Hebben hier nu een stuk of 5 keer gegeten. Grote ruimte (zaal), die typische Chinese kenmerken heeft. Zeker niet ongezellig. Heerlijke verse gerechten, bijzondere aanbiedingen en vele variaties zijn mogelijk. Oiginele en authentieke gerechten. Je voelt je nooit te vol na afloop terwijl de porties behoorlijk zijn. Echt lekker, niet te vet, schone toiletten, schone tafels en uitstekende bediening. Goed verzorgd, heerlijk maaltijden en niet te duurr
Dit is 1 van de weinige keren geweest dat ik niets te klagen had.
Ik ben normalieter geen fan van chinees eten, maar het wordt hier met zo vreselijk veel liefde klaargemaakt. Het eten was gewoon verrukkelijk!
De bediening was ongeloofelijk. Ik hoefde niets te vragen. Mijn glas wijn was bijgevuld voor dat ik de fles te pakken had. De bediening was aanwezig zonder vervelend te zijn. Ze konden veel over het eten en de wijn vertellen. Geweldig!
Ons bezoek aan de Chinese Muur, met 5 personen, een tweetal weken terug was nogal een teleurstelling. We hadden tevoren gereserveerd en gevraagd om een tafel in de niet-rokers ruimte. Bij aankomst werden we echter eerst naar een rokers-tafel geleid, en toen wij aangaven dat wij daar niet wensten te zitten werden we aan een tafel geplaatst direct naast de rokers ruimte. (Dus toch de hele avond in de rook gezeten..) Het eten deed ons helaas niet vergeten waar we zaten, want ook dit bleek niet aan de verwachtingen te voldoen. Mijn Sechuan beef was flauw en bovendien veel te weinig, de Tepan was al afgekoeld en had wat weg van iets wat overgoten was met gelei, en zo ging het maar door. De klap op de vuurpijl was de rekening: men rekende 9 euro (!!) voor een 3-persoons portie (1 klein bakje) mihoen, terwijl we allemaal specialiteiten (lees: dure gerechten) hadden besteld. En op diezelfde rekening moesten we dan ook nog een half uur wachten, terwijl het restaurant bij lange na niet vol zat. Tel daar een chagerijnige bediening bij op en er is weinig over van de reputatie van De Chinese Muur als beste Chinees van Almere. Er zijn genoeg betere en goedkopere Chinezen te vinden in Almere.
De Chinese Muur is gesitueerd op de eerste verdieping van een klein winkelcentrum te Almere. Gezeten in het restaurant kijk je uit op de bovenkant van AH, een blinde muur, een flatgebouw, een sportschool of de wachtende afhalers. Geen inspirerende uitzichten. De inrichting is typisch voor een Chinees restaurant in ons land; ook niet inspirerend. Men pretendeert een specialiteiten restaurant te zijn van de keukens van Szechuan, Indonesie en Thailand. Iedereen die daar ooit zelf is geweest, proeft dat de Chinese Muur die aspiraties niet kan waarmaken. De gerechten smaken niet slecht, maar authentiek is het zeker niet. Het blijft hangen op een gemiddeld Chinees-in-Nederland niveau en heeft weinig te maken met Szechuan, Thailand of Indonesie. Bovendien zijn de gerechten prijzig en als het druk is, wordt de vriendelijke bediening een stukje minder vriendelijk en de wachttijden aanzienlijk langer. Het enige authentiek Chinese item is een draaiplateau op sommige ronde eettafels maar meer ook niet. De Chinese Muur is een prima afhaaladres maar zonde van je geld om er te gaan dineren.
Prima chinees. Zo zien we ze graag! Ruime tafels met draaiplateaus, waar ruimte voor veel heerlijke gerechten op is. En dan maar smullen met z\'n allen. Vreselijke lokatie, uitzicht op sportschool, maar ach...dat heeft ook zo z\'n charme. Inderdaad...beste chinees uit de regio!