7.9
8.3
Toon telefoonnummer (0418) 552 247

1 2 3 4 ouder »

tanya1 tanya1 20 mei 2012

We hebben enkele weken geleden hier een lekker 10-gangen proeverij genoten. Van de eerste paar gangen waren we niet erg onder de indruk: de makreel was volgens mij niet helemaal vers (smaakte en rook in ieder geval 'te vissig' ), de hapjes vooraf smaakten nergens naar.

Verder heerlijke pekinggans (íetsje te zout), lekkere, knapperige asperge, de gerookte zalm was ook bijzonder lekker (wel geserveerd op een oudbakken smakende blini, die heb ik dan ook lekker laten staan), overheerlijke, smeuïge lamsschenkel, verrassende crémebrulee van franse kaas (sorry, naam vergeten ;)), desert was niet erg indrukwekkend, maar wel ok. Overheerlijk was de selectie huisgemaakte bonbons bij de koffie, maar waar we echt ondersteboven van waren was het meer dan perfect gematchte wijnarrangement, wat een tongstrelende ervaring was dat!

Groot minpunt was wel dat we prosecco hadden besteld vooraf, maar zonder commentaar/uitleg gewoon champagne geschonken kregen. Wel lekkere champagne, maar toch vond ik het niet netjes. Toen we de navraag deden bij de sommelier, vertelde hij dat hij nooit prosecco schonk...

Alles bij elkaar genomen was het toch een prettige en smaakvolle ervaring.

javerbeek javerbeek 6 mei 2012

Voor ons een eerste kennimaking met dit restaurant in de vorm van een 10-gangen proeverij. Heerlijke smaken in de de vorm van mooie uitgebalanceerde gerechtjes. Mijn partner is zwanger en er werd alle tijd genomen om aan tafel te overleggen wat er wel en niet gegeten kon worden van het menu en hiervoor werden mooie alternatieven aangedragen. Verder van begin tot eind zeer strakke en correcte bediening aangestuurd door de enthousiaste eigenaren. Het uitzicht over de rivier en de uiterwaarden is prachtig en we komen hier dan ook graag eens terug voor een diner of een lunch op het terras.

We hebben echt genoten van een heerlijke culinaire avond.

Magda1 Magda1 23 maart 2012

Dit is topklasse van het begin tot het eind. Prachtige eetzaal en uitzicht, zeer vriendelijk èn deskundig personeel dat er duidelijk plezier in heeft en zulke originele en mooie gerechten. De smaken blijven in tact en versterken elkaar in spannende combinaties met zeer uiteenlopende bereidingswijzen. Elke gang is een nieuw avontuur en elk avontuur heeft een Happy End. Vooral de wijn is wel erg prijzig, maar hier ga je naar toe voor een culinair feestje. Ze verdienen een ster.

Ed Breda Ed Breda 17 maart 2012

Op vijdagavond 17 maart van een 10 gangen proeverij genoten. Absoluut top. Alle gangen waren verrassend, elk met een uitgebalanceerd smaakpallet. Ook de bijpassende wijnen waren perfect. Uiterst correcte bediening en een zeer enthousiaste begeleiding van de 2 (voor ons nieuwe) eigenaren. Via Groupon een hernieuwde kennismaking. We komen zeer zeker terug. En dan voor een lunch of diner op het terras, want het uitzicht op de rivier is waanzinnig mooi.

Roosevelt Roosevelt 10 maart 2012

Wat een genot om hier te zijn. Nieuwe eigenaren leggen en houden de lat hoog. Vriendelijk, bekwaam met Friese inslag. Uitstekende smaakcombinaties in een rustige omgeving. We kijken nu al uit naar de zomer, dan kunnen we weer op het terras plaatsnemen.

