KeukenFrans & Internationaal
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Carlaxx Carlaxx 23 april 2012

Hier zaterdag 7 april met vrienden gegeten.
Menu Seventh Heaven incl prosecco en wijn.

Wij waren hier niet vanwege de restaurantweek, maar vanwege die week was het wel iets drukker waardoor de tijd op het laatst wel wat langer werd door de drukte. Maar doordat we met ons achten waren kwam we de tijd wel door :-)

Heerlijk gegeten met lekkere wijnen. Niets mis met de gerechten.

Alexa_Lippe Alexa_Lippe 9 april 2012

Eerste prijs Zuid-Holland restaurant week.
Verwachtingen waren hooggespannen. Het was wel een eindje rijden met de auto, maar het uitzicht vanuit het restaurant over de polders trok me ook. En we zouden genieten van het menu wat de eerste prijs had gewonnen.
We kwamen aan in de Meerhoeve, waar het restaurant Sevens in is gehuisvest.
Aller vriendelijkst werden we welkom geheten. Mijn mooie jasje werd op een overvolle haak met jassen gehangen. Helaas was er geen andere keuze. Het uitzicht over de polders, bleek een uitzicht te zijn op een huis waar tussen een sloot zat.
We namen ieder een glas wijn, niets mis mee. Ook kregen we als knabbel een mandje kroepoek
met een bakje pindasaus . (We dachten we zijn bij de Chinees).
Na lang wachten kwam de amuse, een korrelig rondje met haring erin en een korrel kaviaar er op.
Geen succes. Er naast stond een glaasje lauwe soep. Hiervan genipt, was niet lekker. (Ik dacht een gegeven paard, ziet men niet in de mond).
Opnieuw lang wachten voor het voorgerecht.
Dit bestond uit in dobbelsteentjes gerookte Alevidoff-zalm (Nooit van Alevidoff gehoord, maar dat zal wel aan mij liggen), brioche met dille (echt niet lekker, veel te droog) en een espuma van calvados. Dit alles lag op een flinterdun plakje rode biet. De zalm was best lekker en de espuma was niets mis mee.
Toen de tafel werd ontruimd van het voorgerecht heb ik op mijn horloge gekeken. Ik was benieuwd,
hoe lang ik moest wachten op het hoofdgerecht. Dit was bijna 5 kwartier.
De ober attendeerde ons erop, dat de borden heet waren, dat was ook zo. Maar het gerecht, was aan de koude kant. We kregen een op lage temperatuur in de oven in oosterse marinade gegaarde
kalfslende (inderdaad de temperatuur was heel laag) , met (eerst dacht ik snijbonen) peultjes en wilde rijst. Ik vind, vlees moet rood en heet zijn.
Het was wel heel rood, maar niet heet (dat had ik dus kunnen weten). Gelukkig hadden we nog een puntzakje frietjes besteld, werd persoonlijk door de kok gebracht. De frietjes waren tenminste lekker warm en ook lekker.
Tussen het hoofdgerecht en het dessert, kregen we nog een glaasje, geschaafd ijs met mint. Lekker fris.
Weer lang wachten voor het dessert. Dit was echt lekker een glaasje vlaflip, een dotje ijs en een yoghurt bavaroise op een bastognekoekje. Heel leuk opgediend.
Inmiddels was het al 23.30 uur. We hebben geen koffie meer besteld.
Nog even voor vertrek naar het toilet. Er waren geen handdoeken en ook geen blower.
Als dit de eerste prijs wint, wat zullen de overige deelnemende restaurants dan beroerd zijn geweest.

Francaaatje Francaaatje 2 februari 2012

Wij zijn hier geweest met kerst, op 2e kerstdag! Wat een super goed restaurant! Alles klopte de smaken, de wijnkeuze van de chef! De chef kwam zelfs een paar keer zijn eigen gerechten brengen! Super ervaring! De bediening was top, het eten met kerst was super! Daarom zijn we nog een keer in januari 2012 terug gegaan voor de 2=1 actie!
Top idee zo actie (zeker na zo dure maand als december;)) Zo kan je gewoon weer genieten van een heerlijk menu, met voordeel! De romige spinaziesoep was zeer apart en de runderlende was zeer aangenaam! Zo heb ik het niet eerder gegeten!
Het toetje was een verassing in de mond! Kan nu al niet wachten op het VALENTIJN menu!
Gewoon TOP! Complimenten aan de chef en het hele team!

HerrKropp HerrKropp 31 januari 2012

Ik ben wezen eten tijdens de 2=1 actie in januari. Een erg mooi menu voor een nog mooiere prijs. Leuke gerechten en lekkere bijpassende wijnen. Vooral de runderlende ben ik erg over te spreken, zeer mals en sappig zoals ik t graag heb. Chapeu heren en dames, ik kom graag weer

sansan sansan 27 januari 2012

Bij toeval ook gebruik gemaakt van de speciale actie : 2 seizoensmenu's voor de prijs van 1. Zeer geslaagd ! Niet alleen vanwege de prijs ( € 21,25 voor een 4-gangenmenu + hapjes, amuse en pre-dessert !!! ) maar vooral vanwege het uitstekende eten, de buitengewoon capabele bediening en de prettige sfeer. Derhalve zeer genoten !

Geef zelf je mening over Restaurant Sevens!

MaandagGesloten
DinsdagGesloten