Aan het Noorderplantsoen met uitzicht op de fonteinen zit eetcafé De Groene Weyde. Op Valentijnsdag staan hier allerlei afrodisiaca als schorseneren, asperges en artisjokhart op het menu. Deze speelsheid zie je ook terug op de kaart met gerechten als "Geef je snoes een soes" en "Hoe een koe een haas vangt". Een gemoedelijk eetcafé met net dat beetje extra.
Deze week met buitenlandse gasten bij de Groene Weyde gegeten. Na eerder veel positieve ervaringen was dat deze keer anders. De serveerster sprak, ondanks dat we aangaven dat de gasten geen Nederlands spraken, steevast Nederlands tegen ze spreken. Dit kwam niet erg beleefd over. Ook bij een verzoekje om een aanpassing van een gerecht werd niet eens met de keuken besproken, maar was gewoon niet mogelijk eten.
Het eten was lekker, maar niet uitmuntend zoals bij eerdere ervaringen.
De prijs-kwaliteit verhouding is prima in orde. De hoofdgerechten zijn goed bereid, maar de garnituren kunnen beter. Gewoon een leuke plek met prima service om een hapje te eten.