ad_wijgerde ad_wijgerde 17 december 2011

Vanaf Waalwijk via de toeristische route langs het water naar Aalst. Het restaurant ligt op de dijk direct aan de Maas, modern, horizontaal gestreept, gebogen dak en met een royaal terras. Bij binnenkomst in de hal valt meteen de bar op. Links is de trap naar de bovenetage die ook voor feesten wordt gebruikt en rechts het reguliere restaurant waar we binnen gaan. Veel glas met uitzicht op de rivier en aan de overzijde het Brabantse natuurschoon met boerderijen. Rechts een lounge ruimte met langgerekte open haard en leren bankstel. Donker bruin visgraat parket, bruine gordijnen en grijstinten op de muren. Niet te veel decoratie maar de wand met de koeienkop die je aankijkt valt wel in positieve zin op. De tafels zijn met linnen ingedekt en de bruin leren armstoelen zitten prima.

We krijgen een tafel bij het raam en we nemen een witte wijn als aperitief, een Verdejo uit de Rueda. In een glaasje sesamkoekjes en kroepoek van parmezaan. Op een plaatje een bakje met droge Friese worst, een bakje met olijfjes, twee makarons van biet met ertussen kruidenkaas en in een buisje vloeibare rode kool, een aangename start.

Na het uitserveren van de vers gebakken brood bolletjes nog een drietal hapjes. Bolletje gelei van tomaat gevuld met geitenkaas op gepofte rijst, bitterbal met kreeften vulling en een zuurdesem cracker met ossenworst, bruinebonenijs en gerookte popcorn. Het geitenballetje was mild, de kreeft in de bitterbal kon je goed proeven, lekker. Het derde hapje gaf de mooiste beleving, eerst proef je de bruinebonen met het krokant en later komt de ossenworst.

De eerste begeleider is een Australische Riesling 2007 van het huis Pegasus Bay, in de neus een heerlijke oily toets, in de mond typisch riesling met een zoetje in de afdronk. Marco de chef presenteert het voorgerecht. Marbré van langzaam gegaard wild zwijn pastrami en paté van eendenlever, met balsamico aangezuurde biet, wortel marmelade en kruim van pinda. Het vlees geeft de zalvende paté een aangename bite. De biet kan het best samen met de marmelade worden gegeten voor een mooie zoetzuur balans die voor fijne afwisseling en aanvulling zorgt bij de marbré. De pinda die subtiel aanwezig is zorgt voor een smakelijk accent . De wijn is het mooist met zijn aroma, een prima eerste ronde. (9.5)

De tweede begeleider is een Spaanse van het huis Edetana 2010 gemaakt van witte grenache en viognier en heeft iets houtrijping. Mooi rijk aroma, elegant in de mond met bittertje in de afdronk. Twee glazen piramides bestaande uit ieder drie schaaltjes komen uit de keuken. In het kleine schaaltje oester met sabayon van champagne gekruid met wat dille. De champagne was subtiel te proeven en is erg lekker bij de oester.
In nummer twee een coquille met jus van citroengras en een toefje crème van pastinaak. Het citroengras geeft een aangenaam aroma af. De coquille heeft een prima cuisson en combineert heerlijk met de hartig fruitige jus.
In nummer drie een gebakken langoustine met krokant spek en pompoen, ook weer uitstekend.
Een prima en verfijnde bourgondische gang met veel smaken waaronder veel van mijn favoriete ingrediënten. De wijn combineerde uitstekend met zijn mooie aroma, de smaak was door zijn subtiel bittertje in de afdronk niet helemaal top. (9.8)

De derde begeleider is een traditionele chardonnay uit de Bourgogne 2009 van het huis Rougeot. Op het bord mosselhachee volgens grootmoeders recept, op de huid gebakken snoekbaars, gekonfijte zuurkool en een saus van mossel en gember. De snoekbaars is lekker sappig en heeft wat aardse tonen, de mosselhachee was nieuw voor mij en smaakte uitstekend. De wijn was een prima begeleider en ondersteuner. (9.5)

