Manjefiek

Manjefiek

Wist je dat..
Je ook gewoon online een tafel kunt reserveren? Snel, gratis en direct bevestigd. Lekker makkelijk toch?

Reserveer nu!

Telefoon
Toon telefoonnummer 043 361 01 45

 • 7.5 10 16

  Eten

 • 7.6

  Service

 • 7.9

  Decor

Recensies

MRIE
 • Recensies in de laatste twee jaar
  15 goedgekeurde recensies
  0 recensies nuttig bevonden

Expertproever
 • 8 10 1

  Eten

 • 8

  Service

 • 8

  Decor

Bij Manjefiek een 3-gangen gegeten tijdens de IENS diner dagen. Het eten was heerlijk, vooraf boullabaise, hoofgerecht kabeljauw (had aangegeven dat ik geen vlees eet), nagerecht perenijs. En we kregen alle aandacht want we waren de enige twee bezoekers die avond (was gezelliger geweest als er meer mensen waren geweest, maar het was toch prima vertoeven bij Manjefiek). Ook nog koffie en thee achteraf gedronken, las in wat vorige recensies dat zij geschrokken waren over de prijs daarvan. De prijs was het zeker waard (met de heerlijke chocolaatjes en refills), maar kleine tip voor het restaurant: het zou goed zijn om die prijs voor de duidelijkheid op de drankjeskaart te vermelden. Een goede avond, en we gaan zeker terug (misschien in de zomer om op het mooie terras te zitten).

Gegeten op 4 oktober 2013

EffieKinderdijk
 • Recensies in de laatste twee jaar
  14 goedgekeurde recensies
  2 recensies nuttig bevonden

Expertproever
 • 8 10 1

  Eten

 • 8

  Service

 • 8

  Decor

Omdat dit restaurant een bib gourmand heeft heb ik hier - ondanks meerdere slechte recensies - toch voor 2 gereserveerd en daar geen spijt van gekregen. Meteen nadat we waren gaan zitten werd gevraagd wat we voor aperatief wensten en meteen na het bestellen kwamen er tomaatjes, olijven en radijsjes met heerlijk warm brood op tafel en konden we rustig de kaart bekijken. We bestelden een bib gourmand menu en in afwachting daarvan kregen we een heerlijke amuse, bestaande uit eendenlever paté met compôte van pruimen uit eigen boomgaard en een schijfje eendeborstfilet met stukjes gedroogde chorizo worst. Als menu hadden we een galantine van boerderijhoender, kloostervarkenslende en aardbeien met rabarber compote. Daarbij dronken we een prima rode huiswijn. Toen ons brood op was werd meteen nieuw gebracht.
Dit restaurant vind ik al met al een aanrader!

Gegeten op 29 september 2013

GrandMere
 • Recensies in de laatste twee jaar
  4 goedgekeurde recensies
  1 recensie nuttig bevonden

Fijnproever
 • 4 10 1

  Eten

 • 6

  Service

 • 7

  Decor

2 Koffie met chocolaatjes € 13,50 ! (Shame)
Uit een breed scala restaurants in Maastricht kozen wij voor Majefiek. 3 gangen Menu. Getomatiseerde vissoep, koud bord en lafjes, hard bruin bolletje geen combinatie, la-la. Kloostervarken met fijne saus en te veel vet, 2 Parisienne wortel, 2 rode biet, 2 te gare en vale peultjes en een halve eetlepel puree., hè-hè. Notenparfait in flensje, droog en kristalvormend met 3 stukjes peer uit de grote eigen boomgaard, na-na. En dan de koffie 6,75 p.p. ! met wat chocolaatjes.
Zou een pilsje ook 6,75 geprijsd zijn met niet bestelde kaasblokjes en zoutjes? Advies; een lossere bediening van de dame past beter dan de dedain van de ober.

