Bij LEF Restaurant zit u in Parijs! Spiegels aan de wanden, lange banken en bediening in witte sloven dragen bij aan de sfeer van de echte franse brasserie. Het is er altijd druk en de prijzen zijn er verrassend goedkoop! Buiten, op het meest intieme plein van Delft, zit u in de Provençe. Vrolijke obers flirten met de gasten op het terras. In de zomer is het er gezellig tot in de late uurtjes.
‘Als je graag in Frankrijk wil zijn maar niet in de file wil staan, is dit een zeer goed alternatief!’ Buiten zit je op een ‘intiem plein waar de zon tussen de bomen doorschijnt’ en binnen lijkt het alsof je terecht bent gekomen in een ‘gezellige Parijse brasserie’. De kaart is zeer uitgebreid, het eten ‘niet uitzonderlijk’, maar ‘van goede kwaliteit en voor een redelijke prijs’. Knap dat de ‘snelle en aardige bediening zelfs in een overvol restaurant alle details kan onthouden’. ‘Wat een energieke tent!’
Ik heb hier vrijdagavond gegeten, voordat ik naar het Spaanse filmfestival ging in Filmhuis (ernaast!) Lumen. Vooraf salade, en een voortreffelijke Charcuterie. Daarna een entrecote en een roodbaarsfilet. Allebei prima met lekkere groentes. Maar vooral het decor vond ik te gek! Ik wou dat we dat ook in Zoetermeer hadden.
Goed eten maar verwacht geen super maaltijd. Escargots uit de over zijn flauw, de haricots verts zat onder de nootmuskaat. Jammer. Wel een leuke sfeer en aardige bediening
In Lef waan je je in een klein Frans bistrootje ergens in Parijs. Ik ken geen ander restaurant dat die sfeer zo weet op te roepen. Gisteren 2x het menu genomen en prima gegeten. Vooraf garnalen met whiskeymayonaise en als hoofd een supergoede dorade. Desert was een wafel met witte en bruine chocolade ijs. Voorgerechten altijd ietwat kleine porties, maar over het algemeen genomen voldoende. Flesje huiswijn was gemiddeld.
zojuist heerlijk gegeten, traditioneel maar zowel de uiensoep, salade met kip, medium steak, eend met gecarameliseerde ui en portsaus, groentes, gegratineerde aardappel, kaasfondue als de creme brulee waren goed. we kwamen vroeg, maar ook toen de zaak vol zat, was de bediening nog steeds vlot. Je voelt je er thuis!