verrassend, origineel en gewoon goed. geen poespas in een landelijke, romantische ambiance. niet te duur en uitstekende bediening met veel kennis van zowel de wijnen als de gerechten.
Vorige week, tijdens een weekje ontstresse op het Sallandse platteland, gingen we op zoek naar dat leuke restaurant 'met die ganzen' in de bossen tussen Heino en Dalfsen, waar we 6 jaar geleden keer lekker en vooral in een leuke sfeer in de tuin hadden gelunched. En waarvan we de naam even waren vergeten. Na flink wat zoeken en vragen vonden we het. Helemaal blij! Meteen geservereerd voor de volgende dag, dat was een maandag.
Niet echt druk. Vier tafeltjes bezet;aan de accenten te horen twee met toeristen en twee uit de buurt. Twee in de keuken en een meisje in de bediening.
Bij mijn glas redelijk lekkere Prosecco kreeg ik een amuse in de vorm van een wel aardige bitterbal van wild. Lets go on.
Het uitnodigende voorgerecht van Sallandse gerookte ham was door de jongen van de koude kant liefdeloos op een bedje van sla gedrapeerd. Ik kreeg allereerst de plakjes moeilijk van elkaar; er zaten er wel vier als een dikke plak aan elkaar geplakt. En toen de smaak... amaai hoe ranzig. Je kent 'm wel die smaak; blijft aan je gehemelte en achter in je keel plakken. Pfffff ...wat een tegenvaller die 'Salade de Panhof'. Ik koos er voor ze de benefit of the doubt te geven en het niet terug te sturen maar het tegen heug en meug op te eten. Domoor.....
Na wat heen en weer geproef namen we een door het meisje in de bediening aanbevolen Argentijnse Malbeq voor het bij het vlees. Prima emulgator na het vette Sallandse gebeuren! Stevig. Het hoofdgerecht van de kalsfsucade met zwezerik was voortreffelijk! Mooi opgemaakt en goed op smaak. Zie je nou wel? Toch niet voor niets hier weer teruggekomen. Bediening was bovendien ok.
Nagerecht diverse Sallandse streekkazen met daarbij een volle en prima desert wijn. Rekening betaald, eenmaal thuis toch nog 's even bekeken. Stonden daar opeens twee flessen Malbeq van 28,50 euro....????? Plus wat eurootjes voor het heen en weer geproef.....?????? En twee verschillende prijzen voor de glazen desertwijn??? Bijj elkaar 38 euro er boven op getopt door het vriendelijke meisje uit de bediening: rekening 160 euro voor twee personen.
De witte gans was helaas de volgende dag, dinsdag, voor mijn reclamatie gesloten las ik op de bon. Volgende ochtend toch maar efkes gebeld en kreeg toevallig de eigenaar die op dinsdag de kas kwam opmaken! . Ben niet gaan zeuren over de extra glazen en de twee euro verschil in twee dezelfde glazen desertwijn. Maar wel over de extra fles Malbeq. Na wat ontwijkende schermutseling van de eigenaar kon ik de 28,50 als ik 'nu meteen langskwam' terugkrijgen.
Ik houd er toch een nare smaak van in mijn mond...is het policy van de Witte Gans om bij alle toeristen in Dalfsen op maandag een foutje maken???? -Dinsdag zijn we dicht. Die lui uit het westen zie je toch nooit meer terug-
Helaas zie je mij daar ook nooit meer in Herberg de Witte Gans. De ranzige ham vergeef ik ze; kwestie van smaak vind ik dat. Maar als het op betalen aankomt geen aanrader dus als je niet uit de buurt komt. Tenzij je niet zo naief bent als ik en de rekening gewoon tot op de komma naloopt....kortom zeker niet slecht maar houd je leesbril bij de hand.