226 recensies

1 2 3 4 ... 23 ouder »

19 mei 2013

Als Amsterdammer moet je hier ooit een keer gegeten hebben, prachtige locatie! Maar waar het restaurant echt in uitblonk was de goede service, on-Amsterdams. De ober was op Moederdag zo leuk met ons drie-jarige prinsesje! Verder waren de gerechten stuk voor stuk heel mooi. Leuk dat er met bloemen wordt gekookt!

Gegeten op: 12 mei 2013.
Namsterdam
Namsterdam
Topproever

22 april 2013

Mijn favoriete restaurant. Geweldige omgeving in een kas en zeer goede bediening. Samen met mijn vriendin het menu van de dag genomen (vegetarisch) en vooral de bijzonder klaargemaakte artisjokken waren te gek. Je moest em zelf plukken om op te kunnen eten. Het dessert was zelfgemaakt ijs van verse aardbeien, en dat proefde je. Wil hier snel weer heen.

Gegeten op: 26 oktober 2012.
PatSta
PatSta
Topproever

20 april 2013

Mooie grote en lichte ruimte. Service is heel vriendelijk en weet waar ze het over hebben.

Heerlijke coquilles met goed klaargemaakt groente als voorgerecht. Hoofdgerecht van licht gerookte big was heel erg lekker. Goede bijpassende wijnen maken het helemaal af.

Gegeten op: 19 april 2013.

15 maart 2013

Maandagmiddag wezen lunchen in de kas.
Menukaart niet aanwezig maar je kunt aangeven hoeveel gangen je wenst en wat je liever niet eet.
We kozen voor twee gangen. (voor en hoofdgerecht)
Het voorgerecht bestond uit 3 kleine gerechtjes;
gemarineerde zalm met bulder en bleekselderij,kreeft met knolselderii, groene appel en hazelnoot en een bladerdeeg bakje met mousse van Pierre Robert, bospeen, witlof, rabarber en winterpostelein. Als hoofdgerecht heekfilet op de huid gebakken met bloemkool en bearnaise met griesmeel.
Koffie met (te) weinig snoepjes.
Al met al een geweldige lunch met een mooi glas vermentino en plat water.
Aanrader voor een mooie en indien gewenst een snelle lunch.
Fijne en gastvrije bediening.

Gegeten op: 11 maart 2013.
gerritjevandehoek
gerritjevan...
Expertproever

5 maart 2013

Prima service, personeel was attent, vriendelijk en heeft begrepen waarover het gaat. De ligging en de ambiance is goed, maar het eten...dat was echt zwaar beneden niveau, een paar stukjes groente over de mandoline halen, bijna rauwe groente serveren een stukje snoekbaars serveren ter grote van een visstick...nee dat was het niet

Gegeten op: 5 maart 2013.
figurant
figurant

4 maart 2013

Na een vriendelijke ontvangst een aperitief gedronken aan de bar. Vergezeld van mooie grote gemarineerde olijven en beetgare bloemkool met dressing.
De maaltijd een opeenvolging van verassingen op niveau. Drie voorgerechten (kalfsvlees met groenten en dressing, schorseneer in kruim, vergezeld van gemarineerde groente en een pureekoekje van groente). Mooi op smaak, een goede variatie en adequate aanpassing aan de vegetarische behoefte van één mijner gasten. Als hoofdgerecht mooi bereide vis en tarte-tatin van witlof. Verrukking.
Adequaat bijpassende wijn in een betaalbaar bijpassend arrangement. De locatie is -nog steeds- bijzonder. De dienstverlening royaal en vriendelijk. Een fijne avond!

Gegeten op: 28 februari 2013.
kritischegenieter
kritischege...
Meesterproever

3 maart 2013

De kas ligt prachtig in het park Frankendael. We werden hartelijk ontvangen en naar een tafeltje geleid. Ondanks de hoogte voelt het warm aan.

De bediening is vriendelijk maar jong. Ze hebben duidelijk moeite de ingredienten van de gerechten te onthouden, waardoor het introduceren van een gerecht iets weg heeft van de rijtjes van de middelbare school. En dan klopte het ook niet altijd.

De wijnen waren verrukkelijk. Ik zou graag een geheugensteuntje hebben bij de namen van de wijnen en huizen. Misschien een idee om ze op de bon te zetten?

De gerechten, zowel gewoon als vega, waren voorteffelijk. De groenten zijn onberispelijk goed klaargemaakt. Het ziet er ook prachtig uit.

Bij het kaasplankje werd een zachte jenever geadviseerd die ik toch niet zo lekker vond. Het kaasplankje zelf was lekker maar wel erg klein. Vandaar een 9 voor het eten in plaats van een 10.

Tenslotte prima koffie en een heel lekker potje thee. Het was echt een fantastische avond.

Wel een paar weken van tevoren reserveren.

Gegeten op: 22 februari 2013.
Groent_org
Groent_org
Expertproever

8 februari 2013

Het blijft een prachtig plekje met uiterst smaakvolle menu's. Ik blijf onder de indruk van het feit dat het concept zo simpel is maar zelden goed wordt gekopiëerd. Of je nu met twee of twaalf mensen komt eten, het blijft intiem en bijzonder.

Gegeten op: 6 november 2012.
Anomaly
Anomaly
Meesterproever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

6 februari 2013

Een paar weken geleden met drie man wezen eten in De Kas na veel goede verhalen. Eten was goed, wijnen waren heerlijk. Wij hadden het kaasplankje ook nog genomen en in tegenstelling tot eerdere berichten was het een mooie plank met drie soorten. Wel een beetje jammer dat je van tevoren niet precies weet wat je te eten krijgt waardoor wij het wijnarrangement hadden genomen in plaats van zelf een paar flessen wijn te kiezen. Service was goed (keurig netjes ging de bediening je voor als je naar het toilet ging en werd de deur van de zaal opengehouden en, bij terugkomst was het servet keurig opgevouwen). Het interieur doet, ondanks de vrij grote ruimte, knus en gezellig aan. Niet goedkoop maar zeker de moeite waard!

Gegeten op: 26 januari 2013.
Peter_1978
Peter_1978

13 januari 2013

Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Prachtige ambiance, goede bediening en heerlijk zorgvuldig bereid eten waarin de (zelf verbouwde) groentes uiteraard goed tot zijn recht komen. Zelf de zoetigheden bij de koffie (madeleines met rozemarijn, meringue en nougat) waren zelfgemaakt. Een feestje om hier te eten!

Gegeten op: 12 januari 2013.
femstr
femstr