‘Mooi restaurant’ met een ‘leuk terras’ midden in het centrum van Groningen . 's Middags kom je hier voor een lunch met ‘heerlijke broodjes’ en ‘erg goede koffie’. En ook 's avonds kun je er ‘heerlijk eten’. Toch kan het gebodene niet altijd ‘tippen aan haute cuisine’ en ‘valt er nog wel wat te sleutelen aan de prijs-kwaliteitverhouding’. Als dat gebeurd ‘heeft het de potentie een toprestaurant te worden’!
Ben een regelmatige bezoeker van 't Feithhuis. De ene keer komen we alleen voor een koffie of een borrel (bij voorkeur in de lekkere "luie" stoelen) de andere keer schuiven we graag aan in het restaurant. De gerechten zijn creatief en gewoon lekker (een goeie prijs/kwaliteit, in zijn klasse uitstekend). Vind het ook plezierig dat lokale en biologische producten worden gebruikt. De bediening is zeer attent en vriendelijk.
Op een drukke vrijdagavond (volle bak) met z'n vieren erg prettig ontvangen en bediend, en tot ieders volle tevredenheid gegeten: het (mede dank zij reductiebon) zeer vriendelijk geprijsde en tocn royale smaakmenu. Het verzoek om het knofloovrij te houden werd direct doorgegeven aan de keuken en gehonoreerd (misschien zelfs tot en met de sla-dressing, waardoor de croutons wel wat weinig smakelijk uitvielen).Aparte vermelding verdient het zelfgebakken, zelfs nog wat warme, volkorenbrood. Als enig puntje van kritiek: het hoofdgerecht had wat warmer gekund en koelde wel wat erg snel af (misschien door de altijd wat vluchtiger magnetronwarmte?).Voorverwarming van de borden had dit kunnen voorkomen.
Wij hebben hier prima gegeten; lekker brood vooraf, en zowel de kabeljauw als pasta met paddenstoelen waren prima bereidt; de kabeljauw was niet te droog hetgeen vaak het geval is. Ook de bijgerechten waren prima, net als de diverse nagerechten als de wijn.
Ook een goede prijs/kwaliteit verhouding, bv een menu van 23,95 terwijl veel eetcafés in Groningen rustig 32,95 vragen voor zo'n menu.
Als laatste; de bediening was attent en vriendelijk.
Een lekker voorafje met zalmmousse - een wat droog stukje varkensvlees als hoofdgerecht en een heel redelijk nagerecht met tiramisu, al was het geen echte tiramisu.
Daarbij een rood huiswijntje gevraagd. Dat bleek dan wel 4,50 euro per bescheiden glaasje te kosten.
Dat drukte onze algehele indruk wel wat naar beneden.
Eten was onder de maat. Varkensvlees was droog en zonder smaak. Groentes (sperziebonen en broccoli) waren rauw. Voorgerecht bestond uit een paar kleine niet zo bijzondere hapjes voor 10 euro. Toetje was ook veel te klein.
Geef zelf je mening over Stadscafé Restaurant 't Feithhuis