Een rode Duitser gemaakt van Spätburgunder 2008 van het huis Michel. Mooi fruitig aroma met enige kruidigheid, fruitig in de mond met elegante afdronk. Gepocheerde kalfshaas, krokante zwezerik, Fryske boerenkool en worstjus. De haas was super sappig en mals en had een subtiele smaak zeker tegenover de boerenkool de flink op smaak was met zijn spekjes. De hoofdrolspeler is de zwezerik, droog krokante korst en smeuïge cuisson, heerlijk. De worstjus was lekker hartig met typische rookworst smaak. Een prima ronde weer. (9.5)

Weer naar Spanje met de Ventus 2007 een blend van vijf druivenrassen en twee jaar houtrijping. Donkere robijnrode kleur, rijke neus, complex en elegante lange afdronk. Hertenrug met wildjus, bolletje snert, bitterbal met linzen, en op een gebakken paddenstoel nog een blokje balkenbrij. Het bolletje snert was apart, het smaakte naar traditionele erwtensoep. Linzen zijn mooi gaar in de bal. Het malse vlees met tikje wildsmaak was lekker met de krachtige jus en de wijn combineerde hier prima bij met zijn rijke palet. (9.4)

Een Oostenrijkse dessertwijn, Beerenauslese van het huis Feiler Artinger 2007. Mooie rijke neus met tonen van tropisch fruit, rond in de mond als een bonbonnetje. In een kopje een luchtige soufflé van Amarena kersen. Op het bord een langgerekte worst elastische kersen, makaron van kers en gemarineerde kersenpartjes. Verder een cilindertje mousse van witte chocolade en een groene “eierdooier” van limoen gevuld met mousse van witte chocolade en voor de mondbeleving nog een kletskop. De gemarineerde partjes vielen op vanwege de fijne rijke smaak, een erg lekker accent. De wijn is een topper die het gerecht extra finesse geeft. (9.4)

Als afsluiter de espresso met friandises van de rijk gevulde trolley waarvan je naar hartenlust mag kiezen.

De bediening bestond uit twee jonge dames die geruisloos het werk op keurige wijze volbrachten. De wijntjes werden wat minder uitvoerig omschreven maar het voldeed. Marco presenteerde de meeste gerechten zelf en dat is erg leuk.

Kortom, het was aangename middag vol culinair genot. Voor de liefhebbers is er de week vanaf 26 januari een aantrekkelijke aanbieding genaamd het “Polderdiner”.

CarlavanS CarlavanS 16 december 2011

Tijdens de DWTS-week hier uitstekend gegeten. Een prima 5 gangen menu met perfect passende wijnen, uitstekend personeel en een hele fijne sfeer. Ik ben ervan overtuigd dat met het echtpaar Poldervaart aan de leiding het met De Fuik weer helemaal in orde komt.

saralaurence saralaurence 11 december 2011

Wij hebben ons gisteravond heerlijk laten verrassen bij De Fuik en dat is meer dan prima gelukt. Bijzonder smaakvolle en verrassende gerechten en een goed staaltje van hostmanship. Je voelt je echt te gast.
Marco en Inez zijn waardige opvolgers van Wim Brundel.
Heel veel succes. We komen zeker weer terug.

FaasAnte FaasAnte 24 oktober 2011

Heerlijk gegeten! met Sweetdeals hadden we het 5-gangen elegance menu voor een leuke prijs. We werden heel gastvrij onthaald en dat bleef de hele avond zo. Heel attent zonder opdringerig te zijn. Het eten was fantastisch. Het was te donker buiten om van het uitzicht te kunnen genieten maar ook zonder dit was het een geweldige avond. Complenten.

Waterzooi Waterzooi 7 oktober 2011

Vorige week geweest en ik heb zelf het idee dat de nieuwe chef Poldervaart wel degelijk een nieuwe frisse impuls geeft aan dit, toch niet misselijke, restaurant.
De gerechten zijn goed uitgedacht, smaken fantastisch en kunnen worden gegeten bij een uitzicht waar toprestaurants in Nederland alleen maar jaloers op kunnen zijn.

1 2 3 4 ouder »

Geef zelf je mening over De Fuik