ActiviteitenRestaurant, Private dining, High tea
KeukenFrans, Hollands & Internationaal
Bijzondere kenmerken topper

24 mei 2013

Gastvrijheid wordt gemaakt door drie componenten Service, Eten en Sfeer. En alles is bij bakboord in balans. Een perfecte service door medewerkers die het echt leuk vinden om in een restaurant te werken en het vakmanschap uit te dragen. De kennis van wijn en spijs is zeer uitgebreid. De wisselende en vooral lekkere gerechten zijn een combinatie van nieuw met ambachtelijk goed uitgevoerde technieken. En tot slot de sfeer die maakt dat het niet te gedwongen voelt maar wel intiem. Tijd om snel weer een bezoek te brengen

Gegeten op: 20 mei 2013.
henkproever
henkproever
Expertproever

22 mei 2013

wij hebben heerlijk gegeten, gedronken en genoten in goede ambiance. Het eten was zeer smaakvol en de bijpassende wijnen heerlijk! Met veel smaak en kennis samen gesteld. Personeel vriendelijk en duidelijk verstand van zaken. Met recht bestempeld tot beste restaurant van Almere. We komen zeker terug

Gegeten op: 21 april 2013.
amajou2
amajou2
Expertproever

8 mei 2013

Op dinsdagavond met 3 personen gegeten bij Brasserie Bakboord in Almere-Haven.
Een ruim opgezet restaurant met veel aparte ruimtes zodat groepen er ook goed terecht kunnen. Een groot terras voor waar je, als het warm genoeg is, goed kunt vertoeven.
Het was die avond erg druk met groepen en dat vertaalde zich in wat langere wachttijden. De ontvangst was vriendelijk en we kregen een ronde tafel toegewezen. Daarna bleef het heel lang stil. Uiteindelijk zijn we gaan vragen of we een drankje konden bestellen en daarna kwam er vrij snel iemand de bestelling opnemen. De witte wijn, Chardonnay, was erg goed. Niet al te zwaar maar ook niet te licht met net de goede houttoon. De wijnkaart ziet er absoluut goed uit tegen redelijke prijzen. Wij namen een Amarone, die toch nog ruim onder de 50 euro geprijsd was. Op onze vraag of die gedecanteerd kon worden na het proeven werd gelijk positief gereageerd.
We waren hier terecht gekomen via de Heerlijke 10-daagse en het diner was inderdaad meer dan heerlijk. Een 3 gangen menu voor 25 euro. De prijzen a la carte zijn wel wat aan de hoge kant maar dit menu is top in prijs-kwaliteit verhouding.
Van te voren een broodje en wat boter, nootjes en andere lekker dingen. De bediening alert zodat zonder mankeren een tweede broodje gebracht werd toen de eerste al vrij snel op was.
Voorgerecht was plakjes kalfsentrecote met sausje van tomaten, rucola pesto, gamba en lente uitjes. Heerlijk zacht van smaak. Het hoofdgerecht een ribeye met bieten, gekookte aardappels en asperges. Smaken goed bij elkaar passend en alles mooi gepresenteerd. Als nagerecht een combinatie van aardbeien en rabarber met boerenyoghurt ijs. Echt top. Wij hadden een portie frieten bijbesteld voor de mogelijke honger maar die gingen niet op. Wel goed gezouten en lekker.
Het menu voor de Heerlijke 10-daagse staat vast maar is zeker de moeite waard. Het eten wordt van verse en biologische producten gemaakt die zelf verbouwd worden op een stuk land zo’n 17 km verder.
Al met al met deze actie geweldig gegeten voor een zeer schappelijke prijs. Een reden om eens terug te komen!

Gegeten op: 7 mei 2013.
lekker1962
lekker1962
Meesterproever

24 februari 2013

Vandaag nemen wij het 4 gangen dag menu. Zalm als voorgerecht, smaakt heerlijk. Tussengerecht heilbot is goed. Hoofdgerecht ossenhaas,smaakt prima, saus erg lekker. Nagerecht smaakt ook prima. Alle gerechten begeleid door het wijn arrangement, prima wijnen.
De bediening is als van ouds zeer vriendelijk en adequaat.
Prijs/kwaliteit is dik in orde.

Gegeten op: 24 februari 2013.

18 januari 2013

Al van plan om weer te gaan dineren toen de mail binnenkwam voor het 12,5 jaar bestaan dus een extra reden.
Met zijn 2-en het feestelijke menu genomen en dat was voortreffelijk:
Gebruikelijke aperitief met amuses, voorgerecht van eend met een zeer aparte bijpassende wijn, daarna langoustine, tussendoor een mandarijn spoom, hoofdgerecht ossehaas en afgesloten met een klein kaasplankje.
Over alle gangen kan ik kort zijn; perfect.
Er wordt duidelijk wat meer geprobeerd met de bijpassende wijnen en als deze wijnen en gerechten de toonzetting zijn voor het komende jaar dan is dat alvast veelbelovend.

Ondanks een bomvol restaurant uitstekende en hartelijke bediening, er wordt goed op je gelet en we hebben eigenlijk geen moment ergens om hoeven te vragen of het was al opgemerkt en geregeld.

Gegeten op: 11 januari 2013.
WRH
WRH
Topproever

Schrijf zelf een recensie over Brasserie Bakboord

Schrijf hieronder je recensie over Brasserie Bakboord. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Maandag t/m Zondag12:00 - 21:00