Gegeten op 28 september 2013

InesD
 • Recensies in de laatste twee jaar
  1 goedgekeurde recensie
  0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
 • 5 10 1

  Eten

 • 7

  Service

 • 6

  Decor

We komen graag in Maastricht eten en dit restaurant was uitgekozen door vrienden omdat het een Bib Gourmand is. Nu zegt dat ons redelijk weinig (ik heb op veel plekken beter gegeten dan bij menig Bib Gourmamd) maar manjefiek spant de kroon; bediening is onplezierig stijf en absoluut niet spontaan, wel (te) vriendelijk. Eten was op zich in orde maar niet wat je voor een dergelijke prijs verwacht; zelden zo'n flauwe ravioli gegeten. Al met al wel voldoende maar zelf zouden we hier niet meer snel teruggaan.

Gegeten op 14 februari 2013

Baertchina
 • Recensies in de laatste twee jaar
  1 goedgekeurde recensie
  0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
 • 5 10 1

  Eten

 • 1

  Service

 • 7

  Decor

De koele afstandelijke ontvangst gaf bij het binnen komen al een signaal af dat niet erg uitnodigend was.
Het menu Bib Gourmand, Galantine van parelhoen, de naam heeft het al in zich gelatine rijkelijk aanwezig en de smaak van de parelhoen erg vlak, eigenlijk geen smaak aan te wijzen of te proeven.
Dan de gebraiseerde schouder, worstje en de kotelet van het zuiglam, met gepofte paprika. Ook hier is de smaak erg vlak zeker tussen de schouder en de kotelet, erg flauw. Het worstje daaraan tegen, nou ja heb dit op veel andere plaatsen veel lekkerder gegeten, bah wat een smaak.
Dan filet puur prepare à la minute met een gefrituurd eitje, erg flauw heb zelf met zout en peper wat smaak aan proberen te geven, is ok. Dan de gesauteerde kalfshaas en krokante zwezerik met een ravioli van spinazie gevuld met kalfswang, de smaak is ook hier niet raak, wel de kalfshaas hoewel die gezien de grote warm had moeten blijven tot je het op had, nee dus, halverwege was hij al koud. Als nagerecht warm cakeje van Valrhona chocolade met vanille ijs en vanille saus, de vanille saus bestond uit een aantal vla gekleurde druppels en had verre van de smaak van vanille.
Dan de bediening, bij het inschenken van de wijn, voor mijn vrouw langs knoeide de chef over het glas op het tafel linnen en langst het glas, het glas werd met een tissue schoon geveegd. Het wachten tussen de gangen door liep op tot wel een half uur, en dat terwijl het lang niet druk was. Als klap op de vuurpijl mocht de jonge ober, niet bedienen omdat hij leerling is, terwijl wij juist vonden dat de jonge ober veel meer capaciteiten had dan zijn stijven chef. Het gevolg was dan ook dat bij het bestellen van het nagerecht ik twintig minuten met de menukaart in mijn handen heb zitten zwaaien, dan wordt er nog niet gereageerd, uiteindelijk dan maar even hard roepen, ohjee, shocking, daar komt de chef, dan een kwartier later het nagerecht. Dan vragen naar de rekening, na twaalf minuten nog een keer vragen om de rekening, dan wordt mijn vrouw een beetje boos inmiddels zijn er weer acht minuten voorbij. Zij staa op gaat naa de chef en vraagt haar jas, zij heeft er genoeg van. Dan komt de rekening aan het tafeltje, dan loop de chef weg. Ik zit daar zeven minuten te wachten, ik sta op en loop met het geld naar de kassa die er niet is. De chef moet geld teruggeven en doet daar vervolgens weer vier minuten over, mijn vrouw komt van buiten naar binnen en vraagt waar ik blijf.
Nou ja, leuk maar hier gaan wij nooit meer naartoe. Niet voor het eten en zeker niet voor de bediening.

Gegeten op 2 maart 2013

apenkop
 • Recensies in de laatste twee jaar
  5 goedgekeurde recensies
  0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
 • 9 10 1

  Eten

 • 8

  Service

 • 8

  Decor

weekendje maastricht geboekt en hier gereserveerd vanwege goede pers. locatie achter ruimte waar bruiloft was vond ik niet top maar wining & dining maakte dit meer dan goed. blij dat we met taxi waren want wijnarrangement is aardig royaal. super kwaliteit, enige minpunt is dat het wat stijfjes kan overkomen, geen muziek en formele bediening. zeker aanrader!

