In de keuken van Floris over zichzelf

Ervaar 9 gangen wijn-spijscombinaties. Gericht op gasten met weinig eetbeperkingen, die er voor openstaan zich te laten verrassen. Niet voor de grote, lastige en snelle eter. Ook is het mogelijk twee keer per maand negen gangen vegetarisch te dineren. Je beleeft spannende en verfijnde kookprocessen van dichtbij en krijgt persoonlijke toelichting bij de gerechten en halve glazen bijpassende wijn.

KeukenFrans & Internationaal
Bijzondere kenmerken topper Fris verdient een flesje

Dit restaurant kenmerkt zich door zijn strakke concept. Om zeven uur komen de gasten binnen, waarna iedere vijfentwintig minuten een ander gerecht wordt gepresenteerd. Je zult je moeten overleveren aan de kok, Floris Versluijs, want de negen gerechten met bijpassende wijnen staan van tevoren vast. Alles komt voorbij, van speciale kaassoorten tot vergeten groentes en diverse vis- en vleesgerechten. Doordat je letterlijk ín de keuken van Floris zit, wordt je als gast direct betrokken bij het bereidingsproces. Een unieke avond uit voor mensen die zich graag laten verrassen.

arroux arroux 6 januari 2012

gelukkig staat op iens de prijs niet bij dit aanbevolen restaurant, want die is niet mals. 550 euro voor 4 personen is stevig maar dat zijn niet de gerechten.... karige porties, een bodem wijn bij elke gang en 1 klein broodje bij het aperitief, als je om een tweede vraagt is hierop niet gerekend door de keuken. jammer

CarinavdHoven CarinavdHoven 20 december 2011

Afgelopen vrijdag hebben wij fantastisch gegeten met het gehele bedrijf in de keuken van Floris. Op het laatste moment meldden 2 collega's zich helaas ziek, echter werd dit perfect opgelost door het restaurant en werden 2 andere gasten die op de reservelijst stonden ontzettend blij gemaakt. Het was een belevenis voor iedereen en voor vele heel vernieuwend & bijzonder. De aandacht van het personeel + Floris voelde als zeer prettig & alle verrassende gerechtjes waren stuk voor stuk overheerlijk. Na de verbouwing kom ik graag weer terug!!

A-J-Blok A-J-Blok 19 december 2011

Voor de eerste maar zeker niet voor de laatste keer zijn wij naar restaurant “in de keuken van Floris” geweest. Al veel over gehoord maar nu echt zelf ervaren. In een uiterst ontspannen en gezellige sfeer zijn we absoluut verrast door de culinaire heerlijke smaakvolle kunststukjes. Want de amuse en de daarop volgende negen gerechtjes waren zo mooi om te zien dat het bijna zonde was om op te eten.
Gelukkig hebben we dat toch gedaan en elke keer weer werden we verrast op overheerlijke en vaak natuurlijke smaken. Wij hadden een Bob arrangement, zodat we toch bij elk gerecht van de verschillende heerlijke wijnen wat konden proeven en verder werden er smaakvolle natuurlijke sappen bij geserveerd. Wij vonden de vriendelijke bediening en vooral de uitvoerige uitleg van de gerechten en wijnen aan tafel bijzonder prettig en vooral ook ter zaken kundig. Door de open keuken konden we goed zien hoe de gerechten door Floris en zijn rechterhand Mark minutieus en met passie voor het vak werden bereid en opgemaakt, dit gaf voor ons deze avond een extra leuke ervaring. Al met al een heerlijk culinair avondje uit, wat ons betreft een echte aanrader.

Vivalamesa Vivalamesa 13 december 2011

In de keuken van Floris stond al lang op ons lijstje en afgelopen week was het zover.
't was een bijzondere ervaring met plussen en minnen. De plussen: bijzondere smaakjes, erg afwisselend en zeker niet middle-of-the-road, verzorgd door gedreven en heel hardwerkend team.
De minnen: De 8 hapjes bestonden voornamelijk uit schuimpjes, cremetjes, zalfjes, kruimeltjes, schilfertjes, dobbelsteentjes, vliesjes, papjes, korreltjes en bolletjes (de mise en place moet indrukwekkend zijn . . .) die elke 25 minuten met reepjes, schijfjes en rolletjes vlees/vis/groente over de 24 bordjes werden verdeeld. Lieve mensen van Floris, ik ben bang dat je een beetje aan het doorslaan bent. 'In de keuken van' verwachtte ik toch meer te zien dan mannen die niet anders doen dan geleitjes, pureetjes enz. uit plastic zakjes knijpen . . .
De acoustiek is een ramp, het personeel slechts met veel moeite te verstaan. De sommelier lispelt zo binnensmonds dat we hem telkens moesten vragen z'n aankondiging te herhalen - n beetje tot z'n ongenoegen merkten wij
Karige porties bovendien, zowel de wijn als op de bordjes.
Is er sprake van vakvermoeidheid, weer een avond hetzelfde kunstje doen? Hard werd er gewerkt, maar echt welkom voelden we ons niet.

HansWaltman HansWaltman 9 december 2011

Gisteren gegeten bij Floris. Wat heerlijk en verfijnd! Ontvangen met bubbels en een mooi verhaal erbij (bio-bubbels). Echt heerlijk gegeten met mooie en passende wijnen erbij. Vooral het hert was helemaal TOP. En dat voor dat geld: nog geen € 230,- voor twee personen. Echt te gek! Wanneer mogen we weer?!?! De bediening: we waren er op een woensdag en de dame die er toen was: in één woord top en heel veel kennis van wijnen. O ja, eten bij Floris is natuurlijk ook eten bij Floris' co-kok en culinaire evenknie Mark!

Geef zelf je mening over In de keuken van Floris

Vrijdagvan 19:00 tot 23:00 Geen lunch
Zaterdagvan 18:30 tot 23:00 Geen lunch
ZondagGesloten

Opmerkingen

Wij zijn open deze kerst op kerstavond,1ste en 2e kerstdag! Verder op 2de paasdag, Koninginnedag, Moederdag & Vaderdag en 1ste pinksterdag.