 5 gangen proeverijmenu met bijpassend wijnarrangement genuttigd. Ivm persoonlijke wensen werden enkele gerechten zonder probleem aangepast. Prijs-kwaliteitverhouding is goed al waren enkele gerechten net iets te vlak qua smaak. Wijnarrangement is echt een aanrader. De Espresso welke ik genuttigd heb na afloop was van een redelijk niveau.
11 februari hier weer eens aangeschoven maar dit is helaas een behoorlijke deceptie geworden.
We zijn hier al vele malen geweest en alle eerdere recensies waren lovend (beste restaurant van Tilburg hebben we het zelfs genoemd) maar deze keer sloegen ze de plank volledig mis.
En dan heb ik het zowel over de bediening (altijd al moeizaam geweest) als de keuken.
We waren hier met familie die wij uitgenodigd hadden en kozen voor het Menu "Hofstede de Blaak".
Toen we een bijpassend wijnarrangement wilden bestellen (wat we vaker hier hebben gedaan, zowel bij het proeverij als het "normale" menu) werd ons verteld dat dat niet mogelijk was om allerlei redenen die wij niet helemaal begrepen.
Toen we aangaven toch wijn bij elke gang te willen werden de historische woorden door de dame uitgesproken in plat tilburgs: "maar we hebben nog wel het een en ander openstaan, misschien niet helemaal passend maar daar merk je waarschijnlijk toch niets van".
Verbouwereerd bleven we achter en onze gasten vroegen zich af of het normaal is om restjes op te moeten drinken.
Waarschijnlijk bedoelde ze het goed maar ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. In 1 woord kansloos!
Maar dat mocht de pret niet drukken en we gingen er vanuit dat het eten alles wel weer goed zou maken maar helaas.
De eerste 2 gangen waren zeer goed (oosters gemarineerde zalm met salade van gamba’s en bouridde bouillon met ravioli van spinkrab) maar de volgende 2 gangen (gebakken baarsfilet met risotto en lauw warme boerenbrie met truffelvinaigrette) waren niet heel bijzonder (zowel in smaak als in opmaak) en konden weinigen aan onze tafel bekoren.
Al met al een tegenvallende avond (op de prijs na dan) en dan hadden we zeker niet verwacht van ons favoriete tilburgse restaurant.
Voorlopig laten we ze maar een tijdje links liggen en dan kijken we eidn van het jaar wel weer of we ze nog een nieuwe kans willen geven.
Jammer!
At hier vorige week 3 gangen van het proeverij-menu.
De locatie is prima, het personeel zeer vriendelijk, de borden worden prachtig opgemaakt maar de kwaliteit van het eten vond ik tegenvallen.
Een beetje Blaakse Bluf...........
Wij hebben afgelopen vrijdag bij de Hofstede gegeten.
We kozen voor het proeverijmenu van het huis. Het eten zag er prachtig uit! Borden mooi opgemaakt!
De smaken waren goed. De zeebaars had een wat heftige tegenhanger aan de tomaat, maar bij de andere gerechtjes waren de smaken mooi uitgebalanceerd.
De begeleidende wijnen waren erg goed gekozen, we hebben genoten.
De bediening vonden we uitstekend!
helaas was er geen plaats meer in de jachtkamer, wij reserveerden ook wel erg laat, de ruimte waar wij zaten was wat minder gezellig.