Gegeten op 29 september 2012

Silvanio
 • Recensies in de laatste twee jaar
  23 goedgekeurde recensies
  0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
 • 9 10 1

  Eten

 • 9

  Service

 • 9

  Decor

Afgelopen vrijdag voor het eerst bij Manjefiek gedineerd. Gezien de wat wisselende recensies, waren de verwachten wat aan de voorzichtige kant. Achteraf gezien nergens voor nodig, want zowel het eten als de service waren uitstekend te noemen.

Gekozen voor het nieuwe vijfgangen jubileummenu bestaande uit overwegend wildgerechten. Van de amuse tot aan het dessert was het gewoonweg genieten. Alleen het tussengerecht van patrijs met in verhouding te veel linzen viel ietswat tegen, maar goed dat mocht de pret zeker niet drukken. Ook de aanbevolen rode huiswijn was erg lekker en paste goed bij de gerechten.
De bediening was eveneens erg prettig. Vriendelijk, attent en aanwezig op de moment wanneer nodig.

Wel jammer was op zich dat de hele avond slechts zes mensen aanwezig waren. Al was dit gezien de goede en gezellige inrichting van het restaurant niet echt storend.

Het bezoek aan Majnefiek was al met al dan ook erg goed bevallen.

Hobbychef
 • Recensies in de laatste twee jaar
  2 goedgekeurde recensies
  0 recensies nuttig bevonden

Proever
 • 4 10 1

  Eten

 • 7

  Service

 • 8

  Decor

Zaterdag 29 september met 2 personen in restaurant Manjefiek te Maastricht gegeten. Wij hadden specifiek voor een Bib restaurant gekozen en gezien de recensies hadden we goede verwachtingen. Mijn bevindingen wil ik graag met U allen delen en daarom speciaal een account bij Iens aangemaakt.

Mooie entourage, omgeving en inrichting van het restaurant.

Wij kozen voor het jubileum 5 gangen menu met bijpassend wijnarrangement.

Smaakvolle amuses, dat belooft veel!

De eerste gang was een “stapelaartje” van gepekelde ossehaas en eendenlever met mango. Dit was een terrine met daarin de ossehaas en de eendenlever. Het was enorm veel gelatine (denk tenminste 6 blaadjes p.p.).
De chef had zich moeten bedenken dat de mooie smaak van de eendenlever en ossehaas door een overvloed aan gelatine kompleet weg valt. Daarbij kreeg ik het hoekstukje, deze bevatte nog eens veel meer gelatine, dit stukje hadden ze naar mijn idee moeten wegsnijden. De plakjes eendenlever en ossehaas er maar tussen uit gezocht en de berg gelatine gelaten voor wat het was. Dit gerecht was een teleurstelling.
Wel een zalige rose erbij geserveerd.

De tweede gang. Getomateerde kreeftenbouillon met rivierkreeftjes en lavas. De soep werd heel sjiek vanuit een kan opgediend aan tafel. De soep miste kracht en was naar mijn idee niet door de chef geproefd, hij was vlak en miste een zilte hint (zout). De lavas was vervangen door salie. Deze combinatie klopte totaal niet. Een hele sterke saliesmaak (a la rozemarijn, zoals een “sauna” kan ruiken) in de kreeftenbouillon.
Dit heb ik de bediening gemeld en hij melde terug dat de chef per ongeluk salie in de bouillon had gedaan, dat dit niet de bedoeling was. Maar een half uur later hoorde ik aan een andere tafel met dezelfde kreeftenbouillon “wat een sterke ‘sauna’ smaak”. Ik baalde op dat moment dat er niets met mijn goed bedoelde kritiek is gedaan.
Dezelfde zalige rose werd erbij geserveerd.

