8.4
8.3

1 2 3 4 ouder »

mjl mjl 18 mei 2012

Wij hebben gegeten en geslapen bij Merlet. Laten we zeggen dat er niks verkeerd is, maar volgens ons kunnen er wel een aantal zaken beter.
Het diner werd vrij laat toegelicht waardoor we eerst niet goed wisten wat ons te wachten stond. Na de toelichting werd er vrij knullig met de dieetwensen omgegaan. Ook onze BOB werd verwaarloosd en kreeg niet de vraag of hij wat anders wilde toen de rest van de tafel het wijnarrangement kreeg uitgeschonken. Het personeel werkt strikt volgens instructies/regels, waardoor het spontane weg is. Improviseren wanneer je een gesprekje aan gaat vinden ze ook lastig. Ze voeren alles correct uit, maar we vonden het wat stijf.
Het eten was heerlijk, maar niet op het niveau van andere michelin-restaurants waar ve hebben gegeten. Het was gewoon goed met een paar verrassende bereidingen erin. Goede wijn-spijscombinaties. Ook de extra amuses waren lekker.
Het hotel maakt wat ons betreft de prijs kwaliteit verhouding net niet waar. Geen gelegenheid om koffie of thee te zetten op je kamer. Ook het ontbijt was te simpel. Per tafel een plankje brood en beleg. Wij verwachten veel meer van een overnachting van €185 (prijs ex eten dus...). De kamer was wel mooi ingericht en het vrijstaande bad was een luxe.

psychiaterron psychiaterron 19 juni 2011

Heerlijke amuse van oester, eendenlever, champagne. Later de inktviskoekjes, coquilles en hertenkalf. Fantastische kaart. Beste restaurant in de regio.

Bridge Bridge 15 juni 2011

Wat opviel was dat de bediening de informatie over eten en wijn uit het hoofd had geleerd en dat in (te) hoog tempo over de gasten uitstorte en vervolgens snel vertrok. Daardoor mis je de persoonlijke benadering. Als je in de buurt van de keuken komt/zit hoor je om de haverklap een wekker piepen. Vraag als je dat vervelend vind om een tafel in de zaal met de open haard.
Het eten was lekker, maar niet beter dan je mag verwachten voor één ster.

flos flos 29 maart 2011

Tijdens de restaurantweek hebben we hier gegeten: misschien niet 100% representatief in dat opzicht, maar we hadden er veel meer van verwacht.Beiden aten we vegetarisch en dat lijkt niet echt Merlet's specialiteit.Het voorgerecht van verschillende groente-crèmes was vooral zout en vet en de smaken van de verschillende ingredienten waren helaas verdwenen in een brei van smaken.
Wat meer bite oftewel textuur zou fijn zijn, het geheel deed nu een beetje denken aan astronautenvoedsel.
De bitterbal van eidooier(nog zacht) was overigens wel een indrukwekkende proeve van bekwaamheid!
De wijn was zoals te verwachten helemaal goed, de service uiterst correct zij het daardoor ook nogal onpersoonlijk.

ranbeek ranbeek 30 november 2010

Mooie ambiance: kleinschalig, mooie aankleding kortom een heerlijke huiskamersfeer. Eten was helemaal top. Leuk om een gang te krijgen welke in het teken staat van de Hollandse pot, namelijk erwten soep. Subliem om hier iets geweldigs van te maken met een unieke smaakbeleving. Een echte aanrader wat ons betreft. Bediening maakt de beleving helemaal compleet. Al met al een top avond!

rushboy40 rushboy40 9 september 2010

Het weekend van 20-8 t/m 22-8 zijn we weer, na 4 jaren, teruggeweest in Merlet en ik kan alleen maar vol lof zijn. Het ene gerecht nog heerlijker dan het andere. Ik snap echt niet waar die mensen het over hebben wanneer ze zeggen dat er alleen maar wordt gekunsteld met het eten; ten eerste zit ik in een restaurant waar ik toch het een en ander van mag verwachten en ten tweede is de zin van de meesterchef echt waar: alle ingredienten zijn normaal verkrijgbaar, maar hoe het gepresenteerd wordt is afzonderlijk....
Nogmaals schal ik de loftrompet. Tadaaa!!
LucA

muga1997 muga1997 28 augustus 2010

Het gastheerschap, wijn- en kaasbehandeling zijn uitstekend, maar de keuken experimenteert teveel. Een kermis van smaken op je bord die vaak niet bij elkaar passen. Drie smaken per gang is meer dan voldoende. Ik zou zeggen stop met dat gefrutsel en ga gewoon lekker koken, niet te veel friemelen. Persoonlijk had ik er meer van de keuken verwacht.

gam41 gam41 26 augustus 2010

s'avonds gegeten in het restaurant. De vriendelijke professionele ontvagst, was het begin van een avond genieten. Creatieve gerechten volgde elkaar op. Bijzonder in de huidige tijd is de fantastische kaaswagen, dat zie je bijna nergens meer.

robtuinstra robtuinstra 15 augustus 2010

afgelopen weekend genoten van het gastronomisch arrangement.alles was perfect.de zeer attente en vriendelijke bediening.heerlijke gerechten.schitterende wijnen en deskundige uitleg daarbij.prachtige ambiance.prima prijs kwaliteit vehoudingeen echte aanrader!!!!!!
ineke en rob tuinstra

Jan1 Jan1 11 augustus 2010

De opmaak is zoals in veel van deze zaken belangrijker dan de daadwerkelijke goede en pure smaken alhoewel er natuurlijk ook gerechten bij zijn die daarop een uitzondering vormen. Teveel geknutsel en teveel gekunsteld. Gelukkig kan dat niet met de kazen. Kook nou toch eens echt op smaak, heren. De producten zijn perfekt.Bediening goed getraind.Beetje TE. De baas is geleerd klantvriendelijk maar mist wat.Op het terras is het bij mooi weer goed dineren. Redelijk voor een restaurant met een Michelinster maar ik eet in honderden restaurants zonder ster lekkerder.

1 2 3 4 ouder »

Geef zelf je mening over Hotel-restaurant Merlet