De derde gang. Gegrilde tarbotfilet met pompoen en limoensaus. Dit was het eerste gerecht dat klopte en goed smaakte en de Chardonnay vulde de smaken mooi aan.

De vierde gang. Gesauteerde kalfshaas met een ravioli gevuld met kalfswang.
Dit was het lekkerste gerecht van de avond. Zalige saus en een fantastische mooie rode wijn erbij.

Het dessert. Terrine van Gronsvelder Klumpkes en Charneux Legiponts, Blues de Belgique en kaneel roomijs. Hierbij herkenden wij maar weinig van de ingrediënten, wij waren vol spanning. Maar het was ronduit een teleurstelling. De terrine bestond uit appel en peer.
Het was weer een overdosis gelatine, het kaneelijs bestond uit allemaal harde ijskristallen en het krokante stokje dat erbij werd geserveerd smaakte muf, oud en zacht. Wederom een berg gelatine op het bord laten liggen. Bij afruimen vroeg de vrouwelijke bediende nog niet eens of het had gesmaakt.

Bij het afrekenen (pin-apparaat net om de hoek in de keuken) viel ons op dat de chef onderuit gezakt naar de TV zat te kijken die in de keuken stond. Straal je zo liefde uit voor je vak?? De desinteresse o.a. naar aanleiding van onze opmerkingen was dermate sterk dat wij totaal geen behoefte hebben in een herkansing!

Al met al waren wij qua eten / culinaire kunsten van de chef erg teleurgesteld. Dit was geen Bib waardig jubileum menu.

De bediening en de wijnen waren verder prima.

Gegeten op 29 september 2012

p23571301
 • Recensies in de laatste twee jaar
  1 goedgekeurde recensie
  1 recensie nuttig bevonden

Proever in spe
 • 3 10 1

  Eten

 • 3

  Service

 • 7

  Decor

Nadat we goede berichten hadden gehoord zijn we onlangs met z'n zevenen uit eten gegaan bij Manjefiek.
Wat eerst een gezellige avond leek te zijn, mondde uit in een forse tegenvaller. Het jubileum menu dat we besteldden, kende net teveel gerechten die gecombineerd werden met gelei/gelatine, en het vlees had meer vet dan ons lief was. Nu kunnen smaken verschillen; wij hadden een andere smaak dan de kok. Maar de echte tegenvaller kwam toen bleek dat de prosecco die ons vooraf namens het huis was aangeboden, per abuis verkeerd benoemd was: Het was prosecco van het huis, dat gewoon met 52,- euro op de rekening terug kwam. Hoewel de kelner zijn fout mondeling toegaf, weigerde hij (en later ook zijn chef) om de gemaakte fout te 'verrekenen'. We hebben nog aangeboden de 52,- euro te delen, of op een andere manier de toegegeven fout te verrekenen, maar uiteindelijk werden we met verbale kracht de deur uit gezet. Hier komen we, ondanks de entourage met mooie schilderijen aan de muur, niet meer terug.

Gegeten op 29 september 2012

Ienepien46
 • Recensies in de laatste twee jaar
  1 goedgekeurde recensie
  0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
 • 9 10 1

  Eten

 • 10

  Service

 • 9

  DecorOp donderdagavond 9 augustus zijn wij met zijn tweetjes, na een gezellig dagje in Maastricht te zijn geweest, gaan dineren bij Manjefiek. Dit restaurant is de gemiddelde beoordelingscijfers meer dan waard. Een geweldige ambiance met een prachtig uitzicht en heerlijke gerechten met veel ingrediënten uit de streek hebben ons een onvergetelijke avond bezorgd. De service was uitstekend! Een echte aanrader voor iedereen die op steenworp afstand van het centrum van Maastricht wil genieten van een heerlijk, rustig diner met uitstekende wijnen en dat allemaal voor een betaalbare prijs!
 
Ineke & Babs

Gegeten op 9 augustus 2012

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Manjefiek in Maastricht

Schrijf hieronder je recensie over Manjefiek. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

 • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

IENS bestaat 15 jaar!

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten